سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک در واکنش به ادعاهای مـنـدرج در یک روزنامه نزدیک به احمدی‌نژاد واکنش نشان داد.

طبق اعلام این مرکز، روزنامه مورد نظر در آخرین شاهکار انتخاباتی به نقل از حسن عباسی نوشت: جک استراو گفته است حسن روحانی به من قول تعلیق 10 ساله را داده است.

متن جوابیه روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک به شرح زیر است:

 «این دروغ بزرگ که در صفحه اول این روزنامه آمده، در حالی عنوان شده است که همه می‌دانند در مذاکرات سعدآباد زمانی که سه کشور اروپایی قصد داشتند تعلیق بلندمدت و الزامی را طبق قطعنامه آژانس مطرح کنند، دکتر حسن روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملیبه هیچ عنوان زیر بار آن نرفت و در بیانیه به صراحت تعلیق محدود و داوطلبانه ذکر شد و ایشان در مصاحبه مطبوعاتی با حضور سه وزیر اروپایی اعلام نمود که تعلیق در اختیار ایران است و می‌تواند یک روز و یا حداکثر یک سال باشد».

بر اساس این جوابیه که : «بنابراین اولاً هیچ زمانی برای تعلیق ذکر نشد و مدت تعلیق در اختیار ایران بود، ثانیاً درباره بحث 10 سال، هیچ‌کجای مذاکرات که اسناد مربوط به آن در شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه و سایر مراکز موجود است، این موضوع را تأیید نمی‌کند و این سخن کذب محض است».

در ادامه پاسخ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری این نکته که «از طرف دیگر، در هیچ رسانه‌ای نیز این گفته به نقل از جک استراو بیان نگردیده»، آمده است: «سؤال اینجاست که چرا مطلبی که دروغ بودن آن از سوی اسناد و مدارک موجود و فایل رسانه‌ها قابل اثبات است و از سوی طرف غربی هم بیان نشده است باید در آستانه انتخابات خوراک تبلیغاتی یک جناح که کاندیدای خود را در خطر می‌بیند قرار گیرد»؟

مرکز تحقیقات استراتژیک در ادامه تأکید کرده است: «علاوه بر اینها، در دولت قبلی، سه نوبت تعلیق شکسته شد و در آخرین طرحی هم که به سه کشور اروپایی در فروردین 1384 داده شد، به صراحت اعلام شد که ایران ظرف یک سال آتی 3000 سانتریفیوژ را راه‌اندازی خواهد کرد. باید توجه داشت این‌گونه اتهامات، اتهام علیه نظام است و نه شخص».

این جوابیه با تأکید بر این موضوع که «فعالیت‌های هسته‌ای در دولت گذشته با نظر سران نظام و تأیید آنان انجام شده است و در هیچ موردی تصمیم فردی نبوده است»، می‌افزاید: «توپخانه حامیان دولت چرا این بار بدون در نظر گرفتن منافع ملی با یک برنامه‌ریزی هماهنگ قصد دارند این منافع را به قربانگاه مصلحت‌های سیاسی و جناحی ببرند»؟

در ادامه جوابیه که نسخه‌ای از آن نیز به دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم مطبوعاتی ارسال شده،‌ آمده است: «ای کاش اخلاق انتخاباتی و قوانین انتخابات حداقل محدوده‌ای را برای کاندیداها تعیین می‌کرد که آنها حق نداشته باشند برای رسیدن به مطامع خود با دسترنج و دستاوردهای افتخارآمیز مردم و مسئولین قبلی به‌ویژه پرونده هسته‌ای که زیر نظر بالاترین مقامات نظام سیاست‌گذاری شده است، بازی کنند».

این مرکز با تأکید بر این نکته که «این‌گونه لجن‌پراکنی‌ها نه به نفع آن روزنامه نه به نفع کاندیدای مورد نظر شما است و جز بدنامی برای شما و ضربه به منافع ملی اثر دیگری نخواهد داشت»، افزوده است: «این بداخلاقی‌های انتخاباتی علاوه بر آنکه از دیدگاه مردم و نخبگان جامعه که در جریان امر بوده‌اند اثر معکوس دارد، قابل پیگرد قانونی و قضایی نیز خواهد بود».

مرکز تحقیقات استراتزیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش پایانی این جوابیه هشدار داده است که «برای آخرین بار به این مراکز آتش تهیه دولت تذکر می‌دهیم، چنانچه دست از این بداخلاقی‌های تبلیغاتی برندارند و با موضوع مهم و اساسی مذاکرات هسته‌ای بازی تبلیغاتی کنند برای دفاع از منافع ملی کشور و حقوقی که برای آن زحمات فراوانی کشیده شده است مجبور به افشاگری و چاپ اسنادی هستیم که حقایق را روشن خواهد کرد و مردم درخواهند یافت که چه هزینه‌ای را بابت بی‌کفایتی‌های برخی مسئولین در سال‌های اخیر پرداخته‌اند».


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سو استفاده انتخاباتی از آیت الله بهجت

پنج شنبه 88 اردیبهشت 31 ساعت 9:55 صبح
در حالیکه حامیان دکتر احمدی نژاد با سواستفاده از تشییع جنازه آیت الله العظمی بهجت اقدام به سردادن شعارهای انتخاباتی کردند سایت حامی رییس جمهور نیز در خبری با عنوان دعای آیت الله بهجت در حق دکتر احمدی نژاد نوشت:
رئیس‌جمهور در جریان اولین سفر خود به قم در دوره ریاست جمهوری با آیت‌الله العظمی بهجت دیدار کرده بودند که این مرجع بزرگ تقلید در آن دیدار نکات و نصایح اخلاقی را بیان و دعاکرده اند.
به گزارش یک سایت حامی دولت به نقل از یکی از حاضران در آن دیدار، آیت‌الله العظمی بهجت خطاب به دکتر احمدی‌نژاد گفته بودند: خداوند بر حسن حال شما بیفزاید.
ایشان افزوده بودند: ببینید خدا از چه راضی است و از چه راضی نیست؟ همیشه در نظر داشته باشید که شاهد، حاکم است.
این مرجع تقلید به نقل از آیت‌الله شاه‌آبادی خاطرنشان کرده بودند: خدا نمی‌تواند که نداند، خدا همه چیز را می‌داند. خدا نمی‌تواند که نتواند، خدا بر همه چیز قادر است.
ایشان تأکید کرده بودند: خدا را ناظر بدانید نه فقط در اقوال بلکه در قلوب.
آیت‌الله العظمی بهجت در این دیدار افزوده بودند: از خدا بخواهیم که ما را هلاک نکند، چون اگر ما اهلاک کردیم، خداوند ما را هلاک می‌کند. از خدا بخواهیم که ما را هلاک نکند.
ایشان همچنین گفته بودند: خود را مستقل از خدا ندانیم.
این مرجع تقلید در پایان اظهار داشتند: این دعا را مرتب بخوانید: "اللهم اجعلنی فی درعک الحصینة التی تجعل فیها من ترید"
این درحالیست که آن مرجع فقید شیعه مشابه این دعاها را در حق کلیه مراجعان وملتسمان دعا ابراز می کردند و با وجود پافشاری و درخواستهای مکرر اطرافیان دکتر احمدی نژاد بویژه سقای بی ریا مشاور امور روحانیون ریاست جمهوری طی سه سال گذشته همگام با سایر مراجع از پذیرفتن وملاقات با دکتر احمدی نژآد خودداری کرده بودند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دیدار سید محمد خاتمی با پادشاه عربستان سعودی

پنج شنبه 88 اردیبهشت 24 ساعت 3:13 عصر
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی که برای شرکت در بیست و هفتمین نشست شورای تعامل در عربستان به سر می برد و ملک عبدالله  پادشاه عربستان در مورد موضوعات مشترک دو کشور گفتگو کردند.

در این دیدار ملک عبدالله مراتب احترام و تشکر خود را به مقام معظم رهبری ابراز کرد و سید محمد خاتمی نیز سلام رهبر معظم انقلاب اسلامی را به پادشاه عربستان ابلاغ نمود.

خاتمی پیش از این اعلام کرده بود که در دیدار با مقامات عربستان سعودی مسائل زائران ایرانی و مسائل دو کشور را مطرح خواهد کرد.

در نشست شورای تعامل که رییس جمهور سابق کشورمان در آن شرکت کرد و امروز به کار خود پایان می دهد ،‌ موضوعاتی چون «تفاهم اسلام و مسیحیت؛ ریشه های مشترک ادیان» ، «وضعیت کنونی جهان و راه‌های برون رفت از بحران» و«انرژی و آینده جهان» مورد بررسی شخصیت‌های برجسته جهانی قرار گرفت و خاتمی درباره دو موضوع «اسلام و مسیحیت» و «وضعیت کنونی جهان» سخنرانی کرد.
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها در سخنرانی خود گفت: در ورای اختلافاتی که عمدتاً تاریخی و فرعی است می توان و باید با گفت و گو برپایه مشترکات از جهنمی که دوری از حق و عدالت آفریده است رهایی یابیم.

وی با تشریح معنای کلمه «سلام»، سلام را دروازه صلح نامید و گفت:استقرار صلح علاوه بر لوازم و زمینه های اجتماعی نیازمند جانهای صلح طلب است. صلح زمانی مستقر خواهد شد که آدمیان بتوانند قلب خود را چونان ملکوت آسمانی سرزمین حکومت بی شریک و بلامنازع خداوند سازند.

 


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


اعزام 2 ناو ایرانی برای مقابله با دزدان دریایی

پنج شنبه 88 اردیبهشت 24 ساعت 3:4 عصر

جمهوری اسلامی ایران با اعزام دو فروند کشتی نظامی به آبهای مجاور سواحل سومالی و خلیج عدن ، ضمن حفاظت از کشتی های تجاری و نفتکش های ایرانی در منطقه ، در تلاشهای بین المللی برای مقابله با دزدان دریائی شرکت می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با ارسال نامه ای به دبیرکل سازمان ملل با اعلام این تصمیم ، تاکید کرد : کشتی های نظامی ایران تا دو روز آینده در منطقه عملیاتی مستقر شده و حداقل به مدت پنج ماه در این منطقه باقی خواهند ماند.

محمد خزاعی در نامه خود به دبیرکل سازمان ملل ، هدف از اعزام این کشتی ها را همراهی با کشتی های ایرانی یا کشتی هایی اعلام کرد که به نحوی به ایران و اتباع یا نهادهای ایرانی مرتبط باشند یا از کشتی های نظامی ایران درخواست کمک کنند.

وی تاکید کرد : این دو کشتی نظامی ایران به دولت سومالی نیز برای مقابله با دزدی دریائی در سواحل آن کشور کمک خواهند کرد.

بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ، کشورها می توانند به منظور مقابله با دزدی دریائی ، کشتی های نظامی خود را به خلیج عدن و سواحلی سومالی اعزام کنند و حتی در صورت اقتضا و با اطلاع قبلی دولت سومالی در تعقیب دزدان دریائی وارد آبهای سرزمینی این کشور شوند.

تاکنون تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان با اعزام کشتی های نظامی خود به منطقه برای حفاظت از کشتی های خود اقدام کرده اند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تذکر مؤکد رهبری به رئیسجمهور

دوشنبه 88 اردیبهشت 14 ساعت 3:11 صبح
در حالی که حدود هشت روز از اعلام مصوبه شورای عالی اداری مبنی بر الحاق سازمان حج و زیارت به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی می‌گذرد، انتشار نامه رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام و المسلمین ری‌شهری، تکلیف موضوع را مشخص کرد.

 رهبر انقلاب در این نامه از تذکر مؤکد خود به رئیس‌جمهور خبر داده‌ و بر بازگشت موضوع به گذشته تأکید کرده‌اند.

انتشار نامه رهبر انقلاب به سرپرست حجاج ایرانی در سکوت مقامات دولتی و تلاش حامیان مشایی برای توجیه موضوع پیوستن سازمان حج به گردشگری، بر ابهامات در زمینه رویکرد دولت افزوده است.

این در حالی است که بنا بر رویه دفتر رهبر انقلاب، انتشار نامه‌نگاری‌های رهبری صرفا در موارد ضروری انجام می‌پذیرد.

متن نامه دفتر رهبری به این شرح است:

«جناب حجت الاسلام و المسلمین ری شهری ـ دامت توفیقاته ـ نماینده محترم ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی
سلام علیکم

مقام معظم رهبری خطاب به جنابعالی فرمودند:
جناب حجت الاسلام ری شهری ـ دامت افاضاته
درباره جابجایی سازمان حج و زیارت به جناب آقای رئیس‌جمهور مؤکد تذکر داده شد که الحاق این سازمان به مجموعه گردشگری، شایسته نیست. مقرر گشت وضعیت به شیوه سابق باقی بماند لذا مقتضی است جنابعالی برنامه‌های خود را طبق روال سابق ادامه دهید.

وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس محترم سازمان حج و زیارت در جریان امر قرار گیرند.
مراتب برای اطلاع و اقدامات لازم اعلام می‌گردد.
دفتر مقام معظم رهبری»


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


انتظار از رییس جمهور درباره یک چاپلوسی جدید

چهارشنبه 88 اردیبهشت 9 ساعت 4:7 عصر
شرکت سایپا امروز (08-2-88) با چاپ آگهی نسبتا بزرگی در روزنامه‌ها، از افتتاح کارخانه جدیدی در کاشان با «دستان مبارک» رییس جمهور در آینده نزدیک خبر داده است.

تملق و چاپلوسی آن هم چاپلوسی زمامداران و فرادستان، هم در فرهنگ ملی و هم آموزه‌های دینی ما بسیار نکوهش شده است بطوری که پیامبر خاتم (ص) در این باره فرموده‌اند: «چاپلوسی از خویهای مسلمانان نیست» و نیز : «به روی مداحان خاک بپاشید» .

در اوایل دهه 70 زمانی که افرادی که بعدها هسته کارگزاران سازندگی را تشکیل دادند، چاپلوسی از آقای هاشمی رفسنجانی را به تدریج در ملا عام آغاز می‌کردند و سعی داشتند افتتاح طرح‌ها را با «دستان مبارک» سردار سازندگی متبرک سازند، تعدادی از فعالان سیاسی به این قبیل تملق گویی اعتراض کردند و نسبت به رواج این پدیده زشت در قوه مجریه و کشور هشدار دادند.

آن هشدارها چندان جدی گرفته نشد و حتی برخی چاپلوسان به توجیه کارهایشان پرداختند و به تدریج کار به جایی رسید که امروز وقتی یکی از مدیران ارشد حکومتی عزادار می‌شود، دهها پارچه نوشته و دسته گل بزرگ توسط زیر مجموعه‌های مدیر داغدار به مجلس ترحیم و منزل ایشان ارسال می‌شود و در مجلس ختم، چند جوانان برومند این کشور باید به عنوان دژبان خبردار بایستند و به مهمانان سلام نظامی دهند ... و کار به جایی رسده است که گاهی ارتقا در سلسله مراتب اداری - حکومتی به چاپلوسی و مداحی افراد نسبت داده و تملق گویی از مولفه‌های شایسته‌ سالاری تلقی می‌شود.

 رییس جمهور م فعلی با شعرهای  مردمی‌شان،‌  این تشریفات چاپلوسانه را از اطراف خود و ریاست جمهوری زدوده‌اند. به همین دلیل از ایشان انتظار می‌رود متملقان و چاپلوسان را عمدا، جدا و علنا از خود برانند تا «خاک پاشیدن به روی چاپلوس» جای تملق و چاپلوسی را در فرهنگ عمومی و حکومتی ما را بگیرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


حجت الاسلام قدرت الله علیخانی با تاکید بر این که جبهه اصلاحات در حال تقویت فضای انتخابات است گفت: جبهه اصلاحات از هر دو کاندیدای موجود حمایت می کند، چرا که پیروزی هر کدام از آنها پیروزی اصلاحات است.

نماینده مردم قزوین درخانه ملت  با بیان این که در حال حاضر نمی توان اعلام نظر رسمی در مورد فرد خاصی داشت، بر دعوت مردم برای حضور بیشتر و تقویت جبهه اصلاحات تاکید کرد و گفت: در حال حاضر باید تمام تلاشمان را به کار بریم تا با پیروزی یکی از دو کاندیدای اصلاح طلب، اصلاحات به مسیر خود ادامه دهد.

وی با تاکید بر این که برای گرم کردن فضای انتخاباتی هر کدام از کاندیداها باید بتوانند اعتماد مردم را جلب کنند خاطرنشان کرد: خوشبختانه آقایان کروبی و موسوی هر کدام از یکدیگر به خوبی و به نیکی یاد می کنند و موجب اعتماد یکدیگر هستند.

وی اضافه کرد: بنابراین ادامه این روند بستگی به هواداران این دو شخصیت دارد که باید فضا را به گونه ای رقم بزنند که تخریبی صورت نگیرد، زیرا تخریب هر کدام از آنها تخریب اصلاحات وتقویت هر کدام نیز تقویت اصلاحات را به دنبال خواهد داشت.

عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس حفظ حرمت‌ها در تمامی زمینه‌ها، ایجاد امکانات برای کاندیداها، بازگشایی دانشگاه‌ها به روی کاندیداها و رفع موانع را نیز از جمله مواردی عنوان کرد که می تواند در گرم کردن فضای انتخابات موثر باشد.

وی با اشاره به سفرهای استانی رییس جمهور، این گونه سفرها را به طور طبیعی تبلیغ انتخاباتی محسوب کرد و یادآور شد: همانطور که رییس جمهور در سفرهای استانی تمامی امکانات را در اختیار دارد می تواند این فضا و زمینه را نیز برای کاندیداهای دیگر فراهم کند.

علیخانی با دادن احتمال ورود شخصیت ها و یا شخصیتی در صحنه انتخابات ریاست جمهوری دهم تصریح کرد: قطعا جبهه اصلاحات از حضور افراد متعدد استقبال خواهد کرد؛ چرا که موجب حضور و مشارکت مردم می شود.

وی با اشاره به احتمال حضور قالیباف و محسن رضایی در صحنه انتخابات گفت: به نظر می رسد که هر کدام از این آقایان سعی دارند تا دیگری را راضی به حضور کنند، این مساله جای خوشحالی دارد، زیرا حضور آنها موجب تقویت جبهه اصلاحات خواهد شد.

نماینده مردم قزوین در خانه ملت با اشاره به گرم شدن فضای انتخابات در استان قزوین خاطرنشان کرد: ستادهای انتخاباتی کاندیداها در استان قزوین شروع به فعالیت کرده‌اند و قصد دارند تا مشارکت مردم را در پای صندوق های رای بالا ببرند، البته ما تابع مردم و ‌آراء خواهیم بود.

وی در پایان نیز یادآور شد که فراکسیون اقلیت مجلس با برگزاری جلسه عمومی نهایتا حمایت از یک نفر را اعلام خواهد کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


پس از انتقادات اخیر داریوش قنبری نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی از دولت نهم و شخص رییس دولت ، محافل سیاسی طیف مقابل ،سیل انتقادات از او را آغاز کرده اند.این انتقادات تا جایی است که برخی خواهان دستگیری و محاکمه این نماینده مجلس شده اند.

در اینجا سخن از درستی یا نادرستی اظهارات نماینده مردم ایلام در میان نیست و حتی ممکن است این نماینده مجلس احساساتی شده و در فرازهایی از سخنانش از دایره ادب خارج شده باشد،که قطعاً نشان دهنده ضعف اوست، اما نکته در اینجاست که پس از سخنان نماینده ایلام ، اقداماتی صورت پذیرفته و صورت می پذیرد که اگر حتی معتقد باشیم سخنان نماینده ایلام غیر واقعی و خارج از دایره ادب بوده است، این واکنش های اعتراضی نیز دور از چارچوب قانونی و فاقد وجاهت منطقی و حتی در مواردی توهین آمیز است.

نخست آنکه در عجیب ترین واکنش به این اقدام خبرگزاری ایرنا (خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران ) تصویر نماینده مردم ایلام را همانند متهمان و مجرمان به صورت " شطرنجی" روی خروجی خود می فرستد. آیا این اقدام خبرگزاری رسمی کشور که قاعدتا می بایست به دور از خط بندی های جناحی " ملی " بماند، توهین به این نماینده مجلس ، به جایگاه قوه مقننه و از همه مهم تر توهین به مردم ایلام نیست؟

دوم آنکه برخی از نمایندگان و شخصیت های حامی دولت در مجلس و خارج از مجلس در واکنش به انتقادات نماینده مردم ایلام از رییس جمهور، خواستار دستگیری و محاکمه او شده اند. آیا در خواست این عده مغایر با قانون اساسی و اصل مصرح این قانون درباره "مصونیت نمایندگان مجلس از تعقیب قضایی " نیست؟ و اگر واقعا این تقاضا غیر قانونی است آیا این عمل حامیان محترم دولت در جهت تنگ تر کردن دامنه اختیارات مجلس و اظهار نظر نمایندگان مردم درباره تمامی مسایل کشور نیست؟

سوم اینکه باید در نظر داشت که قانون (آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی) تکلیف چنین مواردی را به صراحت مشخص داشته است .طبق آیین نامه مجلس اگر در اظهارات نماینده ای شائبه توهین و ایراد تهمت ناروا به اشخاص یا نهادهای حقیقی و حقوقی باشد ،آن اشخاص و نهادها می توانند در مقام پاسخ برآمده و با ارسال پاسخ خود به هیئت رییسه مجلس این انتظار را داشته باشند که در اولین جلسه رسمی مجلس (پس از ارسال جوابیه) آن جوابیه از تریبون مجلس قرائت شود.

البته با توجه به اینکه اظهارات آقای قنبری از تریبون مجلس نبوده و در مصاحبه با یک سایت خبری (پارلمان نیوز) بوده ، حامیان محترم دولت نهم می توانند جوابیه خود را به این سایت نیز بدهند و سایت مزبور نیز موظف است جوابیه را منتشر کند.

بنابراین همانگونه که اشاره شد موضوع بسیار ساده تر ازآن است که واکنش هایی اینچنینی را از سوی برخی محافل حامی دولت شاهد باشیم که بسیار توهین آمیز تر از اصل عمل مرتکبه یا اظهار نظر انتقادی نماینده مردم ایلام است.
 در این ماجرا ، نه نماینده مردم مجلس ، در دایره حفظ حرمت و ادب سخن گفته و اظهارات خود را مستند کرده است و نه منتقدان وی ، اصول را رعایت کرده اند.
این در حالی است که هر دو طرف می توانسته اند مودبانه تر و بسیار متین تر از این رفتارها ، با یکدیگر سخن بگویند و همدیگر را نقد کنند.

معضلی که به نظر می رسد امروزه جمع کثیری از کنشگران عرصه سیاست ما را دچار خود کرده است ، فدا کردن اصول ارزشی ، اخلاقی و قانونی پای رقابت های جناحی و باندی است که باید گفت به هیچ وجه زیبنده فرهنگ غنی ایرانی – اسلامی ما ایرانیان نیست.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


صف بندی ها در برابر دولت ائتلافی

شنبه 87 اسفند 24 ساعت 2:7 صبح
 اعلام رسمی محسن رضایی مبنی بر شکل گیری دولت ائتلافی کارامد و متعهد اولین حرکت جدی و پر دامنه اصولگرایان در برابر سه تن از کاندیداهای اصلاح طلبان یعنی کروبی، خاتمی و میر حسین موسوی آغاز شد.
سخنرانی دکتر رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنگره استانی حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی که بلافاصله از سوی خبرگزاری های داخلی و خارجی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت به عنوان مهمترین تحرک اصولگرایان معرفی گردیده است.
محسن رضایی در بیانات صریح خود تنها راه موفقیت اصولگرایان را پرداختن به طرح دولت ائتلافی شمرده، و این طرح را به "استفاده از تیم و برنامه در برابر فرد و سلیقه" نامیده بود.
وی در سخنرانی خود تاکید نموده بود:" راهی جز تشکیل دولت ائتلافی کارامد و متعهد نداریم و باید افکار عمومی را نسبت به مکانیسم انتخابات حساس کنیم تا انتخابات از حالت فرد محور به برنامه محور تبدیل شود."
حزب مؤتلفه بیان نموده که چنانچه این طرح به معنی عبور از احمدی نژاد باشد مورد قبول این گروه قرار نخواهد گرفت. گر چه در طرح نامی از احمدی نژاد برده نشده اما مکانیسمی که آقای رضایی در نظر گرفته (تیم و برنامه در برابر شخص و سلیقه) بطور قطع چنانچه بخواهد احمدی نژاد را نیز در بر بگیرد لازمه آن تغییر بسیاری از رویکرد های فعلی وی می باشد چیزی که با توجه به رویه ایشان بسیار بعید به نظر می رسد.
دومین گروه مخالف طرح دولت ائتلافی طرفداران سرسخت احمدی نژاد و رایحه خوش خدمت می باشند که از آغاز طرح ائتلاف آن را به عنوان طرحی برای تضعیف جبهه طرفداران احمدی نژاد با تعبیر جبهه متحد اصولگرایان شناخته و مطرح نموده اند.
سومین گروه که به جبهه گیری در برابر این طرح روی آورده اند گروههایی از جبهه اصلاح طلبان می باشند.
کرباسچی مشاور ارشد کروبی از کاندیداهای اصلاح طلبان در گفتگو با بی بی سی این طرح را در جهت حل اختلافات درونی جبهه اصولگرایان تلقی و مطرح نموده است.
پس از کاندیداتوری کروبی خاتمی و میر حسین موسوی اصلاح طلبان انتظار داشتند با قرار گرفتن اصولگرایان پشت سر احمدی نژاد، با بهره برداری از نارضایتی های موجود و فشار های اقتصادی پیروزیشان را تنها با رسیدن به توافقی بین خود بدست آورند که با مطرح شدن جدی طرح ائتلاف برآوردها با مشکل مواجه گردیده است.
هنوز کمتر از یکروز از ورود رضایی به صحنه انتخابات نگذشته تلاطم جدیدی در معادلات هر دو گروه به چشم می خورد.
اگر چه هنوز دولت ائتلافی مواضع انتخاباتی و گزینه اصلی خود را معرفی ننموده است ولی به نظر می رسد قویترین تشکل اصولگرایان پا به صحنه انتخابات گذارده است.
در حالیکه کمتر از 90 روز به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده تحولات روزانه هر دو جبهه با دقت از سوی جناح مقابل رصد می گردد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خاتمی ، تا آخر بمان

پنج شنبه 87 اسفند 22 ساعت 11:29 صبح
هفتم اردیبهشت سال 84 را به یاد دارید؟ همان روزی که به سید محمد خاتمی به خاطر نوآوری‌ها و تلاش‌های موفق راهبردی و کاربردی در طرح نظریه‌ گفت‌وگوی تمدن‌ها و ائتلاف برای صلح و پیشبرد آن در ایران و جهان درجه دکترای افتخاری دانشگاه تهران در رشته‌ روابط بین‌الملل اعطا شد.

خاتمی آن روز از مسولان دانشگاه تهران تشکر کرد که در مراسم اعطای نشان دکترا به وی «کلاه دیگری بر سرش نگذاشتند» و به پوشاندن ردای دکترا اکتفا کردند و«شاید احساس کردند این گردن و شانه و سر، دیگر تاب داشتن کلاه دیگری را ندارد.»

سیدمحمد خاتمی آن‌روز گفت: گرچه به لطف خداوند تا چند ماه دیگر یکی از این کلاه‌ها برداشته خواهد شد. من در شگفتم که برای برداشتن این کلاه صف طویلی تشکیل شده تا یک نفر این کلاه را بر سر خود بگذارد

آن‌روز خاتمی به دلیل ترافیکی که بر اثر بارش باران ایجاد شده بود، دیرتر از معمول به این مراسم رسیده بود و آن‌گاه که با عذرخواهی، دلیل تاخیرش را بیان کرد، برخی  در مقام تحقیر  آموزگار ادب و شکیبایی برآمدند و  با اتهام کاخ‌نشینی به او، فقر کوخ‌نشینان را به رخش کشیدند.

بگذریم که در این قصه فرصت گلایه از بدگویان  نیست که هرچه بود، گذشت و چرخ روزگار چرخید تا  آن دو  بار دیگر  و این بار در مقام دو رقیب در رقابت سرنوشت‌ساز ریاست جمهوری دهم در برابر هم قرار بگیرند.

خاتمی از زمان اعلام این تصمیم باز هم مورد تهمت و تخریب و افترا، باز هم خباثت و کج‌فهمی، باز هم ترس از حضوری دیگر و حماسه‌‌سازی دیگر قرار گرفت، در حالی که بارها فریاد زد از آبروی خود برای مردمی که او را بخواهند، خواهد گذشت

خاتمی می‌داند که در جاده پر سنگلاخی قدم گذاشته؛ ولی  آمد تا به لبیک یارانش پاسخ گفته باشد و آن‌گاه که مطمئن شد سیدی دیگر از پیشکسوتان انقلاب در گود است؛ تاکید کرد که  برای جلوگیری از تفرقه در بین هفکرانش هر کاری بتواند خواهد کرد.

خودش هم می‌داند که با این سخن چه دلتنگی در دل هوادارانش ایجاد کرده است.

خاتمی عزیز، همه ما می‌دانیم که دل به قدرت نبسته‌ای. می‌دانیم که عاشق کار فرهنگی و ایجاد صلح نه تنها در کشور خودت که در کل جهان بشریت هستی.

سید ما تو را شناخته‌ایم که التماس به آمدنت کردیم پس بمان! تا آخر بمان!

از طرف همه آن‌ها که دوستت دارند، از طرف همه آن‌ها که دل به آمدنت بسته‌اند و چند صباحی است که دل خوش کرده‌اند، آمده‌ای، حتی از طرف آنان که روزی دل آزرده‌ات کرده‌اند  و پشیمانند، این پیام را جدی بگیر. بی تو می‌ترسیم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<      1   2   3   4   5   >>   >