سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
«داوود احمدی‌نژاد» برادر رییس‌جمهوری و رییس بازرسی ویژه نهاد ریاست ‌جمهوری طی سخنانی در جمع فرماندهان گردان‌های عاشورا در یزد از عواقب تحریم اقتصادی ایران و نارضایتی‌های اجتماعی حاصل از آن ابراز نگرانی کرد.

وی با بیان اینکه «هجمه امروز دنیای استکبار به انقلاب اسلامی ایران اقتصادی است و بسیجیان باید در این مقطع حساس در صحنه باشند»، گفت: دیروز هجمه دشمن فرهنگی و سیاسی و امروز هجمه آنان اقتصادی است که خطر بیشتری نسبت به سیاسی و فرهنگی دارد؛ چراکه هجمه فرهنگی و سیاسی برای همه ملموس نیست و عده خاصی متوجه می‌شوند.

وی ادامه داد: هجمه اقتصادی برای یک پیرزن که از بقالی تخم‌مرغ گرانتری نسبت به روز گذشته می‌خرد تا یک دکتر قابل لمس است و دشمن می‌تواند بدین وسیله نارضایتی بیشتری ایجاد کند و سربازان انقلاب باید به این شکل تهاجم آگاه بوده و در این شرایط حساس در میدان باشند.

برادر احمدی‌نژاد تاکید کرد: نمی‌خواهم شما را بترسانم، ولی شاید اکنون این آخرین تک دشمن بر ما باشد و ما داریم آخرین آزمون را پس می‌دهیم و رسیدن به این موضوع خیلی ساده است، فقط باید دقت کنیم. باید مواظب باشیم که دشمنان در صفوف‌مان خدشه وارد نکنند؛ چراکه دشمنان چندین بار در صفوف‌مان خدشه وارد کردند و حتی شاید تا مرز شکست نیز رفته باشیم، ولی پاسخ خود را با مقاومت ما گرفتند ولی هم‌اکنون نیز دشمنان دست‌بردار نیست.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها

دوشنبه 86 مهر 2 ساعت 9:0 صبح

«مصطفی درایتی» عضو دفتر سیاسی حزب مشارکت گفت: پتانسیل و زمینه شکل‌گیری ائتلاف اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها حتی قبل از تهران با یک سازوکار مناسب فراهم آمده بود و اصلی‌ترین دلیل شکل‌گیری ستادهای ائتلاف اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها همین پیش زمینه قبلی بود.

وی در گفتگویی افزود: رویکرد مشخص و برگزاری جلسات مکرر جهت ائتلاف اصلاح‌طلبان در شهرستان‌ها باعث شد تا به محض شکل‌گیری ستاد ائتلاف اصلاح ‌لبان در تهران، فعالان شهرستان‌ها برای مرکزیت بخشیدن به فعالیت‌های انتخاباتی خود به این ستاد متصل شوند.

این عضو شورای مرکزی حزب مشارکت در خصوص عملکرد ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان پس از شکل‌گیری تاکنون، تصریح کرد: این مجموعه با ارتباط و تعامل مناسبی که با شخص خاتمی دارد، مقدمات عملیاتی شدن تصمیمات خود را می‌پیماید.

وی تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت ضرورت حضور در قدرت برای اصلاح‌طلبان برگ برنده‌ای است که جدا از آسیب‌های آن می تواند زمینه به ائتلاف رسیدن جریان اصلاحات را به همراه داشته باشد.

درایتی حضور خاتمی در انتخابات مجلس هشتم را باعث تاثیرگذاری بر فضای انتخابات و ایجاد شرایط اجتماعی خاص در کشور ذکر کرد و گفت: حضور خاتمی در انتخابات چه به عنوان کاندیدا و چه به عنوان حامی اصلاح‌طلبان تاثیر زیادی در مشخص شدن جریان و سرنوشت انتخابات مجلس هشتم خواهد داشت.

به گفته وی خاتمی با توجه به جایگاه خاصی که دارد در هر موقعیت و شرایطی نقش خود را در جریان اصلاحات ایفا می کند.

این عضو دفتر سیاسی حزب مشارکت در پایان تصمیم گیرنده نهایی برای حضور خاتمی درانتخابات آتی را خود او دانست و خاطرنشان کرد: در هر حال تصمیم خاتمی براساس شرایط و مصلحت اتخاذ خواهد شد که با توجه به نظر وی تاکنون، به احتمال فراوان او در انتخابات مجلس هشتم حضور نخواهد یافت.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


این سایتها در ایران فیلتر می شوند!

دوشنبه 86 مهر 2 ساعت 8:0 صبح
مهندس رضا رشیدی: شرکت دلتا گلوبال به عنوان برنده مناقصه فیلترینگ تنها می‌‏تواند سایت‌‏های غیراخلاقی را فیلتر کند که این امر به معنی مسدود سازی نیست. 
وی گفت: کمیته تعیین مصادیق شورای انقلاب فرهنگی سایتی که از لحاظ سیاسی ، دینی و اخلاقی اشکال دارد را مسدود اعلام می‌‏کند و وزارت ارتباطات در این باره هیچ نقشی ندارد. 
مدیر عامل دیتا ،‌‏ در پاسخ به این سوال که آیا مسدود سازی باعث هدایت اینترنت در اجلاس WSIS منافات دارد، خاطرنشان کرد: کسی نمی‌‏خواهد اینترنت را مسدود کند و فیلترینگ جدای از این بحث است. 
وی ، حضور ایران را در اجلاس WSIS بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: باید مشارکت کشور ما در مجامع بین‌‏المللی بیشتر و پررنگ‌‏تر باشد.
مهندس رشیدی ،‌‏ با بیان اینکه برگزاری اجلاس‌‏هایی همچون WSIS به حاکمیت آمریکا در زمینه اینترنت پایان می‌‏دهد، تاکید کرد: باید تعداد کشورهایی که در این مجامع شرکت می‌‏کنند بیشتر باشد تا از زوایای مختلف حرفی برای گفتن داشته باشند.
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ، حضور کشورهای مختلف جهان سورم را در اجلاس WSIS تاثیر‌‏گذار برشمرد و تاکید کرد: حاکمیت اینترنت باید جهانی شود. 

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


معمای منطقه ممنوع!

دوشنبه 86 مهر 2 ساعت 3:0 صبح

شاید زمانی سیاست‌گذاران به درستی تشخیص دادند که برای کاهش بار ترافیکی در مناطق پر تردد شهری باید محدودیت‌های ترددی ویژه‌ای را، حداقل برای برخی از ساعات روز در نظر بگیرند، هیچ گاه روزی را تصور نمی‌کردند که همین سیاست کاهش بار ترافیکی به ایجاد یک بار ترافیکی سنگین‌تر در بوروکراسی اداری کشور بدل گردد! این روزها حجم اخبار پیرامون تعرفه آرم‌های طرح ترافیک بیش از هر ترافیکی سرسام‌آور شده است.


قصه از کجا شروع شد؟
روزی که سردار قالیباف، اعلام کرد «دولت باید هزینه حضور خود در تهران را بپردازد»، همگان به نوعی با این تصمیم شهردار موافق بودند. حداقل در ظاهر که چنین بود. اما زمانی که اولین نمودهای این اظهارت شهردار در افزایش خیره‌کننده قیمت‌های آرم طرح ترافیک هویدا شد، کم کم زمزمه‌های نارضایتی نیز از گوشه و کنار به گوش رسید. رشد قیمت آرم طرح ترافیک برای شهروندان عادی، و یا همان شخصیت‌های حقیقی معمول و به روال گذشته بود، اما نرخ 700هزار تومانی برای ادارات و مراکز دولتی خیلی‌ها را غافل‌گیر کرده بود.
به دنبال بالاگرفتن اعتراضات دستگاه‌های دولتی، خسرو دانشجو روز یکشنبه یازدهم شهریورماه و در جمع خبرنگاران خبر از کاهش این نرخ داد. وی با بیان این توضیح که «نمایندگان مردم در شورای شهر تهران در هفته و ماه‌های اخیر از سوی مجموعه‌های مختلف دولتی و مردمی اعتراضاتی را مبنی بر زیاد بودن نرخ آرم طرح ترافیک اعلام کردند»، اعلام کرد: «بر همین اساس در جلسه امروز شورای شهر تهران با حضور معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران به این موضوع رسیدگی و مقرر شد، تا دو عضو شورا و معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و نماینده فرمانداری تهران به این موضوع رسیدگی کرده و نرخ آرم طرح ترافیک برخی ادارات و مشاغل را تعدیل کرده و تخفیف‌هایی را اعمال کنند». (اینجا بخوانید)

دو روز پس از اعلام این خبر و به دنبال تصمیم شورای شهر مبنی بر بررسی قیمت آرم طرح ترافیک، فرماندار تهران اعلام کرد: «آرم‌های طرح ترافیک 86 ـ 85 تا اطلاع ثانوی دارای اعتبار و قانونی است و شهروندان محترم تهرانی می‌توانند با استفاده از مجوزهای قبلی در اختیار، در محدوده طرح ترافیک تردد کنند».

«‌حسین طلا» در پاسخ به این پرسش که «با توجه به اعلام سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران مبنی بر عدم اعتبار آرم‌های طرح ترافیک موجود از سی و یکم شهریور و با توجه به این که هنوز تکلیف نرخ آرم طرح ترافیک مشخص نیست‌، آیا آرم‌های طرح ترافیک 86 - 85 فاقد اعتبار خواهند شد؟» گفت: «سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران مکلف به رعایت مقررات و تصویب نرخ آرم طرح ترافیک از مجاری قانونی است و از آنجایی که در نرخ اعلام شده که بعضا وصول هم شده است‌، مقررات مربوطه رعایت نشده است؛ از این رو به فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و پلیس راهور اعلام شده است کما‌فی‌السابق عمل کنند». (اینجا بخوانید)
آغاز سردرگمی‌های بی‌پایان
تا اینجای کار همه چیز به نظر عادی می‌آمد و تصور بر این بود که به زودی و با مصلحت اندیشی نمایندگان شورای شهر ماجرا فیصله پیدا خواهد کرد. اما این تصور باطل تنها سه روز به طول انجامید. روز چهارشنبه چهاردهم شهریورماه، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: «بر اساس توافقاتی که شب گذشته در جلسه‌ای با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و فرماندار تهران برگزار شد نرخ آرم‌های طرح ترافیک برای اشخاص حقوقی و حقیقی به هیچ وجه کاهش نخواهد یافت».
«جعفر تشکری هاشمی» در این روز با بیان این مطلب به خبرنگاران توضیح داد: «عملیات چاپ آرم‌های طرح ترافیک آغاز شده و از روز شنبه مورخ 17 شهریور ماه توزیع آرم‌های طرح ترافیک آغاز خواهد شد». (اینجا بخوانید)
خبر قطعی عدم کاهش قیمت‌ها هم خیلی زود تکذیب شد. چهار روز پس از سخنان هاشمی، سخنگوی شورای شهر، در روز یکشنبه هیجدهم شهریورماه، با بیان این که «شورای شهر و فرمانداری درباره تغییر و تعدیل نرخ آرم طرح ترافیک هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده‌اند» تاکید کرد: «آرمهای طرح ترافیک 85 تا جمع بندی نهایی شورا و فرمانداری تهران معتبر خواهند بود».
دانشجو توضیح داد: «جلسه‌ای با حضور من، رییس شورای شهر تهران، رییس کمیسیون برنامه و بودجه، فرمانداری، شهردار تهران و معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران برگزار و مسایل مختلفی درباره آرم طرح ترافیک از قبیل افزایش اعتبار آن تا یک و نیم سال و تعدیل قیمت آن مطرح شد؛ اما با توجه به این که گفت و شنودها و بحث و بررسی‌های در این زمینه به میزان کافی انجام نشد، به جمع بندی نهایی نرسیده‌ایم و بحث کارشناسی در این زمینه همچنان ادامه دارد تا به جمع‌بندی نهایی برسیم». (اینجا بخوانید)
جریمه به دلیل پرداخت پول زیادی!
اما عجیب‌ترین نکته در میان تمامی این سر در گمی‌ها شاید تصمیمات اتخاد شده در مورد افرادی بود که آرم‌های طرح ترافیک جدید را با قیمت‌های اولیه اعلام شده خریداری کرده بودند. یعنی همان افرادی که به دلیل بالا بودن قیمت‌ها معترض شده بودند و قرار بود تا مسئولین فکری به حال آن‌ها بکنند. عده زیادی که شاید از امروز و فردا شدن وعده‌های متفاوت مسئولین خسته شده بودند، ناچار کل هزینه را پرداخت کرده و آرم‌های جدید را دریافت کردند. اما چه کسی باور می‌کرد که مسئولین نه تنها مشکل پرداخت گزاف هزینه این عده را حل نکرده، بلکه از اساس آنان را به حریم طرح ترافیک ممنوع‌الورود کنند!
این اتفاق عجیب با اعلام خبر سخنگوی شورای شهر رخ داد که روز بیست و پنجم مرداد ماه اعلام کرد: «تا تصمیم‌گیری نهایی آرم‌های طرح ترافیک سال 85 معتبرخواهد بود، اما آرم‌های جدید اعتبار نخواهند داشت»!
دانشجو، پس از پایان سی و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران که بدون حضور مستمع برگزار شد، با بیان این‌که «فرمانداری تهران همچنان نسبت به نرخ‌های آرم‌های طرح ترافیک سال 86 معترض است»، گفت: «فرمانداری تهران تاکید دارد که نرخ آرم طرح ترافیک باید مراحل قانونی را طی کند و مصوبه شورای شهر تهران را داشته باشد. بنابراین فرمانداری، علاوه بر نرخ آرم طرح ترافیک، نسبت به طی نشدن مسیر قانونی نیز معترض است و تا زمانی که این اعتراض فرمانداری رفع نشده و تصمیم‌گیری نهایی انجام نشود، تنها آرم‌های سال 85 معتبر خواهند بود».
این اتفاق عجیب و نادر خیلی زود صدای مسئولین سازمان ترافیک تهران را هم در آورد. «صفارزداه»، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، یک روز پس از سخنان دانشجو در خصوص نامعتبر بودن آرم‌های جدید گفت: «مگر می‌شود آرم، چاپ و توزیع شود و بعد گفته شود که آرم نامعتبر است. این به معنای آن است که ما آرم نامعتبر توزیع کردیم»!
صفارزاده خاطرنشان کرد: «آرمهای جدید طبق روال قانونی اعتبار داشته و دارندگان این آرمها در صورتی که توسط پلیس جریمه شوند، می‌توانند بر اساس قانون شکایت کنند».

در همین روز «سردار هاشمی»، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ نیز در خصوص اعتبار آرم‌های جدید، ضمن بیان این نکته که «هنوز در این خصوص چیزی به ما ابلاغ نشده است» تصریح کرد: «دارندگان آرمهای قبلی همچنان می‌توانند تا31 شهریور ماه در محدوده طرح تردد کنند».
سردرگمی ناشی از تصمیمات مدام در حال تغییر مسئولان، و به دنبال آن موج مراجعات مردمی به مراکز مسئول خیلی زود استان‌داری تهران را مجبور به واکنش ساخت. واکنشی که با صدور یک اعلامیه در سی‌ام شهریورماه رسما اعلام شد.
در این روز استانداری تهران طی اطلاعیه‌ای، ضمن تاکید بر این مسئله که «مفاد اطلاعیه‌های فرمانداری تهران، به هیچ نحو حاکی از فقدان اعتبار آرم طرح ترافیک سال 86 نیست» افزود: «به دنبال تماس‌های مکرر شهروندان تهرانی درباره اعتبار مجوز سال‌های 85 و 86 ورود به محدوده طرح ترافیک شهر تهران و اظهارنظرهای متفاوت دستگاه‌ها در مورد اعتبار مجوزهای مذکور که موجب ابهام در اذهان شهروندان شده و با توجه به این که رعایت دقیق قوانین و مقررات و التزام به آن وظیفه کلیه دستگاه‌های مرتبط با موضوع است، به استحضار شهروندان تهرانی می‌رساند که مواضع فرمانداری تهران به عنوان نماینده عالی دولت تبیین نظریات وزارت کشور بوده و بر همین اساس مفاد اطلاعیه‌های فرمانداری تهران به هیچ نحو حاکی از فقدان اعتبار آرم طرح ترافیک سال 86 نبوده و بقای اعتبار آرم طرح ترافیک سال 85 تا طی مراحل قانونی مورد تاکید قرار گرفته است».
وساطت بدون دعوت
با اوضاعی که تا این زمان به وجود آمده بود، هیچ نیازی به تاکید مجدد خسرو دانشجو مبنی بر این‌که «آرم‌های طرح ترافیک همچنان بلاتکلیف است» نبود. سخنگوی شورای شهر این خبر نه چندان دست اول را در اولین روز مهرماه و در جمع خبرنگاران اعلام کرد. اما در این روز آقای سخنگو خبرهای جدیدی هم برای رسانه‌ها داشت.
دانشجو ضمن تکرار مجدد این مسئله که «آرم‌های طرح ترافیک سال قبل و امسال معتبرند و دارندگان آن‌ها برای تردد هیچ مشکلی ندارند، اما اختلاف بر سر قیمت آرم‌های جدید همچنان باقیست و فرمانداری تهران نسبت به قیمت آرم‌های جدید معترض است»، با اشاره به نامه سازمان بازرسی کل کشور به شورای شهر تهران، اعلام کرد: «سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای به شورا اعلام کرده که مرجع تعیین قیمت آرم طرح ترافیک، سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران است، اما در این نامه همچنین اشاره شده که در مورد قیمت آرم‌ها بعدا اظهار نظر خواهد کرد».
وی درباره علت اظهار نظر سازمان بازرسی کل کشور درباره آرم طرح ترافیک، گفت: «مرجع رسیدگی به حل اختلاف بین شهرداری، شورا و فرمانداری تهران، سازمان بازرسی کل کشور نیست و قانون مشخص کرده که این اختلافات از چه طریقی و توسط کدام مرجع قانونی مورد رسیدگی قرار گیرد».
دانشجو ادامه داد: «شورای شهر تهران، هرگز از سازمان بازرسی کل کشور درباره این اختلاف، نظر نخواسته است و نمی‌دانیم که آیا شهرداری این درخواست را کرده یا خیر؟ اما آنچه که مسلم است، این است قانون مشخص کرده که این اختلاف نظرها چگونه باید حل شود و این اولین بار است که سازمان بازرسی کل کشور از ابتدا تاکنون در زمینه اختلافات شورا و شهرداری و فرمانداری تهران ورود پیدا می‌کند».
در همین روز پای سردار طلایی هم به میان بحث کشیده شد تا این چهره شناخته شده شورای شهر هم برای دفاع از استقلال شورای شهر به کمک دانشجو بیاید. طلایی ضمن بیان این نکته که «اعتراض فرمانداری تهران نسبت به مرجع تعیین‌کننده نرخ آرم طرح ترافیک، غیرقانونی است» تصریح کرد: «طبق قانون معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران باید نرخ آرم طرح ترافیک را تعیین کند و اعتراض فرمانداری تهران در این زمینه قانونی نیست».
سردار طلایی با اشاره به تعیین نرخ آرم طرح ترافیک توضیح داد: «خرداد ماه مسوولان شهرداری در جلسه شورا، درباره قیمت‌های آرم طرح ترافیک توضیح دادند و در آن جلسه تنها محل اختلاف بالا بودن قیمت بود که تعدادی از اعضا معتقد بودند که باید این نرخ برای برخی از اقشار جامعه تعدیل شود».

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: «اما مرجع تعیین نرخ آرم طرح ترافیک معاونت حمل و نقل و ترافیک است».

وی با بیان این که «اعتراض فرمانداری درباره قیمت‌ها حق قانونی و امر طبیعی است»، گفت: «معاونت عمرانی وزارت کشور، درباره تعیین قیمت طرح آرم ترافیک به سازمان بازرسی کل کشور شکایت کرده که این سازمان طبق قانون پاسخ داده که تعیین کننده قیمت آرم طرح ترافیک معاونت حمل و نقل و ترافیک است».
شهر در امن و امان است
ترافیک اول مهرماه در راه است. ماشین‌ها می‌آیند، در ترافیک گیر می‌کنند، بوق می‌زنند و بالاخره برای رفتن راهی پیدا می‌کنند. راهی که شاید از منطقه ممنوعه بگذرد و شاید نه، به نظر نمی‌رسد برای این انبوه ماشین‌ها تفاوت چندانی داشته باشد، از دیدگاه آن‌ها راه‌های بسیاری برای رسیدن به مقصد هست، راه‌هایی شاید به تعداد ماشین‌ها. آنچه اهمیت دارد حفظ آرامش در شهر است. امروز سردار دکتر قالیباف اعلام کرد «به دور از هرگونه غوغاسالاری و حاشیه‌سازی به کار خود ادامه می‌دهم». به نظر می‌رسد باید به خاطر ایجاد چنین فضای آرامشی از ایشان تشکر کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


زندگی در جبهه‌ها

دوشنبه 86 مهر 2 ساعت 1:0 صبح

لیست تصاویر

اسلاید تصاویر

آفتاب:زندگی در جبهه‌ها چنان با معنویت و روحانیت در هم آمیخته است که گاه تصور می‌شد آن‌چه در خطوط مقدم می گذرد جلوه ای از الطاف الهی است؛ جلوه‌ای برای باور نگاه خاصی که خداوند به بندگان خاص خود دارد و آنان را که عارفانه به دعوتش لبیک می‌گویند، عاشقانه دوست دارد. 
مگر نه آن‌که حضرتش می‌فرماید: 
کسی که طلب کند من را، مرا می‌یابد؛
و کسی که مرا یافت، مرا می‌شناسد ؛
و کسی که مرا شناخت، دوست می دارد مرا ؛
و کسی که مرا دوست بدارد، به من عشق می‌ورزد ؛
و کسی که به من عشق بورزد، عاشق او می شوم ؛
عاشق هر کسی شوم، او را می کشم ؛
وهرکسی را بکشم ،دیه او بر من واجب می‌شود ؛
پس دیه او من هستم


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


کمک هاشمی رفسنجانی به زندانیان نیازمند

دوشنبه 86 مهر 2 ساعت 12:0 صبح
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری، در مراسم جشم گلریزان که هر ساله به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند برگزار می شود، شرکت کرد. 
رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام همزمان با شانزدهمین جشن گلریزان، ویزه کمک به آزادی زندانیان نیازمند، 15 میلیون ریال به ستاد دیه کمک کرد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


فرزندان «چه» در بیت امام(ره)

یکشنبه 86 مهر 1 ساعت 10:0 عصر
فرزندان چه گوارا، در روزهای آغازین سفر یک هفته‌ای خود به ایران از گلزار شهدای انقلاب اسلامی، مزار شهدای 72 تن و همچنین بیت حضرت امام(ره) در جماران بازدید کردند و از نزدیک با تاریخ حیات و رویکرد معنوی مبارزان و اسطوره‌های انقلاب اسلامی آشنا شدند.
در متن نمابری که از سوی «جنبش عدالتخواه دانشجویی» به آفتاب ارسال شده، آمده است: «آلیدا گوارا» و «کامیلو گوارا» فرزندان ارشد مبارز انقلابی بزرگ آمریکای لاتین که برای اولین بار به ایران سفر کرده‌اند، پس از مرور زندگی و مجاهدات «شهید دکتر مصطفی چمران» و آشنایی با ایده‌ها و عملکرد وی در ایام حیات با برکت این شهید بزرگوار، تحت تاثیر قرار گرفته و از مزار وی در بهشت زهرا(س) تهران بازدید کردند.
بنابراین خبر، «کامیلو گوارا» که تاکنون در بسیاری از گردهمایی‌ها و همایش‌های بین‌المللی در خصوص افکار و اندیشه‌های پدر خود حضور یافته است با تجلیل از شخصیت «شهید چمران» عنوان کرد: ایشان دانشمندی بزرگ بوده است که با برخورداری از موقعیت‌های فراوان برای نیل به رتبه‌های بالای علمی و مادی، با گذر از تمام لذایذ، زندگی خود را وقف مبارزه با محرومین و مقابله با ظلم و ستم در اقصی نقاط دنیا نموده و این درست همان الگویی است که براساس آن، «ارنستو چه گوارا» نیز از منصب دولتی خود در کوبا خداحافظی نموده و برای دفاع از ملت‌های تحت ستم امپریالیسم به ادامه مبارزه در کشورهای دیگر اقدام می‌نماید.
همچنین، فرزندان چه گوارا، روز پنجشنبه با حضور در مراسمی که به مناسبت حضور ایشان توسط خانه شهید در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) ترتیب داده شده بود، در میهمانی افطار روزه‌‌داران شرکت نموده و مورد استقبال شرکت‌کنندگان قرار گرفتند. 
در این مراسم، سرپرست خانه شهید، با تقدیر از تمام مبارزانی که در راه مبارزه با ظلم و برقراری عدالت، زندگی و جان خود را فدا کرده‌اند، از شخصیت ارنستوا چه گوارا، مبارز انقلابی بزرگ آمریکای لاتین تقدیر نمود و در پایان مراسم، لوحی نمادین به همراه آلبومی از تصاویر حضرت امام خمینی‌(ره) و بازدید از حسینیه جماران، به این جمله «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا به هنگام بازدید از این مکان مقدس اشاره نمودند که «مردان بزرگ در خانه‌هایی کوچک و محقر زندگی می‌کنند» و این مساله را الگویی محوری برای تمام رهبران و مبارزان انقلابی جهان عنوان نمودند.
فرزندان چه گوارا عصر روز سه‌شنبه (سوم مهرماه)، در همایشی تحت عنوان «چه مثل چمران» در دانشگاه تهران شرکت خواهند کرد. در این مراسم که برای بزرگداشت «مبارزان جهان وطنی» برگزار خواهد شد، «مهندس مهدی چمران» و «مهندس سعید قاسمی» به سخنرانی خواهند پرداخت.
«مرکز فرهنگی میثاق» که با مشارکت «خانه آمریکای لاتین» میزبانی فرزندان چه گوارا را برعهده دارند، دیدارهایی را با «وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «معاون وزیر امور خارجه»، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ‌مسئولان تشکل‌های دانشجویی کشور و جمعی از نخبگان و اندیشمندان اسلامی را برای فرزندان این مبارز انقلابی تدارک دیده‌اند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


یک عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان برنامه‌ای برای استیضاح و طرح مسأله عدم کفایت احمدی‌نژاد البته در شرایط کنونی ندارند» در عین حال اظهار داشت: «اگر مجلس آینده در اختیار اصلاح‌طلبان باشد و شرایط نیز ایجاب کند، ‌می‌توانیم از هر شیوه قانونی ممکن برای کنترل دولت احمدی‌نژاد استفاده کنیم». 
«احمد شیرزاد» در واکنش به حملات گسترده رسانه‌های حامی دولت علیه اصلاح‌‌طلبان به بهانه اتخاذ شعار «عدم کفایت احمدی‌نژاد» در صورت پیروزی این جریان در انتخابات مجلس هشتم، به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: «اگر اصلاح‌طلبان برنامه‌ای برای استیضاح رئیس جمهور داشته باشند بدون وحشت و با صراحت آن را به مردم اعلام می‌کنند». 
وی ادامه داد: «طرح مسأله عدم کفایت احمدی‌نژاد در مجلس آینده توسط اصلاح‌طلبان بستگی به ترکیب مجلس هشتم دارد و چون این مجلس هنوز تشکیل نشده، نمی‌توان درباره آن با قطعیت سخن گفت». 
نماینده مردم اصفهان در مجلس ششم در عین حال تصریح کرد: «البته می‌توان گفت که اگر مجلس کنونی در اختیار اصلاح‌طلبان بود، ما می‌دانستیم که چگونه بدون استیضاح و با تکیه بر ابزار قانونی دیگر نیز می‌توانستیم دولت احمدی‌نژاد را کنترل کنیم». 
شیرزاد طرح اتخاذ شعار «عدم کفایت احمدی‌نژاد» توسط اصلاح‌طلبان که حامیان دولت نهم به آن دامن زده‌اند را «مظلوم‌نمایی» دانست و اضافه کرد: «دولت نهم به اندازه کافی ضعف دارد که خود شرایط تضعیف هر چه بیشترش را فراهم کند». 
این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی در خاتمه تأکید کرد: «در صورتی که مجلس آینده در اختیار اصلاح‌طلبان باشد و شرایط نیز ایجاب کند، می‌توانیم از هر شیوه قانونی ممکن برای کنترل دولت احمدی‌نژاد استفاده کنیم». 
گفتنی است بر اساس اصول 89 و 110 قانون اساسی رای عدم کفایت به رئیس‌جمهوری تنها با اکثریت دو سوم نمایندگان مجلس و موافقت مقام معظم رهبری امکان پذیر است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بازتاب پلمپ شد

یکشنبه 86 مهر 1 ساعت 8:56 عصر
با حکم قضایی صادره از دادسرای کارکنان دولت و رسانه‌ها، دفتر سایت «بازتاب» پلمپ شد.
با توجه به ارجاع چندین فقره شکایت از سایت بازتاب به دادسرای کارکنان دولت و رسانه‌ها، بازپرس شعبه‌ اول این دادسرا هفته‌ گذشته حکم پلمپ دفتر این سایت را صادر کرد.
گفتنی است سایت بازتاب پیش از این از با دستورات قضایی فیلتر شده و دست‌رسی معمول به آن ممنوع شده بود.با نزدیک شدن به انتخابات مجلس فشارها بر جناح منتقد(اصلاح طلبان)از سوی جناح حاکم هرروز بیشتر میشود...

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


فقه سنتی و فقه پویا

یکشنبه 86 مهر 1 ساعت 8:0 عصر

مردی 70 ساله مانوس با فقه - دوست‌داشتنی‌ترین گوهر دلربای شیوخ روحانی - میان دو مکتب فقه سنتی و فقه پویا هر دو را برگزید و گفت: «اصلا فقه سنتی و فقه پویا با هم جنگ ندارند.» اما برخی از آیت‌الله العظمی شیخ یوسف صانعی به عنوان «فقیه مدافع فقه پویا» نام می‌برند و از این‌رو روحانیونی منتقد او هستند؛ منتقدانی که دوستان و همدرسان سابق او به حساب می‌آیند. امروز او در جایگاه مرجعیت نشسته است و آنان پله‌ای پایین‌تر در حال تدریس در حوزه‌های علمیه و نقش‌آفرینی در عرصه سیاست. آنان نظرات این مرجع تقلید را با سلف صالح حوزه همخون نمی‌دانند، ولی او می‌گوید: «باید در حوزه‌های علمیه شیوه سلف صالح مراعات شود.» این سخن آیت الله گواهی بر نگاه فقهی‌اش در رساله عملیه اوست و نفی اظهارات منتقدان. به هر حال آیت الله صانعی مدافع احکامی است که شاید در میان فقها نادر به نظر می‌رسد؛ 13 سالگی سن تکلیف دختران، برابری دیه زن و مرد، مجاز انگاشتن قضاوت، رهبری و مرجعیت زنان و... . این احکام نوگرایانه، عاملی شده است که او را برآمده از نظراتی همسان با «فقه پویا» بدانند و ظهور این احکام را در سیر احکام فقهی رهبر فقید انقلاب تلقی کنند. او آن روز روی صندلی‌ای در اتاق کوچک دفتر خود به خواندن کتابی با چاپ سنگی مشغول بود که به میدان تفسیر و تحلیل فقه پویا وارد شد. سوالات در پی هم مطرح شد و چالش را با این مرجع تقلید به نمایش گذاشت که به یک گپ خودمانی مبدل شد؛ نه گفت‌گویی خشک و پیچیده در لفافه علمایی.

فقه پویا پس از شکل‌گیری انقلاب اسلامی‌ مطرح شد و برخی آن را با نوگرایی در فقه پیوند زدند. حضرتعالی فقه پویا را چگونه تفسیر و تحلیل می‌کنید و فقه سنتی چه تعریفی دارد؟

فقه شیعه همیشه پویا بوده است. پویایی یعنی حرکتی به جلو یعنی قانون خدا را از فقه شیعه در مسائلی که مورد ابتلای مردم است برای آنها بیان کردن. ما یک روز فقه شیعه را در رساله ابن‌بابویه می‌بینیم که رساله بسیار مختصری بوده است و شاید به بیست صفحه نمی‌رسد. متون فقهی پس از او آغاز شده است که پیش از او به صورت نقل روایت بوده است. لذا اکنون رساله ابن‌بابویه که به صورت مکتوب بوده، به صدها و هزاران جلد کتاب فقهی تغییر پیدا کرده و به صورت کتاب جواهر درآمده که حدود 40 جلد است یا به صورت حدائق در آمده یا کتاب‌های فراوان دیگری مثل کتاب‌های شیخ و کاشف الغطاء و علامه و محقق و بسیاری از این بزرگان که اگر امروز جمع‌آوری بشود به صورت کتابخانه معظمی‌خواهد بود؛ بدون تکرار. این معنای پویایی فقه است و همین معنا در روایتی که ظاهرا از امام هشتم (علیه السلام ) نقل شده که فرمود: «علینا القاءالاصول و علیکم التفریع»(1) بر ماست که کلیات را برای شما بیان کنیم و بر شماست که تفریع کنید. از یک کلی می‌توان صدها حکم استفاده کرد و صدها مطلب در آورد که فقه بر این پایه استوار است. همچنین در روایات دارد که ما معالم دینمان را از چه کسی بپرسیم؟ ائمه به آنها می‌فرمایند که مثلا از فلانی بپرسید یا در روایتی دارد که «علیک بزکریا بن آدم المأمون علی‌الدین والدنیا»(2) بر شما باد که از زکریا بن آدم سوال‌هایتان را بپرسید. خب معلوم است که زکریابن آدم همه فروع را به صورت روایت ندارد و اصلا بنا نیست کسی مثل معصوم (علیه السلام ) که روایت می‌گوید به صورت فرع فرع بیان کند. کلیات در دست زکریابن آدم بوده. حضرت می‌فرماید برو مصادیق و مواردش را که مورد ابتلا قرار گرفت از زکریا بن آدم بپرس که او هم از نظر دین مأمون است و هم از نظر دنیا.خب این گویای همان پویایی فقه است و رهنمود به پویایی فقه است. ده‌ها شاهد برای این مساله هست و بهترین کسی که از لابلای کلماتش می‌شود پویایی فقه را از زمان ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) درآورد، امام امت است. امام در بحث اجتهاد و تقلیدش برای این مطلب که اجتهاد همیشه بوده، ده‌ها شاهد بیان می‌کند. اگرچه اجتهاد در زمان ائمه هم بوده، منتها زمان ائمه مورد ابتلا و ارتباطات کم بوده، اما امروز موارد روز به روز بیشتر می‌شود و بهترین کسی که فقه پویا را عینیت بخشید و وجود خارجی به آن داد و عملا فقه پویا را پیاده کرد همان کسی است که در قرن اخیر بلکه از نظر جامع بودن در چندین قرن مثلش نیامده و او امام خمینی (سلام الله علیه) است. چرا که ایشان پس از بازگشت از قیطریه در تابستان مسائل مستحدثه را شروع کردند که در آن تا حرکت به کره ماه و مریخ و اینکه وظیفه افرادی که به آنجا می‌روند چیست بیان شده یا اینکه اگر نطفه را از گیاهان گرفتند و به دنبال او انسانی را پدید آوردند پدر و مادرش و مسائل حقوقی و بحث‌های اجتماعی آن در این مسائل مطرح شده است. بنابراین فقه پویای امام چندین قدم از علم جامعه هم جلو است. هنوز علم جامعه به آن نرسیده، اما امام حکمش را آن وقت بیان کردند. این پویایی فقه در حد کمال است. ناگفته نماند که فقه امام بالاتر از مبارزه با ظلم بود؛ چون مبارزه با ظلم حد و زمانی داشت اما نسبت به فقه، امام از اول دنبال فقه پویا به معنای گسترش دادن بوده است.به هر حال عرضم این است که فقه پویا از اول بوده و در آینده هم خواهد بود. اساسا حوزه‌های علمیه اگر فقه پویا نداشته باشند، حالت حوزه بودن خود را از دست می‌دهند و مردم دیگر به آنها رجوع نمی‌کنند. مردم فقیهی را می‌خواهند که به مسائلشان پاسخ بدهد و اگر پاسخ نداد و گفت نمی‌توانم پاسخ بدهم، یا فقیه نیست و یا اگر باشد فقه پویا ندارد. فقه با مردم زنده است. این معنای فقه پویاست. من بعید می‌دانم کسی باشد که فقیه باشد و فقه را درک کرده باشد و بگوید من فقه پویا را قبول ندارم. البته ممکن است که کسی بگوید من فقه پویا را قبول ندارم؛ یعنی اینکه بعضی از نظریات را به نظر خودش اشتباه بداند و بگوید که این نظریه فقهی مبتنی برروشنفکری بوده و این حرف نتیجه کم معلوماتی بوده است. ولی اینکه کسی فقیه باشد و آشنای به زبان اهل بیت و این جمله «بکم علمنا الله معالم دیننا»(3)، را در زیارت جامعه خوانده باشد و بگوید فقه ایستاست، امکان ندارد. چرا که شیعه سخت با انسداد باب اجتهاد مخالف است و باب اجتهاد را منفتح می‌داند و می‌بینید که امام تا کجا باب اجتهاد را باز کرده است.

بنابراین از نگاه حضرتعالی فقه از آغاز تشیع پویا بوده است؟

 بلکه از زمان پیغمبر هم فقه پویا  وجود داشته است.

 پس چرا شاگردان امام پس از انقلاب فقه پویا را مطرح کردند و آن را آلترناتیو فقه سنتی تفسیر کردند؟

از قضا خود امام (سلام الله علیه) هم فقه پویا دارد و هم فقه سنتى. فرمودند فقه را پویا قرار بدهید منتها با حفظ روش صاحب جواهر. اصلا فقه سنتی و فقه پویا با هم جنگ ندارند. فقه سنتی یعنی متد فقه والا نه اینکه وقتی می‌پرسیم اگر کسی به کره ماه رفته وزن آب باید چه مقدار باشد که کر باشد؟ بگوید هشتاد و چند من، می‌گوییم اصلا آنجا وزنی وجود ندارد. این اصلا فقه نیست بلکه جمود است. امام در سخنانش به هر دو اشاره دارد؛ هم به فقه پویا و هم به فقه سنتی.فقه سنتی یعنی متد و باید در حوزه‌های علمیه شیوه سلف صالح مراعات شود.

 پس طبق فرمایش شما فقهای ما در گذشته و در حال حاضر هم به فقه پویا معتقد بودند و هم به فقه سنتی؟

 اما تفاوت این است که یک وقت سرعت انتقال در مسائل و آشنایی به مسائل جامعه و زبان مردم و روایات توسط فقیه اقتضا می‌کند که جامعه نسبت به مطالبی که او می‌گوید خیلی راحت قانع بشود؛ اما زمانی دیگر چنین استعدادی وجود ندارد و به گونه‌ای فقیه برداشت می‌کند که با این برداشتش جامعه قانع نمی‌شود. از باب نمونه فقیهی می‌گوید زن وقتی شوهر کرد از یک گوسفند هم بیشتر در اختیار شوهرش است، یعنی حق ندارد پایش را از آستانه در بیرون بگذارد که اگر یک پایش را بیرون گذاشت آن یکی که بیرون است خلاف است و پای دیگرش که داخل است وفاق است و این موافق با شرع است؛ چون زن بدون اجازه شوهر نمی‌تواند بیرون برود.تا این حد می‌آورد ولکن این قابل پذیرش نیست.

 این فقه سنتی است؟

 خیر، این اشتباه در برداشت است. او هم می‌خواهد حکم این را برداشت کند.

به فقیهی که چنین برداشتی می‌کند چه می‌گویند؟

 فقیه و در نظرش معذور است. لکن این مردمند که وقتی دیدند این گونه نظر می‌دهد می‌توانند دنبال این نظر نروند و از نظر فقیه دیگری که آشناتر است و احکام را به طوری استنباط کند که قانع‌کننده باشد، تبعیت کنند.

 پس مکتب فقه سنتی و مکتب فقه پویا نداریم؟

 به این معنا نداریم.

 پس فقیهی که در حال حاضر نظرات خاصی در مورد زنان می‌دهد و برخی آن را نمی‌پسندند، معذور است؟

 اگر فقیهی باشد که عادل باشد و از روی روایات استنباط کرده، معذور است.

 یعنی شما معتقدید که دو نگرش با عنوان فقه سنتی و فقه پویا وجود ندارد؟

 به این معنا که در طول هم باشند نداریم. فقه سنتی و فقه پویا یک مطلب است. فقه پویاست با همان متدها لکن برداشت از آن متدها فرق می‌کند. به عنوان نمونه روایات می‌گوید زنی که از خانه شوهر بدون اجازه شوهر بیرون رفت فرشتگان او را لعن می‌کنند تا برگردد. حالا از یک فقیه می‌پرسیم که زن بدون اجازه شوهر می‌تواند بیرون برود یا نه؟ می‌گوید زن بدون اجازه شوهر نمی‌تواند بیرون برود و جواب می‌دهد مدرکش این حدیث است و دلالت بر حرمت آن دارد، ولی یک فقیه دیگر این روایت را اینگونه تفسیر می‌کند که این پا بیرون گذاشتن لغوی را نمی‌گوید بلکه مرادش قهر کردن است. این معنای خروج، مطابق با ذوق عرفی است و جامعه می‌پذیرد و انسانیت یک زن هم حفظ شده است. چراکه زن برده نیست و در انسانیت و حقوق اجتماعی و غیره با مردان تفاوتی ندارد.

 پس بر مبنای صحبت حضرتعالی اگر فقها از طرف جامعه پذیرش داشته باشند، مطمئنا آن فقیه پویایی خاص خودش را دارد؟

 بله، و لذا امام توانست. با این وجود اینکه یک رادیو و یک تلویزیون مرجعیت او را اعلام نکرد و مخالفت‌های زیادی با مرجعیت ایشان شد، حتی اسم امام در حوزه بنا نبود برده بشود، اما دیدید که چگونه یک مرجعیت علی الاطلاق را پیدا کرد و جامعه به دنبالش آمد. امام دوتا فتوی داد اما با فتوای امام چه که نکردند؛ یکی اینکه فرمود اگر کسی خانه‌اش را حفر کرد و چاه نفت درآمد، جزء انفال است. یک نامه نوشتند که تو آبروی شیخ انصاری را بردی، تو آبروی صاحب جواهر را بردى! یک مساله هم راجع به شطرنج بود که فرمودند اگر شطرنج از وسیله قمار بودن خارج شده باشد بازی سرگرمی با آن مانعی ندارد. بعد هم امام در حرف‌هایش دارد که اسلام کسانی را می‌خواهد که آبرویشان را بگذارند و فدای اسلام کنند و احکام اسلام را بیان کنند. امروز اگر امثال بنده می‌توانیم مطالبی را بیان کنیم و دشمنی‌هایی هم که می‌شود به جایی نمی‌رسد، به خاطر آگاهی جامعه است و جامعه می‌پذیرد که من می‌گویم زن یک انسان است وخونبهای او با مرد برابر است. البته ما تابع کتاب و سنت و فهم از کتاب و سنتیم.

 بنده بنا بر نظرات حضرتعالی به این باور رسیده‌ام که فقه پویا، فقهی است که در عرصه سیاست صحبت می‌کند مثل چاه نفتی که مثال زدید یا اینکه بعضی از مسائلی که مردم خواهان آن هستند عرضه می‌کند. از سوی دیگر فقه سنتی فقهی است که بنا بر نظر شما جامعه‌پذیری‌اش کم است و کمتر مورد پذیرش مردم است.

 نه اینکه غیر پویاست؛ او هم پویاست. منتها کشش بیش از این ندارد. من نمی‌دانم پویا را چه معنی می‌کنید؟ پویا یعنی اینکه با آن متدها نیاز و سوال را جواب بدهد و نگوید چون در یک روایت بالخصوص نیست، من جواب نمی‌دهم. البته برداشت فرق می‌کند. یک وقت فقیهی برداشتی می‌کند که جامعه می‌پذیرد و بیشتر به طرف او می‌آید و از سوی دیگر فقیهی دیگر برداشتی می‌کند که جامعه نمی‌پذیرد که هم خودش و هم مقلدش معذورند.

 پس شما اصلا فقه پویا را درتمام حوزه جاری و ساری می‌دانید و هیچ فقیهی را مدافع فقه غیر پویا نمی‌دانید؟

 هیچ فقیه عادلی به فقه غیرپویا معتقد نیست؛ البته فقیهی که فقاهتش پذیرفته شده باشد.

 پس این انتقادی که در حوزه نسبت به بعضی دیدگاه‌های شما یا در گذشته نسبت به دیدگاه‌های امام می‌شد، بر مبنای سنت و پویایی فقه نبوده است؟ و این مخالفت‌ها برآمده از فقه سنتی نبوده و نیست؟

شما حسادت، دشمنی و سیاست را با بحث علمی مخلوط نکنید. مرحوم فیض یک وقت آمد گفت که موسیقی حرمت ذاتی ندارد بلکه حرمت محتوایی دارد. یعنی موسیقی اگر همراه با مطالب گمراه‌کننده نباشد؛ مثلا موسیقی می‌زند که مردم را به جبهه بفرستد یا برای اینکه بهداشت را آموزش بدهد، این حرام نیست. فیض را به خاطر همین نظر و فتوا تکفیر کردند خوب این تکفیر غلط است. اگر مطلبش به نظر فقیهی نادرست است، باید به مطلب او اشکال کرد و اصلا حوزه جای این بحث‌هاست. آنچه نسبت به امام می‌فرمایید بنابر دشمنی دیرینه، حسادت و سیاست با او مخالف بودند. والا بحث آزاد است؛ مثل دانشگاه‌ها. گاهی برای یک مطلب صدها دلیل، روایت و حدیث را باید بررسی کرد تا به آن رسید. هیچ اشکالی ندارد.

 این فقه پویایی که شما می‌گویید،با نیاز و خواست جامعه پیوند خورده است، یعنی باید الزاما نظرات فقهی با خواست مردم و جامعه منطبق باشد.

 نه خواست مردم، بلکه سوالات مردم. پاسخ فقها  دو گونه است؛ ممکن است جواب‌ها را به‌گونه‌ای در بیاورد که مردم نپذیرند و ممکن هم هست طوری در بیاورد که بیشتر بپذیرند. برداشت او است و معذور.

 یعنی یک فقیه بر اثر بازنگری در متون ممکن است که در زمان‌های مختلف، نظریات مختلفی را مطرح کند؟

 بله، هر روزی ممکن است که نظریه‌ای داشته باشد. مثلا می‌بینید که علامه در هر کتابی یک نظر دارد یا شیخ طوسی در هر کتابی یک نظر دارد. من نمی‌خواهم خودم را شبیه آنها قرار بدهم؛ اما بنده اخیرا که دارم تطبیق می‌کنم هر سالی یک نظر دارم؛ در یک مساله‌اى.

براساس نظر شما پس تمامی علما و حوزویان به فقه پویا معتقدند؟ بنابراین این مخالفت‌ها چگونه تعبیر می‌شود؟

 حوزه همه‌اش فقه پویاست. ممکن است اشکال علمی باشد. اما  گاهی این اشکال‌ها سیاسی است. به عنوان مثال این آقا سواد ندارد یا این آقا مارکسیست است. لذا معلوم است که علمی نیست. والا کل حوزه‌ها پویاست. اصلا اگر پویایی را از حوزه‌ها و فقه بگیرید فقهی نمی‌ماند.

 حضرت آیت‌الله، افرادی همچون شما که به برابری دیه زن و مرد معتقدند و این امر با خواسته بخشی از جامعه پیوند خورده، به فقه پویا معتقدترند؟

 هر دو اجتهاد کرده‌اند. آن کسی که می‌گوید برابر است و آن کسی که می‌گوید برابر نیست اجتهاد کرده و هر دو فقیه معذورند.

 شما در میان سخنانتان برای مثال آوردن در مورد پویایی فقه، همواره از فتوای امام یاد می‌کنید. مگر فقط امام از منظر شما نماد بارز فقه پویا هستند؟

 قبل از ایشان هم بودند. همه فقها در این عرصه جای می‌گیرند. همه فقها در طول تاریخ فقهشان پویا بوده فقهای آزاد و عادلی بوده‌اند که خودشان نظر می‌دادند.

 پس فرق بین کسی که نیاز امروز را جواب می‌دهد و کسی که به نیاز امروز جواب نمی‌دهد چیست؟ آیا اولی مدافع فقه پویا و دومی مدافع فقه سنتی نیست؟

 همه، نیازها را جواب می‌دهند. فقیهی به گونه‌ای جواب می‌دهد که جامعه می‌پذیرد و می‌شود سهل. یک فقیه دیگر همان را جوری جواب می‌دهد که جامعه نمی‌پذیرد. این خود جامعه است که باید ببیند دنبال کدامشان برود.

 اما فقه پویا پس از امام خمینی عرض اندام کرد.

 امام هم در صحبت‌هایش فقه پویا را مطرح می‌کرد.

 با این همه بحث، بفرمایید که فقه پویا از منظر شما چه تعریفی دارد؟.

یعنی پاسخگوی مردم از نظر قانون الهی  باشد.

 پس با این تعریف، همه مراجع مدافع فقه پویا هستند، چراکه پاسخگو هستند؛ حالا ممکن است این پاسخگویی بنا بر آنچه مردم می‌خواهند باشد و ممکن هم هست که نباشد.

 نه اینکه خواسته مردم موثر بوده بلکه برداشتش با خواسته مردم مطابق شده است

 حضرتعالی به عنوان یک مرجع تقلید، کارکرد یک فقیه و مرجع تقلید را چه می‌دانید؟ یک مرجع تقلید فقط به نیاز مردم درباره احکام شرعی می‌پردازد یا اینکه به مسائل دیگر هم جواب می‌دهد؟

 یک فقیه، چون فقیه است، باید پاسخگوی مردم در احکام شرعی باشد.

 پس نیاز مردم در عرصه سیاست و اجتماع را بنا بر احکام شرعی چه کسی باید پاسخ بدهد؟

 کلیاتش را فقیه می‌تواند بگوید، نه اینکه فقیه بیاید و خودش اجراکند.فقیه بما هو فقیه می‌تواند کلیاتش را بگوید.

 پس چگونه است که برخی برای فقها جایگاه اجرایی تعریف می‌کنند،‌ آیا این جایگاه منافات با وظیفه اصلی فقیه ندارد؟

 اجرا حیث فقاهتش نیست، بلکه حیث ولایتش است. ببینید ولی، فقیه و قاضی است. اینها مناصبی است که برای او گفته شده است. از حیث فقاهت کارش این است و از حیث ولایت کار دیگری دارد. حیث ولایت مربوط به اجراست نه مربوط به حکم کلی.

 این حیث فقاهت را در یک دوره بلندمدت در حوزه به دست می‌آورد، ولایت را چه کسی به او می‌دهد؟

 ولایت فقیه یعنی همه فقها ولایت دارند؛ یعنی همه فقها ـ بنا بر قول به ولایت فقیه ـ برایشان این قابلیت هست که در امور اجرایی دخالت کنند.

 کارکرد فقیه مگر دخالت در امور اجرایی است؟

 خلط مبحث می‌فرمایید. یک مثال بزنم. من یک زمان دادستان بودم اگر به عنوان دادستانی می‌خواستم نامه بنویسم، می‌نوشتم دادستان کل یوسف صانعى؛ اما اگر به عنوان کار شخصی یا کار دینی امضا می‌کردم الاحقر یوسف صانعی یا یوسف صانعى، دو حیث بود.حال یک منصب آدم، فقیه است و وقتی فقیه شد یک منصب دیگر دارد که قضاوت است (آقایانی که می‌گویند در قضاوت اجتهاد شرط است) و یک منصب دیگر ولایت در اجراست. بنا بر قول به ولایت، این مناصب را دارد. البته وقتی می‌خواهد اجرا کند باید برود مقدماتش را تحصیل کند. باید برود مسائل سیاسی را ببیند و با افراد سیاسی ارتباط برقرار کند. نمی‌شود بگوید چون در مدرسه علمیه خوانده‌ام که تمسک به عام در شبهه مصداقیه مخصص جایز نیست، پس فعلا فلان کار را انجام بدهیم. ربطی به هم ندارد. این ولایت در اجرا دارد و ولایت در اجرا مقدمات دارد و مقدماتش این است که بررسی کند، مشاور داشته باشد، صحبت کند، مسائل را ببیند، روزنامه‌ها را ببیند، کما اینکه امام (سلام الله علیه) این جور بود.

 پس ولایت براساس نظر حضرتعالی جزو وظایف و نقش‌های فقیه است؟

 جزو وظایفش ولایت است. البته وقتی احتیاج پیدا کرد، می‌رود مقدماتش را فراهم می‌کند، قابلیت را دارد و وقتی این قابلیت به منصه ظهور رسید، اجرا هم می‌کند.

 پی‌نوشت‌ها:

1- الوسایل، کتاب القضا، باب 6، ص 52.

2- الوسایل، ج 18، ص 106، الباب 11 من ابواب صفات القاضی، حدیث 27.

3- زیارت جامعه کبیره.

گفتگو با آیت الله العظمی صانعی


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   31   32   33   34   35      >