حضور محمود احمدینژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران در آمریکا گذشته از تبلیغات رسانهای فراوانی که پیرامون وی شکل گرفته است با حاشیه های جذابی نیز همراه بود. گزارش نخستین روز حضور احمدینژاد در نیویورک بخشی از این حواشی را شامل میشود.
از زنگ مدرسه تا فرودگاه کندی
رییس جمهوری اسلامی ایران که روز کاری یکشنبه خود را با نواختن زنگ مدرسهای در تهران آغاز کرده بود، پس از حضور در مراسم بازگشایی مدارس ، عازم نیویورک شد و پس از یک پرواز طولانی ۱۳ساعته در ساعت ۱۶و ۱۵دقیقه به وقت نیویورک وارد فرودگاه جان اف کندی شد.
اقامت در اینترکنتیننتال، دیدار در هیلتون
رییس جمهور پس از ورود به فرودگاه عازم هتل اینترکنتینتال محل اقامت خود شد و پس از یک استراحت کوتاه عازم محل دیدار با ایرانیان گردید که از شهرهای مختلف آمریکا به شوق دیدار رییس جمهوریشان در محل هتل هیلتون گردآمده بودند.
افطار پس از روزی 32 ساعته
احمدی نژاد در جمع هموطنان دور از وطن، روزه خود را افطار کرد و با شیرینی دیدار ایرانیان خستگی روزی را که بیش از ۳۲ساعت طول کشیده بود از تن به در کرد. وی در جمع ایرانیان مقیم آمریکا گفت که دیدار با ایرانیان ، سختی و فشار کار سفرهای خارجی را از تنش خارج میکند.
استقبال با لباس محلی
مراسم دیدار با ایرانیان مقیم آمریکا با قرائت قرآن آغازشد و دانش آموزان پسر و دختر ، پرچم بهدست و با لباسهای محلی زیبا و رنگارنگ، دو سرود وطن و سرود ملی ایران را به زیباترین شکل اجرا کردند. رییس جمهور پس از پایان سرود در جمع کودکان حاضر شد و با آنان عکس یادگاری گرفت.
تجمع ایرانیها
تجمع صدها ایرانی مقیم آمریکا که از اقصی نقاط این کشور برای دیدن رییس جمهوری کشورشان در قلب شهر نیویورک جمع شده بودند ، برای آمریکاییها نیز صحنههای جالب و باشکوهی بود.
تشویق رییس جمهور
رییس جمهوری با حضور صمیمی در جمع ایرانیان، از ایران گفت، از تلاش ایرانیان برای ساخت کشورشان و از تلاش آنان برای دفاع از حقوق حقه خود در عرصه جهانی سخن گفت و اینکه ایرانی هرجا که باشد، قلبش برای ایران میتپد. صلواتها و کف زدنها و تشویقهای طولانی حاضران در تالار عظیم هتل هیلتون، بارها باعث قطع سخنان رییس جمهوری شد. فریاد یکصدای ایران، ایران حاضران، پس از شنیدن دستاوردهای عظیم ایران در عرصه فناوریهای نوین، تالار هتل هیلتون را به لرزه در آورده بود.
تشریح وضعیت ایرانیان در آمریکا
محمد خزایی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در سخنان کوتاهی وضعیت ایرانیان در آمریکا را تشریح و اقدامات این نمایندگی در تحقق اهداف و سیاستهای جمهوری اسلامی را بیان کرد.
عقب نشینی نمیکنیم
احمدی نژاد در جمع ایرانیان مقیم آمریکا در سخنانی دستاوردهای جمهوری اسلامی را تشریح و با اشاره به سابقه فرهنگی ایران و ایرانیان، تاکید کرد که ملت ایران هیچگاه از منافع ملی خود سرسوزنی عقب نشینی نخواهد کرد.
نیازی به بمب اتم نیست
رییس جمهور در جمع ایرانیان مقیم آمریکا بار دیگر این موضوع را که ایران به دنبال سلاح اتمی است، رد کرد و گفت: وقتی ملت ایران هر کدام قله آتشفشانی از کار و تلاش و همت هستند دیگر نیازی به بمب اتم نیست. ایرانیان حاضر در این مراسم به دفعات سخنان رییس جمهور را با تشویقهای مکرر خود قطع کرده و با ابراز علاقه و اشتیاق فراوان، سخنان رییس جمهوری را تایید میکردند.
صف طولانی عکس یادگاری
در پایان مراسم و پس از اجرای سرود یا مولا علی توسط گروه دختران و پسران ، مجری مراسم که اشتیاق فراوان ایرانیان مقیم آمریکا برای گرفتن عکس یادگاری با رییس جمهوری را دید از آنان دعوت کرد که در کنار در ورودی سالن منتظر رییس جمهور باشند تا با آنان عکس بگیرد.
دقایقی پس از این اعلام ، صف طویلی از مشتاقان گرفتن عکس یادگاری با رییس جمهوری تشکیل شد و احمدی نژاد بیش از یک ساعت را به گرفتن عکس یادگاری با ایرانیان مقیم آمریکا اختصاص داد. اشکهای شوق و لبخندهای شادمانه ایرانیان مقیم آمریکا در این لحظه دیدنی بود.
رفع مشکلات ایرانیان خارج از کشور
رییس جمهوری در پایان این مراسم اعلام کرد که وزیران امور خارجه، دادگستری، معاون اقتصادی وزیر خارجه، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان نماینده رییس جمهوری در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و همچنین سردار کارگر، رییس سازمان نظام وظیفه کشور در این سفر در خدمت ایرانیان مقیم آمریکا هستند و به سوالات آنان پاسخ داده و مشکلاتشان را برطرف خواهند کرد.
دیدار با ایرانیان؛ صبح و بعد از ظهر
مجری مراسم نیز اعلام کرد که مقامات اعلام شده توسط رییس جمهوری در طول مدت اقامت در نیویورک در دو نوبت صبح و عصر در محل اقامت، آماده دیدار با ایرانیان هستند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
مدیرمسوول سایت «بازتاب» با تایید خبر پلمپ دفتر کاری این سایت میگوبد: دفتر کار بازتاب روز چهارشنبه ظاهرا در راستای تصمیمات کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ سایتهای اینترنتی پلمپ شد.
محمدجواد بربریان با اشاره به اینکه «روز چهارشنبه از طرف دادستانی تهران به دفتر سایت بازتاب مراجعه و به پلمپ کردن دفتر کاری سایت بازتاب اقدام کردند» افزود: بلافاصله پیگیر موضوع شدیم اما با توجه به تعطیلات آخر هفته پیگیریها از دادستانی تا امروز ادامه یافت. آنچه به ما اعلام شده همان بحث ادامه فیلترینگ سایت بازتاب در راستای تصمیمات کمیته تعیین مصادیق است که با توجه به شکایتهایی که از سوی دولت صورت گرفته، دادستانی تهران دستور پلمپ دفتر کاری بازتاب را صادر کرده است.
مدیرمسوول پایگاه خبری بازتاب اظهار داشت: ما همیشه به شکایتهایی که از سایت مطرح میشده پاسخگو بودهایم و در جلسات بازپرسی هم حضور پیدا میکردیم و علیرغم عملکرد برخی سایتها که هیچگونه آدرس و نام و نشانی ندارند ما از ابتدا حتی قبل از مطرح شدن بحث آییننامههای مربوط به سایتها هم با وزارت ارشاد و هم با دادستانی، ارتباط و تعامل داشتیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز پاسخگو هستیم اما ظاهرا با توجه به فشارهایی که وارد شده، گویا دولت معتقد است به دلیل آنکه سایت را فیلتر کردهاند، فعالیت آن نیز باید متوقف شود.
بربریان، آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینهی رفع پلمپ را پیگیری از طریق دادستانی عنوان و همچنین با اشاره به برخی شایعات مبنی بر خریدن سایت فردا از سوی سایت بازتاب تاکید کرد: ما فعلا هیچ اقدامی در راستای خرید سایتی خاص نکردهایم و مطرح شدن این شایعات تنها یک بازی رسانهای – سیاسی است لذا هر شایعهای در این زمینه را تکذیب میکنیم.
بازتاب: فشار دولت باعث پلمپ شد
سایت بازتاب هم در واکنش به پلمپ دفتر خود گزارشی را منتشر کرده و به انتقاد از این روند پرداخته است. در این متن آمده است:
«سرانجام پس از ۷ ماه فشار شدید مقامات دولت بر دستگاه قضایی، عوامل دادستانی تهران عصر روز چهارشنبه گذشته با حضور در دفتر سایت «بازتاب»، اقدام به پلمب این دفتر کردند.
مسوولان سایت بازتاب نیز برای رفع مشکل پیشآمده، طی این مدت از بهروزرسانی اخبار خودداری کردهاند.
سایت بازتاب، از ۲۴ بهمن ماه گذشته به دستور کارگروه فیلترینگ سایتها در دولت، بنابر آییننامه مصوب دولت و بدون حکم قضایی فیلتر شدهبود. در آخرین روز اداری سال ۸۵، دیوان عدالت اداری در پاسخ به شکایت «بازتاب»، دستور موقت رفع فیلترینگ این سایت را صادر کرد و برای چند روزی این سایت رفع فیلتر شد. اما با واکنش سریع مقامات دولتی پس از ایام تعطیلات نوروز، مجددا ISP ها مجبور به فیلترینگ این پایگاه شدند.
از نیمه فروردین ماه گذشته، مسوولان بازتاب طی نامهای به کارگروه مذکور درخواست تجدید نظر در فیلترینگ این سایت کردند که به رغم گذشت حدود ۶ ماه پاسخی دریافت نکردهاند.
با این وجود، دستاندرکاران این سایت طی هفت ماه گذشته به فعالیت رسانهای خود ادامه داده و به رغم فیلترینگ از سوی مخابرات توانستند همچون گذشته عنوان پربینندهترین سایت خبری فارسی را برای خود حفظ نمایند و از سوی دیگر نقدهای کارشناسانه و از موضع اصولگرایی این سایت بر عملکرد مسوولان و بهویژه دستگاههای دولتی همواره موثر و نافذ بود. اما همین تاثیرگذاری بر افکار عمومی منجر به تشدید فشارهای مقامات دولتی بهویژه در آستانه انتخابات شد.
بنابر اطلاعات رسیده، کارگروه تعیین مصادیق دولت با رد درخواست تجدیدنظر بر رای قبلی خود پافشاری کرده و مجموعه دولت، به ویژه معاونت حقوقی ریاست جمهوری طی ماههای گذشته، ضمن طرح چندین شکایت علیه این سایت فیلترشده، به انحاء مختلف به اعمال فشار بر دستگاه قضایی پرداختند و خواستار توقف فعالیت پایگاه اینترنتی «بازتاب» بنا بر آییننامه مصوب خود شدند و مسوولان قضایی نیز پس از ماهها تحمل فشار به درخواست آنان تن داده و عوامل دادستانی تهران عصر روز چهارشنبه گذشته، دفتر سایت «بازتاب» را پلمب کردند. »
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
ارائه گزارش عملکرد سال اول برنامه چهارم توسعه (سال 84) توسط رییس جمهوری واکنشهای بسیاری را در میان صاحبنظران و کارشناسان مسایل اقتصادی در پی داشت.
«محمد هاشمی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ارائه گزارش عملکرد سال اول برنامه چهارم توسعه اظهار داشت: گزارش رییس جمهوری به مجلس مربوط به سال 84 بود. در سال 84 دو دولت فعال بودند، دولت خاتمی که لایحه برنامه و بودجه سال 84 را تنظیم و به مجلس تقدیم و تصویب و نیمی از سال هم قانون بودجه سال 84 را اجرا کردند و سپس دولت نهم در نیمه دوم سال تشکیل و به تدریج تکمیل شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب بر این اساس توضیح داد: گزارش عملکرد سال 84 مربوط به دو دولت بوده است نه فقط دولت نهم که در این جا نکات قابل توجهی وجود دارد که بسیاری از صاحبنظران منصف هم به آن اشاره کردهاند و من نیز اشاراتی خواهم کرد.
هاشمی افزود: نکته اول اینکه رییس جمهور بر گزارش 7 ماهه عملکرد دولت نهم تاکید داشت که در اینجا این سوال مطرح میشود که آیا 5 ماهه اول سال، کشور تعطیل بوده است؟
عضو ارشد حزب کارگزاران تاکید کرد: اصولا صاحبنظران به خوبی واقفند که سهم تهیه و تنظیم و تصویب لایحه برنامه و بودجه سهم قابل توجهی است چون اگر برنامه با دقت و متناسب با منابع تنظیم شود مجریان کمتر با مشکل مواجه میشوند؛ بنابراین، یکی از ابهاماتی که بیپاسخ مانده، این است که در نیمه اول سال وضعیت چگونه بوده است؟
هاشمی ادامه داد: اما در نیمه دوم سال و آنچه مربوط به عملکرد دولت نهم است، سوالات و ابهامات بسیاری وجود دارد که در گزارش اشارهای به آنها نشده است. به عنوان مثال؛ براساس آمار و ارقامی که بعضی از مسئولان در دولت نهم ارائه دادهاند، پس از تشکیل دولت نهم در همان ماههای اول، حدود 200 میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده و یا تعداد زیادی از نخبگان علمی کشور را ترک کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مناسب بود آقای رییس جمهور در گزارش عملکرد 7 ماهه سال 84 خود به دلایل اینگونه حوادث میپرداخت که متاسفانه هیچ اشارهای هم به آن نشده است.
وی اظهار داشت: همچنین رییسجمهوری در برنامههای تبلیغاتی خود بر نظم اقتصادی و شفافسازی تاکید داشتند اما متاسفانه بینظمیهایی که در مساله هزینههای دولت در سال 84 بوده هیچ توجیهی برای آن ارائه ندادهاند و یا با تاکید بر شایستهسالاری، متاسفانه دولتی را تشکیل دادند که حتی در ماههای اول دولت مشکلاتی بروز کرد که ناچار به ترمیم کابینه شدند که متاسفانه در هیچ جای گزارش به این نوع مسایل اشارهای نشده و ابهامات به قوت خود باقی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه «تحلیل شما از این نوع گزارش دادن رییس جمهور چیست و چرا رییسجمهور هیچ اشارهای به عملکرد دولت هشتم در سال 84 نکرده است؟»، گفت: به نظر من این موضوع برمیگردد به سیاستهای تبلیغاتی یا به تعبیری استراتژی تبلیغاتی دولت نهم. چرا که سیاست تبلیغاتی دولت نهم از بدو تشکیل نفی و تخریب دولتهای گذشته بوده است.
هاشمی اضافه کرد: در ادبیات سیاسی تبلیغی دولت نهم، سیاست تخریب و نفی گذشته پوششی است برای ناتوانیها و ناکارآمدیهای مجریان امروز و نیز مصادره گذشته به نفع خود.
وی بر این اساس خاطرنشان کرد: در گزارش رییس جمهور به مجلس به وضوح هر دو جنبه سیاست تبلیغاتی دولت نهم مشهود است، هم عملکرد 6 ماهه دولت هشتم را نفی کرده و نادیده گرفته است به طوری که گویی دولتی وجود نداشته است و هم کل عملکرد سال را به حساب 7 ماهه دولت خود آورده است (هم نفی گذشته و هم مصادره به نفع خویش).
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این گفتوگو در پاسخ به پرسشی درباره گفتوگوی خود با خبرگزاری فارس، مبنی بر اینکه «هفته قبل شما در گفتوگو با خبرگزاری فارس عملکرد دولت نهم را فاقد نکته مثبت دانستید که البته با واکنشهایی هم مواجه شدید، ممکن است راجع به این موضوع هم توضیحاتی بدهید»، گفت: اصل گفتوگوی من با خبرگزاری فارس مربوط به 7 یا 8 هفته قبل بوده است که خبرگزاری فارس هفته قبل آن را منتشر کرد. موضوع گفتوگو تطبیق عملکرد دولت نهم با سند چشمانداز و سیاستهای کلی نظام بوده است.
وی افزود: سوال و بحث اصلی این بود که آیا دولت انحرافی در اجرای سند چشمانداز 20 ساله داشته یا خیر؟ که من با توجه به گزارشهای تطبیقی که از سوی مراجع ذیربط نظارتی در این زمینه منتشر شده است انحرافات عملکرد دولت از سند چشمانداز و اصول برنامه چهارم توسعه را که اولین برنامه اجرایی سند چشمانداز 20 ساله است را بررسی و انحرافات را بسیار جدی دانستم و مواردی از انحرافات و عدم تطبیق با سیاستهای کلی نظام را در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و حتی سیاست خارجی برشمردم.
هاشمی تصریح کرد: روش من در آن مصاحبه به اقتضای موضوع این گونه بود که با ذکر اهداف و اصول مربوطه و تکالیف دولت، مقایسه عملکرد دولت بر اساس گزارشهای منتشر شده را ارزیابی کردم.
وی اظهار داشت: متاسفانه در همه زمینهها جهت شاخصهای عملکرد دولت در ارتباط با سند چشمانداز و اصول برنامه چهارم عمل نکرده، بلکه خلاف اهداف تعیین شده عمل کرده است به طوری که امروز فاصله کشور تا اهداف تعیین شده بیشتر شده است و در نتیجه زمان بیشتری برای رسیدن به اهداف سند چشمانداز نیاز داریم.
وی تاکید کرد: اگر قرار بود در سال 1405 به اهداف تعیین شده سند چشمانداز برسیم، اکنون پس از 2 سال عملکرد دولت، در سال 1410 هم به اهداف تعیین شده نخواهیم رسید.
هاشمی با بیان اینکه «گفتوگوی من با خبرگزاری فارس یک موضوع علمی و مقایسهای آن هم براساس گزارشهای مسئولان دولتی و نظارتی بوده است»، خاطرنشان کرد: چون یکی از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظارت بر اجرای سیاستهای کلی است در آن گفتوگو، خبرنگار فارس اصرار داشت که ا قدامات انجام شده توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام را در این مورد بداند و همچنین این که چگونه ممکن است از انحراف در عملکرد جلوگیری و مسیر را اصلاح کرد.
هاشمی اظهار داشت: چون مقایسه یک مقایسه تطبیقی و علمی بود انتظار این بود که دولت به جای واکنش منفی به این گفتوگو، دلایل عملکرد انحرافی خود را توضیح دهد اما متاسفانه براساس همان استراتژی یا سیاستهای تبلیغاتی دولت نهم، برخی از مسئولان در دولت و نیز بعضی از رسانههای حامی دولت به جای پاسخ منطقی به فحاشی، تهمت، افترا و حتی تهدید و چماق بلند کردن پرداختند، غافل از این که عمر این گونه روشها نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا به سر آمده و دیگر خریداری ندارد.
وی مصداق بارز این مساله را تهدیدات و چماق بلند کردنهای دولت جرج بوش، رییس جمهور آمریکا نسبت به ملت و دولت ایران دانست و تاکید کرد که تهدیدات بوش، حتی در میان همپیمانان اصلی او خریداری ندارد.
هاشمی گفت: امروز ملت ایران به دنبال عقلگرایی و خردورزی است و دیگر فحاشی، تهمت، افترا و چماق بلند کردن نه تنها تاثیری بر اراده ملت ندارد، بلکه ملت نسبت به فحاشان منزجر میشوند.
وی در پایان یادآور شد: نصحیت من به این گروه آن است که به جای فحاشی و چماق بلند کردن، از فرصتی که برای خدمتگزاری به ملت به دست آوردهاند استفاده کنند و به تکالیف و وظایف خود عمل کنند و اگر هم پاسخی منطقی و مستند به نقدها و ارزیابیها دارند، پاسخ خود را اعلام کنند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام رهبری به همگان توصیه کرد در کنار رعایت احترام، از نسبت دادن القاب غلوآمیز درباره مسئولان پرهیز کنند.
مریم بهروزی در گفتوگویی در خصوص انتقاد برخی از سران تشکلهای اصولگرا از نزدیکان رئیس جمهور در خصوص دادن القاب اغراقآمیز به وی اظهار داشت: «نگاه من این است که برخوردها باید منطقی و عادلانه باشد. نه غلو کردن کار درستی است و نه تضعیف و تحقیر و کوچک شمردن زحمات مقامات. هر دو نادرست است».
وی افزود: «بهترین روش، واقعنگری است. من هم با غلو کردن موافق نیستم. از سویی با تحقیر و خوار شمردن کارها هم مخالفم. از سوی دیگر شاهد هستیم که برخی القابی را به رئیس جمهور میدهند که مناسب نیست. در مقابل عدهای غلو میکند. به گمان من باید خدمات وکارهای مثبت را گفت اما از اغراق پرهیز کرد و در عین حال احترام شخصیتهای نظام باید حفظ شود».
مریم بهروزی در ادامه در خصوص فاطمه رجبی گفت: «ایشان نباید از قول اصولگرایان حرفی بزنند. کسی خانم رجبی را اصولگرا نمیداند. ایشان اولا در هیچ یک از طیفهای اصولگرا عضویت ندارد و ثانیا در زمره شخصیتهای بارز اصولگرایان به حساب نمیآید».
دبیرکل جامعه زینب تصریح کرد: «خانم رجبی فردی است برای خودش. موضعگیریهای او را به حساب اصولگرایان نگذارید. من این را عرض میکنم. چرا که معتقدم باید شفافسازی شود و مردم از مناسبات با خبر باشند. این را میگویم تا کسی حرفها و موضعگیریهای خانم رجبی را به حساب جریان اصلوگرا نگذارد».
این فعال سیاسی اصولگرا در پایان اضافه کرد: «ممکن است کسی در هیچ یک از احزاب و گروهها و تشکلهای اصولگرا عضویت و حضور نداشته باشد اما چهره شاخص و مورد قبول اصولگرایان باشد که در مورد خانم رجبی این طور نیست».
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
سرانجام پس از ۷ ماه فشار شدید مقامات دولت بر دستگاه قضایی، عوامل دادستانی تهران عصر روز چهارشنبه گذشته با حضور در دفتر سایت «بازتاب»، اقدام به پلمب این دفتر کردند.
بنابر این گزارش، مسوولان سایت بازتاب نیز برای رفع مشکل پیشآمده، طی این مدت از بهروزرسانی اخبار خودداری کردهاند.
سایت بازتاب، از ۲۴ بهمن ماه گذشته به دستور کارگروه فیلترینگ سایتها در دولت، بنابر آییننامه مصوب دولت و بدون حکم قضایی فیلتر شدهبود. در آخرین روز اداری سال ۸۵، دیوان عدالت اداری در پاسخ به شکایت «بازتاب»، دستور موقت رفع فیلترینگ این سایت را صادر کرد و برای چند روزی این سایت رفع فیلتر شد. اما با واکنش سریع مقامات دولتی پس از ایام تعطیلات نوروز، مجددا ISP ها مجبور به فیلترینگ این پایگاه شدند.
از نیمه فروردین ماه گذشته، مسوولان بازتاب طی نامهای به کارگروه مذکور درخواست تجدید نظر در فیلترینگ این سایت کردند که به رغم گذشت حدود ۶ ماه پاسخی دریافت نکردهاند.
با این وجود، دستاندرکاران این سایت طی هفت ماه گذشته به فعالیت رسانهای خود ادامه داده و به رغم فیلترینگ از سوی مخابرات توانستند همچون گذشته عنوان پربینندهترین سایت خبری فارسی را برای خود حفظ نمایند و از سوی دیگر نقدهای کارشناسانه و از موضع اصولگرایی این سایت بر عملکرد مسوولان و بهویژه دستگاههای دولتی همواره موثر و نافذ بود. اما همین تاثیرگذاری بر افکار عمومی منجر به تشدید فشارهای مقامات دولتی بهویژه در آستانه انتخابات شد.
بنابر اطلاعات رسیده، کارگروه تعیین مصادیق دولت با رد درخواست تجدیدنظر بر رای قبلی خود پافشاری کرده و مجموعه دولت، به ویژه معاونت حقوقی ریاست جمهوری طی ماههای گذشته، ضمن طرح چندین شکایت علیه این سایت فیلترشده، به انحاء مختلف به اعمال فشار بر دستگاه قضایی پرداختند و خواستار توقف فعالیت پایگاه اینترنتی «بازتاب» بنا بر آییننامه مصوب خود شدند و مسوولان قضایی نیز پس از ماهها تحمل فشار به درخواست آنان تن داده و عوامل دادستانی تهران عصر روز چهارشنبه گذشته، دفتر سایت «بازتاب» را پلمب کردند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
یک تحلیلگر و فعال سیاسی با استقبال از حضور خاتمی و روحانی به عنوان کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم در عین حال نسبت به تأثیرگذاری این امر در بهبود فضای سیاسی اظهار امیدواری نکرد.
سیعد لیلاز در گفتوگویی در خصوص پیشنهاد حضور خاتمی و روحانی در انتخابات مجلس هشتم اظهار داشت: «حضور آنان بیتردید مؤثر است. خاتمی – خوب یا بد – محبوبترین مرد ایران است و به شدت مورد توجه داخلی و بینالمللی است و حضور وی بر انتخابات اثرگذار است. البته میتواند طیفی از تأثیرات مثبت و منفی را باعث شود. اما واقعیت این است که در فضای فعلی هنوز تکلیف اطمینان از چگونگی شمارش آرای مردمی فراهم نیست».
وی افزود: «انتخابات آزاد آن است که احزاب و گروهها از یکسال قبل امکانات برابر برای عرضه خود به مردم را داشته باشند. اکنون برای اصلاحطلبان کدام رسانه، کدام حق برابر استفاده از رسانه ملی، کدام امنیت فعالیت سیاسی، کدام سایت اینترنتی مستقل وجود دارد؟ اکنون هم گفته میشود که احزاب فاقد مجوز از کمیسیون ماده 10 احزاب حق شرکت در انتخابات را ندارند. نگرانی از آن است که در این زمینه هم گزینشی عمل شود».
این روزنامهنگار ادامه داد: «یک چهره مشهور خارجی میگوید آنها که رأی میدهند اهمیتی ندارند. آنها که رأیها را میشمرند مهم هستند. واقعیت است که در مناسبات سیاسی رأی مردم چندان اثر تعیینکنندگی ندارد. در شرایطی که مقدمات برگزاری انتخابات سالم دیده نمیشود تصور نمیکنم حضور یا عدم حضور خاتمی کاری از پیش ببرد».
لیلاز افزود: «پیشنهاد من این است که آقایان خاتمی و روحانی بدون کاندیدا شدن با تمام قوا به صحنه بیایند و در جریانی از اجماع بزرگان متشکل از هاشمی – خاتمی –
روحانی و دیگران از لیستها قدرتمندانه حمایت کنند».
وی اظهار داشت: «مسأله ما این است که به هیچ وجه نمیدانیم تکلیف بررسی صلاحیتها، امکان تبلیغات آزاد، شمارش درست آراء و ... چه میشود. در این زمینه تجربیات تلخی وجود دارد».
لیلاز در پایان گفت: «در این شرایط با توجه به فضای موجود سیاسی من سودی نمیبینم که خاتمی و روحانی به عنوان کاندیدا به صحنه بیایند. مگر آنکه آنها کار بینابینی کنند و از لیستهای مشترک حمایت کنند».
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
نماینده عالی دبیرکل سازمان ملل متحد در زمینه ائتلاف تمدنها، با تقدیر از سیدمحمد خاتمی، رییس موسسه بینالمللی گفتوگوی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: جهان بخاطر ارایه طرح گفتوگوی تمدنها از سوی خاتمی، مدیون او است.
جرج سامپایو که تا سال گذشته ریاست جمهوری پرتغال را بر عهده داشت و از چندی پیش با حکم بان کیمون دبیرکل سازمان ملل به عنوان نماینده عالی وی در امور ائتلاف تمدنها منصوب شده است، توجه کنونی به موضوع گفتو گوی تمدنها از سوی سازمان ملل را ناشی از طرحی دانست که خاتمی در سال ۲۰۰۱میلادی در مجمع عمومی بزرگترین سازمان بینالمللی به تصویب رساند.
سامپایو که در دیدار خداحافظی با محمد طاهری سفیر جمهوری اسلامی ایران در لیسبون سخن میگفت، با اشاره به خدمات محمد خاتمی، رییسجمهوری سابق ایران به امر گفتگوی تمدنها تصریح کرد: آقای خاتمی نقشی اساسی در گفتوگوی تمدنها ایفا کردهاست و در سایه ابتکار و تلاشهای ایشان بود که سال ۲۰۰۱از سوی سازمان ملل به عنوان سال گفتوگوی تمدنها نام گرفت.
وی گفت: طرح ائتلاف تمدنها نیز ادامه طرح گفتوگوی تمدنها است که مبتکر آن آقای خاتمی بوده است. نماینده دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد: سازمان ملل در حال حاضر سعی دارد طرح ائتلاف تمدنها را فعال کند. ..سامپایو، نقش ایران را که دارای تمدنی کهن و فرهنگ غنی چندهزار ساله است، در تحقق طرح گفتوگو و ائتلاف تمدنها، بسیار مهم خواند و تاکید کرد: ایران میتواند با توجه به پیشینه و موقعیت استراتژیک خود،نقشی اساسی در منطقه و جهان ایفا کند.
نماینده عالی سازمان ملل در همین راستا از خاتمی برای سفر به پرتغال دعوت کرد.
به گزارش سفارت ایران در لیسبون، سامپایو گفت: ما بسیار علاقمند هستیم پیش از تشکیل اجلاس ائتلاف تمدنها در ماه ژانویه آینده، دیداری با آقای خاتمی در لیسبون داشته باشیم
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
«محمد علیآبادی»،رییس سازمان تربیتبدنی، و نامزد اصلی انتخابات فدراسیون فوتبال که حضور او نگرانی سایر نامزدها را در پی داشته، صبح روز یکشنبه «علی دایی»،کاپیتان تیم ملی فوتبال، را برای جلسهای ویژه به دفتر خود دعوت کرد. هدف علیآبادی از دعوت دایی جلب حمایت وی از نامزدی خود در انتخابات فدراسیون فوتبال بود.
علی دایی، بعنوان سرمربی تیم قهرمان دوره قبل لیگبرتر از افراد صاحب حق رای در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال است. گفته میشود دایی از حامیان «مصطفی آجرلو»، رقیب اصلی علیآبادی، بوده اما با افزایش فشارها از معرفی وی بعنوان نامزد موردنظر خود، خودداری کرده است.
در این شرایط، علیآبادی که نامزدی وی با حمایت اجبارآمیز رؤسای هیاتهای فوتبال (وابسته به دولت) همراه است، سعی داشت با جلب حمایت دایی، نشان دهد که به جز مدیران دولتی، بدنه جامعه فوتبال هم حامی او هستند.
با این حال، اخبار رسیده از بینتیجه ماندن تلاشهای علیآبادی حکایت دارد. چنانکه دایی در مصاحبهای که پس از پایان این جلسه با سایت رسمی سازمان تربیتبدنی انجام داد، حرفی از انتخابات فدراسیون فوتبال و نامزدی علیآبادی نزد و تنها گفت:« جلسه دوستانهای با رییس سازمان تربیت بدنی برگزار کردیم و طی آن راجع به کل ورزش کشور و مسایل مربوط به آن تبادل نظر شد».
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
حجت الاسلام محسن قرائتی،رئیس ستاد اقامه نماز، اخیرا در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس سراسری نماز که در شهر اراک وبا حضور رییس جمهور برگزار شد، گفته:هر چه می گذرد شناخت من نسبت به آقای احمدی نژاد عمیق تر می شود.
قرائتی توضیح داده: مثلا چندی پیش ما شاهد برگزاری اختتامیه طرح 1441 بودیم. در این مراسم تعدادی از بانوان ما ،اسامی شان برای حج عمره در آمده بود.در آنجا آقای احمدی نژاد فرمودند: کسانی که اسمشان به تنهایی در آمده است، می توانند همراه یکی از محارم خود به این سفر مقدس بروند. این در حالتی است که من روحانی به این مسئله فکر نکرده بودم که این خانم ها با چه کسی به این سفر می خواهند بروند؟
قرائتی در سخنانش همچنین با انتقاد از وضعیت نامناسب بخش زنانه مساجد اضافه کرد:در هیات امنای مساجد این امکان فراهم شود که حداقل یک استاد دانشگاه ویک خانم نیز حضور داشته باشند. ما متاسفانه بعضا می شنویم که گفته می شود چون فلان خانه نزدیک مسجد است،ارزان تر است. در صورتی که نباید این گونه باشد وما نباید با اقدامات نادرست باعث شویم که مردم مورد اذیت وآزار قرار گیرند.
قرائتی در ادامه گفت: متاسفانه می بینیم که مساجد تبدیل به غمکده شده اند ودر انجا فقط مراسم هایی مانند فاتحه وختم برگزار می شود. در صورتی که ما باید بدانیم که عروسی حضرت زهرا (س) وحضرت علی (ع) در مسجد برگزار شده است.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]
«حبیبالله بوربور» دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی (از احزاب اصلی حامی احمدینژاد)، دست وزارت کشور دولت نهم را در دستان «غیرخودیها» دانست و با مقایسه رفتار دولت خاتمی با دولت احمدینژاد در برخورد با احزاب، گفت: « در زمان خاتمی بودجه جمعیت وفاداران در سال 16 میلیون بود ولی در زمان احمدینژاد این بودجه به 14 میلیون تقلیل یافت».
وی در عینحال این مسئله را نشاندهنده «مظلومیت دولت احمدینژاد و حامیان آن» بیان کرد و افزود: «تخصیص یارانه از سوی دولت به احزاب منجر به نشاط سیاسی جامعه میشود».
وی اظهار کرد: «با مراجعههای مکرر به وزارت کشور و طی مذاکرات مختلف به هیچ نتیجه قابل قبولی نرسیدیم و به خاطر همین امر معتقدیم تغییراتی در این وزارتخانه باید انجام شود».
بوربور در ادامه با بیان اینکه «جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی تا این لحظه در راستای فعالیت خود دچار هیچ اشتباهی نشده است و در مسیری همگام با اصولگرایان و در ارتباط با بحث مقبول صالح پیش رفته است» گفت: «جمهوریت نظام اسلامی با احزاب و گروههای سیاسی تحقق پیدا میکند و ما این جمهوریت را در کنار اسلامیت آن قبول داشته و یکی را بدون دیگری نخواهیم پذیرفت؛ چراکه اگر چنین امری محقق شود انحراف از حرکت و خواستههای امام(ره) به وجود آمده است».
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]