سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

تجمع بزرگ درشیراز

چهارشنبه 86 آبان 30 ساعت 11:45 صبح
مجمع دانشجویی مطالبه آرمان‌های انقلاب، ظهر سه‌شنبه در اعتراض به قرار بازداشت 7 دانشجوی 7 تشکل مختلف این مجمع در محوطه پردیس ارم دانشگاه شیراز تجمع کردند.
در این تجمع مهدی پوریزدان پرست، دبیر مجمع دانشجویان عدالت‌خواه شیراز با اشاره به پیام ششم آبان ماه 1381 رهبر معظم انقلاب خطاب به دانشجویان آرمان‌خواه و عدالت‌خواه گفت: مصلحت اندیشی را وظیفه دانشجویان نمی‌دانیم.

وی دور شدن بعضی از مسئولان از مسائل را تکرار تجربه تاریخی طلحه و زبیر دانست و به احضار 19 فعال دانشجویی که بعضاًً فارغ التحصیل شده‌اند اشاره کرد و وجود یک عنصر حساس در ماجرای یک سرمایه‌گذاری در شیراز را به عنوان سرمایه گذار اصلی ماجرا دانست.

به اعتقاد این فعال دانشجویی برخورد نکردن قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی و گله مقام معظم رهبری نشان از کم کاری و بی توجهی مسئولان قوه قضاییه نسبت به فرامین رهبری است.

وی خاطرنشان ساخت: تفکر انقلابی که در فکر اصلاح ساختار است با هیچ کس جز آرمان‌های انقلاب عقد اخوت نبسته است و تا پایان مسیر که ان شاءالله جامعه مهدی خواهد بود به عمل کردن فرامین مقام معظم رهبری ادامه خواهیم داد.

محمد ابراهیم کرامت فرد یکی از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این تجمع ابراز عقیده کرد که مسئولان دادگستری به جای برخورد با متخلف با دانشجو برخورد می‌کنند.
به اعتقاد این فعال دانشجویی در حالی که جاسوس هسته‌یی در این مملکت آزادنه می‌گردد و در فاصله چند میز با برخی مسئولان می‌نشیند دانشجویان باید به صورت تلفنی بازداشت شوند!

وی با بیان این که ما اجازه این کار را نخواهیم داد، ادعا کرد که در حال حاضر در کیفش برخی از اسناد موجود است که آقایان که در برخی نهادها علم سیاسی کاری را بر دوش دانشجویان گذاشته‌اند خود کار سیاسی می‌کنند و اگر لازم باشد در جای خودش مدارک خود را به صورت واضح و شفاف ارائه خواهد داد.

وی با اشاره به بیانیه نماینده ولی فقیه در استان در خصوص درخواست دفتر ایشان از صدا و سیمای مرکز استان مبنی بر برگزاری مناظره آزاد تلویزیونی میان طرفین دعوا در جریان پروژه سرمایه گذاری موسوم به مرکز تجارت جهانی ابراز عقیده کرد که روزنامه‌هایی که برای مفسدان اقتصادی سنگ تمام گذاشته‌اند درخواست دفتر امام جمعه شیراز را به شکل گسترده منعکس کرده‌اند، اما ما نیز اعلام می‌کنیم که خواستار این مناظره بدون واسطه می‌باشیم و در آن جا مدارک خود را حتماً نشان خواهیم داد.

علی مبصر دبیر تشکل وصال دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز که از سوی دستگاه قضایی احضار شده بود، در این تجمع به روند احضار، بازداشت و آزادی‌اش اشاره کرد.

ابراهیم عزیزی فرماندار شیراز نیز که در این تجمع حضور یافته بود با قرار گرفتن پشت تریبون دانشجویان را به آرامش دعوت کرد و اظهار داشت: سزاوار نبود که در این جمع و در دانشگاه مزاحم دانشجویان شوم اما به عنوان یک خدمتگزار احساس کردم که در سالی که به نام سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامیده شده باید با یک نگاه دلسوزانه و عاشقانه شما را به آرامش دعوت کنم.

فرماندار شیراز افزود: در مقطعی به سر می‌بریم که بیش از هر زمان نیازمند وحدت و یکپارچگی و نگاه عمیق به تحولات هستیم. لذا می‌طلبد فضایی را حاکم کنیم که وحدت و یکپارچگی را تداعی کند نه اینکه فضا فضایی اختلاف انگیز باشد.

وی قوه مقننه و مجریه را از جمله ارکان انقلاب دانست که نظام اسلامی توانسته با استفاده از آنها راه دشواری را طی کند. وی تصریح کرد: قوه قضائیه نیز از ارکان مهم نظام اسلامی ماست، بنابراین از دانشجویان عزیز خواهش می‌کنم که در همه مقاطع به این نکته توجه کنند که نباید رفتار فردی را به نام قوه قضائیه منظور کنند.

فرماندار شیراز تأکید کرد: پیگیری همه مطالبات از مسیر قانون پسندیده است و فرزندان روح‌الله که دل در گرو اندیشه‌های شهدا دارند باید توجه و تمسک بیشتری به قوانین داشته باشند.
عزیزی تأکید کرد: امروز دور شدن از مواضع قانونی بر هیچ کس پسندیده نیست و توجه به اصول و قوانین را بیش از همه از دانشجویان انتظار داریم؛ بنابراین توهین و جسارت به ارکان نظام پذیرفته نیست.

فرماندار شیراز در بیان آخرین تصمیمات اتخاذ شده در این خصوص گفت: در ادامه حوادث و اتفاقاتی که افتاد مجموع دستگاه قضایی استان احساس وظیفه کرده که پیگیری‌ها را دنبال کند؛ گرچه سزاوار بود که هماهنگی‌های بیشتری انجام می‌شد.
به گفته وی این موضوع چون یک خواسته دانشجویی است باید در کمیسیون دانشجویی استانداری مورد بررسی قرار گیرد و برادران ما در دستگاه قضایی نیز قرار شد موضوع را به تصمیمات کمیسیون دانشجویی موکول کنند.

فرماندار شیراز در پایان با اعلام اینکه دانشجویانی که نگاه آنها عدالت‌خواهانه است اجازه بدهند این بحث در مسیری که توافق شده پیگیری شود، از دانشجویان خواست به تجمع خود در این ساعت پایان بخشند.

مجری برنامه پس از سخنان فرماندار شیراز اعلام کرد: این پی گیری‌ها باعث تضعیف نظام نمی‌شود؛ بلکه عملکرد برخی افراد داخل قوه قضاییه است که ممکن است موجب تضعیف نظام شود.
در پایان دانشجویان با قرائت بیانیه‌ای به تجمع خود پایان دادند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


وضعیت فوق‌العاده در عربستان

چهارشنبه 86 آبان 30 ساعت 11:0 صبح

وزرات کشاورزی عربستان سعودی به دلیل مشاهده مواردی از انفلونزای مرغی در این کشور حالت فوق‌العاده اعلام کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق قطر گزارش داد، در بیشتر شهرهای عربستان مراکزی برای پذیرش موارد ابتلا به آنفلونزای مرغی تشکیل شد. مسئولان عربستانی اعلام کردند در سومین مرکز پرورش مرغ در الخرج، واقع در شمال استان الخرج عربستان، موارد ابتلا به انفلونزا دیده شده است.

بنا بر این گزارش، وزارت کشاورزی عربستان و کمیته‌هایی به نمایندگی از دیگر ادارات دولتی و کارگران متخصص بیش از دویست هزار قطعه مرغ مبتلا به انفلونزای مرغی را معدوم کردند.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس نیز یک کمیته عالی تشکیل دادند که باید به صورت مستمر تشکیل جلسه دهد. هدف از تشکیل این کمیته انجام اقدامات پیشگیرانه است تا آنفلونزای مرغی به انسان انتقال نیابد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


در حالی که تنها 24 ساعت تا جلسه سرنوشت‌ساز انتخاب رئیس‌جمهور لبنان به عنوان آخرین فرصت باقی است، روزنامه لبنانی «النهار» ادعا کرد، شب گذشته وزارت خارجه ایران با ورود معاون وزیر خارجه فرانسه به ایران برای گفت‌وگو درباره لبنان مخالفت کرده است.
 بیروت امروز بی‌شباهت به یک پادگان نظامی نیست. در مرکز پایتخت لبنان، در اطراف مقر نخست‌وزیری، هتل پنج ستاره «فنیسیا»، محل استقرار نمایندگان جناح «14 مارس»، مقر پارلمان لبنان، منازل شخصیت‌های سیاسی لبنانی و خیابان‌های اصلی شهر منتهی به مقر وزارتخانه‌ها ارتش و نیروهای امنیتی مستقر شده‌اند، در حالی که ارتش این کشور در یک هفته اخیر به مرور و به آرامی طرح انتشار نیروهای خود را عملی ساخته است تا شایبه بروز هرگونه درگیری در آستانه جلسه ویژه پارلمان برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید را که قرار است فردا برگزار شود، بگیرد.
این در حالی است که برخی اخبار از گوشه و کنار لبنان حاکی از آن است که احتمال دارد جلسه فردا هم بار دیگر تا جمعه و یا حتی شنبه (آخرین روز قانونی انتخاب رئیس‌جمهور جدید بر اساس قانون اساسی لبنان) به تأخیر بیفتد. این گمان وقتی تقویت شد که «میشل عون» روز گذشته اعلام کرد، حتی پس از تاریخ فردا، باز هم فرصت برای وصول به یک رئیس‌جمهور توافقی وجود دارد. میشل عون دیروز گفت به جای رئیس‌جمهور توافقی باید فردی به به ریاست جمهوری برسد که یک طرح توافقی برای حل مسائل لبنان داشته باشد و خود ضامن آن طرح باشد.
شب گذشته «عمرو موسی» نیز وارد بیروت شد در حالی که هیچ طرح جدیدی در چمدان خود برای لبنان نداشت و همان مسائلی را عنوان کرد که پیشتر در دیدارهای قبلی اعلام کرده بود. در حقیقت باید گفت، اکنون تورهای سیاحتی سیاسی متعددی در لبنان هستند که پیش از آن‌که طرحی جامع برای حل بحران لبنان داشته باشند، در تلاش هستند تا با انتخاب یک رئیس‌جمهور (حال هر کسی که شد) این مرحله را برای حفظ آبروی سیاسی خود طی و از آن عبور کنند بی آن‌که تا کنون حتی یک کلمه درباره شرایط و طرح‌های پس از انتخاب رئیس‌جمهور جدید صحبتی کنند. همین امر باعث شده است تا مخالفین (ائتلاف 8 مارس) با احتیاط بیشتری به مشاوره با یکدیگر و طرف‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بپردازند.
بنا بر آخرین اخبار موجود، از بین شش اسم اعلام شده از سوی «نصرالله صفیر»، رهبر دینی مارونی‌های مسیحی لبنان (و یک اسم در سایه که به نظر می‌رسد «ریاض سلامه»، رئیس کل بانک مرکزی لبنان باشد) 14 مارس بر روی «میشل الخوری» انگشت گذاشته است، اما مخالفین تا کنون نظر نهائی خود را اعلام نکرده‌اند گرچه برخی از کارشناسان از «میشل اده» در این لیست به عنوان کاندیدای مخالفین یاد می‌کنند.
برخی از کارشناسان لبنانی تأخیر مرحله‌ای در زمان برگزاری جلسه پارلمان را به این دلیل ارزیابی می‌کنند که امکان تشکیل یک دولت جدید از سوی رئیس‌جمهور کنونی «امیل لحود» را بگیرند زیرا وی تهدید کرده است اگر تا موعد قانونی رئیس‌جمهور توافقی انتخاب نشود.
وی بر اساس صلاحیت‌هایی که قانون اساسی به رئیس‌جمهور داده اقدام به تحویل دولت و امور کشور به فردی غیر از نخست وزیر فعلی «فواد سینیوره» خواهد کرد که عملا منجر به تشکیل دو دولت در لبنان شده و همه تلاش‌های آمریکا و فرانسه برای جلوگیری از این امر را با فروپاشی کامل مواجه می‌کند و احتمالا منجر به تغییر سرنوشت سیاسی و امنیتی لبنان خواهد شد.

از سوی دیگر، ائتلاف مخالفین «8 مارس» و نیز حزب‌الله لبنان اعلام کرده‌اند که کاندیدای آنها برای ریاست‌جمهوری همچنان «میشل عون» است و اگر قرار بر تغییراتی در این رابطه باشد به هیچ جایگزین و طرحی رضایت نخواهند داد مگر آن‌که متحد آنها «میشل عون» با آن موافقت کند.

یکی از نکات جالب کنونی صحنه سیاسی لبنان، عقب‌نشینی ولید جنبلاط، چهره جنجالی و شبه افراطی 14 مارس است که اعلام کرده است دیگر از طرفداران طرح «نصف به اضافه یک» برای انتخاب رئیس‌جمهور نیست و خواستار توافق بر سر رئیس‌جمهور آینده است. این در حالی است که همه منابع خبری لبنانی متفق القولند که آمریکا و فرانسه به متحدان خود «14 مارس» اعلام کرده اند که از طرح «نصف به اضافه یک» برای رئیس‌جمهوری لبنان حمایت نمی کنند. علت این امر از سوی این منابع، تس از بروز خلأ دولت مرکزی در لبنان و بروز تشنج‌های امنیتی در این کشور اعلام شده است که در نهایت ممکن است بر امنیت مرزهای جنوبی لبنان تاثیر بگذارد و درگیری‌ها را در آینده در این مکان علیه اسرائیل گسترش دهد.

در همین حال روزنامه النهار در شماره صبح امروز خود نوشت: ایران حاضر به استقبال از هیأت‌ فرانسوی به ریاست «جان کلود کوسران»، معاون وزارت خارجه فرانسه، که قصد داشت به منظور گفت‌وگو شب گذشته وارد تهران شود، سرباز زده است امری که موجب نگرانی شدید وزارت خارجه و وزیر خارجه فرانسه شده است. در این خصوص تا کنون وزارت خارجه کشورمان اظهار نظر نکرده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


شورای شهر کرمانشاه رسما منحل شد

چهارشنبه 86 آبان 30 ساعت 8:0 صبح
هیات مرکزی حل اختلاف شوراهای اسلامی کشور، به انحلال شورای اسلامی شهر کرمانشاه رأی داد.»
"خسرو زرافشانی"، سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمانشاه که خود نیز به‌عنوان یکی از دو نماینده شورای شهر کرمانشاه در جلسه عصر امروز (29 آبان) هیات مرکزی حل اختلاف شوراهای اسلامی کشور حضور یافته بود، با اعلام این خبر، افزود: در جلسه امروز هیات مرکزی حل اختلاف، پس از بیان اظهارات مهندس غفوری، استاندار کرمانشاه، در دفاع از تصمیم شورای حل اختلاف استان مبنی بر انحلال شورای شهر کرمانشاه، سیدناصر سیدآقایی، رییس شورا نیز به بیان دفاعیات خود در راستای عدم انحلال شورا پرداخت و پس از آن رای‌گیری به‌عمل آمد که نتیجه رأی‌گیری منجر به انحلال شورای شهر کرمانشاه شد.
زرافشانی اظهار داشت: به نظر می‌رسد در این جلسه از 9 عضو حاضر، پنج نفر به انحلال شورای شهر کرمانشاه رای داده‌اند.
وی افزود: هنوز نتیجه این جلسه به‌طور رسمی به ما اعلام نشده است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


احمدی‌ن‍‍ژاد و کامنت‌های بینندگان سایتش

چهارشنبه 86 آبان 30 ساعت 2:33 صبح

محمود احمدی نژاد" رییس جمهوری ایران در آخرین ساعات روز دوشنبه ‪ ۲۸‬آبان، مطلبی را با عنوان "خواندن یا نوشتن، مساله این است " در وبلاگ شخصی خود نوشت.
احمدی نژاد نوشت: از آخرین فرصت نگارش من در این وبلاگ چند ماهی می‌گذرد. اما این به آن معنا نیست که از تعهد ‪ ۱۵‬دقیقه‌ای خود در هفته کوتاهی کرده باشم و وقتی که در عمل صرف شده است به مراتب بیشتر از زمان معهود بوده است.

وی در یادداشت خود با اشاره به استقبال خوانندگان، آن را بسیار بیشتر از حد انتظار توصیف کرد و افزود: باید تصمیم می‌گرفتم که وقت محدود خود را صرف نوشتن مطالب جدید کنم، یا به احترام کسانی که سخاوتمندانه من را شریک افکار و اندیشه‌های خود کرده بودند، به مطالعه انبوه پیام‌های واصله بپردازم.

رییس جمهور خطاب به خوانندگان این وبلاگ تصریح کرده است : همانطور که می دانید هدف من از ایجاداین پایگاه، برقراری ارتباطی بی‌واسطه و دو سویه با مخاطبان بود،ازاین رو به‌رغم تذکرات فراوانی که از جانب خوانندگان برای به روز رسانی سریعتر دریافت می‌کردم، ترجیح دادم گزینه دوم را انتخاب کنم و کمتر بنویسم و بیشتر بخوانم و اجازه ندهم این بستر ارتباطی نیز تبدیل به رسانه‌ای یکجانبه شود.

وی با اشاره به این که پیام‌های بلندتر نیز توسط تعدادی از دانشجویان امینم خلاصه شدند و در قالب گزارشهای آماری به اطلاع من رسیدند، نوشته: مجموعه پیام‌ها نیز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته‌اند که نتایج جالب توجه آن را اگر عمری بود در آینده در همین جا منتشر خواهم کرد.

رییس جمهور در بخش دیگری از نوشته خود در وبلاگ شخصی‌اش افزوده است : خوشبختانه در مجموع وضعیت بررسی پیام‌ها به نقطه‌ای رسیده است که بتوانم دوباره نوشتن را از سر بگیرم و از شرمندگی کسانی که مدت هاست منتظر نوشته های جدید مانده‌اند خارج شوم.

احمدی نژاد در پایان از مخاطبین خود خواسته است که در صورتی که قصد مکاتبه با وی را از طریق این وبلاگ را دارند، پیام‌های خود را حتی المقدور مختصر بنویسند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


آیا اصلاح‌طلبان به کروبی قناعت می‌کنند؟

چهارشنبه 86 آبان 30 ساعت 12:0 صبح
با موضعگیری صریح مهدی کروبی درباره نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری، حتی در صورت حضور خاتمی و اعلام عدم ائتلاف با اصلاح‌طلبان، آرایش اردوگاه اصلاح‌طلبان مشخص‌تر می‌شود.
در این حال، یک فعال سیاسی گفت: به نظر می‌رسد اکنون که آقای کروبی با شدت و حدت علیه اصلاح‌طلبان تندرو موضعگیری می‌‌کند، در صورتی که شورای نگهبان به حذف شمار بسیاری از نیروهای همسو با آقای کروبی بپردازد، از آنجا که اکنون نقش چشمگیری در کنار زدن تندروها دارد، در آن هنگام هم به انتقاد از این روند خواهد پرداخت و در شکل‌گیری یک انتخابات رقابتی، نقش جدی ایفا خواهد کرد.
وی افزود: همان‌گونه که پیشتر در خبرها آمده بود، «نهضت ثبت‌نام» تاکتیک اولیه اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات است و از آنجا که آنها نسبت به میزان ردصلاحیت نامزدهای خود در خوف و رجا هستند، تعداد زیادی از چهره‌های مطرح و غیرمطرح آنها با گرایش‌های مختلف ثبت‌نام می‌کنند و هر نوع رقابت داخلی میان آنها، از پس از اعلام نتایج تأیید صلاحیت‌ها آغاز خواهد شد.

این فعال سیاسی گفت: البته دلسوزان نظام امیدوارند دستگاه‌های مسئول در انتخابات با یک رویکرد منطقی قانونی و ظرفیت بالا، امکان پدید آمدن فضای رقابتی و حضور کلیه گروه‌ها با گرایش‌های مختلف در انتخابات را فراهم کنند، اما حتی در صورت عدم تأیید صلاحیت تعداد قابل قبولی از اصلاح‌طلبان، با توجه به سابقه آقای کروبی و نیز پیش‌بینی روز گذشته وی درباره رفع نگرانی‌ها درباره رد صلاحیت‌ها و صیانت از آرا با توصیه مقام معظم رهبری، قاعدتا وی در میان اصلاح‌طلبان، توفیق بیشتری برای گذر از فیلتر تأیید صلاحیت و حضور در انتخابات خواهد داشت و قاعدتا این زمینه برای او و همراهانش فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: در این صورت، دیگر اصلاح‌طلبان دو گزینه پیش رو خواهند داشت؛ گزینه نخست آن است که همه آنان زیر چتر کروبی برای فتح کرسی‌های مجلس هشتم فعالیت کنند و حتی با تنزل بخشی از شعارهای خود، اقلیتی از مجلس آینده را ـ البته با توان بالاتر از مجلس کنونی ـ به دست آورند، به گونه‌‌ای که بتوانند از ابزار مجلس برای پیشبرد اهداف خود استفاده و زمینه را برای ریاست‌جمهوری آقای کروبی در انتخابات آینده فراهم نمایند، چراکه گویا آقای کروبی برای انتخابات ریاست‌جمهوری دهم جدی است.
این فعال سیاسی ادامه داد: در صورت رد صلاحیت گسترده، مسیر دیگری نیز پیش روی اصلاح‌طلبان خارج از حزب کروبی وجود دارد که به سکوت روی آورند و در انتخابات شرکت فعال نکنند. در این صورت قطعا وزن اقلیت اصلاح‌طلب در مجلس آینده کمتر خواهد شد و چه بسا از مجلس کنونی نیز کمتر شود، در عین حال این گروه از اصلاح‌طلبان می‌توانند به پیگیری شعارهای خود در خارج از حاکمیت ادامه داده و در عوض در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، با همان ترکیب و شعارها شرکت و حتی با آقای کروبی رقابت خواهند کرد.
وی درباره مقایسه قوت و ضعف کاندیداهای حزب کروبی و ائتلاف اصلاح‌طلبان اظهار داشت: همان‌گونه که اصلاح‌طلبان چندین بار اعلام کرده‌اند، آنان از برخی تندروی‌های گذشته درس گرفته و همچون انتخابات شوراها، طرح چهره‌های معتدل را مدنظر قرار داده‌اند. از این رو، قطعا بیشتر این چهره‌ها همچون اعضای کابینه خاتمی و روحانیونی چون محتشمی و انصاری و... در لیست اصلاح‌طلبان تحت رهبری کروبی نیز حضور خواهند داشت.
این فعال سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل برای آینده مجلس هشتم، حضور افکار و سلایق گوناگون درون نظام در قالب فراکسیون‌های فعال و قدرتمند است و از همین رو پرسش جدی پیش روی اصلاح‌طلبان این است که آیا به کروبی قناعت می‌کنند؟

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خاتمی: درباره "ذخیره ارزی" حساسیت داشتم

سه شنبه 86 آبان 29 ساعت 10:0 عصر
سیدمحمد خاتمی گفت: بخش‌های آموزش و پرورش اصیل‌تر، موثرتر و نجیب‌تر از بخش‌های دیگر جامعه ما هستند و به تبع آن اشتباهاتشان هم کمتر است؛ اما متاسفانه گاهی برخوردهایی می‌شود که متناسب با وضع این قشر نیست و باید از بابت اجحافی که به معلمان می‌شود، اظهار تاسف کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی که در جمع اعضای کمیسیون فرهنگیان ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح‌طلبان سخن می‌گفت با اشاره به این که آموزش و پرورش از مشکلی سابقه‌دار رنج می‌برد، اظهار داشت: این مشکل هم به لحاظ ساختار و وضعیت آموزشی و پرورش در کشور ماست و هم به خاطر برخی سلیقه‌ها و گرایش‌هایی که در جامعه ما وجود دارد.
رییس بنیاد باران در ادامه با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه بودجه فرهنگی در کشور گفت:‌ مشکل بزرگی که همواره مطرح می‌شود ولی راه حلی برای آن ارائه نمی‌شود، نسبتی است که میان بودجه جاری و عمرانی وجود دارد. همیشه بودجه عمرانی در کشور ما خیلی کمتر از بودجه جاری بوده است و این عدم تعادل با توجه به این که به هر حال جامعه به لحاظ تولید و مالیات مشکل دارد، همیشه یک نوع سخت‌گیری نسبت به بودجه جاری را به وجود آورده است و در این مسیر متاسفانه اولین قربانی آموزش و پرورش است؛ چون بزرگترین بخش بودجه جاری متعلق به این بخش است؛ هم به لحاظ امکاناتی که بایستی به دانش‌آموزان داده شود و هم تعداد زیادی حقوق‌بگیر در این سیستم وجود دارند؛ به همین دلیل این مشکل همواره وجود داشته است.
سیدمحمد خاتمی با اشاره به نحوه هزینه از حساب ذخیره ارزی در دوران اصلاحات گفت: وقتی حساب ذخیره ارزی به وجود آمد همه دوستان می‌دانند که من چقدر روی خرج کردن از این حساب حساسیت داشتم و مراقب بودم که حساب ذخیره از مسیر خود خارج نشود؛ به خصوص در عرصه‌های جاری هزینه نشود و معتقد بودیم که باید از سهم صندوق بخش خصوصی تقویت شود تا بتواند پشتوانه تولید کشور باشد؛ چرا که با تقویت این بخش بسیاری از مشکلات ما قابل حل خواهد بود؛ ولی وقتی مواردی مطرح شد که معوقه‌های فرهنگیان از این صندوق پرداخت شود با آن موافقت شد و این یکی از کارهای بزرگی بود که در آن زمان قابل انجام بود.

رییس موسسه گفت‌وگوی تمدن‌ها و فرهنگ‌ها با بیان این که رشد اقتصادی در برنامه چهارم توسعه بیش از 8 درصد پیش‌بینی شده است، ادامه داد: در این برنامه حدود 5 / 2 تا 5 / 3 درصد سهم بهره‌وری در نظر گرفته شده است که متاسفانه با لطماتی که این برنامه در اجرا با آن مواجه شده است، الان وضع بهره‌وری چندان مطلوب نیست؛ ولی اگر واقعاً بهره‌وری مهم است باید به نقش آموزش و پرورش در این زمینه توجه شود، باید روی جاهایی سرمایه‌گذاری کنیم که به بهره‌وری منجر شود. مطمئنا اگر آموزش و پرورش پویا داشته باشیم، نیروی انسانی به گونه‌ای تربیت خواهد شد که توان، آگاهی و مهارت بیشتر خواهد داشت که همین امر مهمترین عامل رشد بهره‌وری است؛ بدین سان دیگر نباید بودجه آموزش و پرورش را صرفا جاری به حساب آورد، علاوه بر این اهمیت فرهنگ ایجاب می‌کند که به آموزش و پرورش و آموزش عالی و فرهنگ عمومی توجه بیشتر شود.

خاتمی در ادامه با تاکید بر نقش نهادهای مدنی تصریح کرد: این که به آموزش و پرورش اجازه دهیم بچه‌ها را مدنی ، مسوول و مطالبه‌کننده حقوق خود و مشارکت‌جو، تربیت کند می‌توانیم جلوی ولنگاری‌هایی را که در جامعه به صورت طبیعی وجود دارد، غیرمستقیم بگیریم . پیمایش‌ها و تحقیقات نشان می‌دهد در سالهای اولیه دولت اصلاحات فساد و لاابالی‌گری در جامعه ما کاهش پیدا کرده بود؛ ما خیلی اهل شعار نبودیم و حتی معتقدیم که شعارها اگر بدون توجه به عمق قضایا باشد، می‌تواند اثر عکس بگذارد و با برخوردهای خشن هم کار درست نمی‌شود.

وی تاکید کرد: وقتی بچه‌ها در جامعه احساس حضور کنند همچنان که در دوران جنگ با شور و اشتیاق در جبهه‌ها حاضر می‌شدند و با تلاش و جانبازی خود می‌خواستند کشور را حفظ و دشمنی را دفع کنند، امروز نیز اگر بخواهیم با فساد مقابله کنیم، باید این امید و باور را به جوانان بدهیم و آن‌ها را مسوول و کارآمد تربیت کنیم .

سید محمد خاتمی با تاکید بر ضرورت وجود برنامه در میان اصلاح‌طلبان در این مورد تصریح کرد: اصلاح طلبان باید در همه زمینه‌هایی که مربوط به زندگی مردم است برنامه داشته باشند؛ ولی نباید از یاد برد که برخی شعارهای اصولی و اساسی که شاید مستقیماً با زندگی روزمره مردم مماس نشود، نیز ضروری است و نمی‌توان آنها را از یاد برد؛ مثلاً مساله جمهوریت نظام، رای مردم، حضور مردم و تشکل‌های مردمی مهم است؛ ولی در کنار آن رسیدن به معیشت مردم نیز حائز اهمیت است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد باران ، خاتمی در ادامه با تاکید بر لزوم جمع‌بندی دستاوردها دراین زمینه گفت: باید برای رعایت حقوق بخش‌های مختلف به بخش مهم، تاثیرگذار و حیاتی جامعه که آموزش و پرورش و معلمان ما هستند، توجه ویژه‌ای شود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه با اشاره به مساله تشکل‌ها در دوران اصلاحات به عنوان یکی از محوری‌ترین مسائل تصریح کرد: ‌پرداختن به تشکل‌ها به معنی باور داشتن مردم است. یک دید در جامعه ما وجود دارد که ممکن است حسن نیت هم داشته باشد، ولی اعتقادی به مردم ندارد و حتی ممکن است معتقد باشد آنجا که اکثریت مردم هستند، فساد و بطلان هم بیشتر است و معتقد است که حکومت ربطی به مردم ندارد .

وی در ادامه گفت: البته حکومت خوب است به کسانی که بر آن‌ها حکومت می‌کند خیر هم برساند و اگر عدالتی هم برپا می‌شود، از روی تفضل است نه مسوولیت و در کنار آن، نگاه دیگر این است که در یک نظام مردمی حکومت نه ارباب، بلکه خدمتگزار مردم است و هیچ پایگاهی جز مردم ندارد و بهترین مردمان هم حق ندارند بدون رضایت مردم حکومت خود را بر آنان تحمیل کنند.

بر اساس این گزارش ، سید محمد خاتمی تاکید کرد: ‌اگر معتقد به حق مردم هستیم هیچ راهی جز میدان دادن به تشکل‌ها و جریان‌هایی از جمله جریان‌های صنفی وجود ندارد؛ چرا که جریانهای صنفی در دنیای امروز بیشتر می‌توانند منافع خود را تشخیص دهند و بیشتر می‌توانند افکار و سلیقه‌های پراکنده را متمرکز کنند. ما نمی‌گوییم اصنافی تشکیل شود که در فکر براندازی نظام هستند و اگر بناست یک بخش صنفی اطمینان‌بخش‌تر از سایر بخش‌ها باشد آن تشکل‌ صنفی معلمان است؛ چرا که معلمان ما متدین‌ترین، مسوول‌ترین و دلسوزترین بخش‌های جامعه هستند.

رییس بنیاد باران در ادامه با اشاره به این که بخش عمده‌ای از گردانندگان انقلاب از صدر تا ذیل ، معلمان بوده اند تصریح کرد: در نهادها و مسوولیت‌های مختلف در نظام از شایستگی ، توان و صداقت معلمان استفاده شده است و در زمان رژیم طاغوت نیز بسیاری از کسانی که در رشته‌های مختلف تحصیل کرده بودند چون نمی‌خواستند آلوده شوند در آموزش و پرورش وارد می‌شدند و محرومیت‌های آن را تحمل می‌کردند؛ چون اشخاص سالم و متدینی بودند.

وی با انتقاد از مجموعه تفکری که سلیقه خود را عین اسلام و حق می‌داند اظهار داشت:‌ مگر می‌شود یک مجموعه با سلیقه خاص همه مخالفان فکری و سلیقه‌ای خود را به ضدیت با انقلاب و سکولاریسم و بی دینی متهم کند؟ اتفاقاً این تفکر است که سکولاریسم را در جامعه تقویت می‌کند و این تنگ نظری‌هاست که نیروهای متدین و مسوول را کنار می‌زند و اگر کسانی این سلیقه را به نام حکومت تحمیل کنند، جوان و جامعه می‌گوید این چه حکومت دینی است که محرومیت را برای من می‌آورد و حتی مرا تحقیر می‌کند و این خود بزرگترین عامل برای سوق دادن جامعه به سمت سکولاریسم است.

سید محمد خاتمی تصریح کرد: اگر نقش نیروهای برانداز خارج از نظام و ضد دین را در دور کردن جامعه ازحکومت دینی و معیارهای دینی با تنگ نظری‌ها و قشری نگری‌ها و خشونت طلبی‌ها و تحجرهایی که به نام دین می‌شود مقایسه کنیم معتقدم که نقش دومی بیشتر است.

وی در ادامه با تاکید بر این که باید معلمان متعهد مسوول متدین و علاقه‌مند به دین کشور و نظام باشند که این گونه هم هستند گفت:‌ معتقدم معدل سلامت و صلاحیت معلمان در این زمینه بالاتر از بخشهای دیگر جامعه است.

خاتمی با تایید این مساله که آموزش و پرورش مشکلات بزرگی دارد تاکید کرد:‌ ممکن است بر اثر این مشکلات معلمان ما مستاصل شده باشند و اقدامی هم کرده باشند، ولی نباید در پاکی و حسن نیت و حقانیت معلمان و مربیان تردید کنیم.

وی ابراز عقیده کرد: کسانی که با وجود تشکل‌ها در جوامع مخالف هستند، سعی می‌کنند با تشکل‌هایی برخورد کنند که اثر آنها در جامعه بیشتر است و از آنها بیشتر احساس خطر می‌کنند و این گونه است که با مختصر تحرکی از سوی آنها سخت‌ترین برخوردها با آنان می‌شود؛ یعنی هرجا اثر بخشی بیشتر باشد، شدت عمل در برخورد هم بیشتر است و مطمئنا معلمان و مربیان ما اثربخش‌ترین قسمت جامعه هستند و بیشتر هم مورد جفا قرار می‌گیرند.
سید محمد خاتمی تصریح کرد: بخشهای آموزش و پرورش اصیل‌تر، موثرتر و نجیب‌تر از بخشهای دیگر جامعه ما هستند و به تبع آن اشتباهاتشان هم کمتر است. متاسفانه گاهی برخوردهایی می شود که متناسب با وضع این قشر نیست و باید از بابت اجحافی که به معلمان می‌شود اظهار تاسف کرد.
رییس موسسه گفت‌وگوی تمدن‌ها با بیان این که صحبت درباره معلمان فقط نباید تعریف و تمجید از آنها محدود شود، تاکید کرد: باید برنامه برای حل مشکلات معلمان داده شود و حداقل دلگرمی به آنها داده شود تا معلم بداند تنها نیست؛ البته باید معلمان عزیز هم درک موقعیت را بکنند و نگذارند زمینه سوءاستفاده دیگران از آنها فراهم شود.
خاتمی با اشاره به این که توقعات معلمان همیشه معقول بوده است گفت: باید با بحث و گفت و گو درمورد مشکلات معلمان به تفاهم رسید. معتقدم اگر معلمان 50 مطالبه دارند وقتی احساس کنند که گامی برای یک و چند تای آنها هم برداشته شده، آن قدر نجیب و متحمل هستند، که مسائل دیگر را تحمل کنند.
خاتمی با تاکید بر این که باید در برنامه‌ریزی اصلاح‌طلبان معلمان نقش برجسته‌ای داشته باشند گفت:‌ باید نقش معلمان در مجلس متناسب با نقش آنها در جامعه تعریف شود. باید از میان این قشر کسانی که وجهه اجتماعی دارند خوش‌فکر و با توان هستند و قابلیت رای آوردن هم دارند، در لیست اصلاح‌طلبان باشند.
در ابتدای این دیدار چند تن از فرهنگیان به بیان دیدگاهها و نظرات خود پیرامون مسائل گوناگون پرداختند.
سید محمد خاتمی در پایان با اشاره به نقش برگزاری انتخاباتی آزاد و مستقل برای رفع تهدیدها و حفظ منافع ملی گفت: امیدواریم این نگاه درجامعه ما تقویت شود و کسانی که دست اندرکار امر انتخابات هستند، برای حفظ نظام این مسیر را طی کنند و اگر این اتفاق بیفتد مجلس مناسبی هم به وجود خواهد آمد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


چاوز و قضیه بمب اتم در جیبش

سه شنبه 86 آبان 29 ساعت 7:0 عصر
هوگو چاوز اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه‌گذاری صورت گرفته بین دو کشور حدود چهار میلیارد و 600 میلیون دلار است و ما به زودی در مورد دلار دیگر صحبت نخواهیم کرد؛ چرا که دلار در حال سقوط است و ارزش آن در حال کاهش است. ما در حال مشاهده‌ی سقوط امپراطوری دلار هستیم و به تبع آن امپراطوری آمریکا نیز به لطف خداوند مبارزه‌ی ملت‌ها سقوط خواهد کرد.
هوگو چاوز، رییس‌جمهور ونزوئلا در مصاحبه‌ مطبوعاتی مشترک با دکتر احمدی‌نژاد رییس‌جمهور کشورمان در پاسخ به این سوال که اهداف سفرتان به ایران چه بوده و چه مذاکراتی بین مقامات ایرانی و ونزوئلایی صورت گرفته؟ به شوخی گفت: رسانه‌های امپریالیستی می‌گویند که من آمده‌ام این‌جا به دنبال بمب اتم. اکنون این در جیب من است و اگر بخواهند در مسیر من باشند آن را پرتاب می‌کنم.

چاوز ادامه داد: سفری که به ایران داشتیم سفری کوتاه ولی سازنده بود و مذاکرات خوبی بین مقامات ایرانی و ونزوئلایی صورت گرفت و من در این‌جا لازم می‌دانم از آقای احمدی‌نژاد به خاطر توجهاتی که داشتند تشکر و قدردانی کنم. واقعیت این است که ما احساس می‌کنیم این‌جا خانه‌ خودمان است و شما می‌دانید که برای ما روابط با ایران چه ارزشی دارد. دارای ارزش بالای اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ژئوپلتیک است.

چاوز گفت: دنیا در حال تغییر و انتقال است و ایران و ونزوئلا هر دو این اصلاحات و تغییرات را تسریع می‌کنند.

وی با اشاره به اسنادی که امروز بین مقامات ایرانی و ونزوئلایی به امضا رسید، گفت: این اسناد به 186 سندی که تا کنون بین دو کشور تصویب شده اضافه می‌شود و در واقع ما یک شبکه‌ واقعی را تشکیل داده‌ایم و دارای یک اتحاد منسجم و استراتژیک هستیم. سرمایه‌گذاری بین ایران و ونزوئلا حدود 4 میلیارد و 600 میلیون دلار است. البته انشاءالله ما به زودی در مورد دلار صحبت نخواهیم کرد؛ چرا که دلار در حال سقوط است و ارزش آن در حال کاهش پیدا کردن. ما در حال مشاهده‌ی سقوط امپراطوری دلار هستیم و به تبع آن امپراطوری آمریکا نیز به لطف خدا و مبارزه‌ی ملت‌ها سقوط خواهد کرد. ما باید از خدا بخواهیم که امپریالیسم منحرف آمریکا هرچه زودتر سقوط کند.
چاوز گفت: دیداری که صورت گرفت مفید و سازنده بود و تقریبا پس از دو سال موفق شدیم که یک بانک دوملیتی را ایجاد کنیم و باید به وزرای دو کشور در راستای فعالیت‌هایی که در این زمینه کرده‌اند تبریک گفت. البته امیدوارم سایر کشورها نیز به این بانک دوملیتی ملحق شوند. علاوه بر این بانک، یک صندوق دیگر نیز برای توسعه‌ی صنعتی بین دو کشور برای این‌که از منابع استفاده شود ایجاد می‌شود. البته نه فقط برای ایران و ونزوئلا بلکه دیگر کشورها نیز می‌توانند در آن حضور داشته باشند.
رییس‌جمهور ونزوئلا گفت: در زمینه‌ موافقت‌نامه‌های صنعتی بین دو کشور پیشرفت خوبی داشتیم. در زمینه‌ انرژی، توافقات خوبی بین دو کشور صورت گرفته است.
چاوز در ادامه به سرمایه‌گذاری‌هایی که از سوی ایران در ونزوئلا صورت گرفته اشاره کرد از جمله ایجاد کارخانه‌ی تولید ذرت، کارخانه‌ی تولید تراکتور، کارخانه‌ی تولید خودرو.
چاوز گفت: من بار دیگر تاکید می‌کنم که ونزوئلا در کنار ملت ایران خواهد بود و قاطعانه تهدیدات امپریالیسم را رد می‌کنیم و خواهان احترام به حاکمیت دولت و ملت ایران هستیم.
چاوز گفت: ایران حق دارد که به فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌یی دست پیدا کند و ما همواره در کنار ملت ایران خواهیم بود. ونزوئلا و ایران دو کشور دوست هستند. دو کشور انقلابی و برادر و من در این‌جا سلام خود را به امام خامنه‌ای و به کل این ملت با ایمان عرض می‌کنم. ملت ایران و ونزوئلا در کنار هم خواهند بود برای ساختن یک دنیای جدید.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


خبرنگار «تابناک» در شمال عراق از بروز شواهد کم‌سابقه‌ای از فروپاشی داخلی سازمان تروریستی «پ.ک.ک» خبر داد.
بنا بر اظهارات یکی از مسئولان امنیتی حزب دمکرات کردستان عراق، در یک ماه گذشته، نزدیک به 160 نفر از افراد «پ.ک.ک» فرار کرده و خود را به پیشمرگه‌های دولت اقلیم کردستان تسلیم کرده‌اند. از میان این افراد، آنها که خواستار بازگشت به ترکیه یا ایران و سوریه هستند، توسط پیشمرگه‌ها به سوی مرزها هدایت شده و اجازه بازگشت به کشورشان، به آنان داده می‌شود.
لازم به توضیح است، بسیاری از نیروهای «پ.ک.ک»، روحیه جنگی خود را از دست داده‌اند و اختلافات رهبران «پ.ک.ک» گسترش یافته و این مسئله اثرات منفی بر روحیه گریلاها و نیروهای نظامی این گروه گذاشته است.
همچنین بسیاری از گریلاهای «پ.ک.ک» حاضر به تسلیم نمودن خود در برابر پیشمرگه‌های دولت اقلیم کردستان هستند، ولی فرصت و زمینه‌ای برای فرار آنان فراهم نیست.
گفتنی است، «پ.ک.ک» در دو ماه گذشته، شش نفر را به اتهام «اقدام به فرار»، دستخوش تصفیه داخلی کرده و به جوخه مرگ فرستاده است و نزدیک به هشتاد نفر در این رابطه در زندان «پ.ک.ک» به سر می‌برند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


معضل پیردختران در عربستان!

سه شنبه 86 آبان 29 ساعت 2:0 عصر
یکی از مشکلات اجتماعی عربستان در دوره کنونی که گریبانگیر خانواده‌های عربستان شده و پدیده پیر دختری در این کشور ۱۶ میلیونی است.
 پدیده پیر دختری کشور عربستان را با مشکل مواجه کرده و اسباب نگرانی خانواده ها و حکومت عربستان را فراهم کرده است.
ظاهراً عربستان دارای ۱۶ تا ۱۸ میلون جمعیت بومی است که اگر ۷ میلیون کارگر خارجی را که در بازار و منازل آنان به عنوان راننده و خدمتکار مشغول به کار هستند، اضافه کنیم، جمعیت آنان به ۲۴ میلیون یا کمی بیشتر می رسد. اما آمارهای غیررسمی حاکی است که از میان این جمعیت ۱۶ میلیونی بومی، در حدود یک و نیم میلیون نفر یا به عبارتی یک میلیون و هفتصد هزار نفر از دختران سعودی از سن ۳۰ سال گذشته و به آن‌ها عانسه یا پیر دختر می‌گویند.

نگرانی خانواده‌ها، حکومت و نهادهای مذهبی از پدیده پیردختری در این کشور همه را به تکاپو برای رفع این معضل انداخته و راه هایی را برای آن مطرح کرده اند، اولین راه حل خلق یک نوع ازدواج موقت بنام ازدواج مسیار است که در این نوع ازدواج، دخترانی که سن آن‌ها از سن ازدواج گذشته است، راضی می شوند تا به ازدواج یک مرد دیگر در آیند بدین صورت که در خانه پدر مانده، ولی داماد که مردهای ۲۰ تا ۵۰ یا ۶۰ ساله را شامل می‌شود، می‌تواند بدون پرداخت مهریه با دختر ازدواج کرده و به منزل دختر رفت و آمد کند.
در این نوع ازدواج مرد فارغ از پرداخت مهریه (نفقه) و تآمین مسکن و غذا با اجازه والدین و خود دختر با وی ازدواج می‌کند.
دومین راه حل که ظاهرا در کویت هم اجرا شده به این ترتیب است که برخی زنان البته به غیر از زنان سنتی و مذهبی‌ در خانواده‌های کویتی، دختران را به عقد شوهرانشان در می‌آورند تا کمکی به رفع این نگرانی کرده باشند.
سومین راه حلی که توسط دولت عربستان مطرح شده، پرداخت مبلغ 200 دلار ماهیانه به هر پیردختر عنوان شده است.
این راه حل در کابینه دولت عربستان به صورت قانونی تصویب شده است و به موجب آن اداره تأمین اجتماعی به هر پیردختر عربستانی مبلغ ۷۸۳ ریال معادل کمی بیش از ۲۰۰ دلار به صورت ماهانه خواهد داد.
البته بسیاری از روزنامه‌ها ای قانون را مورد حمله قرار دادند و گفتند که آیا مشکل پیردختری یا عنوست، اقتصادی است و این که چرا ۷۸۳ ریال را تصویب کردند و آیا این قشر از اجتماع مستحق شده‌اند و مثل گداها باید به آنان زکات پرداخت کرد.
این گزارش می‌افزاید این طرح‌ها مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون به دلیل فراهم نبودن زمینه ها و شرایط افکار عمومی راه حل‌ها نتوانسته پاسخگوی این نگرانی خانواده‌ها شود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >