سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

شیوه تعامل دختران و والدین در سنین بلوغ

یکشنبه 86 آذر 4 ساعت 12:0 صبح
دختران در سن بلوغ دچار تضادها و تعارضاتی با والدین‌شان می‌شوند که در صورت بی‌توجهی یا کم‌توجهی والدین به اختلاف‌ها و تضادهای به‌وجود آمده، ممکن است موجب ایجاد فاصله و گسست‌هایی ‌شود که هر روز بر عمق آن افزوده شده و آثار جبران‌ناپذیری برای دختران به وجود بیاورد.
خبرنگار ایسنا ـ منطقه خراسان ـ این موضوع را با خود دخترانی که به سن بلوغ رسیده‌اند و در دوران نوجوانی به سر می‌برند و نیز با برخی جامعه‌شناسان و روانشناسان به بحث و بررسی گذاشته است.
سمیه، 13 ساله، با اشاره به اختلافاتی که با والدینش دارد، گفت: والدینم به خاطر جنسیتم نظرات برادرم را که فاصله سنی چندانی با من ندارد، بر نظرات من ترجیح می‌دهند.
وی با بیان اینکه والدینم در نوع پوشش، ساعت ورود و خروج و حتی ارتباط با دوستان، من را مورد بازخواست قرار می‌دهند، افزود: بیرون رفتن با دوستان و انجام کارهایی که مرا با مخالفت پدر و مادرم روبه‌رو می‌کند، به صورت پنهانی انجام می‌دهم.

مهدیه، 17 ساله، که دانش‌آموز سال سوم دبیرستان است با تایید حرف‌های سمیه اظهار داشت: پدر و مادرم آن قدر من را امر و نهی می‌کنند که برادر کوچکترم به خود این حق را می‌دهد در مورد نحوه پوشش، آرایش و ارتباط با دوستانم، من را امر و نهی کند.
وی با بیان اینکه آن قدر بزرگ شده‌ام که به تنهایی بتوانم برای کارهایم تصمیم‌گیری کنم، گفت: قبول دارم بزرگترهایم از امر و نهی‌هایشان قصد بدی ندارند ولی دیگر از اطاعت کردن دستوراتشان خسته شده‌ام.
مهدیه با اظهار ناراحتی از دختر بودنش افزود: آیا به این دلیل که دختر هستم حق زندگی، اظهارنظر و تصمیم‌گیری برای خود را ندارم؟!
وی فشارهای والدینش را گاهی به اندازه‌ای زیاد خواند که باعث می‌شود به فرار فکر کند و ادامه داد: زمانی که به سرنوشت تاریکم بعد از فرار فکر می‌کنم، از انجامش می‌ترسم و منصرف می‌شوم.
مینا، 19 ساله نیز می‌گوید: در سن بلوغ مشکلات زیادی با پدر و مادرم داشتم و معتقد بودم آنها به هیچ‌وجه مرا درک نمی‌کنند و هیچ وجه اشتراکی در نظرات من با آنها وجود ندارد ولی حالا پس از گذشت یکی دو سال مشکلاتم با آنها بسیار کمتر شده و متوجه می‌شوم که راهنمایی‌هایشان واقعا از سر دلسوزی بوده هر چند نحوه برخوردشان در بعضی مواقع صحیح نبوده و باعث لجبازی بیشتر من می‌شد.
سهیلا، 17 ساله، که از عدم توجه والدینش رنج می‌برد با بیان اینکه آزادم هر کجا می‌خواهم بروم و هر کاری دوست دارم انجام بدهم، گفت: والدینم اصلا برای من اهمیتی قائل نیستند.
وی خواهرش را بهترین دوستش عنوان کرد و افزود: خواهرم تنها کسی است که من را درک می‌کند، مشکلاتم را می‌فهمد و موجب آرامشم می‌شود.
در مقابل، سیما، 23 ساله، نظری متفاوت دارد و می‌گوید: من از کودکی با پدر و مادرم دوست بودم و مشکلاتم را به راحتی با آنها در میان می‌گذاشتم، شاید این مساله ناشی از این است که فرزند اول هستم و فاصله سنی کمتری با آنها دارم.
وی افزود: مادرم مسائلی از قبیل نحوه پوشش، برخورد با دیگران و طرز رفتار در اجتماع را به عهده خودم می‌گذارد و در عین حال با راهنمایی‌های سازنده مانند یک دوست به من کمک می‌کند.
وی مهم‌ترین عامل ایجاد اعتماد به نفس در خود را، پدرش می‌داند و می‌گوید: پدرم با اعتماد به من برای حضور در اجتماع، مهم‌ترین عامل پیشرفت و ترقی من بوده است و این امر در واقع مانع مثبتی بود که اجازه برگشت به عقب را هم از من سلب می‌کرد.
زهرا 25 ساله و لیسانس شیمی، با بیان اینکه تنها دختر خانواده هستم، گفت: پدرم با وجود اینکه مشاور خانواده است اما بدبین و شکاک است.
وی خاطرنشان کرد: پدرم جامعه را محیط مناسبی برای دختران نمی‌دانست و از همان ابتدا با تحصیل من مخالفت می‌کرد، اما مادرم در برابر خواسته پدرم ایستاد تا من تحصیلاتم را ادامه دهم.
وی با بیان اینکه پدرم اکنون به عنوان فرزند نمونه‌اش مرا به دیگران معرفی می‌کند، گفت: کاش پدرم از ابتدا این اعتماد را به من داشت تا اکنون از حضور و صحبت کردن در جمع هراسی نداشتم و شاهد رفتارهای معقول‌تری در برخوردهایم با افراد جامعه بودم.
با توجه به این صحبت‌ها باید منشا بروز تضادها و اختلافات دختران با والدینشان را شناخت و به والدین آگاهی داد تا هر چه سریعتر برای کاهش تضادهای موجود اقدام کنند.
یک روانشناس و مدرس دانشگاه، مادران را به دلیل نزدیکی با دختران دارای مهمترین نقش در افزایش و کاهش تضادها و تعارضات دختران در کانون خانواده دانست و یادآور شد: اگر مادران دارای تحصیلات بوده و از رشد و ویژگی‌های سنی دخترانشان از لحاظ عاطفی، روانی و جسمانی مطلع باشند، موفقیت بیشتری در رفع تضادها و تعارضات به وجود آمده خواهند داشت.
محمدرضا مطهری، با بیان اینکه پدران باید به دخترانشان استقلال بدهند، تاکید کرد: پدران باید به صحبت‌های دخترانشان گوش داده، تحقیرشان نکنند و به نظرات آنها توجه کنند. چرا که عدم اطمینان والدین به دختران، سبب به وجود آمدن مسائل و مشکلاتی برای آنها خواهد شد.
وی استقلال طلبی را از جمله خواسته‌های دختران در سن بلوغ عنوان کرد و افزود: والدین به دلیل عدم آشنایی با زمان و رشد دخترانشان دچار تضاد و تعارض با آنها می‌شوند. والدین در مورد رشد دختران و پیشرفت اطلاعات و فن‌آوری آگاهی کمتری دارند که این امر یکی از دلایل بروز تضاد و اختلاف والدین با دختران می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ‌وجود تضاد، تعارض و اختلاف بین والدین و دختران سبب می‌شود دختران بر سر دوراهی قرار گیرند که حتی در برخی مواقع از ایستادن در برابر والدین احساس گناه می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور نیشابور، بر فراهم کردن زمینه استقلال در دختران تاکید کرد و افزود: باید به دخترانمان وظایفی را واگذار کنیم تا آنها احساس استقلال کنند.

وی بر فراهم آوردن زمینه‌ای که دختران در آن قادر به ارائه نظراتشان باشند، تاکید کرد و گفت: باید در مسائل گوناگون از دخترانمان نظرخواهی کنیم تا تصمیم‌گیری را یاد بگیرند.
وی خاطرنشان کرد:‌ دختران دوست ندارند دوستشان باشیم، آنها علاقه‌مندند درک‌شان کنیم، به سخنانشان گوش دهیم و به خواسته‌هایشان توجه کنیم.

مطهری با بیان اینکه باید به دخترانمان ارزش و شخصیت بدهیم، گفت: باید در مسائل خانوادگی از آنها نظرخواهی کنیم تا تصمیم‌گیری را یاد بگیرند که این امر در از بین بردن تعارضات نیز موثر است.

وی احساس زیادی بودن در دختران و تضییع حقوقشان در برابر پسران را، ریشه در گذشته دانست و خاطرنشان کرد: حاکمیت در گذشته بیشتر با مردان بوده است و جامعه ما به گونه‌ای شکل گرفته که در آن گناه و اشتباه دختران عیب شناخته می‌شود اما انجام گناه و اشتباه از سوی پسران عیب شمرده نمی‌شود.

مدرس دانشگاه پیام نور نیشابور در عین حال، بر جلب اعتماد والدین از سوی دختران تاکید کرد و افزود: ایجاد محدودیت‌های والدین برای دختران از سر دلسوزی است.

وی به برخی معضلات و مسائل اخلاقی در جامعه اشاره و اظهار کرد: مردم از طریق روزنامه‌ها، رسانه‌ها و نشریات از بروز این مسائل در اجتماع مطلع شده و برای دخترانشان احساس نگرانی می‌کنند.

وی به بلوتوث‌های مجالس خصوصی و غیره بر روی موبایل و سی‌دی‌ها در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: والدین برای جلوگیری از ایجاد این‌گونه مسائل برای دخترانشان و حفظ حیثیت، آبرو و آینده دخترشان، دوست ندارند آنها بدون کسب اجازه به ن‌های مختلف بروند.

مطهری با بیان اینکه افراد درون خانواده‌های مختلف، با فرهنگ‌های گوناگون تربیت می‌شوند، گفت: خانواده‌های جامعه ما به چند دسته مستبد، خودمختار،‌ مذهبی و ولنگار و آزاد تقسیم می‌شوند.

این روانشناس سخت‌گیری‌های بیش‌از اندازه برخی خانواده‌ها را نادرست خواند و افزود: برخی خانواده‌ها با سخت‌گیری‌های نابه‌جا موجب گستاخی دخترانشان می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد‌: گستاخی دختران سبب می‌شود که آنها کارهایشان را به صورت مخفیانه و به‌دور از چشم والدین انجام داده و همیشه در حال مبارزه با خواسته‌های والدین‌شان ‌باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور نیشابور با اشاره به ارتباط دختر و پسر در برخی‌ خبرهای حوادث که منجر به بروز برخی ناهنجاری‌ها و فجایع می‌شود، گفت: آزادی‌های بیش‌از حد برخی خانواده‌ها برای دخترانشان، سبب بروز چنین فجایعی می‌شود.

وی افزود: ‌خانواده‌ها باید بر اساس اعتقاداتشان زندگی کرده و فرزندانشان را بر اساس دین و مذهبشان تربیت کنند.
وی با تاکید بر گروه همسالان در سنین نوجوانی و اثرگذاری بر روی رفتار آنها، گفت: ‌دوستان گاهی اوقات سبب محکم شدن اعتقادات دوستانشان می‌شوند و گاهی مشکلاتی را برای دوستانشان ایجاد می‌کنند که سبب انحراف آنها می‌شود.

مطهری تاکید کرد: با توجه به این موضوع والدین باید ویژگی‌های دوست خوب را به فرزندانشان بیاموزند.

وی توجه به ظاهر را از ویژگی‌های اخلاقی دختران در نوجوانی دانست و افزود: والدین نباید به دخترانشان بگویند که به خاطر ظاهر دوستت، با او رابطه نداشته باش. جه بسا که باطن او با ظاهرش متفاوت باشد. چرا که از ویژگی‌های دوران نوجوانی توجه به ظاهر است.

وی با بیان اینکه برای بدحجابی طبقه‌بندی خاصی داریم و نباید در این زمینه بر دختران نوجوانمان خرده بگیریم، تصریح کرد: دختران نوجوان به اقتضای سن‌شان قصد خودنمایی و ابراز وجود دارند، اما باید راه‌های صحیح ابراز وجود را به آنها نشان داد.

مطهری شرکت در المپیادها، جلسات سرود و کلاس‌های قصه‌خوانی و قصه‌گویی و مسابقات مختلف را از جمله راه‌های صحیح خودنمایی عنوان کرد و افزود: باید زمینه بروز خودنمایی در دخترانمان را فراهم کنیم تا از توجه افراطی بر ظاهرشان کاسته شود.

وی یکی از عوامل افزایش تضادها و تعارضات در خانواده‌ها را، ایراد گرفتن از وضعیت پوشش دختران در سن نوجوانی عنوان کرد و افزود: هر چه بتوانیم با دخترانمان دوست بوده، آنها را درک کنیم، موفق‌تر خواهیم بود.

وی تفاوت سنی والدین با فرزندان را از دیگر عوامل افزایش تعارضات خواند و افزود: هرچه فاصله سنی والدین با فرزندان بیشتر باشد، درک والدین کمتر می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور نیشابور در ادامه گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: اگر تربیت فرزندان بزرگ‌تر صحیح باشد، آنها می‌توانند به الگویی برای خواهران و برادران کوچکتر خود تبدیل شوند.
وی افزود: باید با تربیت صحیح و درست دختران‌مان، به آنها اعتماد کنیم و مطمئن باشیم اگر در محلی نامناسب و بین افرادی نامناسب قرار گرفتند، سالم بر خواهند گشت.

وی ادامه داد: اگر تربیت دخترانمان درونی باشد، آنها خودکنترل می‌شوند و دیگر مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد. چرا که آنها از درون احساس می‌کنند اعمالشان گناه و اشتباه بوده و به درستی و نادرستی کارهای خود پی می‌برند.

مطهری با بیان اینکه والدین باید زیبایی و توانمندی دخترانشان را به رخشان بکشند تا دیگران از بیرون او را جلب نکنند، گفت:‌ والدین باید با دخترانشان همدلی کنند، به آنها بها دهند و از دید آنها دنیا را ببینند.
این روانشناس تاکید کرد: اگر تربیت فرزندانمان درونی نباشد، از بیرون قادر به کنترل آنها نخواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه نباید فکر کنیم دخترانمان با ورود به دانشگاه دچار لغزش و گناه می‌شوند و به همین دلیل او را از ادامه تحصیل باز داریم، گفت: ‌باید به دخترانمان اعتماد کرده و به آنها بگوییم هر کجا می‌روی ما به تو اطمینان داریم چرا که شخصیت تو به گونه‌ای صحیح شکل گرفته است.

مطهری خاطرنشان کرد: باید داشتن شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی مثبت را به دخترانمان تلقین کنیم. چرا که این امر سبب می‌شود اگر مرتکب عمل اشتباهی شده و خطا کنند، احساس گناه ‌خواهند کرد.

وی افسردگی، هیستری،‌ پارانوییت و اختلال‌های رفتاری و روحی روانی در دختران را، از جمله اثرات تضاد و تعارض بین دختران و والدین‌شان عنوان کرد و افزود: دخترانی که با والدین‌شان دچار تضاد و تعارض هستند، بعد از ازدواج با فرزندان خود نیز دارای مشکل خواهند بود، همان گونه که گفته می‌شود تنبیه شده تنبیه‌گر می‌شود.

این روانشناس خاطرنشان کرد:‌ مادران افسرده، فرزندان افسرده و مادران دارای اختلالات روحی روانی، فرزندانی با مشکلات روحی و روانی تربیت خواهند کرد.
مطهری گفت: اگر دخترانمان را خوب تربیت نکنیم، نسل آینده تباه خواهد شد.

وی افزود: باید به دختران و نسل کنونی خود از کودکی توجه کرده و با توجه به سنین رشد، به نیازهای دخترانمان پاسخ صحیح بدهیم.

مطهری خاطرنشان ساخت: باید زمینه و میدان‌های صحیح را برای ورود دخترانمان به اجتماع فراهم کنیم و تفاوت‌ آنها با جنس مخالف را یادآور شدیم.
وی خانواده،‌ آموزش و پرورش و جامعه را در شکل‌گیری شخصیت فرد موثر دانست و گفت: جامعه در بروز تضادها و تعارضات، نقش مهمی بر عهده دارد.

وی خاطرنشان کرد: ‌همچنین برخی مطالب چاپ شده توسط نشریات و روزنامه‌ها که مورد مطالعه دختران قرار می‌گیرد، باعث به وجود آمدن تعارض و تضاد در آنها می‌شود.

مطهری جایگاه دختران در جامعه امروز را بسیار خوب خواند و افزود: طی 10 تا 15 سال اخیر به زنان و دختران توجه بسیار بیشتری در جامعه ما صورت گرفته است ضمن اینکه حضور زنان و دختران در اجتماع بعد از انقلاب بیشتر شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور نیشابور در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: باید برای زنان و دختران مشاغلی را در نظر گرفت که برایشان مناسب بوده و قادرند در آن‌ زمینه فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی خانواده‌ها در چند دهه اخیر آزادی‌های فراوانی به دخترانشان داده و موجب ایجاد شخصیت کاذب در آنها شده‌اند به گونه‌ای که دخترانشان با وضعیت نامناسب وارد اجتماع می‌شوند که این امر به ضرر دختران، خانواده‌ها و نسل آینده است.

مطهری گفت: دخترانمان باید با پوشش مناسب وارد جامعه شوند، به گونه‌ای که به آنها به عنوان یک زن و نه جنس مخالف نگاه شود و مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

وی بحران‌های روحی و روانی را که بر اثر بروز تعارضات و تضادها شکل می‌گیرد، از عوامل فرار دختران از خانه عنوان کرد و افزود: جامعه با دختران فراری برخورد مناسبی ندارد.
وی نقش خانواده در فرار دختران را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: بعد از خانواده مهمترین نقش را دوستان دختران بر عهده دارند.

این روانشناس سن به وجود آمدن تضادها و تعارضات دختران با والدینشان را، 12 تا 18 سالگی خواند و گفت: اگر این تعارضات به شکل صحیحی حل نشود، تا سنین بزرگسالی ادامه خواهد یافت.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


حادثه‌آفرینی یک جرثقیل در ولنجک تهران

یکشنبه 86 آذر 4 ساعت 12:0 صبح
کم توانی راننده برای کنترل یک دستگاه جرثقیل ? ???تنی به دلیل مشکل در ترمزها در منطقه ولنجک تهران حادثه آفرید. کنترل نداشتن راننده بر این جرتقیل که در حال حرکت از شمال به جنوب بلوار دانشجو در منطقه ولنجک تهران بود، خسارات زیادی برجای گذاشت.
 
 
 
 
 

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


هواپیمای دولت

یکشنبه 86 آذر 4 ساعت 12:0 صبح
هواپیمایی که این روزها زمزمه بازنشستگی آن به گوش می‌رسد، بوئینگ چهار موتوره 376-707 است که در تاریخ سوم می ‌1978 با شماره ثبت EP-HIM به دولت وقت ایران تحویل داده شد و اکنون با شماره ثبت 1001 در اختیار نیروی هوایی است و با همین مشخصات در پروازهای بین‌المللی‌ به ثبت می‌رسد.

به گفته مهندس شکراله شهرامی از مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی غرب، هواپیمای 707 یکی از بهترین محصولات شرکت آمریکایی بوئینگ محسوب می‌شود و تا سال 1978 بیش از هزار فروند از آن تولید شده است.

قابلیت‌های بالای این هواپیما باعث شد تا در فعالیت‌هایی چون مسافربری تجاری، نظامی، سوخت ‌رسانی، تحقیقات هوا فضا و هواشناسی و کاربردهای خاصی چون طرح موسوم به آواکس (AWACS) به طور گسترده و با کمترین حادثه مورد استفاده قرار گیرد به گونه‌ای که امروزه بیش از 60 فروند از آن همچنان در چندین کشور جهان از جمله دولت و نیروی هوایی کشورهای اروپایی و عضو ناتو در حال پرواز است.

این‌که گفته می‌شود، پرواز مسئولان‌ دولت با این هواپیمای قدیمی، با خطراتی همراه است موضوع قابل بحثی است و بیشتر به جنبه‌های فنی، مجموع ساعات پرواز و تعمیر و نگهداری آن ارتباط دارد. اما موضوع دیگری که عمدتاً در سوانح هوایی رد پای آن دیده می‌شود و خطر پرواز با این هواپیما را مضاعف می‌کند، نحوه بهره‌برداری و پرواز با آن است که عکس‌های گرفته شده از این هواپیما در فرودگاه‌های ژنو و بوداپست که در عرف هوانوردی به «فرود پرخطر» موسوم است، به خوبی گویای این مسئله‌ است.

عکس اول، فرود عجیب و نادر این هواپیما را در تاریخ 10 مارس 2005 در فرودگاه بوداپست مجارستان نشان می‌دهد. همانگونه که دیده می‌شود هواپیما بر روی یکی از ارابه‌های اصلی فرود آمده و می‌توانست منجر به شکستگی اهرم‌ها، تخلیه هیدرولیک و نهایتاً برخورد بال با سطح باند و بروز حادثه شود.

عکس بعدی برخورد سنگین ارابه‌های فرود با سطح باند و دود ناشی از سوختن چرخ‌ها را نشان می‌دهد که در تاریخ 7 اکتبر 2007 در فرودگاه ژنو سوئیس عکسبرداری شده است. در این نوع فرود که به فرود سنگین (Hard landing) موسوم است، احتمال ترکیدن چرخ‌ها و انحراف و برخورد هواپیما با سطح باند بسیار زیاد است و در موارد متعددی به عنوان عامل اصلی سانحه شناخته شده است.

البته توضیح خلبان و مسئولان‌ این پروازها می‌تواند شبهات احتمالی را برطرف کند، اما در هر حال امیدواریم در رعایت نکات ایمنی و تخصصی پرواز این هواپیما سخت‌گیری‌های بیشتری اعمال شود تا موجب پشیمانی و تأسف نگردد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


البرادعی در کدام نقش بازی می‌کند؟

یکشنبه 86 آذر 4 ساعت 12:0 صبح
با اظهارات تند و یکجانبه البرادعی علیه ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بار دیگر تحلیل‌ها نسبت به موضع واقعی مدیرکل آژانس در پرونده هسته‌ای ایران دچار دگرگونی شده است!

گزارش ماه نوامبر البرادعی که در آن پاسخ دادن ایران به بسیاری پرسش‌ها و رفع ابهامات در زمینه مسائل مهمی چون P1 و P2 و پروتونیوم با استقبال و تبلیغات گسترده جمهوری اسلامی روبه‌رو شد و تا اندازه‌ای کار آمریکا را که می‌خواست با برگزاری نشست «1+5» در هفته جاری، گام سریعی را به سوی صدور قطعنامه جدید علیه ایران بردارد، مشکل ساخت.

با این حال همان‌گونه که احتمال می‌رفت، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهارات روز پنجشنبه خود در نشست شورای حکام، در موضعی متفاوت با گزارش خود، مدعی وجود فضایی تاریک و ابهام‌آلود درباره پرونده هسته‌ای ایران شد.
اکنون بررسی دقیق گزارش ماه نوامبر وی نشان می‌دهد، وی رگه‌های اصلی موارد سخنرانی روز پنجشنبه خود را در گزارش نیز گنجانده بود.

درباره اقدامات متفاوت البرادعی و نقش او در پرونده هسته‌ای ایران، دو تحلیل وجود دارد:
برخی بر این باورند که محمد البرادعی، مدیر مصری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به دنبال ایجاد یک نقش فنی و انسانی مشابه «هانس بلیکس»، بازرس سابق خلع سلاح است که در آستانه جنگ عراق، به رغم فشار آمریکا، بر نبود سلاح کشتارجمعی در عراق تأکید کرد و از مقام خود برکنار شد، اما همچنان در افکار عمومی جهان به عنوان یک چهره درستکار و منصف شناخته می‌شود.

این گروه به ویژه با استناد به چندین مصاحبه محمد البرداعی با رسانه‌های جهان و تصریح وی بر نبود گرایش نظامی در برنامه اتمی ایران و نیز انتقادات شدید «جان بولتون»، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، رایس و مقامات اسرائیلی از البرادعی و به ویژه گزارش اخیرش، معتقد بودند شکاف به وجود آمده بین البرادعی و آمریکا واقعی است و البرادعی به هر دلیلی، به دنبال گزارش واقعیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران به جهانیان است.
قاعدتا این گروه در توجیه چرخش یک هفته‌ای البرادعی، اظهار می‌کنند که ناشی از فشار کشورهای غربی به او بوده و وی در این‌باره چاره‌ای نداشته است، به ویژه که به نظر می‌رسد ارزش حقوقی گزارش ماه نوامبر برادعی، بیش از سخنان او در نشست شورای حکام است.
اما در همین حال، گروه دیگری از تحلیلگران بر این باورند، البرادعی در این مدت، آگاهانه به عنوان بخشی حساب‌شده از پازل فشار بر ایران مطرح بوده و حتی چند مصاحبه حمایت‌آمیز او از برنامه هسته‌ای کشورمان نیز صرفا برای کشاندن ایران به ورطه ارایه اطلاعات بوده است.
به باور این دسته، مواردی چون ابراز نارضایتی البرادعی از روند بازرسی ایران پس از سال 2006، اعلام وجود فعالیت‌های اعلام‌نشده، احتمال استفاده نظامی از سانتریفیوژهای ایران و سرانجام نبود همکاری فعالانه ایران برای بازرسی، تلاش‌های دیگر مدیرکل آژانس برای اعمال بازرسی‌های بیشتر و فراتر از پادمان است و به این ترتیب، البرادعی در نقش پلیس خوب، وظیفه محول‌شده به او در به دست آوردن همه اطلاعات برنامه اتمی ایران و قرار دادن آنها در اختیار غرب را به خوبی انجام داده است و اکنون می‌رود تا پس از ارایه یک پالس مثبت، برای گرفتن کلیه اطلاعات برنامه هسته‌ای و نیز فعالیت‌های موشکی و نظامی ایران که ارتباطی با برنامه هسته‌ای و آژانس ندارد، فشارهای تازه‌ای وارد کنند تا علاوه بر گسترش حیطه بازرسی‌های فراقانونی آژانس، رنجش خاطر ظاهری مقامات غربی از خود را هم جبران کنند.
فارغ از صحیح بودن تحلیل اول یا دوم، مسئولان ایرانی به ویژه مذاکره‌کنندگان ایرانی باید با تدبیر لازم حرکت کرده و از دادن هرگونه اطلاعات خارج از حیطه اختیارات آژانس، خودداری کنند و همکاری‌ها با آژانس را در حد قانون و پادمان پذیرفته شده هسته‌ای ادامه دهند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


فوتبال ایران آبستن حوادث ناخوشایند

یکشنبه 86 آذر 4 ساعت 12:0 صبح

در حالی که این روزها فدراسیون فوتبال ایران اوضاع نابسامانی دارد و انتخاب سرمربی جدید تیم ملی نیز به معمایی پیچیده تبدیل شده، امروز با انجام مراسم قرعه‌کشی، حریفان تیم ملی فوتبال کشورمان در راه جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی مشخص خواهند شد. جام جهانی 2010 در حالی از مدت‌ها پیش برای فوتبال ایران کلید می‌خورد که پس از ناکامی تیم ملی در مسابقات جام ملت‌های آسیا، فوتبال ملی ایران به انزوا رفت و هواداران فوتبال با سرخوردگی بزرگی روبه‌رو شدند.

شاید بیش از همه، این سرخوردگی از ناحیه‌ای متوجه فوتبال ایران شد که همه علاقه‌مندان فوتبال، انتظار داشتند تیم ملی با ستارگان جام جهانی خود با اقتدار در سطح قاره آسیا بدرخشد و تا فینال مسابقات پیش برود، ولی تیم ملی با همه انتظاراتی که از این مجموعه وجود داشت، با شکست برابر کره جنوبی در مرحله یک هشتم نهایی از رسیدن به مراحل پایانی جام ملت‌ها بازماند تا حسرتی تمام‌نشدنی بر دل فوتبالدوستان بر جای بماند.

دفاعیات سرمربی جوان تیم ملی پس از بازگشت ملی پوشان از مالزی، موج تازه‌ای از سرخوردگی را در هواداران فوتبال باعث شد و افکار عمومی که انتظار داشتند سرمربی تیم ملی، شجاعانه اشتباهات خود را بپذیرد و برای تسکین دل هواداران فوتبال ملی، دست‌کم از مردم بابت شکست تیم ملی عذرخواهی کند، با توجیهات شخصی خود، عملکرد تیم ملی را در جام ملت‌ها قابل قبول عنوان کرد و شکست تیم ملی آن هم در ضربات پنالتی مقابل کره جنوبی را به حساب بد اقبالی فوتبال ما گذاشت.

تیم ملی پس از جام ملت‌ها در تعطیلی مطلق فرو رفت و نابسامانی فدراسیون فوتبال نیز این شرایط را تشدید کرد. تنها موضوعی که پس از شکست مالزی همچنان برای مردم تازگی داشت، سرنوشت سرمربی تیم ملی بود که مسئولان کمیته انتقالی با اعلام این‌که قرارداد قلعه نویی تمدید نخواهد شد، ضمن همدردی با افکار عمومی، بسیار محترمانه عذر سرمربی شکست خورده تیم ملی را خواستند تا برای فوتبال ما و جام جهانی، مربی در کلاس جهانی را جانشین او کنند؛ داستانی که با عملکرد دوگانه کمیته انتقالی با رسانه‌های گروهی، به حربه‌ای برای به بازی گرفتن احساسات و علاقه افکار عمومی به فوتبال و تیم ملی تبدیل شده است.

کمیته انتقالی در حالی در انتخاب سرمربی جدید تیم ملی پافشاری می‌کند که انتخابات فدراسیون فوتبال، روز پانزدهم آذر ماه برگزار خواهد شد و منطق حکم می‌کند که رئیس آینده فدراسیون فوتبال بر پایه برنامه‌ها، سیاستگذاری‌ها و هدف‌گذاری‌هایی که دارد، گزینه موردنظر را در این زمینه برگزیند، چرا که مأموریت کمیته انتقالی ظرف ده روز آینده و پس از برگزاری مجمع به پایان می‌رسد و هیچ‌یک از اعضای کنونی این کمیته، مسئولیتی در ازای سرمربی آینده تیم ملی عهده‌دار نخواهند بود.

به نظر می‌رسد، پافشاری کمیته انتقالی و به ویژه رئیس این کمیته در تعیین سرمربی تیم ملی در مقطع کنونی به مناسبات و مراودات بین‌المللی وی بازمی‌گردد که پیش از این در پرونده استخدام «تومیسلاو ایویچ» تکرار شده بود. از سوی دیگر، بسیاری از منتقدان بر این باورند که رئیس موقت فدراسیون فوتبال برای انتخابات فدراسیون فوتبال نیز بسیار برنامه‌ریزی شده عمل می‌کند و زمزمه احتمال تعویق دوباره انتخابات به دلیل ذهنیتی است که وی در مقامات ارشد فیفا از حضور رئیس سازمان تربیت بدنی به عنوان یک نامزد وابسته به دولت ایجاد کرده است.

هرچند شاید نتوان برآیند حوادث و سیر رخدادهای آینده فدراسیون فوتبال را دقیق پیش‌بینی کرد، از قراین چنین پیداست که فوتبال آبستن حوادث ناخوشایندی است و جنگ قدرت بر سر این رشته پولساز و پر منفعت، باعث شده تا افرادی که در ظاهر هیچ تمایلی به فعالیت در فوتبال نشان نمی‌دهند، برای به دست گرفتن پست‌های کلیدی در FIFA و AFC سر و دست بشکنند و جالب آن که برخی آقایان روزی که از فدراسیون کنار می‌رفتند، مدعی بودند فوتبال را به نامادری‌اش واگذار می‌کنند.

به هر حال، فوتبال ایران در بحرانی‌ترین روزهای خود از 17 بهمن ماه باید در مرحله مقدماتی جام جهانی به دیدار حریفانی برود که پس از مراسم قرعه‌کشی امروز در شهر بندری «دوربان» آفریقای جنوبی مشخص خواهند شد.

تیم ملی روزهای حساسی را از دست می‌دهد که شاید پیامدهای آن باز هم برای فوتبال‌دوستان خوشایند نباشد. این‌که فردا چه کسی پاسخگوی ناکامی‌های احتمالی فوتبال ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی خواهد بود، پرسشی است که دست‌کم هیچ‌یک از اعضای کمیته انتقالی پاسخگوی آن نخواهند بود.

شاید هم مثل همه رخدادها و ناکامی‌های سال‌های اخیر پس از شکست و ناکامی، تقصیرها را به گردن یکدیگر انداختند و هیچ گاه به دنبال پیدا کردن مشکل اصلی فوتبال نبودند، همان‌گونه که هنوز مشخص نشده است چه کسانی عوامل اصلی ناکامی تیم ملی در جام جهانی و جام ملت های آسیا بودند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


هزینه‌ گزاف سفرها

شنبه 86 آذر 3 ساعت 10:5 عصر
همسر سخنگوی دولت در تازه‌ترین وب‌نوشت خود، با بی‌محتوا خواندن سفر اخیر خاتمی به مشهد، هزینه‌های این سفر را گزاف خواند و افزود: غرب و اصلاح‌طلبی آواره و خانه به دوش پس از ناامیدی از ثمردهی سفرهای خارجی محمد خاتمی، این بار سفرهای داخلی را امتحان می‌کند. سفرهایی با هزینه‌های گزاف و محتوایی تهی!
قطعا اگر پرسشی پیرامون هزینه‌ها‌ مطرح شود، «تخریب شخصیت‌های نظام» تلقی خواهد شد، و راست ناراست و چپ منحرف بمباران پرسش‌کننده را دنبال خواهند کرد. واقعیتی که همواره در جریان بوده و هست.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، همسر الهام با انتقاد از درج جمله «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)» در پوسترهای چاپ‌شده برای سفر خاتمی به مشهد در سالروز میلاد امام هشتم نوشت: در شهر مشهد به وسیله «دست‌هایی که معلوم نیست از کدام آستین بیرون آمده» عکس‌هایی از خاتمی با زیرنویس «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا علیه‌السلام» مردم را از عابد شدن بعضی‌ها به جای خنده به گریه می‌اندازد، چرا که «دین» و «شعور دین‌داران» توسط حرامیان دین‌سوز به مسخره گرفته می‌شود. آیا این خاتمی همان کسی نیست که «دین را در مقابل آْزادی شخصا به مصاف گرفت و آن را محکوم به شکست دانست؟» و آیا او همان کسی نیست که برای دستگیری هتاکان به امامت، «اشک ریخت» و اعتراف کرد که «حامیان مرا به زندان افکندند»؟ آیا خاتمی در هشت سال ریاست‌جمهوریش این شعار را حتی در پوسترهایش ضروری دید؟

در همین حال روزنامه «جمهوری اسلامی» نیز با انتقاد از آنچه ریخت و پاش و تبلیغات غیرضروری در سف راستانی دولت می‌خواند، نوشت: از اردبیل خبر می‌رسد، هزینه بیش از حد و ریخت و پاش‌ها در جریان سفر رئیس‌جمهوری به استان اردبیل باعث نارضایتی مردم گردیده است.

این روزنامه می‌افزاید: مشاهده پوسترها، عکس‌ها و پلاکاردهای غیرضروری گرانقیمت نصب شده در میادین و خیابان‌های مسیر حرکت کاروان ریاست جمهوری و هیأت دولت توسط برخی ارگان ها و نهادهای دولتی و انباشته شدن عکس‌های رنگی گران‌قیمت از رئیس‌جمهور در کنار خیابان‌ها و زیر پای مردم در محل‌های سخنرانی برای مردم محروم بخصوص برای زنانی که حتی جهت ارائه تقاضای مبلغ 150 هزار تومان وام ازدواج و یا هزینه فرزندان مدرسه‌ای خود چادر سرشان را از همسایه قرض می‌گیرند، تعجب آور است. علاوه بر موارد یاد شده، مرتبط قرار دادن طرح‌هایی که عملیات اجرایی آنها از زمان دولت قبلی آغاز گردیده از قبیل استخر سرپوشیده، صدا و سیما، سالن ورزشی جهان‌پهلوان رضا‌زاده، نیروگاه و... با مصوبات سفر سال گذشته نوعی عوام‌فریبی در اذهان عمومی تلقی می‌شود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


دیدار علم الهدی با خاتمی

شنبه 86 آذر 3 ساعت 3:0 صبح
امام جمعه مشهد روز جمعه باحضور در محل اقامت سید محمد خاتمی رییس جمهوری سابق، با وی دیدار و گفت و گو کرد.
دفتر حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد علم الهدی در گزارشی به ایرنا، این دیدار را که در مشهد انجام شد، دوستانه خواند.
علم الهدی که از سخنرانان مشهور جلسات مذهبی مهم است، بارها خاتمی و افکار او را مورد انتقاد شدید قرار داده بود. همچنین اظهارات وی درباره نقش بسیج در انتخابات، این هفته با انتقاد شدید رسانه های اصلاح طلب مواجه شد.
سید محمد خاتمی بامداد روز چهارشنبه وارد مشهد شد و تا کنون جلسات متعددی را با افراد، چهره‌ها و گروههای مختلف سیاسی، اجتماعی و مذهبی داشته است.
ازجمله این دیدارها حضور آیت‌الله طبسی در محل اقامت وی بود. همچنین خاتمی شب گذشته به دیدار آیت‌الله زنجانی رفت و با وی گفت و گو کرد.
علاوه بر این وی، طی دو روز گذشته جلساتی هم با گروههای مختلفی چون فرهنگیان، نخبگان و دانشجویان، بانوان، مدیران دولت اصلاحات و فعالان اقتصادی استان داشته است.
رییس بنیاد باران عصر امروز مشهد را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رئیس جمهور سابق ایران با تاکید بر اینکه"هدف اصلاح طلبان تنها جذب رای نیست بلکه خدمت به کشور است" گفت: تضعیف دولت و تخریب رقبا هر دو خلاف منافع ملی است.
سید محمد خاتمی در گفتگوی اختصاصی با مهر در مشهد افزود : هدف اصلاح طلبان تنها جذب رای نیست بلکه خدمت به کشور است و رای مردم بنیادی است و نباید تردید کنیم که مجلس رکن بسیار مهم و مظهر حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش است و در صورتی که در بررسی صلاحیتها فقط معیارهای قانونی رعایت شود به طور قطع انتخاباتی قابل قبولی خواهیم داشت.
رئیس موسسه بین المللی باران خاطرنشان کرد : کشور ما در معرض تهدیدهای بزرگی است و متاسفانه نگرانی جدی وجود دارد که با مشکلات بزرگتری روبرو شود بر همین اساس باید چارچوب کلی اصلاحات مشخص شود.

خاتمی یادآور شد : وقتی از اصلاحات صحبت می ‌شود در مفهوم آن ابهاماتی وجود دارد البته برای بنده ابهامی وجود ندارد، اما باید بتوانیم مطالب را تدوین شده تر خدمت دوستان ارائه دهیم و چارچوب کلی مشخص شود.

وی ضمن تشریح مجدد مسئولیتهای مجلس در زمینه استیضاح، نظارت و ... اظهار داشت : افرادی که دلسوخته انقلاب، امام، جامعه و کشور هستند باید تلاش کنند که صاحب مجلس آگاه رشید و کارآمد باشیم.

خاتمی تصریح کرد : مجلس قوی، شجاع و نیرومند، متدین، کاردان و دلسوز می‌تواند منشاء اثر باشد.

رئیس جمهور سابق کشورمان با اشاره به این که هر نماینده در مجلس یک رای دارد بنابراین نمایندگی شهرستانها نیز مهم است و باید به آن توجه داشت، افزود : نباید از مرکز قیمومیت کنیم بلکه بگذاریم شهرستانها با نگاه و تشخیص خودشان جلو بروند و به کاندیدای نهایی برسند.

سید محمد خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود تنها راه پر کردن خلاء های اصلاح طلبان در مقابله با آنچه "امواج خشمگین تخریب و تهمت به اصلاحات" خواند، مواجهه و تماس چهره به چهره با مردم دانست.

رئیس جمهور سابق کشورمان در ادامه افزود: سوم این که مخاطبان ما فقط خواص جامعه نیستند بلکه توده‌های مردم هستند. گرچه معتقدم مردم با فطرت و وجدانشان بسیار روشن هستند و مسایل را درک می‌کنند و در مواقع حساس عکس العملهای خوبی را نشان می‌دهند.

وی تصریح کرد : شرایط کنونی کشور به شکلی نیست که افراد و احزاب با تخریب رقیب، تضعیف دولت و ارکان نظام به نتیجه برسند بلکه نتیجه عکس خواهد داشت . تخریب و تضعیف نه مشروع است و نه مطلوب ، خلاف منافع ملی است و باید این روند را همه احزاب کنار بگذارند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سخنرانی خاتمی در مشهد

پنج شنبه 86 آذر 1 ساعت 11:0 عصر
 
 
 
 
 
 
 
 

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


افزایش خشونت علیه زنان در ایتالیا

پنج شنبه 86 آذر 1 ساعت 10:0 عصر

بنا بر آمار رسمی وزارت کشور ایتالیا، تنها در 12 ماه اخیر، بیش از یک میلیون زن در ایتالیا مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. روزنامه «لارپوبلیکا» در گزارشی اختصاصی فاش ساخت که خشونت علیه زنان در میان جوانترها عامل اصلی مرگ آنها بوده است.

بنا بر همین گزارش، در شش ماهه نخست امسال، تعداد 62 زن در ایتالیا کشته شده‌اند و 141 زن هم در آستانه به قتل رسیدن قرار داشته‌اند.در همین دوره زمانی 1805 زن مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و ده هزار و 383 زن هم به دلیل کتک خوردن سوختگی و شکستگی روانه بیمارستان شده‌اند.در ایتالیا، بیش از 5/6 میلیون زن دست‌کم یک بار مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند؛ این ارقام را «ایستات»، مؤسسه ملی آمار ایتالیا و وزارت کشور ایتالیا اعلام کرده است.

قربانیان این نوع خشونت‌ها، معمولا بین 25 تا 40 سال سن دارند و بیشترشان هم دیپلمه و لیسانس، مدیر اداره و یا کارفرما هستند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >