: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
نوشته شده توسط : علی
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با انتقاد از لحن نامه احمدینژاد به نیکلا سارکوزی، خواستار دخالت بزرگان و ارایه راهنماییهای لازم در راستای تأمین منافع ملی کشور شد.
داریوش قنبری در گفتوگو با آفتاب درباره نامه اخیر رئیسجمهوری با سارکوزی گفت: «بارها عرض کردهام که این گونه نامهها در عرف دیپلماتیک غیرمعمول است. با توجه به اینکه سه نامه پیشین آقای احمدینژاد به بوش، مرکل و پاپ بنکدیت شانزدهم، بی پاسخ مانده است، نگارش نامههایی به سیاق گذشته، کسر شأن برای کشور، رئیسجمهوری و دستگاه دیپلماسی است».
وی افزود: «من واقعا تعجب میکنم که هدف این نامهنگاریها چیست؟ اگر هدف این است که روابط خود را با کشورهای مخاطب، بهتر کنیم، این امر ساز و کار خاص خود را دارد. البته از آقای رئیسجمهور ی بعید نیست که چنین نامههایی بنویسند. ایشان شیوه مرسوم در وزارت خارجه را که تا حدودی منطبق بر عرف بینالمللی است، غیرقابل قبول میدانند و آموزشهایی را که کارشناسان وزارت خارجه بنا بر اصول و قواعد عرف بینالملل دیدهاند، قبول ندارد و میگویند آنها باید دوباره آموزش ببینند. معلوم نیست که آیا ایشان قصد ایجاد عرف جدیدی را دارند و آیا جایگاه کشور ما به گونهای هست که بتوانیم این عرف را مطرح و تثبیت کنیم؟»
قنبری ادامه داد: «من گمان میکنم ما در جایگاه ایجاد عرف جدیدی در روابط بینالملل نیستیم. به همین دلیل، لازم است از عرف موجود پیروی کنیم تا در مسیر خلاف عرف شما قرار نگیریم و منافع ملی و امنیت ملیمان دچار خدشه و آسیب نشود».
این عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: «به ویژه در اوضاع کنونی که در وضعیت حساس، خطرناک و بحرانی هستیم، بیان این که سخنان که ماجراجویانه تلقی میشود و بیانات خاص که باعث تحریک کشورهای دیگر به ویژه فرانسه میشود، در راستای دفاع از منافع ملی ارزیابی نخواهد شد».
عضو فراکسیون اقلیت مجلس هفتم با اشاره به مواضع منفی فرانسه در زمان تصدی دولت جدید و با بیان این که باید با توجه به این شرایط از اقدامات تحریکآمیز پرهیز شود، تأکید کرد: «بزرگان نظام باید نظارت خود را بیشتر کنند. چندی پیش، آقای رئیسجمهور، اعلام کرد که سیاست خارجی را به تنهایی هدایت میکنند و حتی سخنان کارشناسان وزارت خارجه را نیز که زیرمجموعه دولت هستند، غیرقابل قبول میداند و برخی اخبار نیز درباره این اختلافنظرها منتشر شده است».
قنبری در پایان اضافه کرد: «نباید اجازه داد در این وضعیت تصمیمگیریهای فردی منافع ملی ما را دچار آسیب کند. بسیار مطلوب است که نهادهای نظارتی و بزرگان نظام در شرایطی که تهدیداتی متوجه منافع ملی است، راهنمایی لازم را داشته باشند تا خدای نکرده مصالح کشور آسیب نبیند».
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
اظهارات امروز رئیسجمهور سوئیس مبنی بر این که کشورش تلاش مجدانهای را برای انجام مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا آغاز کرده است، با مواضع انتقادی وزارت امور خارجه اسرائیل همراه شده است.
سایت «اخبار یهودیان» از تلآویو اعلام کرد، «میشلین کلم ری» در مصاحبهای که امروز در «برن»، پایتخت سوئیس منتشر شد، اعلام نمود: این یک حقیقت است که قدرتهای بزرگ، توانایی جلوگیری از برنامه غنیسازی اورانیوم ایران را ندارند و همه اقدامات موجود در این زمینه با شکست روبهرو شده است.
او همچنین در این مصاحبه اعلام نمود کشورش با ارزیابی اوضاع، در ماههای گذشته برای مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا اقدامات بسیاری انجام داده و به موفقیتهایی نیز دست پیدا کرده است.
این در حالی است که یکی از سخنگویان وزارت خارجه اسرائیل، با اعلام اینکه این گونه فعالیتهای دیپلماتیک برای انجام گفتوگوهای مستقیم بین ایران و آمریکا بیش از دو دهه است که در حال انجام هست، ادعا کرد: این بار هم این تلاشها بینتیجه پایان مییابد و اگر کلم ری، رئیسجمهور سوئیس بر این موضوع پافشاری کند، ممکن است به سرنوشت گذشتگان خود، «اولف پالمه» دچار شود که در بحبوحه جنگ ایران و عراق در دهه 60 تلاشهای زیادی را برای این قبیل مذاکرات انجام داده بود و باعث ترورش در خیابانهای استکهلم سوئد در سال 1986 گردید و بعدها اعلام شد یکی از دلایل اصلی ترور وی، تلاشهای او برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق بوده است.
گفتنی است، در سال 1377 گروه «پ.ک.ک»، پس از دستگیری عبدالله اوجالان، رهبر این گروه توسط سازمان اطلاعات ترکیه اعلام نمود: همسر اوجالان و گروه آنان، عامل ترور و قتل اولاف پالمه بودهاند.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی