نزول 28 رتبه‌ای شفافیت اقتصادی ایران

چهارشنبه 86 تیر 20 ساعت 1:0 صبح

نمره شفافیت اقتصاد ایران براساس شاخص سازمان بین‌المللی شفافیت از امتیاز سه در سال 2003 به امتیاز 7/2 در سال 2006 کاهش یافته است و این تحول رتبه ایران را در بین 158 کشور جهان از رتبه 78 به رتبه 106 تنزل داده است. براساس این گزارش وضعیت فساد در ایران بدتر شده است.

به نوشته «سرمایه» به نقل از گزارش «سازمان بین‌المللی شفافیت»، ایران در سال‌های 2003، 2004، 2005 و 2006 با به دست آوردن امتیازهای سه، ۹/2، 9/2، 7/2 به ترتیب در رتبه‌های 78، 88، 88 و 106 جهانی قرار گرفته است.

گزارش‌های این سازمان در سال‌های متوالی حکایت از نزول جایگاه ایران از نظر شاخص و رتبه شفافیت بین کشورهای جهان دارد. این به آن معناست که ایران نه تنها در مقایسه با سایر کشورهای جهان در بهبود فساد موفقیتی نداشته بلکه به خودی خود نیز هر ساله به وضعیت ناشفاف‌تری میل کرده است. این در حالی است که «مبارزه با فساد و از بین بردن رانت‌خواری» مهم‌ترین شعار انتخاباتی دولت نهم بوده است. این مساله‌ای است که گزارش اصلی این سازمان درباره ایران نیز به آن اشاره دارد. سازمان بین‌المللی شفافیت با شعار مبارزه با فساد هر ساله گزارشی را منتشر می‌کند که وضعیت کشورها از نظر «میزان شفافیت» و «گستردگی فساد» در آن بررسی می‌شود.

این سازمان برای اندازه‌گیری فساد در کشور‌ها از شاخصی به نام CDI که توسط یک استاد آلمانی به نام «جان گرف لمبسدورف» طراحی شده، کمک می‌گیرد. CDI با استفاده از گزارشات و نظرسنجی‌های معتبر جهانی که توسط 9 نهاد بین‌المللی انجام می‌شود، اندازه‌گیری شده و امتیازی بین صفر تا 10 را به کشورها می‌دهد که امتیاز زیر پنج به مفهوم «برخورداری از حداقل شفافیت» است.

در گزارش سال 2006 از میان 163 کشور، فنلاند با 6 / 9 امتیاز و هائیتی با 8 / 1 امتیاز به ترتیب شفافت‌ترین و ناشفاف‌ترین (فسادخیزترین) کشورهای مورد بررسی بوده‌اند.

این سازمان در گزارش جداگانه، وضعیت ایران را مورد بررسی قرار داده و جدا از فساد‌های فراگیری که برای اکثر کشورهای نفت‌خیز برشمرده، می‌نویسد: «ایران درگیر بسیاری از مسایل موجود در کشورهای صنعتی مدرن است. دو برابر شدن جمعیت ایران و افزایش دسترسی مردم به آموزش عالی در برابر ناتوانی دولت در ارایه خدمات عمومی و فرصت‌های کافی شغلی باعث گستردگی فساد در ایران شده است. این در حالی است که بسیاری از مردم از خدمات دادگستری نیز راضی نیستند. براساس این گزارش در ایران همانند بسیاری از کشورها تلاش برای افزایش پاسخگویی به موضوع نزاع‌های سیاسی تبدیل شده است. در این چارچوب یک اتفاق‌نظر فراگیر بین تمام مقامات کشوری و قضایی برای حل مشکلات وجود دارد و کمیته‌ای مشترک برای از بین بردن فساد در ایران تشکیل شده است.»این گزارش همچنین تلاش برای اصلاح دادگاه‌ها با استفاده از رویه‌های مناسب بین‌المللی و دادن حکم به شکل قابل پیش‌بینی و یکسان را از نیازهای ایران می‌داند.

این گزارش با اشاره به نظر کارشناسان وزارت اقتصاد ایران بیش از 50 درصد اقتصاد ایران را در سایه می‌دانند و کاهش دادن دسترسی نهادهای اقتصادی غیرشفاف و شبه‌دولتی به امکانات را به ایران توصیه می‌کنند.سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی، با ارزیابی درجه شفافیت اقتصادی ایران گفت: «از رتبه‌ها و نمرات شفافیت اقتصادی ایران چنان برمی‌آید که ایران از لحاظ شفافیت اطلاع‌رسانی و شفافیت اقتصادی در حد کشورهایی مانند کرهشمالی و زیمباوه است با توجه به تمهیدات دولت برای اطلاع‌رسانی درست، می‌توان گفت اگر صد نمره به اطلاع‌رسانی بدهیم حدود 99 نمره آن در دست دولت است.»وی افزود: «زمانی که رادیو، تلویزیون و روزنامه‌های بسیاری در اختیار دولت است و تیراژ کل روزنامه‌های مستقل نیز به زحمت به 200 هزار می‌رسد و شبکه اینترنت نیز محدود و کنترل می‌‌شود در مبارزه با فساد نمی‌توان از قدرت نهادهای مدنی و رسانه‌ها در حد مورد انتظار استفاده کرد.»لیلاز در مورد شیوه نظارت بر امور اجرایی دولت یادآور شد: «باید توجه داشت که نبود یک دستگاه مستقل نظارتی که بر امور عادی و اقتصادی دولت نظارت کند نیز از جمله مواردی است که به عدم شفافیت کمک می‌کند.»وی افزود: «در هیچ دوره‌ای از 30 سال گذشته تمام ارکان دولت و سه قوه تا این اندازه با دولت هم‌راستا نبوده‌اند و همین امر نیز به عدم شفافیت کمک کرده است.»

به گفته این کارشناس، سیطره دولت بر ارکان اطلاع‌رسانی و اقتصادی بیش از هر چیزی به عدم شفافیت دامن زده است


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بهای لبنیات به قیمت‌های سال ۸۵ بازگشت

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 11:0 عصر

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان گفت: تا بررسی و تجزیه و تحلیل نهایی در خصوص قیمت لبنیات، بهای سه گروه کالایی شامل شیر، ماست و پنیر به قیمت سال 85 بازگشته است و افزایش 10 درصدی مصوب شورای اقتصاد پس از بررسی‌های سازمان حمایت اعمال خواهد شد.

به گزارش فارس، کیومرث جلیلیان امروز دوشنبه در یک نشست خبری گفت: طبق مصوبه اول شورای اقتصاد شرکتهای لبنی می‌توانستند تا سقف 10 درصد در سه گروه کالایی شامل شیر و ماست با 5/2 درصد چربی و پنیر UF افزایش قیمت داشته باشند، ولی این کارخانجات از این مصوبه سوء استفاده کرده و بعضا تا 32 درصد این محصلات را افزایش دادند.
وی گفت: با سوء استفاده برخی از کارخانجات و افزایش غیر متعارف بهای این محصولات، شورای اقتصاد مصوبه دومی را طی هفته گذشته ابلاغ کرد.

جلیلیان تاکید کرد: در مصوبه دوم شورای اقتصاد شیر پاستوریزه تا 5/2 درصد چربی، ماست تا 4 درصد چربی افزایش و پنیر uf ‌نیز تنها 10 درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
وی تصریح کرد: این مصوبه برای تمامی شرکتهای تولید کننده دولتی و خصوصی لازم الاجرا است.البته این افزایش قیمت منوط به بررسی و ابلاغ سازمان حمایت و تحلیل صورت‌های مالی این شرکت‌ها است. شرکت‌ها موظف هستند قیمت فروش را طبق سال 85 اعمال کنند.
وی افزود: مصوبه شورای اقتصاد تنها شامل سه گروه کالایی شیر، ماست و پنیر می‌شود و مابقی محصولات از شمول قیمت گذاری خارج هستند و شرکتها می‌توانند محصولات خود را درصدی گران کنند.

رئیس سازمان حمایت گفت: تنها ابهام موجود در این مصوبه بررسی افزایش قیمت دو شرکت دولتی پاک و پگاه است. زیرا این دو شرکت در سال 83 که شرکتهای خصوصی بهای لبنیات را افزایش دادند، قیمت خود را ثابت نگه داشته اند.
وی در ادامه به تلاشهای دولت مبنی بر کنترل تورم اشاره و عنوان کرد: برخی از مصوبات مجلس چون سهمیه‌بندی و آزادسازی بلیت هواپیما و محصولات پتروشیمی تورم زا است، ولی دولت از اجرای آنها به دلیل تورم‌زا بودن امتناع کرده و برای اصلاح آن لایحه‌هایی تنظیم کرده است.

جلیلیان فعال سازی ستاد تنظیم بازار با حضور معاون اول رئیس جمهور، فعال شدن کمیسیون تنظیم بازار در استانداری‌های کشور، تامین و ذخیره‌سازی کالا و محصولات مورد نیاز مردم را از جمله اقدامات دولت برای کنترل تورم در کشور بیان کرد.

وی تاکید کرد: سازمان حمایت نیز در اجرای سیاست دولت در جهت کنترل تورمن اقدامات ویژه‌ای چون اولویت‌ دادن به نظارت ، نظارت فراگیر، بازرسی اثر بخش و استفاده از توان تشکل‌های صنفی و مردمی انجام داده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


لغو طرح تردد زوج و فرد خودورها منتفی است

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 7:0 عصر

معاون عملیات ترافیک پلیس راهور ناجا اعلام کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط معابر تهران، لغو طرح تردد زوج و فرد خودورها منتفی است.

سرهنگ سید هادی هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: هم اکنون به رغم اینکه (در پی سهمیه بندی سوخت) از تعداد خودروهای در حال حرکت کاسته شده اما با توجه به وضعیت معابر و میزان سفرهای روزانه شهروندان، استفاده از طرح های محدودیت تردد نوبتی بر اساس رقم پلاک و تردد در محدوده مرکزی شهر تهران اجتناب ناپذبر است.

وی در ادامه با عنوان اینکه متأسفانه هم اکنون سطح معابر پر و ظرفیت رفت و آمد در آنها بسیار کم است، تصریح کرد: اگر روزی وسائل نقلیه کارآمد، سریع و بهینه عرضه شود، آن هنگام به طور قطع می توان در طرح تردد زوج و فرد خودورها تجدید نظر کرد.

معاون عملیات ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران افزود: چنانچه وسائل نقلیه عمومی به میزان کافی در دسترس مردم باشد، استفاده از خودروهای شخصی کاهش می یابد و به تبع آن، طرح های تردد نوبتی و تردد در محدوده مرکزی شهر تهران لغو خواهد شد.

هاشمی با ابراز تأسف از اینکه هنوز سفرهای درون شهری و استفاده از خودورهای شخصی میان شهروندان زیاد و بیش از حد متعارف است، اظهار داشت: به رغم سهمیه بندی شدن استفاده از بنزین، هنوز ترددها بالاست.

معاون عملیات ترافیک پلیس راهور ناجا از اعلام هرگونه آمار دقیق از نتیجه سهمیه بندی بنزین بر ترافیک شهری، خودداری و تنها به ذکر این نکته اکتفا کرد که : برا ی مشخص شدن فرایند تأثیر کاهش عرضه سوخت بر حجم رفت و آمد خودروها در معابر، به 2 تا 3 ماه زمان نیاز است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


«پرس تی‌وی» موضوع میزگرد جنجالی «CNN»

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 3:0 عصر

شبکه تلویزیونی «CNN» در برنامه‌ای به بررسی تلویزیون انگلیسی‌زبان «پرس تی‌وی» ایران پرداخته است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، «CNN» اعلام کرد: هم‌اکنون ده‌ها شبکه خبری در سراسر دنیا فعالیت می‌کنند اما هفته قبل یک شبکه جدید به این جمع اضافه شد. تلویزیون دولتی ایران اولین شبکه خبری 24 ساعته انگلیسی زبان خود را راه اندازی کرد.

مدیران این شبکه که «پرس تی‌وی» نام دارد، می‌گویند، هدفشان شکستن دژی است که رسانه‌های غربی ساخته اند.
محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران در مراسم افتتاحیه این شبکه سخنرانی کرد.
وی گفت: امروز رسانه دومین ابزار برای سیطره جهانی است.رسانه راه را برای اشغال هموار می‌کند،اشغال را راهبری می‌کند و جهت می‌دهد و هم چنین مواضع اشغالگران را تثبیت می‌کند.

به گزارش «CNN»، «پرس تی‌وی» از خبرنگاران ایرانی و خارجی استفاده می‌کند در واشنگتن، لندن،پاریس،مسکو،بیروت و دمشق دفتر دارد.
گفته می‌شود این شبکه در تشکیلات تلویزیون دولت ایران است اما دولت آن را مدیریت نمی‌کند.

این شبکه افزود: «پرس تی‌وی» به جمع شبکه‌های جدید انگلیسی زبان دیگر مانند «الجزیره» انگلیسی، «راشا تودی» و تلویزیون فرانسه اضافه شده است اما آیا این شبکه موفق خواهد بود؟ «CNN» به منظور بررسی این موضوع میزگردی با حضور ایوان ریدلی گوینده «پرس تی‌وی» و نازنین انصاری سردبیر دیپلماتیک هفته نامه ایرانی کیهان در لندن تشکیل داده است.

مجری برنامه در ابتدا از «ایوان ریدلی»، گوینده زن «پرس تی‌وی»، پرسید: گویندگی در یک شبکه تازه‌تأسیس چگونه است؟ ریدلی پاسخ داد: بسیار هیجان انگیز است.کار کردن با یک شبکه جدید قطعا هیجان زیادی خواهد داشت.

ریدلی در پاسخ به این سؤال که چه چیز باعث شد او با «پرس تی‌وی» همکاری کند؟ گفت: نوعی استقلال خبری بدون حساسیت برانگیزی در این شبکه باعث شد من به همکاری تمایل پیدا کنم.ما همان چیزی را گزارش می‌کنیم که می‌بینیم.

در ادامه مجری برنامه از نازنین انصاری پرسید، نشریه شما در لندن چه نظری درباره «پرس تی‌وی» دارد؟
انصاری پاسخ داد: «پرس تی‌وی» زیر نظر جمهوری اسلامی ایران و صدا و سیمای ایران(IRIB) اداره می‌شود و ناگزیر است نه تنها از قوانین تلویزیون ایران بلکه از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی پیروی کند از این رو یک سری خبرهایی هستند که این شبکه اجازه ندارد پخش کند.به عنوان مثال از تجمع طلبه‌های پاکستانی،دستگیری یک فعال زن هیچ خبری پخش نمی‌شود.

فعالان زن در ایران تهدید می‌شوند،هیچ خبری درباره‌اش منتشر نمی‌شود، بنزین جیره‌بندی می‌شود اما هیچ خبری از آن پخش نمی‌شود.شما نمی‌توانید اخبار رویدادهای واقعی داخل ایران را دریافت کنید.ایران فقط سعی می‌کند به شما اخبار آنچه را که در خارج می‌گذرد ارائه کند.از این رو در باره مسائل پاکستان می‌گوید پرویز مشرف آلت دست آمریکاست.
این قضاوت ایران است و چیزی نیست که شما از شبکه‌هایی مانند «بی.بی.سی» و «CNN» می‌شنوید.

درادامه این بحث ایوان ریدلی در پاسخ به نازنین انصاری گفت:باید بگویم که «پرس تی‌وی» فقط درباره اخبار ایران برنامه ندارد.«پرس تی‌وی» هفته قبل یک برنامه پنجاه دقیقه‌ای درباره مسائل پاکستان پخش کرد و کل قضایا را بررسی کرد زیرا این خبر الان خبر در راس اخبار رسانه‌های جهان است.

اینجا انصاری سخنان ریدلی را قطع کرد و گفت :آیا شما تظاهرات دانشجویی در ایران را نیز پوشش می‌دهید؟ریدلی گفت :خبر پاکستان الان در راس همه اخبار جهانی قراردارد.
درست است که وقتی شبکه‌ای از ایرا ن باشد باید اخبار مسائل داخلی اش ارجحیت داشته باشد اما الان خبر پاکستان خبر اصلی رسانه‌هاست.

انصاری در ادامه خطاب به ریدلی گفت: مسئله جیره بندی بنزین نه تنها داخل ایران را تحت تاثیر قرار داده است بلکه بر مذاکرات هسته‌ای نیز تاثیر داشته است.درا ین باره چه برنامه‌ای پخش شده است؟

ریدلی گفت: مذاکرات هسته‌ای از اهم اخبار «پرس تی‌وی» است. انصاری مجددا درباره سهمیه بندی بنزین گفت که ریدلی پاسخ داد چرا شما اینقدر از سهمیه بندی بنزین صحبت می‌کنید و انصاری پاسخی درستی نداد.
اما ریدلی گفت: این به این خاطر است که ضد ایرانی بودن سرلوحه برنامه‌های شماست.

گوینده برنامه با طرح سؤال دیگری به این مشاجره لفظی میان انصاری و ریدلی پایان داد.
وی پرسید مشکل اعتبار و موثق بودن مشکلی است «پرس تی‌وی» مانند بسیاری از رسانه‌های دیگر با آن روبرو است.این سؤالی است که باید به آن پاسخ داده شود.
ریدلی گفت مسئله سهمیه بندی بنزین در همه رسانه‌های پوشش داده می‌شود.

انصاری بار دیگر صحبت‌های ریدلی را قطع کرد و گفت :انحصار طلبی دولتی به شما اجازه نمی‌دهد خبری درباره سهمیه بندی بنزین پخش کنید.
ریدلی گفت :اما شبکه‌های دیگر مانند «CNN» و بی بی سی دراین باره گزارش پخش می‌کنند.

گوینده برنامه گفت: اما خبرنگاران «CNN» طبق اصولی کار می‌کنند ودولت ایران محدودیت‌هایی برای آنها قرار داده است.
ریدلی گفت: شبکه‌های «الجزیره» و «العربیه‌» اجازه ورود به عراق را ندارند اما این باعث نمی‌شود مسئله عراق در راس اخبار جهانی نباشد و این چیز جدیدی برای شبکه‌های خبری نیست.

ریدلی در پاسخ به این سؤال که اهداف شبکه «پرس تی‌وی» چیست گفت :هدف این شبکه دستیابی به بازارهای غربی در اروپا و آمریکا و ارائه یک شکل متفاوت از اخبار بدون ایجاد هیجان از طریق خلاصه‌هاست.
گوینده برنامه آخرین سؤال خود را از نازنین انصاری پرسید.وی گفت: شما ظاهرا مخالف «پرس تی‌وی» هستید؟

انصاری گفت: من برنامه‌های چند روز گذشته «پرس تی‌وی» را دیده ام و باید بگویم وقتی زنان زیادی را در این شبکه مشغول به کار دیدم به عنوان یک ایرانی احساس غرور می‌کنم.اما در عین حال وقتی «پرس تی‌وی» را مشاهده می‌کنید می‌بینید که گویندگان مرد با فاصله بسیاز زیادی از گویندگان زن نشسته اند و این موارد خاص اسلامی است که جای دیگری شاهد ان نیستید.

گوینده سؤال کرد، آیا این به نظر شما کمک محسوب می‌شود یا مانع؟آیا تفاوتی ایجاد می‌کند؟
انصاری پاسخ داد: تا جایی که مسئله چهره ایران مطرح است، این یک مانع محسوب می‌شود زیرا هم اشکالات فنی زیادی در این شبکه وجود دارد و هم به خبرگزاری‌های دیگر وابسته است و خود نمی‌تواند خبر خود را تامین کند.اینجا ریدلی گفت :همه شبکه‌های خبری برای تامین منابع خبری خود وابستگی دارند.

گوینده برنامه از انصاری پرسید: آیا شما اگر یک مخالف سرسخت رژیم ایران بودید، از ظهور «پرس تی‌وی» ناراحت بودید؟

انصاری پاسخ داد :من نگران نیستم زیرا اخبار و داستان‌ها و واقعیت‌های ایران بسیار فراتر از «پرس تی‌وی» است.اما آنچه که من را نگران می‌کند این است که روزنامه نگارانی مانند من اجازه ندارند بدون حجاب وارد «پرس تی‌وی» شوند.

ریدلی در پاسخ به این سخنان انصاری گفت :من بسیار متاسفم که احکام شریعت اسلامی بدین حد شما را رنجانده است.هیچ زن محجبه‌ای مجبور به داشتن حجاب نشده است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


استعفای قاسم روانبخش از عضویت در شورای شهر قم روز یکشنبه پذیرفته شد.

سید محمد آتش ‌زر رئیس شورای اسلامی شهر قم با تایید این خبر به خبرنگار مهر در قم گفت: ‌نامه استعفای قاسم روانبخش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا از عضویت در شورای شهر قم امروز در حضور 7 نفر از اعضای شورا قرائت شد و در نهایت با اکثریت آرا پذیرفته شد.

وی با بیان این‌که این نامه روز سه‌شنبه هفته قبل نیز در جلسه غیر علنی شورا قرائت شد افزود: در آن جلسه نمایندگان با استعفای روانبخش از عضویت در شورای شهر قم مخالفت کرده بودند ولی به دلیل درخواست مکرر وی این استعفانامه در جلسه روز یکشنبه پذیرفته شد.

گفته می‌شود، قاسم روانبخش دبیر سیاسی نشریه پرتو قصد دارد برای کاندیداتوری از یکی از شهرهای استان یزد در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کند.

گفتنی است روانبخش و دوستانش در انتخابات اخیر شورای قم در اقلیت بودند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سرانجام یاهو دچار قطعی شد

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 6:0 صبح

موتور جستجوی یاهو که از ابتدای سال 2007 تنها سایتی بوده است که دچار قطعی نشده بود، روز گذشته برای 40 درصد از کاربران خود قطع شد.

به گزارش مهر، تازه ترین تحقیقات آماری موسسه "پینگدام" نشان می دهد که در سه ماهه نخست سال 2007 از بین 15 سایت پربیننده در آمریکا یاهو تنها سایتی بوده که قطعی برابر صفر داشته است.

بنابراین آمار، در دوره سه ماه نخست سال جاری، گوگل هفت دقیقه، "مای اسپیس" یک ساعت و"یو تیوب" چهار ساعت و 44 دقیقه قطع شده است.

براساس گزارش وب نیوز، روز گذشته، سایت یاهو و تمام سرویس های این مارک از جمله یاهو نیوز و فلیکر دقایقی قطع شدند.
اگرچه به گفته مقامات یاهو، تنها 40 درصد از کاربران (چهار مورد از 10 کاربر) با این قطعی مواجه شدند و در 60 درصد دیگر، کاربران این سایت را مشاهده می کردند.

یاهو درخصوص علت این قطعی توضیح داد، مشکلی که در سرور بوجود آمده بود باعث شد که رکورد این موتور جستجو در عملکرد مداوم خود که از ابتدای سال بدست آمده بود، بی اعتبار شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


درباره تلویزیون دولت

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 4:0 صبح

چند ماهی پیش از بحث انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری، عده‌ای از نیروهای سیاسی دلسوز به سراغ مهندس موسوی رفتند و از او برای کاندیداتوری دعوت کردند. به هر حال پس از مدتی درخواست و دعوت، حضور او در انتخابات منتفی شد. اما یکی از عللی که آن روزها به عنوان شرط محقق نشده نخست‌وزیر سابق مطرح شد، بی‌بهره بودن دولت از یک تلویزیون مستقل بود.

گفته می‌شود میرحسین موسوی با اشاره به تجربه سید محمد خاتمی اظهار کرده بود، نمی‌شود دولت که نهادهای مختلف امنیتی و اقتصاد و فرهنگی را در اختیار دارد، جوری عمل کند و صداوسیما رویکردی متفاوت و گاه متناقض را با آن در پیش گیرد.

در دوره محمد خاتمی نیز این گونه گلایه‌های مقامات دولت او از صداوسیما، گاه ‌و بی‌گاه شنیده می‌شد. البته از آنجا که مردم، دولت خاتمی و مدیریت صداوسیما را دارای دو نگاه سیاسی کاملا متفاوت می‌دانستند، این اختلاف که گاه ـ از جمله در داستان «چراغ» قتل‌های زنجیره‌ای ـ به درگیری نیز کشیده می‌شد، طبیعی بود.

با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد که در مجموع با مسئولان صداوسیما در یک جبهه سیاسی قلمداد می‌شد، طبعا میزان حمایت صداوسیما از دولت و انعکاس فعالیت‌های آن شدت گرفت. عده‌ای تصور می‌کردند در این مقطع دیگر شکاف میان دولت و رسانه ملی ـ که اوج آن دوره اصلاحات بود ـ به پایان رسیده، اما با گذشت اندک زمانی، نتیجه متفاوتی آشکار شد؛ به گونه‌ای که گلایه‌های علنی مسئولان دولتی از صداوسیما آغاز شد و ادامه یافت و گاه در ادبیات رسانه‌های هوادار دولت، از رئیس صداوسیما به عنوان عامل کودتا علیه دولت یاد شد!

با این وصف می‌توان به جدیت تأکید کرد که در کشور، مشکل صداوسیما با دولت‌ها، تاریخی است و چندان هم که گمان می‌رود، با همگرایی یا واگرایی سیاسی مدیران این دو دستگاه و حتی میزان پخش برنامه‌های حمایتی از دولت مرتبط نیست، به گونه‌ای به رغم ۱۰ برابر شدن انتشار اخبار سخنرانی‌ها و برنامه‌های حمایتی صداوسیما در دوره احمدی‌نژاد نسبت به گذشته (یا به تعبیر دیگر، رشد هزار درصدی) گلایه‌ها از صداوسیما همچنان پابرجاست و بر زبان بسیاری از مسئولان دولت، از جمله مشاوران رسانه‌ای رئیس‌جمهور جاری می‌شود. چه بسا این‌که وظیفه اطلاع‌رسانی توسط مسئولان صداوسیما مدیریت و اجرا می‌شود، موجب نارضایتی مقامات دولتی است و البته فراموش نکنیم که در شرایط حاضر تأثیر رسانه ـ آن هم رسانه انحصاری صداوسیما با گستره ملی ـ غیر قابل چشم‌پوشی است و با یک تعریض یا تمجید آن می‌تواند جایگاه برخی دستگاه‌های دولتی در چشم‌پوشی مردم ترک بردارد.

با این حال طبق قانون اساسی، تأسیس یا اداره تلویزیون خارج از صداوسیما ممنوع است. در این شرایط، دولت‌ها که از یک سو منابع اقتصادی فراوانی برای هزینه کردن در امر اطلاع رسانی دارند، می‌توانند به تأسیس شبکه ماهواره‌ای روی آورند که دور زدن قانون اساسی به شمار می‌رود. از سوی دیگر ممکن است مدیران دولتی به فکر استفاده از مطبوعات بیفتند. همان‌گونه که این روزها با هزینه‌های فراوان از این امکان استفاده می‌کنند، اما استفاده بی‌رویه از این امکان می‌تواند با تبدیل خبرنگاران به افرادی «مزدبگیر و خبرساز»! منشأ فساد غیر قابل کنترل در مطبوعات شود و جریان اطلاع‌رسانی در کشور را به انحراف کشاند.

در عین حال، دولت‌ها و هواداران آنها از ابزارهای دیگری نیز برای فشار بر رسانه ملی استفاده کرده‌اند که عمده آن در تخصیص بودجه است؛ به‌گونه‌ای که برخی نمایندگان مجلس ششم، در مقطعی تلاش کردند بودجه صداوسیمای علی لاریجانی را به شدت کم کنند و مدتی بعد هم مجلس هفتم و دولت نهم منجر به کاهش بودجه صداوسیما و گلایه عزت‌الله ضرغامی شدند.

در چنین وضعیتی است که بحث تأسیس یک شبکه ویژه و اختصاصی و مستقل برای دولت معنا پیدا می‌کند تا علاوه بر ایجاد امکان اطلاع‌رسانی از اقدامات دولت به مردم، راه را بر درگیری‌های قابل پیش‌بینی و آفات پیش‌گفته ببندد.
این شیوه عملی و اجرایی برای حل معضلی است که اتفاقا به لحاظ تأثیر «رسانه» و «دولت» در سرنوشت کشور اهمیتی فوق‌العاده دارد.

البته برای عملیاتی کردن تأسیس چنین شبکه‌ای، باید مدیریت ساختار و فنی آن به عهده صداوسیما باشد و در عین حال، مدیریت محتوایی این شبکه به شورای اطلاع‌رسانی دولت سپرده شود. در این صورت این بهانه دولت‌ها با هر گرایش سیاسی که نمی‌توانیم حرف و پیام خود را به گوش مردم برسانیم،‌ از بین می‌رود و فشار موجود بر صداوسیما هم از بین می‌رود. در نتیجه، چه بخش‌های خبری و سیاسی و تحلیلی صداوسیما و چه شبکه‌های اجتماعی و تفریحی و ورزشی آن که اکنون تحت‌الشعاع اقدامات و فشارهای دولت،‌ گاه مجبور می‌‌شوند جدول برنامه‌ریزی خود را تغییر داده یا اصول حرفه‌ای و رسانه‌ای خود را زیر پای بگذارند، ‌دیگر می‌توانند با فراغ بال و تنها با نگاه به نیاز مردم به تولید و پخش برنامه بپردازند.

در عین حال، شبکه‌ای در کشور به وجود می‌آید که دولت به عنوان عهده‌دار حدود 80 درصد حکومت، از یک سو برنامه‌های خود را با مردم در میان می‌گذارد و از سوی دیگر آنها را از اقدامات خود آگاه می‌کند و در آن صورت کارشناسان و نخبگان هم می‌توانند دیدگاه مدیران دولتی را شفاف و بی‌پیرایه از خود آنان بشنوند و چه بسا دست‌اندکاران این شبکه به منتقدان دولت هم مجال دهند تا به نقد برنامه‌های آن پرداخته، فضا را برای استفاده از رسانه‌ در مسیر پیشرفت کشور فراهم کنند.

بر خلاف آن‌که عده‌ای ممکن است چنین اقدامی را هزینه‌بر و موجب اتلاف سرمایه دولت تلقی کنند، به نظر می‌رسد در صورت کانالیزه شدن تمام اقدامات تبلیغی و روابط عمومی دولت به این شبکه تلویزیونی، حتی در هزینه‌ها هم صرفه‌جویی هم صورت خواهد گرفت.
توضیح آن‌که اکنون علاوه بر ۲۰ وزارتخانه، با احتساب دیگر سازمان‌ها، ستادها و شوراهای مهم نظیر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، تربیت بدنی، انرژی اتمی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و...، شمار دستگاه‌های مهم دولتی به ۴۰ عدد می‌رسد.

در حال حاضر همه این دستگاه‌ها روابط عمومی‌های فعالی دارند و هزینه‌های بالایی برای تبلیغات در رسانه‌ها و حفظ جایگاه سازمان خود در افکار عمومی انجامی می‌دهند؛ به‌گونه‌ای که از صداوسیما و روزنامه‌ها چه در قالب آگهی‌های مداوم و چه در قالب تعامل و ایجاد روابط، خبرنگاران روزنامه‌ها و صداوسیما برای پوشش اخبار و مطالب مربوط به خود بهره‌ می‌برند.

آنها که در دنیای رسانه‌ها فعالند، نیک می‌دانند که پشت این روابط، خرج کردن هزینه‌ای گزاف است که گاه کارایی چندانی ندارد. به عنوان نمونه، زمانی که با هزینه کردن میلیون‌ها تومان، پیش از یک سریال طنز اجتماعی در صداوسیما، افتتاح قریب‌الوقوع یک نیروگاه، مجتمع پتروشیمی یا... تبلیغ می‌شود، چه بسا بر بیننده تلویزیون که مشتاق دیدن هرچه سریعتر برنامه طنز است، اثر منفی تبلیغی بر جای گذارد و حتی مردم را ناراحت کند. در حالی که همین آگهی می‌تواند در زمانی چند برابر و بدون هیچ‌گونه هزینه در شبکه مختص دولت پخش شود و اتفاقا چون مخاطبان خاص این برنامه را تماشا می‌کنند، آثاری مثبت هم به دنبال داشته باشد.

دولت هم‌اکنون علاوه بر این هزینه‌های پراکنده، دو واحد بزرگ «ایرنا» و «روزنامه ایران» را با بودجه‌ای در حدود ۱۰ درصد بودجه صداوسیما در اختیار دارد که هرچند دو واحد تبلیغاتی مستقل به شمار می‌آیند، اما به‌ویژه این روزها تقریبا هیچ اثر تبلیغی محسوس، کارآمد و مؤثری ندارند.

ممکن است عده‌ای نیز نگران چگونگی تولید برنامه‌های این شبکه باشند. همان‌گونه که پیشتر گفته شد، در مجموع ۴۰ دستگاه دولتی داریم و اگر این شبکه ۱۲ ساعت برنامه داشته باشد و در ۱۲ ساعت بعدی ـ طبق روال معمول ـ تکرار آن برنامه‌ها را پخش کند، در شبانه‌روز به هر یک از این دستگاه‌ها کمتر از ۲۰ دقیقه زمان اختصاص می‌یابد. علاوه بر این، قطعا بسیاری از سخنرانی‌های مهم رئیس‌جهور، کنفرانس‌های مطبوعاتی وزرا، جلسات هفتگی سخنگوی دولت و سخنگوی وزارت خارجه و... به صورت کامل در آن پخش خواهد شد که قطعا مورد توجه صاحب‌نظران و اهل دقت قرار خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد در شرایط کنونی زمینه حل این مشکل تاریخی دولت‌ها با صداوسیما فراهم است و تنها نیاز به یک تصمیم راهبردی دارد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


معاون برنامه ریزی وزیر نفت استعفا کرد

سه شنبه 86 تیر 19 ساعت 1:0 صبح

وزیر نفت با استعفای محمدرضا مقدم ـ معاون امور برنامه‌ریزی و مسوول ستاد مرکزی اصل 44 قانون اساسی در وزارت نفت ـ موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، معاون امور برنامه‌ریزی وزارت نفت اعلام کرده که با هدف حضور در انتخابات هشتمین دور مجلس شورای اسلامی‌ نامه استعفای خود را به وزیر نفت ارایه کرده، گویا این استعفا با موافقت وزیری هامانه قرار گرفته است.

از سوی دیگر، خبر پذیرش این استعفا در حالی از سوی روابط عمومی وزارت نفت تایید می‌شود، که پیش از این، با بازنشستگی زودتر از موعد محمدهادی نژادحسینیان ـ معاون امور بین‌الملل وزارت نفت - از مهر ماه سال 85 تاکنون این مدیریت بدون مدیر مانده که مسوولان یکی از دلایل تاخیر در انتخاب معاون جدید را، تلاش برای وارد کردن یک فرد شایسته در این سمت که این سال‌ها در زمینه مذاکرات خط لوله صلح همواره مورد توجه بوده است، اعلام می‌کنند.

همچنین برخی مدیران صنعت نفت دلیل کناره‌گیری خود را از سمت‌های کنونی، شرایط کار می‌دانند و تاکید می‌کنند که اگر افراد در محل کار خود احساس نگرانی نکنند، شاید به‌دنبال کار دیگری نروند.

ازسوی دیگر، برخی کارشناسان معتقد بوده‌اند که با توجه به اینکه در دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی،‌ معمولا حضور افرادی که با جزییات فنی و اقتصادی صنعت نفت آشنایی کامل داشته باشند، کم‌رنگ بوده است، ورود چنین افرادی برای قانون‌گذاری بهتر و مناسب‌تر در حوزه صنعت نفت، یک ضرورت است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با دعوت از همه گروههای سیاسی کشور به شرکت در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: کمک خواهم کرد تا انتخاباتی سالم برگزار شود.

به گزارش ایرنا ، " آیت‌الله هاشمی رفسنجانی" شامگاه روز یکشنبه در دیدار با جمعی از نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی استان گیلان افزود: همه انسان‌های دلسوز اسلام، انقلاب و میهن باید وارد عرصه انتخابات شوند و اگر از این فرصت استفاده نکنیم ، خود را سرزنش خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: اگر همه جریان‌های وفادار به انقلاب و میهن با همه امکانات خود وارد انتخابات شوند، نتیجه انتخابات را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه باید مواظب باشیم تا کشور تعادل خود را حفظ کند، افزود: باید سعی کنیم با رفتار خودمان انسجام و اتحاد ملی را تقویت نماییم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره وضعیت جهان و کشور ادامه داد: چالش‌های جهانی که اکنون با آن روبرو هستیم نوع جدیدی است و ما دشمن خارجی و جدی داریم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره موضوع برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: ما به دنبال مسائل نظامی در زمینه هسته‌ای نیستیم و این مساله در عقاید ما هم وجود دارد.

وی گفت: حتی در زمان جنگ نیز به دنبال این مساله نبودیم و این امر را دشمنان هم می‌دانند ، اما اکنون در تلاش برای پرونده ‌سازی برای ما هستند و در این زمینه اهدافی دارند.

در این جلسه چند تن از شرکت‌کنندگان درباره موضوعات مختلف کشور سخنانی ایراد کردند.‬


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


نشست گفت‌وگوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری با جمعی از منتقدان اقتصادی دولت، روز پنجشنبه برگزار می‌شود.

به گزارش روز یکشنبه دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری، احمدی‌نژاد روز پنجشنبه ساعت 30/16 در محل نهاد ریاست جمهوری میزبان جمعی از منتقدان اقتصادی خواهد بود تا از نزدیک در جریان دیدگاه‌های آنان قرار گیرد و همچنین سیاست‌های اقتصادی دولت نهم و فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو را تشریح کند.

جمعی از منتقدان اقتصادی دولت چندی پیش نامه سرگشاده‌ای را با ‪ ۵۷‬ امضا درباره سیاست‌های اقتصادی دولت منتشر کرده بودند.

براساس این‌گزارش دفتر رئیس جمهوری به دنبال ‌ابراز تمایل احمدی‌نژاد برای فراهم شدن فرصتی برای گفت‌وگوی «مستقیم، صریح و صمیمی» با این منتقدین اقتصادی و آشنایی با دیدگاه‌های آنان، رایزنی‌هایی را انجام داد و همزمان دعوتنامه‌هایی برای هر یک از امضاکنندگان این نامه ارسال کرد تا در جلسه عصر پنجشنبه حضور به‌هم رسانند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   81   82   83   84   85   >>   >