: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک روز پیش از انتشار کتاب «هری پاتر» هفتم، به ترجمه فارسی آن مجوز نشر داد!
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ 30 تیر ماه به ترجمه کتاب «هریپاتر و غارهای مرگبار» مجوز چاپ و نشر داده است. در حالی نسخه اصلی و لاتین هریپاتر در روز 31 تیر ماه در سراسر جهان و از جمله تهران منتشر شد، این ترجمه حدود 10 تیر ماه (سه هفته پیش از انتشار اصل کتاب) به وزارت ارشاد تحویل شده و در 30 تیر ماه موفق به دریافت مجوز چاپ و نشر شده است.
این گزارش میافزاید: ترجمه هر کتاب و اثری برای دریافت مجوز نشر و چاپ پیش از مراجعه به وزارت ارشاد باید با ارایه اصل کتاب و صفحه فهرست آن در کتابخانه ملی فهرستنویسی شود و سؤال این است که چگونه پیش از انتشار جهانی کتاب هریپاتر هفتم و داشتن شناسنامه کتاب، این نسخه جعلی را فهرستنویسی شده است؟!
هنوز مشخص نیست این کتاب بدون فهرستنویسی به وزارت ارشاد رفته و یا کتابخانه ملی بدون دریافت نسخه اصلی آن را به وزارت ارشاد ارجاع داده است.
پیشتر نسخهای جعلی از هریپاتر هفتم بر روی برخی سایتهای اینترنتی انگلیسی قرار گرفت که گفته میشود، این ترجمه همان نسخه جعلی اینترنتی است.
این کتاب تحت عنوان «هریپاتر و غارهای مرگبار» اثر «جی. کی. رولینگ»، ترجمه خانم «سکینه ـ خ» و با انتشاراتی «ن. ج» مجوز چاپ و نشر گرفته است و در صورتی که ناشر کتاب اشارهای به ترجمه از نسخه جعلی هریپاتر 7 نکند، خوانندگان و تهیهکنندگان کتاب با فریب روبهرو خواهند شد.
نوشته شده توسط : علی
در این زمینه، روزنامه «کیهان» در سرمقاله شماره روز دوشنبه هشتم مردادماه خود اتهام «هماهنگی با اهداف آمریکا» را علیه جبهه مشارکت مطرح کرد ودر ستون یادداشت روز خود نوشت: مخالفت حزبی چون مشارکت با برنامهای مانند «بهاسم دموکراسی» چیزی نیست که حتی اگر رسما هم اعلام نمیشد تشخیص آن دشوار باشد.
این روزنامه میافزاید:جالبتر اما دلیل مخالفت مشارکتیها با این برنامه است. خلاصه آنچه در بیانیه این حزب آمده این است که آنچه در این برنامه از زبان دستگیرشدگان به عنوان برنامه براندازی معرفی شد، همان برنامههای اعلام شده این حزب است و بعد نتیجه گرفتهاند این برنامه در آستانه انتخابات ساخته و پخش شده تا آنها را بدنام کند.
در ادامه سرمقاله «کیهان» آمده است: نگارنده در اندیشه بود چیزی درباره مشابهت پروژه آمریکا در منطقه با برنامههای اعلام شده برخی احزاب و گروههای داخلی از جمله حزب مشارکت بنویسد و بپرسد علت این همه تشابه چیست و چرا این افراد مطابق برنامههای اعلام شدهشان میخواهند همان کارهایی را در ایران انجام دهند که آمریکا در چارچوب یک پروژهبراندازی ماموریت انجام آنها را به مزدوران و ماموران خود داده است؟ آیا این تشابهات علامت نوعی هماهنگی نیست؟ آیا نمیتوان این تشابههای عجیب و غریب گاه در حد جزییات را علامتی از آن دانست که برخی گروههای سیاسی بدل به بازوهای اجرایی برنامههای غرب در ایران شدهاند و حتی جزییات برنامه عملی خود را بر آنچه آنها در پی انجام آن هستند، منطبق ساختهاند؟ آیا حزب مشارکت برنامه عملی خود را از کنگره آمریکا میگیرد؟
این روزنامه میافزاید: حزب مشارکت در بیانیه خود رسما تایید میکند که برنامههای اعلام شدهاش همانهاست که ماموران به راه انداختن انقلاب مخملین در ایران مامور به انجام آنها بودهاند و سپس از صدا و سیما و نهادهای امنیتی گله میکند چرا برنامهای را پخش کردهاند که وجود این هماهنگی تقریبا صددرصدی را از رسانهای چون تلویزیون به اطلاع مردم ایران رسانده است! مشارکتیها در واقع دست پیش را گرفتهاند که پس نیفتند.
در ادامه این ادعاه آمده است: گروههایی چون حزب مشارکت اساسا در جایگاهی نیستند که بتوانند نظام را بابت افشای پروژهها و برنامههای دشمن به پرسش بکشند... این نظام جمهوری اسلامی است که اکنون باید از آنها بپرسد چرا آنچه چند جاسوس در زندان اعتراف کردهاند دقیقا همان چیزهایی است که این حزب خصوصا از پس از سوم تیر 84 در بیانیههای خود به عنوان برنامه سیاسی آینده اعلام کرده است؟!
روزنامه «رسالت» نیز در ستون دیدگاه خود با اشاره به اظهارات «عبدالله رمضانزاده» قائممقام دبیرکل جبهه مشارکت در نشست «دانشگاه و چشمانداز آینده» در خصوص بازداشت دانشجویان و اجرای طرح امنیت اجتماعی آمده است: دوستان حزب مشارکت چه کسانی هستند؟! آیا جمع محدودی از خانمهای بدپوش و بدحجاب از دوستان حزب مشارکت هستند؟ آیا جمع محدودی از اراذل و اوباش از دوستان حزب مشارکت هستند؟
این مطلب میافزاید:چه کسانی میخواهند کشور را بفروشند؟ آیا آنهایی که یک زمانی در روزنامههای دوم خردادی مطلب مینوشتند، الان به خارج فرار کردند و در رادیو آمریکا و رادیو بیبیسی به عملگی ظلمه افتادهاند و کشور را میخواستند به قیمت خودشان بفروشند وطنپرست و کشوردوست بودند؟ این مطلب میافزاید: آیا کسانی که روی حق ملت در برخورداری از انرژی هستهای مقتدرانه ایستادهاند میخواهند کشور را بفروشند یا کسانی که 3 سال فرصتسوزی کردند و... هستند؟
در ادامه مطلب آمده است: آیا کسانی که توطئه نبرد نرم آمریکا در پروژه هاله اسفندیاری، تاجبخش و جهانبگلو را خنثی کردند «کشورفروش» هستند، اما کسانی که با این نوکران صهیونیسم و امپریالیسم در ارتباط بودند وطندوست میباشند! چه کسی میخواهد شما را بترساند؟چرا باز به افراطیگری روی آوردید؟امثال افرادی چون رمضانزاده سخن از افراطیگری و ترویج خشونت و حمایت از دشمنان ملت میگویند. آیا سخنان آقای رمضانزاده را باید علامتی برای بازگشت افراطیها دانست؟
نوشته شده توسط : علی
چهارمین نشست از سلسله نشستهای «چشمانداز اصلاحات» با عنوان«زنان وجنبش اصلاحات» از سوی، روابط عمومی جبهه مشارکت ایران اسلامی برگزار شد.
«فریده ماشینی» عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و عضو کمیسیون زنان این حزب در این جلسه در تحلیل نسبت زنان و اصلاحات، به بیان دستاوردهای دوران هشت ساله اصلاحات در حوزه زنان پرداخت و گفت: در این دوران سطح آموزش زنان افزایش قابل توجهی داشت. هرچند هنوز هم نمیتوانیم ادعا کنیم عدالت کامل در حوزه آموزش رعایت شده است، اما قابل قبول است؛ این مساله پس از انقلاب بهتر شد؛ به ویژه خانوادههایی که مانع از تحصیل دخترانشان میشدند تغییر موضع دادند و دختران نیز این سطح آموزش را پلکان ترقی میدانستند.
وی افزود: البته نباید اجازه دهیم بزرگنمایی در زمینه آموزش زنان صورت بگیرد؛ چرا که بخش زیادی از ورود زنان به دانشگاهها به ترقی و پیداکردن جایگاه آنان در جامعه برمیگردد، اما بخش دیگر ناشی از این است که در حوزههای عملی، فنی و مهارتی زنان جایگاهی ندارند و مجبورند در بخشهای نظری دانشگاه تحصیل کنند؛ در حالی که پسران میتوانند به بخشهای فنی و حرفهای وارد شوند و بدون ورود به پیش دانشگاهی وارد دانشگاه و همچنین به عنوان تکنسین حرفهی در بازار کار جذب شوند.
ماشینی «آگاهی جنسیتی» را یکی دیگر از مواردی خواند که در دوره اصلاحات ارتقا یافته است و گفت: از طریق کارگاههای آموزشی آگاهیهایی در حوزه حقوق زنان، حقوق بشر و ... به زنان داده شد، همچنین توجه نسبی به سازمانهای غیردولتی زنان، توانمندسازی زنان، ، آموزش مهارتهای زندگی، گنجاندن برخی موارد که در شرایط ضمن عقد میتواند مطرح شود و هم چنین طرح بیمه زنان خانوار، افزایش ارتباطات جهانی از جمله ارتباط با کمیسیون زنان سازمان ملل و برخی تغییرات قانونی محدود از جمله موارد دیگری است که در دوره اصلاحات به آن پرداخته شده است.
این عضو کمیسیون زنان جبهه مشارکت در ادامه به بیان «آنچه در دوران اصلاحات انجام نشد»، پرداخت؛ البته با این تاکید که این مسائل ناشی از مسائل ساختاری است و از عهده یک دولت و مجلس تا حدی خارج است.
وی گفت: در اصلاحات موضوع زنان به عنوان یک مساله اولویتدار مطرح نشد ومسائل زنان ایران مانند بسیاری از زنان دنیا در کنار دموکراسی مطرح شد و همواره نقش حاشیهی پیدا کردو با وجود این که زنان در تحقق دموکراسی نقش بسیار فعالی داشتند، اما همواره نقش حاشیهی گرفتند. زنان همواره انتقاد میکنند که تلاش زیادی دارند که توسعه و دموکراسی در کشورشان محقق شود اما وقتی موضوع را بررسی میکنیم اثر پررنگی از آنها دیده نمیشود.
ماشینی ادامه داد: وقتی پایههای دموکراسی حتی کمرنگ گذاشته میشود، زنان نیز به حاشیه رانده میشوند؛ مثلا در انقلاب اسلامی زنان نقش بسیار تعیینکنندهای داشتند؛ اما پس از مستقر شدن دولت تعداد بسیار کمی از زنان وارد این حوزه شدند و نقششان هم چنان حاشیهی باقی ماند. در دوران اصلاحات نیز مکانیزم بسیار کمرنگی برای زنان حتی در برنامه سوم توسعه وجود داشت؛ اما در برنامه چهارم موضوع زنان به شکل خوبی مطرح شده بود؛ گرچه متاسفانه با شکلگیری مجلس هفتم این بخش از برنامه نیز به دست فراموشی سپرده شد.
این عضو کمیسیون زنان جبهه مشارکت با اشاره به حضور پایین زنان در عرصههای اجتماعی و سیاسی تاکید کرد: متاسفانه رقم اشتغال زنان از ١٣ درصد افزایش نیافته است؛ در حالی که رقم زنان تحصیلکرده بیش از ٢٠ برابر شده است.
ماشینی در عین حال گفت: از جمله مسائلی که انتظار میرفت در دوران اصلاحات به آن توجه شود، زیرساختهای فرهنگی کشور بود، از جمله اینکه رویکرد جدید به موضوع خانواده بسیار کمرنگ شده است و در واقع میتوان گفت خانواده مدرن و مشارکتی مغفول باقی مانده است. همچنین نداشتن ارتباط تعریف شده و روشن با گروهها و اقشار مختلف اجتماعی که شاید بخشی از آن به بحرانهای متفاوت اصلاحطلبان و یا شاید سلایق متفاوت برمیگردد.
ماشینی در ادامه عدم توازن و تجانس بین موقعیت های مختلف برای زنان و افزایش زنان جویای کار فارغ التحصیل را ، دو چالشی دانست که زنان با آن مواجه هستتد.
وی گفت: بالارفتن سطح آگاهی و علم تنها دلیلی نیست که دختران برای رفتن به دانشگاه انتخاب می کنند؛ اشتغال جدیترین موضوع است و هیچ کس هم نمیتواند آن ها را از این حق محروم کند. همچنین مشکلات زنان مجرد سرپرست خانوار که یا طلاق گرفتهاند و یا همسرشان فوت کردهاند و نیز افزایش آمار طلاق زنانی که پشتوانه اقتصادی مهمی ندارند، نیز به مشکلات کشور افزوده میشوند.
این فعال حوزه زنان افزود: آزادیهای اجتماعی و قدرت انتخاب یکی دیگر از چالشهایی است که زنان در عرصه سیاسی با آن مواجه هستند. اصلاحطلبان یکبار برای همیشه باید مشخص کنند که رویکردشان نسبت به این موضوع چیست؟ همچنین این که آیا موضوع جنسیتی را در مسائل سیاسی مورد توجه قرار می دهند یا نه؟ اصلاحطلبان باید مشخص کنند آیا مساله حضور زنان در فهرستهای انتخاباتی را در اولویت میبینند یا خیر؟ همچنین این که آیا مدیریت زنان را مورد توجه قرار میدهند یا نه؟
ماشینی با بیان این که متاسفانه مشارکت سیاسی زنان در دنیا بسیار پایین و تنها در حد ٦ / ٢٦ درصد است، ادامه داد: ایران نیز از این شرایط مستثنی نیست؛ اما اکنون رویکرد جدیدی در دنیا و از جمله ایران در حال شکلگیری است. وقتی زنان بیشتر به عرصه سیاسی روی آوردند، دولتها نیز باید بیشتر به حضور آنان توجه و خود را احیا کنند، همچنین جنبش اصلاحات باید بیش از پیش جنبش زنان را بپذیرد و در حوزه نواندیشی دینی به این موضوع بپردازد؛ چرا که امروز شاهد سوءاستفادههای زیادی به نام دین برای ممانعت از حضور زنان هستیم و اصلاحطلبان باید نسبت خود را با این دیدگاهها مشخص کنند و نیز با جنبشهای مختلف اجتماعی؛ چه زنان چه دانشجویی و چه کارگری.
این عضو کمیسیون زنان جبهه مشارکت هممچنین با اشاره به فعالیت زنان اصلاحطلب برای انتخابات مجلس هشتم گفت: زنان در احزاب اصلاحطلب فعالیت میکنند تا با لابی با سایر احزاب حساسیت برای حضور این قشر افزایش یابد و مواردی مانند تغییر قوانین تبعیضآمیز پیگیری شود؛ البته برای همه اینها به مجلسی نیاز داریم که این موارد را پذیرا باشد.
نوشته شده توسط : علی
دراین پیام که توسط یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران قرائت شد، آمده است: جنبش دانشجویی با همه فرازو نشیبهایی که داشته است، عمری به درازی عمردانشگاه در ایران دارد. انجمنهای اسلامی در دانشگاهها نیز خود بخش مهم وتاثیرگذار جنبش دانشجویی و دانشگاهی است که بعد از کودتای ضد ملی و مردمی 28 مرداد ماه پایههایی استوار پیدا کرد. هرچند که پیش از آن نیز اگر نه به نام انجمن، اما حرکت استادان و دانشجویان مسلمان با گرایشهای دینی - اجتماعی وجود داشت.
در ادامه این پیام تصریح شده است: انجمنهای اسلامی با دوگونه دغدغه پدید آمد؛ دغدغه دینداری در جهان امروز و دغدغه وضع جامعه و کشور و نگاه از موضع دین به آن وتلاش برای تحول. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجمنهای اسلامی نیز حال و هوای تازهای یافتند و اگر پیش از انقلاب به صورت نیمه رسمی یا مخفی و تحت فشار رژیم پیشین، فعال بودند، در سایه نهضت، احیا و دارای جهت مشخصتری شدند وطبیعی بود که در جهت انقلاب وجمهوری اسلامی فعال باشند ولی خوشبختانه هویت دانشگاهی، دانشجویی و روشنفکری خود را فراموش نکردند و در عین پایبندی به دین و معیارها و ارزشهای دینی کوشیدند تا جنبه پرسشگری، انتقاد و تحولخواهی را نیز از یاد نبرند.
خاتمی در این پیام تاکید کرده است: جنبش دانشجویی گرچه همچون هر جریان انسانی و بشری احیانا خالی از نقص و کاستی نبوده است، ولی روی هم رفته جهت مثبت داشته است و برای استقلال و حفظ هویت مستقل خود هزینههای فراوانی نیز پرداخته است. آنچه گفتنی است اینکه بدون حضور جنبش مستقل، بیدار و فعال دانشجویی، دانشگاه و در پی آن جامعه دچار دلمردگی و خسارتهایی خواهد شد که در درازمدت هزینههای فراوانی برجامعه ونظام تحمیل خواهد کرد.
در ادامه این پیام آمده است: استقامت، اعتدال و پایمردی انجمن اسلامی دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران در این میان ستودنی است و با همه فراز ونشیبها ومشکلات و موانع درونی و بیرونی توانسته است درمسیری مطمئن به سوی آینده حرکت کند و امیدواریم که این حرکت همچنان ادامه داشته باشد.
خاتمی تاکید کرده است: امروز نباید صفت اسلامی فراموش شود، دغدغه دینداشتن و تلاش برای فهم و درک درست دین و پایبندی به موازین و معیارهای اساسی دینی باید از جمله اهتمامات جدی انجمن باشد ولی دینداری، به معنی عوام زدگی، ظاهر پرستی، سطحی نگری و دلخوش کردن به بعضی ظواهر و غفلت از محتوا و جوهر دین و نادیده انگاشتن وضعیت کنونی جهان و جامعه نیست؛ بلکه باید از موضع دین خواستار اصلاح و تحول مثبت در جامعه و درهمه ساحتهای سیاسی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و بینالمللی بود .
در ادامه پیام خاتمی یادآوری شده است: چنانکه انقلابمان در ذات خود چنین بود، ما در انقلاب از موضع دین خواستار مردم سالاری وآزادی شدیم و قدرت را مهار شده خواستیم و دیدیم و عدالت را در عرصههای سیاسی واجتماعی و بشری و اقتصادی طلب کردیم و بر تمامیت ارضی، استقلال و وحدت ملی پای فشردیم و خواستار ارتقاء جایگاه ایران و جمهوری اسلامی در جامعه جهانی شدیم.
خاتمی تاکید کرده است: امروز انجمن اسلامی باید در همین مسیر حرکت کند و هوشیار باشد که اولا هیچ نیرویی از هیچ کجا نتواند جریانات درون دانشگاه را برای خود ابزار کند. شرط دانشگاهی بودن، دانشگاهی اندیشیدن و مستقل بودن است وهیچ سازمان و تشکلی با هر نامی نباید از دانشگاه و دانشگاهی برای اهدف سیاسی یا غیر سیاسی خود در خارج از دانشگاه ابزارسازی کند. ثانیا انجمن باید بتواند با جذب هر چه بیشتر افکار و فراهم آوردن فضای باز بحث و گفتوگو و زمینهسازی برای مشارکت اجتماعی وسیاسی تلاش کند و ابهامات و بدتر از آن دلمردگیها را از میان دانشگاهیان برطرف کند.
در ادامه این پیام آمده است: ضمن ارج نهادن به تلاش انجمناسلامی دانشجویان دانشگاه تهران وعلوم پزشکی تهران در ارتقای دانش اجتماعی دانشجویان عزیز و به خصوص طرح و بحث پیرامون موضوع نشست فعلی آن "تجربه تجدد ایرانی - اسلامی" برای دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این نشست ارزنده آرزوی موفقیت میکنم.
خاتمی تصریح کرده است: روشنفکر واقعی نه میتواند و نه باید از سنت که از متن آن برآمده است، غفلت کند و نه میتواند تجدد را که واقعه مهم دوران جدید است نادیده بگیرد. البته یافتن نسبت میان این دو که مستلزم نقد منصفانه هر دو قسمت است کاری دشوار ولی گریزناپذیر است و انشاء الله این نشست گامی به جلو دراین عرصه باشد.
رییسجمهور سابق کشورمان اظهار امیدواری کرده است دانشجویان عزیز و به طور کلی متفکران ما همچنان به این مساله بیاندیشند و در افق سرنوشت ملت وکشور ایران چشم اندازهایی نو بگشایند و در فضایی امن و آزاد و مطمئن بتوانند میان گذشته و حال و آینده پلهای استوار برپا کنند و از خداوند بزرگ توفیق همه دانشجویان و دانشگاهیان عزیز را مسالت نموده است.
نوشته شده توسط : علی
خبرنگار «بازتاب» از بغداد گزارش داد، در حالی که با رسیدن تعداد کشتههای ارتش آمریکا در عراق به نزدیک چهار هزار نفر، ادامه حضور آمریکا در عراق، به بحران مشروعیت دولت بوش تبدیل شده، مزدوران ارزان آمریکای لاتین تا اندازهای این مشکل کاخ سفید را مرتفع میکنند.
بنا بر این گزارش، از مدتی پیش، پنج هزار نیروی مزدور کشورهای آمریکای لاتین از جمله برزیل، آرژانتین، اروگوئه و ... جذب ارتش آمریکا شدهاند.
گفته میشود برای این عده، رقمی در حدود ده هزار دلار حقوق ماهانه برای حضور در صحنه پرماجرای عراق تعیین شده است.
بیشتر این نیروها در کشورهای خود از اعضای ارتش بوده و پیش از اعزام در دوره فشرده نظامی شش ماهه برای آشنایی با عملیات چریکی و مقابله با عملیاتهای انتحاری تروریستهای ساکن عراق در خاک ایالات متحده شرکت کردهاند و در ماه گذشته نیز با تقسیم در سراسر عراق، جانشین تلفات ارتش آمریکا شدهاند.
این گزارش میافزاید: در پی چند فقره گروگانگیری رانندگان ترک و نیز همکاری برخی رانندگان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با تروریستها، مقامات آمریکا در عراق، اقدام به تغییراتی در رانندگان نفتکشها و دیگر ماشینآلات سنگین حمل تجهیزات ارتش آمریکا کردهاند و مدتی است به جای رانندگان ترک، سعودی و کویتی و لبنانی، از رانندگان کمتوقع و قویهیکل آفریقایی به ویژه کنگو بهره میبرند.
نوشته شده توسط : علی
نوروز: یک منبع آگاه به خبرنگار نوروز اطلاع داد که قراردادی به ارزش یک میلیارد تومان میان بسیج اساتید با دولت بسته شده است.
به گفته این منبع خبری، موضوع این قرارداد بررسی مستندات برنامه چهرام توسعه و پیشبینیهای لازم برای نوشتن برنامه پنجم است که قرار است توسط استادان بسیجی و با همکاری گروهی از دانشجویان همسو (تحت عنوان پژوهشگر) به اجرا درآید.
پیش از این، یعقوبی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نیز خبر از آن داده بود که طی توافقنامهای که بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه که در حال حاضر تبدیل به معاونت برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور و سازمان بسیج اساتید کشور امضا شده، بنا شد که این سازمان در تدوین الگوی توسعه اسلامی ایران در گستره دانشگاهها مشارکت کند و به دولت در تدوین برنامه پنج ساله پنجم کمک کند.
گفتنی است احمدینژاد خود از اعضای سازمان بسیج اساتید کشور است و اواخر هفته گذشته نیز همایش بزرگی توسط این سازمان در مشهد برگزار شد که البته از هزینههای مالی بالای آن، خبری منتشر نشده است.
نوشته شده توسط : علی
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اهمیت انرژی در ثروت ملی، گفت: باید گامهای بلندتری در تعدیل و مدیریت مصرف سایر مصداق های انرژی پس از بنزین، همچون گازوئیل، برق و حتی گاز برداریم.
به گزارش مهر محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین که دیشب در جمع کمیته انرژی این تشکل سیاسی سخن می گفت، با بیان این مطلب، اظهار داشت : موضوع گازوئیل کم اهمیت تر از آنچه که بر بنزین می گذشت، نیست.
وی در خصوص اجرای سهمیه بندی بنزین، خواستار کمک همه دستگاه ها و نهاد ها در کلیه زمینه ها در جهت نهادینه شدن اصل این پروژه شد و گفت: با اجرای این طرح روزانه 10 تا 12 میلیون دلار صرفه جویی می شود که این امر در کنار محاسن دیگر این پروژه مانند صرفه جویی در "وقت" ، قابل توجه است.
باهنر ادامه داد: چنانچه بخواهیم از نقطه نظر سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، حق گاز و نفت را ادا کنیم، موظف به نزدیک به هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری هستیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین زمینه را برای استفاده از تولیدات فکری و خروجی کمیته انرژی تشکل سیاسی متبوعش ، کمیسیون های مجلس و سایر عرصه های تصمیم گیری و تصمیم سازی مناسب ارزیابی کرد.
این گزارش می افزاید، همچنین مسئولیت دفتر محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به امیر مقدم مسئول روابط عمومی این تشکل سیاسی محول شد.
نوشته شده توسط : علی
وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در پایان جلسه هیئت وزیران در گفتگو با خبرنگاران نظر سازمان بازرسی کل کشور را مبنی بر اینکه چند بانک دولتی در کشور در آستانه ورشکستگی قرار دارند رد کرد و گفت: ما در بانک ورشکستگی نداریم ولی باید ببینیم جنبه هایی که مورد نظر آنان بوده چیست.
به گزارش واحد مرکزی خبر دانش جعفری افزود: درحال حاضر بانک های کشور عموما سودده هستند و وضع خوبی دارند اما برخی شاخص های آنها باید استاندارد شود مثلا نسبت کفایت سرمایه یکی از مشکلات ماست زیرا بخشی از دارایی هایی که بانک ها دارند راکد است .
وی گفت: یکی از طرح های اصلاحی ما همین است که اگر بخشی از دارایی بانک ها مانند ساختمان بیش از حد استاندارد تبدیل به دارایی های ثابت شده باشد لطمه می زند.
وزیر اقتصاد افزود: استانداردی که ما داریم این است که دارایی ثابت بانک ها نباید بیش از سی درصد باشد که البته برخی از بانک ها از این درصد فراتر و برخی کمتر هستند.
نوشته شده توسط : علی
وزیر تعاون گفت:کاهش 64 شورای زیرمجموعه دولت به 5 شورا در کمیته ویژه ای از هیئت دولت بررسی می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، ، محمدعباسی امروز پس از نشست هیئت دولت در مصاحبه با خبرنگاران افزود: در جلسات کمیته پنج نفره ای به ریاست معاون اول رئیس جمهور این موضوع بررسی و پس از تعریف وظایف شوراهای زیرمجموعه دولت مقرر شد این شوراها در پنج شورا تجمیع شود.
وی تجمیع 64 شورا و کمیسیون را تحولی بسیار اساسی در نظام تصمیم گیری دولت دانست و گفت: بسیاری ازتصمیمات این شوراها ، جزء وظایف ماهوی وزارتخانه ها ، وزرا و سازمانهاست و بر اساس تصمیم کمیته پنج نفره هیئت دولت مقرر شد وظایف اصلی وزراتخانه ها تفکیک و به آنان محول شود.
وزیرتعاون با اشاره به لزوم حضور رئیس جمهور در بیش از 30 شورا از 64 شورای کنونی و ممکن نبودن حضور وی در این شوراها افزود: یکی از اهداف تجمیع این شوراها ، کاستن از چرخه طولانی نظام تصمیم گیری و واگذاری وظایف وزارتخانه ها به وزرا برای تسریع در تصمیم گیری هاست.
عباسی با بیان اینکه اسامی پنج شورای تجمیعی در جلسه آینده کمیته ویژه بررسی این موضوع مطرح می شود گفت: مسائل مربوط به شوراهای تجمیعی درحوزه های اقتصادی، فرهنگی ، علمی ، ترویجی و خدماتی به شکل بخشی تقسیم می شود.
وی با اشاره به طبقه بندی وظایف شوراهای پنج گانه به شکل موضوعی ، تشکیل شوراهای جدید به ویژه شورای عالی اصل 44 را تکذیب و اضافه کرد: تا زمانی که وظایف شوراها و کمیسیون های 64 گانه کنونی ساماندهی می شود ، وظایف این شوراها در قالب شوراهای پنج گانه اساسی قابل اجراست و به هیچ عنوان شورای دیگری تشکیل نمی شود .
وزیرتعاون دربخش دیگری ازمصاحبه خود با اشاره به تصمیمات امروزهئیت دولت برای تسریع درساخت و ساز یک میلیون و پانصدهزار واحد مسکونی در سال جاری گفت: بر اساس تبصره 6 قانون بودجه امسال ، وزارتخانه ها و سازمان های اداری ، نخستین بار می توانند از زمینهای در اختیار خود را به تعاونی های مسکن کارکنان خود واگذار کنند .
عباسی افزود: همچنین بر اساس تبصره 6 قانون بودجه امسال ، همه وزارتخانه ها می توانند پنج درصد از محل صرفه جویی دراعتبارات هزینه ای خود را برای کمک به تعاونی های مسکن کارکنانشان اختصاص دهند.
وی گفت: موضوعاتی مانند ارائه زمین رایگان،استفاده از زمینهای دولتی، پرداخت تسهیلات 14میلیون تومانی و تامین مصالح ساختمانی مورد نیاز برای تسهیل در شرایط ساخت و ساز در جلسه امروز هیئت دولت بررسی و مقرر شد وزارت بازرگانی و سایر وزارتخانه های ذیربط ،مصالح ساختمانی مورد نیاز را تامین کنند.
وزیر تعاون با بیان این که تعاونی های کشور در دو گروه متشکل شده اند، واگذاری زمینهای 99 ساله به تعاونیهای مسکن را به تائید صلاحیت گذشته آنان مشروط دانست و افزود: تاکنون صلاحیت سه هزار و450 تعاونی که تجربه ساخت و ساز دارند، تائید شده است و تعاونی های مهر نیز، جداگانه تشکیل می شود.
عباسی شمارتعاونیهای مهر را تا ابتدای این هفته 550 تعاونی اعلام واضافه کرد: این تعاونیها که مهندسی ساخت و ساز دارند با شرایط شتابنده ای درحال فعالیت هستند و ما بنا برضرورت تجمیع استعدادهای مهندسی و استعدادهای مشاوره ای باید تعاونی های مهر را توسعه دهیم.
وی با اشاره به برگزاری هفتگی جلسات شورای عالی مسکن به مدیریت رئیس جمهور برای تجمیع و بهره مندی از قابلیت های دستگاه های عضو در موضوع ساخت و ساز مسکن گفت:
دراین جلسات، موضوع تشکل تعاونیها در حوزه فعالیت وزارت تعاون ، تهیه زمین و واگذاری آن در حوزه فعالیت وزارت مسکن و شهرسازی ، آماده سازی زمین ها در حوزه مسئولیت وزارتخانه های مسکن و شهرسازی و جهاد کشاورزی ، پیگیری و عملکرد وزارتخانه های مربوط ،ارزیابی می شود.
وزیر با تاکید بر آمادگی کامل دستگاه های دولتی برای تامین نیاز تعاونی ها در امر ساخت و ساز افزود: دستگاه هایی مانند وزارت بازرگانی نیز باید با تامین امکانات وکسب آمادگی لازم ، شرایطی فراهم کنند تا امسال برای فعالیت تعاونی ها در روند ساخت و ساز مسکن هیچ وقفه ای ایجاد نشود.
عباسی همچنین با تبیین شرایط تشکیل تعاونی مسکن برای بهره مندی از زمین های 99 ساله گفت: ساده ترین راه ، مراجعه متقاضیان به ادارات کل تعاون و تنظیم کردن فرم های ویژه
است و برای جلوگیری از تجمع متقضایان در ادارات کل تعاون برخی شهرستان ها با توجه به اعلام زمان بندی ، هیچ سقفی برای ثبت نام تعیین نشده است.
وی با بیان این که ضرورتی به حضور فیزیکی متقاضیان برای نام نویسی وجود ندارد افزود: متقاضیان می توانند از طریق پایگاه اینترنتی وزارت تعاون برای تشکیل تعاونی های مسکن ثبت نام یا فرم های ویژه ثبت نام را از طریق پست به ادارات کل تعاون ارسال کنند.
نوشته شده توسط : علی
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان کنگره این کشور درباره تهدید شهرهای مقدس اسلامی بمنظور جلوگیری از حمله احتمالی هستهای به خاک آمریکا، این اظهارات را محکوم و آن را "دیوانگی محض" خواند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، "تام کیسی" سخنگوی این وزارتخانه در جمع خبرنگاران گفت: «بگذارید بگویم، تاسفبار و شرمآور است اگر کسی حرف از حمله به شهرهای مذهبی به میان بیاورد. حال این شهرهای اسلامی، مسیحی، یهودی و یا متعلق به دیگر مذاهب باشند یا خیر.»
گزارشها به نقل از "تام تانکردو" یکی از نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا حاکی است وی گفته بهترین راهکار جلوگیری از حمله تروریستی هستهای به خاک آمریکا این است که آنها [مسلمانان] را تهدید به حمله به شهرهای مقدس اسلامی کردهاند.
پایگاه اینترنتی "آیوواپولتیکس" که یک سایت سیاسی است روز سهشنبه به نقل از این نماینده آمریکایی گزارش داد: «اگر به من باشد، خواهم گفت حمله به این سرزمین با حمله به شهر مکه و مدینه پاسخ داده میشود.»
بنا بر این گزارش، تانکردو در واکنش به احتمال حمله هستهای به خاک آمریکا مدعی شد: «این امر علاوه بر از بین بردن و نابودی زندگی بشری، منجر به فروپاشی اقتصادی در سراسر دنیا خواهد شد.»
تانکردو که در پنج دوره گذشته نمایندگی ایالت کلورادو را در کنگره برعهده داشته بیشتر بخاطر مواضع تندش در زمینه مهاجرت غیرقانونی شناخته شده است.
با این حال، تام کیسی تاکید کرد: «ما و بسیاری از دوستانمان و دوستان و همپیمانان مسلمان در تلاش هستیم تا هر آنچه را که میتوانیم در مقابل افراطگرایی و کنترل تروریسم و اظهاراتی انجام دهیم که اینگونه مطرح میکنند بهترین راهکار واکنش به تروریسم، حمله به اماکنی است که برای بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان مقدس است. این دیدگاه دیوانگی محض است.»
تام کیسی اعلام کرد، تلاش خواهد کرد توضیحات تانکردو را درباره اظهارات مذکور دریافت کند اما سخنگویان دفتر تانکردو تاکنون اظهارنظری در این باره نکردند.
کیسی خاطر نشان کرد: «بطور حتم دولت آمریکا بارها بر این امر تاکید کرده که خواستار روابط مناسب و مثبت با کشورهای مختلف و بخصوص خاورمیانهای و جهان اسلام است.»
وی گفت: «هرگونه اظهارنظری درباره این که دفاع از خاک آمریکا و یا دفاع از منافع آمریکا میتواند حمله به اماکن مقدس را توجیه کند بر خلاف سابقه آمریکا است.»
نوشته شده توسط : علی