: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
با گذشت یک هفته از انجام نظرسنجی بزرگ «بازتاب» راجع به گرایش به دکتر احمدینژاد دو سال پس از انتخابات ریاستجمهوری، نتایج آن اعلام شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، با شرکت بیست هزار کاربر اینترنتی از کامپیوترهای مستقل ـ که با آنها تنها یک بار امکان شرکت در نظرسنجی فراهم بود ـ نتایج و تجزیه و تحلیل آرای نظرسنجی اعلام میشود:این نظرسنجی که صبح چهارم تیر ماه روی سایت «بازتاب» قرار گرفته بود، از بینندگان خواسته بود اعلام کنند، در انتخابات سوم تیر و در آینده به احمدینژاد رأی داده و میدهند، یا نه؟
در این نظرسنجی، در مجموع بیست هزار و 177 رأی مستقل و غیرتکراری از میان کاربرانی که اظهار کردهاند در انتخابات سوم تیر به دکتر احمدینژاد رأی دادهاند، 5/37 (سی وهفت ونیم)درصد گزینه نخست را برگزیده، اعلام کردهاند، بار دیگر نیز به احمدینژاد رأی میدهند.
همچنین 5/62 (شصت ودو نیم)درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی که گفتهاند در سوم تیر به دکتر احمدینژاد رأی دادهاند، با انتخاب گزینه سوم اعلام کردند، این بار به وی رأی نمیدهند.
در میان شرکتکنندگانی که اظهار کردهاند در سوم تیر به احمدینژاد رأی ندادهاند، 3/5 (پنج وسه دهم)درصد با انتخاب گزینه دوم اظهار کردهاند، این بار به او رأی میدهند، اما 7/94 (نود وچهار وهفت دهم)درصد کسانی که گفتهاند در سوم تیر ماه به احمدینژاد رأی ندادهاند، اعلام کردهاند، این بار نیز به وی رأی نمیدهند.
با این حساب، نتایج این نظرسنجی حاکی است، پس از گذشت دو سال، دکتر احمدینژاد با 5/62 درصد ریزش آرای کسانی که به وی رأی دادهاند و 3/5 درصد رویش از میان کسانی که به وی رأی ندادهاند، روبهرو شده و نظر 5/37 درصد از موافقان و 7/94 درصد از مخالفان وی هم تغییری نکرده است.
گفتنی است، نظرسنجیهای اینترنتی به دلیل تفاوت جامعه آماری با جامعه طبیعی، دچار تفاوتهایی با نتایج نظرسنجیهای میدانی نیز هستند.
هرچند با عبور کاربران اینترنتی در کشور از مرز پانزده میلیون این تفاوت کاسته شده، اما همچنان نمیتوان نتایج نظرسنجی اینترنتی را دقیقا با نتایج نظرسنجی میدانی یکسان دانست.
همچنین عدم دریافت آرای تکراری از یک دستگاه رایانه، هرچند امکان تقلب در نظرسنجی را به شدت کاهش میدهد، اما در عوض از میان آرای افراد متفاوت که از یک دستگاه رایانه در نظرسنجی شرکت میکنند، تنها رأی نخست را محاسبه میکند.
با توجه به حجم بالای کاربران شرکتکننده در نظرسنجی، «بازتاب» آمادگی دارد نتایج مشروح نظرسنجی را که شامل شماره IP و محل شرکتکنندگان است، در اختیار دفتر دکتر احمدینژاد برای بررسیهای تکمیلی قرار دهد.
گفتنی است، هر سه نظرسنجی صورتگرفته توسط «بازتاب» که پیش از دور نخست انتخابات ریاستجمهوری نهم، دکتر احمدینژاد موفق به کسب رتبه سوم آرا شد و وی در انتخابات 27 خرداد ماه 1384، رتبه دوم را به دست آورد و این نشاندهنده نزدیکی نتایج نظرسنجی «بازتاب» با نتایج انتخابات ریاستجمهوری است.
نوشته شده توسط : علی
مهدی کروبی در واکنش به سخنان احمد جنتی در حطبههای نماز جمعه گفت: نمیتوان حکومت را با خواب اداره کرد بلکه باید مدیریت کرد، زیرا هر حکومت بر اساس مسائل طبیعی مسیر خود را سپری میکند و با خواب و نذر و نیاز نمیتوان به تصمیمگیری در امور حکومتی پرداخت.
به گزارش «ایلنا» مهدی کروبی با اشاره به اظهارات خطیب موقت نماز جمعه تهران به نقل از یکی از دوستانش مبنی بر اینکه «در زمان انتخابات در تاکسی از راننده پرسیدم به چه کسی رای میدهی، او گفت نمیدانم، اما مادرم که چند سال پیش فوت کرده دیشب به خوابم آمده و گفت به احمدینژاد رای بده. از این نمونهها بسیار است»، گفت: اگر یک روحانی سادهاندیش و درس نخواندهای در روستایی یا حسینیهای و مسجدی اینگونه سخن میگفت، یک امر طبیعی بود ولی از اینکه آقای جنتی به عنوان یک مجتهد، آدم باسواد و تحصیلکرده که عضو شورای نگهبان است آنهم در خطبههای نماز جمعه تهران که در سراسر دنیا منعکس میشود، این حرفها را میزند، من بسیار تعجب میکنم.
وی با بیان اینکه «چنین اظهاراتی موجب تزلزل جایگاه روحانیت است»، گفت: همواره علما، روحانیون و شخصیتهای سیاسی مراقب هستند که برای گفتار و اعمال خود در مسائل دینی و اخلاقی، سیاسی و اجتماعی استدلال و برهانی منطقی بر پایه دانش و علم داشته باشند و هموراه علما و روحانیون در حوزههای علمیه که کانون تنویر افکار و تعلیم و تربیت همه بزرگان بوده به برخورد با این طرز تفکر میپرداختند.
کروبی با بیان خاطراتی از دوران انتخابات خرداد 76 تاکید کرد: ما از همه بزرگان با گرایشهای مختلف سیاسی میخواهیم که مسائل خرافی و غیرعادی را در مسائل حکومتی دخالت ندهند زیرا این باعث میشود که چنین امری به فرهنگ تبدیل شود که ناچاریم با آن برخورد کنیم که البته در مواردی برخورد هم کردهایم. در مواردی خود ما در ایجاد چنین فرهنگی مقصر بودهایم.
دبیرکل حزب اعتماد ملی ادامه داد: البته اگر ما میخواستیم از این حرفها بزنیم مواردی وجود داشت مانند این موضوع که در زمان انتخابات اول ریاستجمهوری خاتمی، همسر یکی از شهدای مشهور نقل میکرد در هنگامی که متحیر از این بوده که به چه کسی رای دهد، آن شهید به خوابش آمده و به او گفته که به خاتمی رای دهند. پس از اینگونه موارد وجود دارد ولی تا به حال حتی در جلسات خصوصی آن را نقل نکردهایم.
کروبی با اشاره به اندیشههای امام(ره) در برخورد با چنین اظهاراتی، گفت: حضرت امام(ره) همواره بر این نکته تاکید میکردند که نمیتوان حکومت را با خواب و معجزه اداره کرد و حتی اگر زمانی به بزرگان، علما و شخصیتهای سیاسی به دیدن امام(ره) میرفتند و از خواب و یا ارتباط با امام زمان(عج) برایش تعریف میکردند، ایشان همیشه به شوخی میگفت که من کور باطن هستم و حتی در مقابل چنین اظهاراتی در مواردی برخوردهای تندی میکردند و میگفتند که اصلا از این حرفها نزنید مگر میشود با خواب کشور را اداره کرد.
وی تصریح کرد: امام(ره) همواره با این طرز تفکر مبارزه میکرد و حتی داستانهای زیادی از ایشان، شیخ انصاری و آیتالله بروجردی وجود دارد که حتی در برابر مسائلی که درباره اهل شهود و مدعیان سیر و سلوک مطرح میشد ایستادگی میکرد که اگر لازم باشد این داستانها را که بسیاری از بزرگان در جریان این داستا نها هستند را نقل میکنم.
دبیرکل حزب اعتمادملی در عین حال افزود: البته اصل علم شهود و سیر و سلوک و کشف کرامت واقعیت دارد و من هیچگاه آن را انکار نمیکنم و حتی در نامههای عرفانی و اجتماعی که از حضرت امام(ره) پس از رحلتش به دست آمده میخوانیم که ایشان به مرحوم حاج احمدآقا توصیه میکند اگر به نقطهای از سیر و سلوک نرسیدید، هیچ وقت اصل آن موضوع را انکار نکنید چراکه بسیاری به آن رسیدهاند.
وی با اشاره به برخوردهای حضرت امام(ره) با این طرز تفکر، یادآور شد: زمانی برخی از بزرگان و علما نزد امام(ره) آمدند و درباره فردی صحبت کردند که از ارتباط با امام زمان(عج) صحبت میکند ولی حضرت امام(ره ) حرفهای آن را نمیپذیرفت تا اینکه با اصرار آن بزرگان مجبور به پذیرش این موضوع و دیدار با آن افراد مدعی شد، ولی حضرت امام(ره) سوال و جوابهایش را بهگونهای تنظیم کرده بود که افراد مدعی ارتباط با امام زمان(عج ) از پاسخگویی بازماندند و حتی نامههای تند و توهینآمیزی را علیه ایشان نوشتند.
کروبی گفت: بنابراین اصل وجود کشف و شهود به جای خود محفوظ است ولی امام خمینی(ره) هرگز در مسائل حکومتی به اینگونه مسائل اتکا نکرد، جز در مواردی که برای جلوگیری از مغرور شدن اطرافیان و برای تعلیم و تربیت و آن هم با بیان اینکه خداوند لطفی در حق بندهاش کرده است، اینگونه مسائل را مورد توجه قرار میداد، مانند ماجرای آزادسازی خرمشهر که در کنار تقدیر از سربازهای جبهه اعلام کرد که خرمشهر را خدا آزاد کرد تا آنها گرفتار غرور نشوند.
وی گفت: حضرت امام(ره) همواره هنگام تصمیمگیریهای حساس و سرنوشتساز بر این موضوع تاکید میکرد که خداوند این راهکارها را به ذهن من رسانده است تا از ایجاد شائبههایی جلوگیری کند.
دبیرکل حزب اعتمادملی در عین حال خطاب به احمد جنتی گفت: شما به عنوان دبیر محترم شورای نگهبان باید در آستانه انتخابات کاملا بیطرفی خود را حفظ کنید و البته من از اعضای شورای نگهبان اعم از حقوقدان و فقها بهویژه از آیتالله یزدی و آیتالله مومن خواهش میکنم که به ایشان توصیه کنند تا در آستانه انتخابات از چنین موضعگیریهایی پرهیز کنند زیرا کشف کرامت برای یک جریان در اذهان مردم تاثیرگذار است.
کروبی همچنین با اشاره به سخنان اخیر احمد جنتی مبنی بر ذکر داستانی از خواب و نذر و نیاز برای رای دادن مردم روند انتخابات نهمین دوره ریاستجمهوری را یادآور شد و در اینباره گفت: هرچند که من نمیخواستم قضایای گذشته را یادآوری کنم ولی اظهارات اخیر آقای جنتی من را بر آن داشت که بگویم اگر قرار است خوابی نقل شود باید خواب یک ساعته من نقل شود که در طول آن اتفاقات بسیاری افتاد.
وی توضیح داد: صبح روز انتخابات زمانی که پس از خواندن نماز صبح خوابیدم، پسر بزرگ من حسین به همراه تعدادی از دوستان به وزارت کشور رفتند و در آن زمان بیش از 14میلیون رای در سایت وزارت کشور شمارش شده بود و من نفر اول بودم و بزرگواری که آقای جنتی از ایشان تعریف میکنند نفر سوم و آقای هاشمی نفر دوم بودند ولی در همان ساعت یکی از معاون وقت وزارت کشور ناظران کاندیداها از جمله پسر من را از اتاق سایت بیرون کرد که به دنبال آن همه چیز دگرگون شد. پس از این که ناظران را بیرون کردند در فاصله کمی سخنگوی وقت شورای نگهبان شتابزده به اعلام آرا پرداخت که البته نتایجی که او اعلام کرد برخلاف نتایجی بود که از آرای شمارششده در سایت وزارت کشور به دست آمده بود و بنابراین وقتی من بیدار شدم، نفر سوم بودم. این ماجرا از تدبیر شورای نگهبان و نظارت و اجرای دقیق و از برکت دولت اصلاحات بود که چنین انتخاباتی برگزار شد و بعد از آن هم رییس دولت اصلاحات فرمود که تاکنون چنین انتخاباتی به این خوبی برگزار نشده است.
وی خاطرنشان کرد که در همان ایام ملاقاتی با مقام معظم رهبری داشته و در مورد آرا با ایشان صحبت کرده است.
کروبی با اشاره به مباحثی که در آن مقطع در مورد بازشماری آرا مطرح شده بود نیز گفت: آقایان پافشاری میکردند که انتخابات به خوبی برگزار شده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت نهم با موفقیت به مسیر خود ادامه دهد.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
طی سخنانی رهبر معظم انقلاب در این رابطه نیز اشاره یی داشتندخطاب به اندسته از متحجرین.آیتالله خامنهای امنیت حیثیتی در کنار امنیت اخلاقی و فرهنگی را مهم دانستند و تأکیدکردند: «نباید حیثیت و آبروی افراد در جامعه، بازیچه قرار گیرد و بدون دلیل، افراد مورد سؤال قرار گیرند و درباره آنها شایعهسازی و به آنها تهمت زده شود زیرا این برخلاف شرع و احکام اسلامی است.»
این رهنمود رهبر انقلاب در شرایطی بیان میشود که در شش ماه گذشته موجی از اتهامسازی و ایراد اتهامات و شایعات به چهرههای سیاسی و اقتصادی جامعه از سوی برخی منابع مشخص سرازیر شده بود
فضای مجازی به کمک اثبات درستی مدعای سید محمد خاتمی آمد.با پیگیریهای انجام شده در جزییات فیلم جنجالی دست دادن رییس جمهوری پیشین ایران با چند زن ایتالیایی مشخص شد که این فیلم قطعاً مونتاژ شده است.
پیشتر پس از انتشار این فیلم در یکی از سایتهای دانلود فیلم در اینترنت، دفتر سید محمد خاتمی رییس فعلی بنیاد باران و رییس جمهوری پیشین ایران این فیلم را جعلی خوانده بود. پس از آن، برخی رسانههای خاص با حمله به خاتمی وی را به دلیل عدم شجاعت در بیان اشتباه خود شماتت کردند و حتی کار را به آنجا کشاندند که یک نویسنده جنجالی خواستار خلع لباس خاتمی شد و در پی آن برخی تجمعات در برخی از شهرهای کشور برای پیگیری این منظور تشکیل شد.
در پی این واکنشها سید محمد خاتمی در یک سخنرانی در میان حامیانش رسما وجود چنین صحنهای را در سفر اخیر خود تکذیب کرد و به منتقدانش اطمینان داد که اگر این همه جنجال برای این است که عدهای او را رقیب خود میدانند او عطای قدرت را لقای آن بخشیده است و قصد ورود مجدد به صحنه انتخابات را ندارد.
پس از آن کاربران اینترنتی آشنا با فضای مجازی و فنون مونتاژ تصاویر دست به کار شدند و با تحقیقات گوناگون اثبات کردهاند که این فیلم دستکاری شده است. شنیدههای خبرنگار آفتاب حاکی از آن است که سید محمد خاتمی نیز توسط پسرش متوجه این دست کاری در فیلم و جعلی بودن آن شده و با اطمینان بیشتری به صورت علنی و شخصاً این صحنه را تکذیب کرده است.
بر اساس یکی از بررسیهای منتشر شده در وبلاگها، خاتمی در هنگام ورود به کوچهای که استقبال کنندگان از وی در آن ایستادهاند در دست راست خود یک انگشتر سبز رنگ دارد در حالی که در هنگام دست دادن با یکی از خانمهای حاضر این انگشتر ناپدید شده است! همچنین در تصویر فیکس شده (ثابت نگه داشته شده) لحظه دست دادن، شکل غیر عادی و مونتاژ شده دست وی مشخص است.
در یک بررسی دیگر برخی از کاربران اینترنتی اثبات کردهاند که در صورتی که روی یکی از تصاویر دست دادن زوم (نزدیک) شود، مشخص خواهد شد در کنار دست خانمی که به طرف خاتمی دراز شده سایه واضح دست دیگری وجود دارد. در صورتی که فرد دیگری در کنار خاتمی دست خود را دراز نکرده است!
خداوند ریشه کسانی که بدور از محوریت اتحاد ملی و انسجام اسلامی برای نفاق بین ملت اسلامی گام بر میدارند را بخشکاند.انشالله
نوشته شده توسط : علی
اصولگرایان، یا همان جناح راستِ سابق، یا طیف ارزشمدار ساختار سیاسی ایران، همانها هستند که میباید ـ علیالقاعده و طبق تعریف ـ حافظ بقای ارزشهای دینی و انقلابی و ضامن اجرای آنها باشند، همانها که ادعای طلایهداری ارزشها داشتند و خویش را متصدی دین و ایمان مردم میدانستند، همانها که فریاد بر میآوردند که وای بر اسلام و مسلمین اگر ما بر مسند امور نباشیم، و وای بر امام و انقلاب اگر مخالفان ما ـ همان نااهلان و نامحرمان ـ بر سر کار آیند، همانها که سالها بر طبل ارزش و ارزشمداری میکوفتند و به نام اسلام و انقلاب حکم میراندند. اما اینان، که هنوز خود را با نام «اصولگرایی» و «نیروهای انقلاب» میخوانند، به نظر میرسد سالهاست که دیگر گفتمان اسلامی و انقلابی را از ادبیات خود زدودهاند.
انقلاب اسلامی و هشت سال جنگِ پس از آن، گفتمانی را حاکم کرد که حکمرانی، جز با توسل به آن امکانپذیر نبود، پس تا امکان داشت به آن متوسل شدند، به مدد آن حکم راندند، و به نام آن مخالفان را بیرون کردند. اما جنگ به سر آمد و سازندهگی سر گرفته شد. افزایش رفاه، افزایش سطح توقعات، گسترش فرهنگ مصرف، ورود کالاهای خارجی، تنوعطلبی، ... به تدریج حال و هوا دیگرگون شد و آنان غافل از دغدغههای دیگری که در اولویت نگاه مردم نشسته است، همچنان در بوق ارزشهای جناحی دمیدند، و بازی را به گفتمان رقیب واگذاردند.
اما مثل این که برای اینان امروز ـ گرچه اندکی دیر ـ اما دیگر روز غفلت نیست. حالا دیگر فکر میکنند که میدانند از چه باید سخن بگویند و چهگونه. امروز روزیست که بر بیلبوردهای بزرگ سطح پایتخت، عکسِ جوانانِ صورترنگکردهی گردنبند در گردن، عقاید اصولگراترین کاندیدا را به مردم معرفی کند. نمونهای از همان عکسهایی که در آن روزهای «غفلت»، به چوب ضدیت با آرمانها میزدندش و مصداق تهاجم فرهنگی میدانستندش، امروز به مددِ پیروزی همان فرهنگ و همان آرمان آمده است. امروز، روزیست که واژههایی همچون «مردمسالاری»، «جوانگرایی»، «توسعهی اقتصادی»، «خصوصیسازی»، «رفاه»، «پیشرفت» و مانند اینها، گفتمان کاندیداهای اصولگرا را غرق در خود سازد. واژهگانی که در آن روزها، چندان با ارزش و ارزشمداری همسو و همراهشان نمیدیدند. دمیدن در بوقِ آن ارزشها دیگر مقرون به صرفه نیست. دست به دامان ارزشهایی دیگر باید شد، و چه بهتر از همان ارزشهایی که پیشینیان زحمتاش را کشیدهاند، و با خون دل ساخته و پرداختهاند تا امروز ما سوار بر آن باز اسب حاکمیت خود را برانیم: «مردمسالاری».
با این همه اینان هنوز به هویتی نیاز دارند که از دیگران سوایشان کند. برای همین است که «نام» را باید حفظ کرد: «اصولگرایی». و به این ترتیب از اصولگرایی تنها نامی باقی میماند. آیا هویتِ در حال تغییر را تنها با «نام» میتوان حفظ کرد؟ نامی که البته آن هم جدید است تا مبادا تداعی خاطرات گذشته در ذهن مردم، آنان را بِرمانَد: تبدیل «راستگرا» یا «محافظهکار» به «آبادگر» و سپس «اصولگرا». آیا این تغییر نام، حافظهی تاریخی مردم را به خطا خواهد انداخت؟
اما این شتابزدهگی در تغییر گفتمان، دلیل دیگری هم دارد: ساختن پادزهری برای شعارهای اصلاحات. آن چه را که خاتمی هشت سال پیش گفت و با آن به صندلی ریاست جمهوری رسید، و آن چه را که اصلاحطلبان در طول هشت سال به خاطر گفتناش زندانی شدند و هدف گلوله قرار گرفتند، اکنون اصولگرایان برای به کار بردناش در شعارهای تبلیغاتی خود از یکدیگر سبقت میگیرند. نتیجه آن که شعارهای اصلاحات در برابر انبوه «بَدَلیها»ی اصولگرایان گم و کمرنگ شده و جذابیت خود را از دست داده است....
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
تشکلهای هوادار اسرائیل، حتی با کمک گرفتن از همجنس بازان نیز نتوانستند جمعیت قابل اعتنایی برای حمایت از اسرائیل و محکومیت جمهوی اسلامی به خاطر شعارهای ضد اسرائیلی محمود احمدی نژاد گرد هم آورند.
این تظاهرات پساز چند روز تبلیغات گسترده هواداران اسراییل،بهمدت یکساعت در شرایطی برگزار شد که شمار شرکتکنندگان آن از مرز ۱۵۰نفر فراتر نرفت.
بیشتر شرکتکنندگان یهودیان مقیم اسپانیا اعم از کوچک و بزرگ بودند و در میان آنان، شماری از نمایندگان تشکلهای همجنس بازان این کشور اروپایی هم به چشم میخوردند.
این اجتماع در اعتراض علیه اظهارات اخیر"محمود احمدی نژاد" رییس جمهوری علیهاسراییل برگزارشد که گفتهبود شمارش معکوس برای نابودی رژیم صهیونیستی آغاز شده است.
صهیونیستها برای آنکه شمار خود را افزایش دهند تعدادی از مخالفان هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا را هم با خود آورده بودند.
نوشته شده توسط : علی
اقدام اعضای دوره سوم شورای شهر کوهدشت برای انتخاب شهردار این شهر، به درگیری انجامید.
بیشتر اعضای شورای شهر کوهدشت، که ترکیب آن نسبت به دوره دوم، تغییراتی داشته، مخالف ابقای شهردار کنونی و به دنبال تعیین شهردار جدید بودهاند، اما با اقدام اعضای اقلیت به آبستراکسیون، موفق به تشکیل جلسه و تعیین شهردار جدید نمیشدند.
این در حالی است که برای تشکیل جلسه رسمی، حضور پنج نفر از هفت نفر ضروری است که با ترک جلسه توسط سه نفر، جلسات انتخاب شهردار از رسمیت میافتد.
به دنبال این تنشها، طیف اکثریت شورا با جذب موافقت یکی از اعضای اقلیت، موفق به انتخاب شهردار شدند و سپس مراتب به استانداری اعلام شد، اما گروهی به منزل یکی از اعضای شورای شهر حمله و برادر او را به شدت مجروح میکنند، به نحوی که برای معالجه، مجبور به اعزام به یکی از بیمارستانهای تهران میشود.
گفته میشود در این حمله از سلاح نیز استفاده و حتی چند تیر هم شلیک شده است.
گفتنی است، به دنبال مسائل پیش آمده که به نظر میرسد به خاطر دخالتهای برخی مسئولان شهر در انتخاب شهردار رخ داده است، شهرداری کوهدشت با سرپرست اداره میشود.
نوشته شده توسط : علی
رییس جمهوری سابق اسرائیل با پذیرش چند اتهام سبکتر توانسته است موافقت دادستان کل این کشور برای نادیده گرفتن اتهام تجاوز به عنف را جلب کند.
به گزارش بی بی سی، روز پنجشنبه، 28 ژوئن، مینی مازوز، دادستان کل اسرائیل، اعلام داشت که موشه کاتساو، رییس جمهوری اسرائیل، اعتراف نامه ای در مورد ارتکاب مزاحمت جنسی، عمل خلاف عفت و ایجاد مزاحمت برای یکی از شهود را امضا کرده است.
با امضای این اعتراف نامه، دادستانی اسرائیل موافقت کرده است که از پیگرد آقای کاتساو به اتهام تجاوز جنسی صرفنظر کند.
امضای این اعتراف نامه مستلزم کناره گیری رییس جمهوری از این سمت است هر چند دوره ریاست جمهوری آقای کاتساو حدود یک ماه و نیم دیگر خاتمه می یابد و جانشین وی نیز انتخاب شده است.
قبول اتهام های کوچکتر مانع از به جریان افتادن پرونده پیچیده اتهام تجاوز جنسی و ضرورت برگزاری محاکمه ای احتمالا بسیار طولانی خواهد شد.
آقای کاتساو در صورت محکومیت در ارتباط با اتهام تجاوز جنسی ممکن بود به مجازات زندان تا شانزده سال محکوم شود اما مجازات پیش بینی شده برای اتهامات مورد قبول او جریمه نقدی سنگین است.
دادستان کل اسرائیل: برخی اتهامات موشه کاتساو مشمول مرور زمان شده است
دادستان کل اسرائیل گفته است که در هر حال برخی از اتهامات سنگینتر علیه موشه کاتساو مشمول مرور زمان شده بود و از نظر قوانین اسرائیل، قابل تعقیب نبوده است.
نخستین اتهام سوء رفتار جنسی علیه موشه کاتساو یک سال پیش مطرح شد و بعدا چهار تن از همکاران زن او در دفتر ریاست جمهوری و وزارت جهانگردی نیز اتهامات مشابهی را مطرح کردند.
موشه کاتساو قبل از انتخاب به سمت ریاست جمهوری در کابینه اسرائیل سمت وزیر جهانگردی را برعهده داشت.
در ماه ژانویه سال جاری، مینی مازوز اعلام داشت که در نظر دارد رییس جمهوری را به اتهام تجاوز به عنف و سوء رفتار جنسی تحت تعقیب قرار دهد.
آقای کاتساو در ماه ژانویه به طور موقت از مقام ریاست جمهوری کناره گرفت تا مقامات قضایی بتوانند به پرونده او رسیدگی کنند اما همواره اتهام رفتار نا مناسب جنسی را به شدت رد کرده است.
در عین حال، وکیل شاکیان پرونده صرفنظر کردن از اتهامات سنگین علیه موشه کاتساو را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که مقامات قضایی در مورد رییس جمهوری تبعیض قایل شده اند.
نوشته شده توسط : علی