: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
یک منبع آگاه در وزارت کشور عراق اعلام کرد: سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) و سازمانهای امنیتی برخی از کشورهای عربی در جنایت سامرا دست داشته اند.
به گزارش شبکه خبر به نقل از العالم ، نتایج بازجویی ها از افرادی که در انفجار حرم امام هادی (ع ) و امام حسن عسکری (ع ) در شهر سامرا در شمال عراق دست داشته اند نشان می دهد سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) و سازمانهای امنیتی برخی از کشورهای عربی در این جنایت دست داشته اند.
هدف این افراد از اجرای این جنایت در سامرا ایجاد فتنه طائفه ای در عراق بوده است.
نوشته شده توسط : علی
پنتاگون در حال حاضر آماده تاسیس پایگاههایی نظامی در نزدیکی مرز ایران و عراق با هدف جلوگیری از جریان قاچاق سلاحهای پیشرفته ایرانی به حلقه شیعیان عراق است.
«وال استریت ژورنال» نوشت: ژنرال ریک لینچ فرمانده لشکر سوم پیاده نظام آمریکا گفت که پنتاگون همچنین قصد دارد تا در تمام بزرگراههای منتهی به بغداد از مرز ایران، ایستگاههای بازرسی ایجاد کرده و دستگاههای اشعه ایکس و شناسایی مواد منفجره را در اکثر نقاط مرزی بین 2 کشور احداث مستقر کند.
این پایگاهها در 6 کیلومتری مرز ایران و برای مدت زمانی حداقل 2 ساله ایجاد خواهند شد و مقامات آمریکایی اعلام کردهاند که معلوم نیست آیا این پایگاهها در صورت عقبنشینی احتمالی نیروهای آمریکایی از عراق باقی خواهند ماند یا نه.
این گزارش همزمان با ارایه گزارش پیشرفت جنگ عراق به کنگره به وسیله رایان کروکر، سفیر آمریکا در عراق و فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق است.
بوش هم تحت فشارهای شدید در عراق قصد دارد تا این هفته در این باره سخنرانی کند و عده زیادی امیدوارند همراه با تغییر استراتژی آمریکا در عراق پس از 4 سال باشد.
جاناتان ویتینگتون، سخنگوی پنتاگون در مورد این گزارش اظهار نظری نکرد اما گفت: «نیروهای اتحاد و نیروهای عراقی فشار بر دشمن را ادامه خواهند داد که قطع خطوط تامینی برای کاهش خشونت و برای حمایت از مردم عراق یکی از این تدابیر است.»
مقامات آمریکایی ایران را به تشدید خشونت در عراق متهم میکنند که ایران این اتهامات را رد میکند؛ به ویژه که به دلیل ۸ سال جنگ ایران و عراق، وجود هزاران نوع انواع سلاح کشور مقابل بسیار طبیعی است.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
معاون وزیر نیرو در امور برق با انتقاد از پیادهسازی طرح تثبیت قیمتها طی سالهای گذشته، گفت: تبعات منفی این سیاست امسال با تلفات بالای شبکه توزیع برق خود را نشان داد.
محمد احمدیان در گفتگویی با بیان اینکه اجرای طرح تثبیت قیمتها طی سنوات گذشته صدمات بسیاری را به صنعت برق کشور وارد کرده است، گفت: خاموشی های مکرر در شبکه برق کشور ناشی از عدم سرمایه گذاری ها و اجرای این سیاست است.
معاون وزیر نیرو در امور برق افزود: مسئولان وزارت نیرو به دفعات در سال گذشته و امسال اعلام کرده اند که این وزارتخانه با محدودیت جدی در تامین منابع مالی مواجه بوده و اگرچه برخی پیمانکاران بزرگ حوزه تولید و انتقال نیرو با اخذ وام هایی به نوعی پروژه ها را جلو برده اند ولی آثار سوء عدم سرمایه گذاری در خاموشی های مکرر خود را نشان داد.
وی تصریح کرد: در پروژه هایی که پیمانکاران بزرگ وارد شدند، وزارت نیرو کمتر به لحاظ توسعه تاسیسات صدمه خورد اما در مقابل بدهی های بالایی نیز به این پیمانکاران به بار آمد که رقم آن در سال گذشته 1700میلیارد تومان بوده است.
احمدیان گفت: در مقابل، در بخش توزیع پیمانکاران کوچکتر با بنیه مالی کمتر وجود دارند که برای آنها اخذ وام های کلان و حضور در این پروژه ها امکان پذیر نیست؛ لذا شبکه های توزیع به لحاظ عدم سرمایه گذاری ها واقعا صدمه خورده هستند.
به گفته وی، در مقابل رشد مصرف برق کشور در مناطق مختلف و ساخت و سازهایی که درشهرها صورت گرفته، بسیاری از شبکه های توزیع با وجود اینکه عمر فنی آنها تمام نشده است، ولی ساخت و سازهای بی رویه شرایطی را بوجود آورده اند که کلا شبکه توزیع باید عوض شود تا پاسخگوی نیاز آن منطقه باشد.
معاون وزیر نیرو در امور برق گفت: به دلیل محدودیت های مالی، وزارت نیرو در این قسمت نتوانسته آنطور که باید و شاید عمل کند؛ بنابراین بالابودن تلفات درتوزیع یکی دیگر از عوارض این محدودیتها است.
احمدیان خاطرنشان کرد: با چنین وضعیتی متاسفانه عوارض کمبود سرمایه گذاری ها در بخش انتقال و تولید به صورت بدهی به پیمانکاران و صدمه ای که به آنها زده شده، خود را نشان داده و در بخش توزیع نیز متاسفانه به صورت عقب بودن پروژه ها و کیفیت پایین تامین برق در آن مناطق بروز کرده است.
نوشته شده توسط : علی
نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی همزمان با آغاز نشست شورای حکام به منظور بررسی مجدد برنامه هستهای ایران در وین، از طرح کاری آژانس و ایران برای حل و فصل مسائل باقیمانده برنامه هستهای این کشور به طور مشروط استقبال کرد. گریگوری شولت از طرح کاری ایران و آژانس استقبال کرد و افزود: این طرح میتواند «فرایندی بالقوه مهم» تلقی شود.
محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است در این نشست از طرح کاری میان ایران و آژانس دفاع و از آن به عنوان گامی مهم به سمت جلو یاد کند.
در این حال دیپلماتها در وین از آن بیم دارند که این انتقادات و اختلاف نظرها در نهایت به بروز تفرقه میان سی و پنج عضو شورای حکام آژانس منجر شود.
نوشته شده توسط : علی
«حرکت سبز»، محصول مشترک دولت و صدا و سیما به مسئولان شهری تهران توهین کرد.
به گزارش «فردا»، برنامه تبلیغاتی تلویزیونی حرکت سبز که طی چند شب گذشته از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است، در توهینی آشکار به مسئولان شهری آنان را افرادی ناآگاه نامید که سرمایههای بیت المال را هدر میدهند.
بنا بر این گزارش، در برنامه حرکت سبز که اختصاص به تبلیغ پروژه غیرکارشناسی دولت، یعنی مونوریل دارد بعد از ذکر مزایای احداث مونوریل در تهران برای هموطنان سراسر کشور مسئولین شهری پایتخت افرادی معرفی شدند که توجه کافی به رفاه حال مردم ندارند.
این در حالی است که چندی پیش حمزه شکیب، عضو شورای شهر تهران که در انتخابات گذشته شورای شهر تهران عضو ستاد رایحه خوش نیز بود، با سخنان شدیداللحنی خطاب به دولت پخش برنامههای تلویزیونی اینچنین درباره مونوریل را سیاسی کاری نامیده بود.
این عضو شورای شهر همچنین پروژه مونوریل را علیرغم کم بودن هزینههای ابتدایی نسبت به مترو، از نظر ظرفیت، عمر، ایمنی به هنگام زلزله و هزینههای نگهداری دارای فاصله زیاد با مترو دانسته بود و اعلام کرده بود اگر دولت بخواهد مونوریل را با تامین صد درصد هزینهها در پایتخت احداث کند، باز هم باید مصوبه شورای شهر را داشته باشد و اگر هم بخواهد بدون هماهنگی نسبت به احداث آن اقدام کند، با توجه به عوامل اجرائیات شهرداری از این اقدام جلوگیری خواهد شد.
از سوی دیگر صداوسیما در حالی یکی از بهترین ساعات پخش برنامههای خود را در یک شبکه سراسری به پخش برنامه خیالی حرکت سبز اختصاص میدهد که موضوع مونوریل تنها به شهر تهران اختصاص دارد و پخش این برنامه را از شبکه سوم باید در راستای تلاشهای انتخاباتی دولت تفسیر کرد تا روشنگری درباره مونوریل.
همچنین این اقدام صداوسیما در حالی انجام میپذیرد که بنا بر فرمایش رهبر انقلاب، باید کارهای انجام شده برای مردم را تبلیغ کرد تا طعم شیرین آن در ذهن مردم باقی بماند نه کارهای در دست اقدام را.
گفتنی است، تبلیغات زیبای قطار خیالی دولت در حالی این روزها میهمان خانههای مردم است که مردم انتظار داشتند از درآمدهای میلیاردی دولت در بخش نفت، طبق شعار دکتر احمدی نژاد قبل از ریاست جمهوری، سهمی هم عاید آنان بشود و به طور مشخص آثار این درآمد ملی در سفرههای آنان احساس شود.
دخالتهای دولت در مسائل شهر تهران در حالی انجام میگیرد که شورای شهر و شهرداری تهران مرجع نهایی اتخاذ و اجرای تصمیمات شهری به شمار میروند.
تبلیغات دولت با همکاری صدا وسیما درباره مونوریل در حالی صورت میگیرد که این وسیله در حمل و نقل شهری دنیا ناکارآمد شناخته میشود.
در این تیزر تبلیغاتی، مسئولین شرکت مترو تهران متهم به این شدهاند که به دلیل نفع مادی، حاضر به پیشنهاد مونوریل برای حمل و نقل شهری نیست؛ در حالی که شرکتهایی که سازنده مونوریل هستند به دلیل انصاف، سیستم حمل و نقل مونوریل را پیشنهاد میکنند.
خبرگزاری مهر نیز چندی پیش در گزارشی پیرامون مونوریل نوشت: مونوریل با توجه به تجارب چندین دههای شهرهای بزرگ و پیشرفته جهان وسیلهای لوکس، گران و پرهزینه است که در برنامههای مدیران شهری یا از سر اجبار مورد استفاده قرار میگیرد و یا تنها جایگاه تفریحی و توریستی دارد و به طور کلی با حمل و نقل شهری دنیا غریبه است.
بنا بر این گزارش، بیش از سه سال است که مونوریل به یکی از موضوعات بحثبرانگیز در حمل و نقل شهری تهران تبدیل شده و موافقان که روزی بر مسند مدیران شهری و امروز در جایگاه مدیران کشورند، همواره مونوریل را کلید حل مشکلات ترافیک در کلان شهر تهران دانستهاند و احداث این وسیله حمل و نقل شهری را تبلیغ و حمایت مینمایند.
مخالفان مونوریل نیز همواره به وضعیت این وسیله حمل و نقل عمومی در شهرهای دنیا اشاره میکنند و با استفاده از نظرات کارشناسی، آمارها و اطلاعات موجود، احداث آن را در پایتخت غیر اقتصادی، ناکارآمد و به دور از توجیهات فنی میدانند.
بدین ترتیب با بررسی وضعیت مونوریل در حمل و نقل شهرهای مختلف دنیا، جایگاه این وسیله در حمل و نقل شهری بیش از پیش مشخص شده و بهتر میتوان در مورد توانمندی، کارایی و نقاط و ضعف و قوت آن قضاوت کرد.
خطوط مونوریل در دنیا
در حالی که هم اکنون در 157 شهر دنیا بیش از 2000 کیلومتر خطوط ریلی جهت حمل و نقل شهری در حال احداث است، تنها در 4 شهر و آن هم به طول 26 کیلومتر خطوط مونوریل ساخته میشود که این مسئله میتواند جایگاه مونوریل را در برنامههای توسعه حمل و نقل شهری دنیا به خوبی نشان دهد.
قابل توجه است که بدانیم طول خطوط مونوریل در کل شهرهای دنیا در حدود 300 کیلومتر است و تنها 15 کشور دنیا از مونوریل در حمل و نقل شهری خود استفاده میکنند. طولانیترین شبکه خطوط مونوریل با طول 106 کیلومتر با 10 خط در کشور ژاپن قرار دارد و پس از آن آمریکا با حدود 52 کیلومتر و 10 خط در مقام دوم استفاده از مونوریل است و طول خطوط مونوریل در دیگر کشورها نیز به ترتیب 3/28کیلومتر در مالزی، 5/23 کیلومتر درآلمان و چین، 2/10 در سنگاپور، 9/6 کیلومتر در استرالیا و 7/4 کیلومتر در انگلیس است.
و جالب است که نیمی از خطوط مونوریل در مالزی تفریحی است و برنامههای توسعه این خطوط در کوالالامپور همانند بسیاری از شهرهای بزرگ و پیشرفته دنیا متوقف شده است و مدیران شهری در برخی شهرهای اروپایی نیز در حال جمع آوری این خطوط از شبکه حمل و نقل شهری خود هستند.
نقاط قوت مونوریل
کارشناسان حمل و نقل به صورت مشترک پاکیزگی و سازگاری بسیار زیاد این وسیله حمل و نقل عمومی را با محیط زیست، قابلیت احداث در نقاطی که امکان ساخت مترو وجود ندارد و زیبایی و پرجاذبه بودن استفاده از آن برای توریستها را از عمدهترین نقاط قوت مونوریل میدانند. و میتوان وجود مونوریل در شهرهای توریستی، نمایشگاهها و پارکهای تفریحی بزرگ را در راستای همین ویژگیها دانست.
ضعفهای مونوریل
با توجه به نظرات کاشناسان و مخالفان مونوریل میتوان نقاط ضعف آن را به چند دسته تقسیم کرد:
نبود صرفه اقتصادی
صرفه اقتصادی وسایل حمل و نقل شهری دنیا را میتوان با در نظر گرفتن ظرفیت، هزینه احداث و نگهداری آن برآورد کرد که در این بین مونوریل شهر «چانگ کینگ» چین به عنوان بهترین نمونه مونوریل در دنیا معیار مناسبی جهت سنجش این موضوع است. مونوریل این شهر در سال 2006 با طول 5/13 کیلومتر در 14 ایستگاه و با صرف هزینه 430 میلیون دلاری ساخته شده که تقریبا رقمی بیش از 31 میلیون دلار در هر کیلومتر را شامل میشود. هزینه احداث مونوریل در دیگر شهرهای دنیا هم رقمی بین 30 تا 50 میلیون دلار برای هر کیلومتر خط مونوریل است.
این در حالی است که مونوریل «چانگ کینگ» در حالت فشرده 20100 نفر مسافر را جابجا میکند که این مقدار نیمی از ظرفیت خط 1 مترو تهران است و علاوه بر آن، شاخص قیمت تمام شده یک کیلومتر از این مونوریل به جابجایی مسافر در حالت پر 2112 دلار است که این رقم در مونوریل دبی 23667 دلار و مونوریل لاس وگاس 30227 دلار است و در مقابل این شاخص در مورد خط 4 مترو تهران با ظرفیت مسافر تقریبا دوبرابر تنها 900 دلار اعلام شده است.
مونوریل همچنین به دلیل تک ریلی بودن و استفاده از چرخهایی خاص سرعت کمی داشته و هزینه نگهداری خطوط، قطارها و واگنهای آن در مواردی تا چند برابر مترو است.
ایجاد برخی مشکلات شهری
نمونه یکی دیگر از این مشکلات را شاید بتوان در شهر کوالالامپور دانست که مدیران شهری مجبور شدند به واسطه مشرف بودن این قطارها به خانهها و شکایت مسلمانان در این خصوص با صرف هزینه گزافی شیشههای واگنها را مات کنند. علاوه بر این باید در نظر داشت که وجود سازههای عظیم بتنی در سطح شهر منظره شهری را بیش از پیش نازیبا میکند. همچنین باید توجه داشت که احداث مونوریل باید با بالاترین ظریب ایمنی در مقابل زلزله برخوردار باشد که این مسئله بر سختیهای موجود احداث مونوریل میافزاید.
مونوریل و حمل و نقل شهری
حمل و نقل شهری دنیا بیش از گذشته به وسایل نقلیه عمومی نیاز دارد که ارزان، سریع و پرظرفیت باشند و مونوریل با توجه به تجارب چندین دههای شهرهای بزرگ و پیشرفته جهان وسیلهای لوکس، گران و پرهزینه است که در برنامههای مدیران شهری یا از سر اجبار مورد استفاده قرار میگیرد و یا تنها جایگاه تفریحی و توریستی دارد و به طور کلی با حمل و نقل شهری دنیا غریبه است.
نوشته شده توسط : علی
وزیر مسکن و شهرسازی در خصوص گران شدن مسکن گفت: بنده قبول دارم که مسکن گران شدهاست اما اینکه علل گرانی مسکن چیست را بارها اعلام کردهام.
محمد سعیدیکیا افزود: مسکن یک زیربخش است؛ بنابراین مجموعه مسکن مجموعهای از سایر فعالیتهای اقتصادی حتی سیاسی است.
وی ادامه داد: زمین، مصالح ساختمانی و افزایش دستمزدها پارامترهایی هستند که بر روی قیمت مسکن تأثیر مستقیم دارند؛ پس بنابراین وقتی این پارامترها با افزایش قیمت مواجه شدهاند و هزینه ساختوساز را افزایش دادهاند؛ باید هم قیمت مسکن افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: قیمت مسکن و ساختوساز همواره از 40 سال گذشته یک حرکت سینوسی داشتهاست اما به هر حال باید اذعان داشت که این عوامل و علل رکود چهارساله دستبهدست هم دادند تا رشد قیمت مسکن در سال گذشته بیش از پیش نمود پیدا کند.
سعیدیکیا گفت: دوره رکود مسکن از سال 80 تا 84 برخلاف سایر دورههای رکود دوبرابر بوده و طولانیتر بود تا اینکه این رکود پس از گذشت چهارسال در سال 85 با افزایش قیمت ظهور کرد.
به گفته وی، عامل روانی اقتصادی، رشد دستمزدها، طولانی بودن رکود دوره آخر موجب رشد قیمت مسکن در سال گذشته بود.
این در حالی است که برخی کارشناسان سیاستهای نامناسب دولت در بخش مسکن را عامل اصلی گرانی مسکن می دانند و بر این باورند که طرح های وزارت مسکن برای کاهش قیمت مسکن نیز نه تنها کارگشا نبوده بلکه به خصوص در تهران در واقع کوچ دادن اهالی پایتخت به حاشیههای شهر است. به عقیده کارشناسان این حوزه، تهران از سال 84 شاهد رشد 150درصدی قیمت مسکن بوده که این امر باعث به وجود آمدن جو روانی نامناسب در جامعه شدهاست.
نوشته شده توسط : علی
رئیس مجلس خبرگان درباره اهمیت این مجلس گفت: بعد از رحلت حضرت امام، خبرگان یک لحظه نگذاشتند کشور بی مدیریت باشد و پس از گذشت چندین سال، هنوز هم انتخاب رهبری انقلاب در آن روز را اصلح میدانیم.
به گزارش مهر، جمعی از علما، روحانیون و طلاب حوزههای علمیه شهرهای رودهن، بومهن، پردیس و آبعلی، برای تبریک انتخاب آیتالله هاشمی رفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان با وی دیدار کردند.
رئیس مجلس خبرگان در این دیدار با بیان نقش روحانیت در تاریخ ایران گفت: جدای از نقشهای بسیار مهمی که روحانیت در طول تاریخ بر عهده داشته، اکنون نیز حضور یک روحانی در یک روستای ولو کوچک، در نزاعها، مشورتها و جواب به سوالات دینی و اجتماعی مردم، مرجع بسیار مطمئن میباشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر امکان بیشتر خودسازی انسان در ما مبارک رمضان و تقرب بیشتر به خداوند با حضور در مساجد، مسجد را یادگار حضرت ابراهیم توصیف و خاطرنشان کرد: تعبیر خانه خدا برای مساجد به خاطر تشرفی میباشد که در آن ارتباط انسان با خداوند تقویت میشود.
وی با ابراز خشنودی از حضور زنان در عرصههای مختلف علمی، سیاسی و اجتماعی ادامه داد: در گذشته نصف جمعیت کشور یعنی زنان، سهمی در آموزش و ترویج احکام دینی نداشتند و الحمدالله پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در همه زمینهها بهخصوص کنکور دانشگاهها و حوزههای علمیه حضور معاناداری دارند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش با تشکر از ابراز احساسات علما، فضلا، مسوولین و آحاد ملت ایران، درباره ریاست مجلس خبرگان گفت: در اولین دوره تاسیس مجلس خبرگان رهبری در کنار مرحوم آیتالله مشکینی در این مجلس با مسئولیت، انجام وظیفه میکردم.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنانش با توصیف اهمیت شهرهای رودهن، بومهن و شهر جدید پردیس و آبعلی در شرق تهران، اظهار امیدواری کرد که روحانیت منطقه در تقویت مسایل دینی بیشتر تلاش کنند.
نوشته شده توسط : علی
احمد توکلی در الف، سایت نزدیک به مرکز پژوهشهای مجلس نوشت:
«یکی از آزادسازیهای این دولت این بود که نظام اجرایی کشور را از قید مطالبات پایانناپذیر احزاب رها کرد. ... این دولت هیچ نیازی به حزب ندارد و من یک ریال هم به آنها باج نداده و تا آخر هم نخواهمداد. دولت تلاش کرد، تا مردم را از اسارت عدهای که خود را مالک این مردم میدانند، رها کند.»
جملات فوق را رسانهها به رئیس جمهور محترم نسبت دادهاند. اگر جناب آقای رئیس جمهور چنین سخنانی گفته باشد، موضع ایشان، از جهات مختلف قابل نقد است.
1- در اینکه احزاب فعلی در جمهوری اسلامی کارکرد چندان مناسبی ندارند و برخی از آنها به مثابه کلوپهای قدرت با صعود و نزول قدرتهای رسمی نوسان میکنند، درست است. اینگونه احزاب معمولاً بیش از نقششان ادعا دارند که آقای رئیس جمهور در کلامی بیپرده از تعبیر باجخواهی برای نشان دادن رفتارشان بهره گرفته است. رئیس جمهور محترم حق دارد که امتیاز ویژهای برای حزب خاصی، به خصوص احزاب بینفوذ، قائل نباشد و ادعای قیمومت آنان را بر مردم نپذیرد. در عین حال حکم کلی درباره احزاب، از رئیس قوه مجریه نقادی میخواهد.
2- نظام مردمسالاری مبتنی بر رأی مردم، به ضرورت عقلی و تجربی محتاج تشکلهایی است که
«تامین آزادیهای سیاسی و اجتماعی.» (بند 7 اصل سوم قانون اساسی) و «مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی و اقتصادی.» (بند 8 همان اصل) را سامان دهند. این تشکلها همچنین برای نظارت بر حکومت و امر به معروف و نهی از منکر (اصل هشتم قانون اساسی) نسبت به حاکمان نقش اصلی بازی میکنند.
3- نقش مهمتر احزاب ساماندهی یک مجلس کارآمد و پاسخگو و دولت توانا و پاسخگو است. در انتخابات مجلس وقتی احزاب قوی و آبرومند در کار نباشد، شبیه وضع فعلی کشور، نامزدها بدون پشتوانه نظری و تواناییهای لازم، برای جلب آرای مردم به دادن وعدههایی دست میزنند که چندان ربطی به موضوعات کلان کشور ندارد و تعهداتی میپذیرند که انجام آنها جز با لابیگری در مجلس و بده بستان سیاسی- منطقهای مقدور نیست که معمولاً با منافع ملی در تعارض است. علاوه بر آن نیروهای پراکنده و غیر هماهنگ در مجلس قادر به انجام وظیفه درست نخواهند بود. در این وضعیت بسیاری از طرح ها و لوایح وارد شده به صحن علنی معلوم نیست به چه شکل خارج خواهد شد. این ایام نگرانی جدی در باره این موضوع در مجلس محسوس است؛ زیرا فراکسیونهای سیاسی موجود چون مانیفست روشن و مورد قبول اعضای خویش ندارند، کارکرد تقنینی بسیار ضعیفی دارند. ضمناً بازخواست هیچ نماینده به درستی مقدور نیست؛ زیرا هر نمایندهای میتواند مدعی شود که من در فلان موضوع چنان موضعی داشتم اما مجلس رای نداد. در حالیکه در فرض وجود احزاب قوی، اولاً شعارهای انتخاباتی کلان و کشوری شکل میگیرد، ثانیاً اگر حزبی اکثریت را در انتخابات کسب کرد، مشی مجلسیاش کاملاً قابل محاسبه خواهد بود و در انتخابات بعدی باید پاسخگو باشد.
فقدان حزب قوی، نارسایی در تربیت شخصیتهای حکومتی و شناسایی تدریجی نیروها را برای دولتها درپی دارد. در این وضعیت وقتی استقرار دولتی متکی به حزب نباشد، نیروهای معرفی شده به رئیس جمهور از مجاری متنوع، برای تشکیل دولت به احتمال قوی، از دیدگاه و راهبرد مشترکی برای اداره امور متنوع کشور برخوردار نخواهند بود. اضافه بر آن، نیروهای کارآزموده زیادی وجود دارند که در فرایند غیر حزبی، در مدت کوتاه پایان انتخابات ریاست جمهوری تا تشکیل کابینه، شناسایی نخواهند شد. در این وضعیت فرصت برای ضعیفترها یا قدرت طلبها مهیا میگردد. علاوه بر این، حتی اگر در دولت، نیروهای قوی نیز باشند، به دلیل ناهمسانی در توانایی و فقدان دیدگاه و راهبرد مشترک، دولت از کارآمدی مطلوب دور میماند. در چنین شرایطی هماهنگی بین رئیس دولت و مجلس نیز دشوار و پرهزینه خواهد بود.
در واقع باید گفت یکی از مشکلات نظام پارلمانی- ریاستی فعلی در کشور ما، همین نبود احزاب قوی است، احزابی که در بین مردم جایگاه گسترده کسب کرده باشند. به عبارت دیگر باید پذیرفت که اعمال قوه مقننه (اصل پنجاه و هشتم قانون اساسی) و اعمال قوه مجریه (اصل شصتم قانون اساسی) وقتی به درستی امکانپذیر است که شرایط مناسب فراهم باشد، که قطعاً یکی از این شرایط، وجود احزاب و تشکلهای قوی و وفادار به اسلام و ملت است. شاید به همین دلایل بود که خبرگان قانون اساسی در اصل بیست و شش قانون اساسی سنگ بنای فعالیت احزاب و جمعیتها و انجمنها را گذاشتند و مجلس شورای اسلامی در همان دوره اول قانون فعالیت احزاب و جمعیت ها را تصویب کرد(7/6/1360).
4- رئیس جمهور که براساس اصل یکصد و بیست و یکم سوگند خورده است که پاسدار قانون اساسی باشد و «از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت» کند، مسلماً باید چنان موضع بگیرد که اجرای اصل بیست و ششم آسان گردد. ایشان که رئیس قوه مجریه، یعنی در رأس اجرا کنندگان قانون است، باید از اجرای قانون احزاب نیز حمایت کند. بنابراین زیبنده است از احزاب و کار حزبی و تشکیلاتی به طور کلی، رسماً دفاع کند. البته روشن است که آسیبشناسی وضع موجود و انتقاد از برخی تشکلها و کارهایی که برخی احزاب میکنند نیز حق، بلکه وظیفه ایشان است.
5- به دلیل همان ضرورتهای عقلی و تجربی وجود احزاب بود که سران انقلاب در همان روزهای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دست به تاسیس حزب جمهوری اسلامی زدند. فراموش نمی کنیم شهید بزرگوار آیة الله دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر، مقام معظم رهبری و جناب آقای هاشمی رفسنجانی از موسسان اولیه حزب بودند. هنوز هم انقلاب از نیروهای تربیت شده و شناسایی شده حزب جمهوری اسلامی بهره می برد.
شاید همین ضرورت باعث شد که آقای دکتر احمدی نژاد نیز، خود جزء موسسان «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» شد و هنوز هم رسماً عضو شورای مرکزی آن است . همه اهل سیاست میدانند که این تشکل در فراهم کردن فرصت خدمت برای آقای دکتر احمدی نژاد در شهرداری تهران نقش مهمی بازی کرد. همین ضرورت به پیدایش تشکیلات «رایحه خوش خدمت» از نزدیکان رئیس جمهور منجر شده است. تشکلی که گرچه به ثبت نرسیده است، ولی نقش فعالی در انتخابات شوراها در آذر 1385 بازی کرد و هم اکنون نیز یکی از طیفهای سهگانه شکل دهنده به جبهه متحد اصولگرایان است. بنابراین نباید گفت «این دولت هیچ نیازی به حزب ندارد» چون هم نیاز دارد، هم برای تامین آن تدبیر کرده است.
6- نویسنده این سطور نیز مانند جناب دکتر احمدی نژاد معتقد است که برخی از حزبها بر مسیر صحیح راه نمی روند و بدون وزن واقعی انتظار کسب قدرت دارند. شاید صفت باجخواهی را با تسامح بتوان به این رفتار نسبت داد، ولی استفاده رئیس جمهور از این کلام زیبنده نیست، به خصوص در شکل کلی که همه را در بر بگیرد. در واقع در این صورت، رئیس جمهور به جای تسهیل قانون اساسی، اجرای آن را سخت می کند.
7- رئیس جمهور تلویحاً توقعات مالی احزاب را نیز تخطئه کردهاند، آنجا که گفتهاند، یک ریال هم باج نداده و نخواهم داد. البته یکی از موانع رشد احزاب نبود منابع مالی پاک و شفاف است. یکی از راههای کار سالم حزبی، نیز تعیین تکلیف همین مسئله است. نظامهایی که سابقه مردمسالاری بیشتری دارند چارههایی اندیشیدهاند که یک نوع آن تغذیه از منابع عمومی با ضوابطی روشن و عقلانی است. البته احتمال دارد رئیس جمهور محترم از منابع مالی ناسالم معدود احزابی با خبر و عصبانی باشند و همین باعث این موضعگیری ایشان شده باشد. در هر حال در اجرای هرچه کاملتر قانون اساسی و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، از جمله قانون فعالیت احزاب و جمعیتها باید یار و مددکار دولت بود.
نوشته شده توسط : علی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از توافق های اولیه برای استفاده از طرح واسپاری (لیزینگ ) در بازار مسکن با نظارت وزارت مسکن و شهرسازی خبر داد.
در این طرح برای تامین منابع مالی مورد نیاز بازار مسکن و پاسخ گویی به بخشی از نیاز مسکن جامعه، از شرکت های واسپاری (لیزینگ ) در سه بخش تولید ، اجاره و اجاره به شرط تملیک مسکن استفاده می شود.
معاون امور بانکی بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره اینکه آیا نرخ سود بالای شرکت های واسپاری باعث افزایش قیمت مسکن نخواهد شدگفت : وزارت مسکن و شهرسازی در اجرای این طرح نقش نظارت را ایفا می کند و با پرداخت یارانه به این شرکت ها قیمت را در بازار کنترل خواهد کرد .
سید حمیدپور محمدی گفت : هنوز زمان اجرای این طرح مشخص نیست اما هر شرکت واسپاری که برای فعالیت در این بخش آماده باشد می تواند به وزارت مسکن و شهرسازی مراجعه کند.
وی افزود : با شماری از شرکت های لیزینگ در این باره توافق های اولیه صورت گرفته وکلیات این کار تصویب شده است .
در نشست خبری مشترک معاون امور بانکی بیمه و شرکت های دولتی وزارت اموراقتصادی و دارایی که منوچهر خواجه دلویی معاون امور مسکن وزارت مسکن و شهرسازی و عضو هیئت مدیره بانک مسکن نیز حضور داشت ، وی از تدوین آیین نامه مشترک بین دو وزارت که در دولت در دست بررسی است خبر داد .
خواجه دلویی با بیان اینکه با حدود 7 شرکت لیزینگ در این باره توافق هایی صورت گرفته است گفت : برای اینکه نرخ سود این شرکت ها در بخش مسکن هم برای آنها به صرفه باشد و هم این نرخ بازار مسکن را دچار افزایش قیمت نکند ما به التفاوت نرخ سود لیزینگ را به صورت یارانه به شرکت های واسپاری پرداخت خواهیم کرد.
نوشته شده توسط : علی