: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
از زمانی که به بند زنان زندان مرکزی مشهد رفته و دختران زیر 18 سال را به صورت دسته جمعی تنها در یک اتاق و در بندی از زندان زنان دیدم، حدود 2 سال میگذرد.
به گزارش ایسنا، در این مدت انتقادات زیادی ازسوی افراد مختلف به نبود کانون اصلاح و تربیت در مشهد برای این گروه از زندانیان مطرح شد و در مهمترین این انتقادات، دادستان مشهد از وضعیت نگهداری دختران در زندان ابراز تاسف و نگرانی کرد.
برای آگاهی از وضعیت کنونی نگهداری دختران مجرم، به اتاق محمدعلی بلوکی، رییس زندان مرکزی مشهد میرویم.
بلوکی 2 سال پیش به این نکته اشاره کرد که چون به لحاظ آمار، تعداد دختران زیر 18 ساله آنقدر زیاد نبود که بخواهیم مرکز جداگانهای داشته باشیم لذا زیاد پیگیر قضیه نبودیم.
وی دربارهی اظهار نظر آن زمان خود میگوید: این طور نبوده که هیچ پیگیری انجام نشده باشد و اکنون هم در حال پیگیری هستیم ولی از آن جایی که ایجاد کانون از جمله پروژههای ملی است لذا اعتبارات آن باید از سوی دولت مصوب شود و من به تنهایی نمیتوانم در مورد آن تصمیمگیری کنم و تنها منعکس کننده مسایل و مشکلات هستم.
وی میافزاید: در واقع پرسش درباره نبود کانون اصلاح و تربیت دختران نوجوان، باید از اداره کل زندانها پرسیده شود زیرا من تنها مجری هستم و اعتبارت برای اجرا به من ابلاغ میشود.
بلوکی درباره اولویت ساخت کانون اصلاح و تربیت دختران مشهد از نظر اداره کل استان میگوید: اکنون در بسیاری از مراکز ما که اسم زندان بر آنهاست، باید نوسازی و بازسازی اساسی انجام شود و اگر بنا را بر اولویتها بگذاریم، شاید اولویتهای دیگری هم مطرح باشد.
وی خاطرنشان میکند: ولی آنچه مربوط به اختیارات من بوده و میتوانستم در مورد آن تصمیمگیری کنم، در مجموعه تحت نظرم به کار گرفتهام و اقدامات لازم را در خصوص جداسازی مددجویان زیر 18 سال انجام دادهام.
بلوکی میافزاید: هر چند این بند هنوز در مجموعه زندان قرار دارد ولی از ارتباط آنان با جرایم حرفهیی خبری نیست.
وی سپس برای مشاهده اقدامات انجام شده ما را به سمت بند دختران راهنمایی میکند.
پس از گذشتن از راهروها و دربهای قفل شده متمادی و سپس محوطه باز زندان در جایی دورتر و متفاوتتر از گذشته وارد بند دختران میشویم.
ساختمانی مرتب که به گفته رییس زندان در گذشته مرکز روان شناسی بوده و اکنون به این عده اختصاص یافته، مجموعهای با حدود 5 اتاق که در هر اتاق حدود 7 دختر حضور دارند و یک راهرو بزرگ در وسط و یک تلویزیون که در انتهای راهرو قرار گرفته است.
دخترانی با چهرههایی جوان، بعضی با شیطنت و بعضی با افسردگی سلام میگویند و با نگاههایشان تعقیبمان میکنند.
دختری که سنش بیشتر از بقیه به نظر میرسید، توجهم را جلب میکند، 23 ساله است، جرمش مخفی کردن قتل است.
آرام، متین و شمرده صبحت میکند، طرز نگاه و نحوه صحبتش هیچ همخوانی با محیط ندارد، میگوید: حدود 14 ساله بودم که ازدواج کردم، 7 سال با شوهرم زندگی کردم و بچهای ندارم، شوهرم از هر لحاظ که فکر کنید مرد خوبی بود، در خانه و اجتماع آدم سالمی بود، اعتیاد نداشت، اهل رفیق نبود و... اما تنها مشکلم این بود که شوهرم نسبت به من محبت نداشت.
او ادامه میدهد: پس از مدتی به طور گذری با پسری دانشجو که درسش تمام شده بود و کار میکرد آشنا شدم، قرار گذاشتیم از شوهرم طلاق بگیرم و با او ازدواج کنم.
همین کار را هم کردم، با شوهرم صحبت کردم تا از او طلاق بگیرم تا اینکه به واسطه مزاحمت یکی از همسایهها، شوهرم با آن پسر درگیر شد که در این درگیری همسرم کشته شد.
ادامه میدهد: خانواده شوهرم برای قاتل تقاضای قصاص کردند و فعلا در دادنامه برای من یک سال حبس در نظر گرفته شده زیرا من در قتل همکاری نداشتم و به خاطر همان 2 ساعتی که چیزی نگفته و رابطهام را با آن مرد مخفی کردم، اکنون در زندان هستم.
او درباره وضعیت پذیرش خانوادهاش پس از آزادی از زندان میگوید: خودتان میدانید هنگامی که چنین اتفاقی برای یک دختر میافتد، خانواده چه برخوردی میکند، خصوصا برای من که خانوادهای مذهبی دارم.
میگوید: خود من نیز هیچ گاه به این مسایل و آشنایی با فرد دیگر، حتی فکر هم نمیکردم، فقط به خاطر اینکه محبت در زندگیام وجود نداشت و تفاهم نداشتم، این اتفاق افتاد ولی خانوادهام حاضر به پذیرش این مساله نیستند و در این مدت یکسال تنها یک مرتبه به ملاقاتم آمدهاند.
سکوت میکند و بعد میگوید: من حتی نمیدانستم زنان هم به زندان میروند؛ تنها به این فکر میکردم که طلاق میگیرم و با مرد مورد علاقهام ازدواج میکنم ولی اشتباه کردم، با یک آشنایی همه چیزم را از دست دادم، زندگی، آبرو و شوهرم را...
رستگار، مشاور نوجوانان بند نسوان درباره او که به عنوان دستیار در بند زیر 18 سالهها حضور دارد، میگوید: همسر وی به هیچ عنوان نیازهای عاطفی او را برآورده نمیکرده و یک سرکوبهایی در زندگیاش وجود داشته که به این اقدام دست زده است.
رستگار خاطرنشان میکند: وی به عنوان دستیار در این بند حضور دارد، دستیاران برای بچههای اینجا حکم مادر را دارند چون سنشان از بقیه بیشتر است، طوری رفتار میکنند که نوجوانان این بند به آنها اعتماد کنند و احساس تنهایی و ناراحتی خود را با آنها در میان بگذارند و در حدی که در توانشان است، خلاء عاطفی آنها را پر کنند ولی باید به این نکته توجه کنیم که واقعیت زندگی را نمیتوان تغییر داد.
دختر دیگری که میگوید 21 ساله است و از 18 سالگی در زندان است، میخواهد که به داخل اتاق آنها بروم، بعد از این که در داخل اتاقی که تعدادی از هم اتاقیهای او حضور دارند، مینشینیم، میگوید: شما چه تصوری از اینجا دارید؟ اینجا آنچنان که فکر میکنید تمیزی ندارد!
منظورش را از تمیزی میپرسم، میگوید: دوست داریم خیلی آزادانهتر باشد، ما میخواهیم در همان سطحی که در بند آقایان مشاوره صورت میگیرد، در اینجا هم اینطور باشد.
او ادامه میدهد: دو هم جرم من که در بند آقایان هستند، اکنون رضایت شاکی را گرفتهاند ولی من حدود 3 سال است که اینجا هستم و موفق به گرفتن رضایت نشدهام.
از او در مورد جرمش میپرسم، خیلی راحت میگوید: آدم ربایی، 2 هم جرم داشتم، گفتند اگر این کار را نکنی ترا میکشیم، پسر عموی فردی را که در آگاهی بود و آنها می گفتند آدم پولداری است دزدیدیم و 14 روز طول کشید تا آنها به پدرش گفتند پول تهیه کند، بعد از فراهم شدن پول و در محل قرار، ماموران ما را گرفتند.
دختر دیگری با اشاره به اینکه نیروی کافی برای رسیدگی به مشکلات زندانیان و صحبت با خانوادهها برای پذیرش فرد و گرفتن رضایت شاکی وجود ندارد، اضافه میکند: ما احتیاج داریم که مشکلاتمان با خانوادههایمان حل شود، خیلیها هستیم که خانوادههایمان اینجا و در این شهر نیستند و از شهرستانهای مختلف کشور در اینجا ساکن هستیم ولی متاسفانه نیرو به اندازه کافی برای پیگیری مسایل ما وجود ندارد.
نفر سوم در حین حرفهای او میگوید: هر دو روانشناسی که در اینجا هستند کمک زیادی به ما میکنند ولی باید خدمات به مددجویان به گونهای باشد که دوباره به زندان برنگردند در حالی که در این چند سالی که ما به دلیل جرمهای سنگین اینجا هستیم، عده زیادی چند مرتبه به اینجا رفت و آمد کردهاند.
روانشناس بند: خانواده 80 درصد مددجویان به لحاظ اقتصادی زیر خط فقر قرار دارند
رستگار، روانشناس بند درباره صحبتهای زندانیان میگوید: مدت زیادی است که قسمت مشاوره در بند آقایان احداث شده و طبیعی است که اقدامات درمانی به صورت جدیتری در آن جا صورت میگیرد، البته ما در صدد آن هستیم که از دکترهای روانشناس در این بند استفاده کنیم ولی طبیعی است تا زمانی که اقدامات لازم و کافی صورت بگیرد و نتایج آن دیده شود، مدتی به طول خواهد انجامید.
وی درباره اقدامات صورت گرفته در رابطه با خانوادههای مددجویان گفت: در صورتی که خانوادهای تمایل داشته باشد، تا جایی که امکان داشته باشد با آنها ارتباط برقرار میکنیم و از کمکهای عاطفی و مادی مانند گذاشتن سند برای استفاده از آزادی مشروط و مرخصی استفاده میکنیم ولی در بسیاری از موارد یا اثری از خانواده پیدا نمیشود یا چنانچه خانواده پیدا شود، حاضر به پذیرش و ملاقات مددجو نیست.
وی همچنین اشاره داشت: به جز اقدامات مرکز مراقبت بعد از خروج که یکسری وامها به مددجویان میدهد، ما خودمان در موارد خاص برای کاریابی مددجو بعد از آزادی از زندان، اقدام میکنیم.
رستگار میافزاید: ما اقدامات خانواده درمانی هم انجام میدهیم، به این صورت که از خانواده دعوت میکنیم تا به ملاقات مددجو بیاید و چنانچه خود مددجو هم تمایل داشته باشد، بستری را فراهم میکنیم تا بتواند به آغوش خانوادهاش بازگردد.
وی خاطرنشان میکند: ولی فرزندان خانوادههای بدسرپرست یا آنهایی که خودشان منشا جرم فرزندانشان بودهاند، به خانه سلامت معرفی میشوند.
رستگار درباره خانه سلامت میگوید: خانه سلامت که در مرکز TC خواهران قرار دارد، جایی است که اطمینان نسبی داریم فرد دوباره به محیط سابق باز نمیگردد و آن قدر قوی شده که بتواند خود را حفظ کند.
وی دربارهی فعالیت مشاوره در بند دختران میگوید: این قسمت حدود 8 ماه است که احداث شده و هدفمان این است که در نوجوانانی که سنشان خیلی کم است و آمادگی پذیرش و آموزش بسیاری مسایل را دارند تغییرات مثبت ایجاد کنیم تا به زندگی سالم برگردند.
وی اضافه میکند: ما سعی میکنیم نیازهای مددجویان را از ابتدای ورود بر اساس هرم نیازها بر طرف کنیم، نیاز به امنیت، ایمنی، محبت، و...
رستگار درباره نبود کانون اصلاح و تربیت برای دختران میگوید: اینجا با این نیت احداث شد که تبدیل به کانون اصلاح و تربیت دختران شود، در حال حاضر نیز تقریبا همین طور است، چون خیلی چیزها مانند تلفن و موسیقی که در زندان ممنوع است، اینجا آزاد است، همچنین فکر میکنم از مددجویان این بند انگشت نگاری نشده و حضور در این بند برایشان سابقه محسوب نمیشود.
وی درباره سطح خانوادگی و تحصیلات مددجویان میگوید: سطح خانوادههای مددجویان پایین است به طوری که خانواده 80 درصد مددجویان به لحاظ اقتصادی زیر خط فقر قرار دارند یعنی خانواده متلاشی شده و حتی امکانات اولیه زندگی را هم ندارند.
وی درباره سطح تحصیلات زندانیان میگوید: ما در مجموع اینجا 3 دیپلم داریم و بقیه سیکل و بیسوادند.
پیکردوست، مسوول بند مشاوره نوجوانان نسوان دربارهی آمار مددجویان میگوید: ما در این بند حدود 60 مددجو داریم.
وی درباره آمار روزانه ورود و خروج زندانیان نوجوان بیان میکند: نمیتوان آمار دقیقی در این زمینه ارائه داد، گاهی ممکن است 2 تا 3 روز ورودی نداشته باشیم و گاهی ممکن است چند روز متوالی، روزانه 5 الی 6 نفر بیایند.
پیکردوست درباره اولویت جرایم دختران زیر 18 سال میگوید: اکثریت این دختران به دلیل رابطه نامشروع و سپس سرقت و مواد مخدر اینجا هستند، البته 90 درصد کسانی که رابطه نامشروع دارند یا معتاد به مواد مخدر هستند یا با مواد دستگیر شدهاند.
وی میافزاید: قبلا جرم مواد مخدر بیشتر بود و اولویت بعدی، سرقت و رابطه نامشروع بود ولی هر چه میگذرد، جرایم مربوط به رابطه نامشروع بیشتر میشود.
مسوول بند مشاوره نوجوانان نسوان درباره وضعیت صدور حکم زندانیان این بند میگوید: کسانی که وضعیت پروندهشان هنوز مشخص نیست، میتوانند به قید وثیقه یا تحت کفالت آزاد شوند تا حکمشان صادر شود، منتها بسیاری از خانوادهها قادر به گذاشتن وثیقه نیستند.
وی در ادامه میگوید: مدت زمانی که طول میکشد تا حکم قطعی برای مددجو صادر شود، بستگی به جرم دارد، چنانچه جرم سبک باشد نهایتا یک ماه طول میکشد، ولی چنانچه قتل و پروندههای سنگین باشد، ممکن است یکسال هم طول بکشد.
نامش اکرم است، 13 سال سن دارد و جرمش رابطه نامشروع است. بیشتر از سنش به نظر میرسد ولی هنگامی که صحبت میکند، همان نوجوان 13 ساله است. میگوید: من و دوستم را با 4 پسر گرفتند، من و دوستم رفته بودیم بیرون، ما را به زور سوار موتور کردند و ما را به خانهای بردند و به ما تجاوز کردند.
در ادامه میگوید: مرا به زور به آن خانه بردند، هر چه به قاضی گفتم، نپذیرفت، چطور میتوانم این مساله را ثابت کنم.
کلماتش را به سختی و ناواضح ادا میکند، این طور به نظر میرسد که از گفتن این جملات خجالتزده و شرمنده است.
اضافه میکند: خودم به مامورها زنگ زدم که آمدند و ما را دستگیر کردند، دوستم و آن 4 نفر تحت سند آزادند ولی من الان 2 سال است که اینجا هستم.
میپرسم قبلا هم اینجا آمدهای؟ پاسخ میدهد: یک بار دیگر هم به جرم بدحجابی آمدم.اکرم در مورد خانوادهاش میگوید: مادرم در بند نسوان زندان مشهد به جرم اعتیاد زندانی است، پدرم هم به همراه برادر 5 سالهام در کرمان است، من اینجا ملاقاتی ندارم.
"لیلا" به لحاظ ظاهر و جثه، کم سن و سالتر از بقیه به نظر میرسد. جرمش حمل مواد مخدر است که حکم آن یکسال حبس و 400 هزار تومان جریمه است.
9 ماه است که در زندان است. میگوید: به علت نداشتن پول این جرم را انجام دادم، مواد را از زن برادرم گرفتهام، پدر و مادرم فوت کردهاند و من با برادرم زندگی میکردم ولی اکنون او هم به جرم مواد در زندان است.
ادامه میدهد: "خونه بهتره، آزاد که بشم میرم خونه، دیگه فهمیدم زندان چه جاییه، دیگه مواد نمیفروشم، میرم سرکار، تنبیه شدم ...".
بلوکی، مدیر زندان مشهد دربارهی بند مشاوره میگوید: بند مشاوره نوجوانان از طریق 2 روانشناس و یک مددکار که روانشناس هم هست، اداره میشود.
بلوکی میافزاید: در حال انجام کارهای ابتدایی بوده و به دنبال این هستیم که یک روان درمان نیز در بند مشغول به کار شود.
وی درباره اجرای حد قصاص و شلاق در بند زیر 18 سال میگوید: تاکنون چنین حکمی نداشتهایم.
وی درمورد وضعیت پذیرش خانوادههای نوجوانان میگوید: به طور کلی نمیتوان گفت در خصوص این گروه سنی عدم پذیرش زیاد است، به همین دلیل آمار برگشت در زیر 18 سالهها بسیار کم است.
بلوکی به این مساله اشاره میکند که زیر 18 سالههای سابقهدار نیز در همین جا نگهداری میشوند زیرا جای دیگری برای نگهداری آنها نداریم.
وی در پایان سوالی قابل تامل مطرح میکند: یک دختر زیر 18 سال، چرا باید جرمی مرتکب شود که نیاز به کانون اصلاح و تربیت باشد؟
نوشته شده توسط : علی
در حالی که بنا بر اعلام رسمی دولت عراق، نزدیک به نیمی از عملیاتهای تروریستی که به قتل مردم مظلوم این کشور منجر میشود، توسط تروریستهای سفرکننده به عراق از مبدأ عربستان انجام میشود، ساخت دیوار حایل در نقطه مرزی عربستان با عراق، سؤالات زیادی را ایجاد کرده است.
به گزارش استان سماوه عراق، مدتهاست که سعودیها با هزینه گزافی در حال زدن یک دیوار چهار متری در مرز عراق و عربستان هستند و جالب آنکه این دیوار دست کم تاکنون تنها در بخشهای شیعهنشین عراق زده شده است.
یکی از چهرههای محلی استان سماوه به خبرنگار «بازتاب» گفت: این امر معنای خاصی دارد و آن این که در صورت سخت شدن اوضاع شیعیان، به هر دلیل آنان نتوانند به سعودی پناه ببرند و کاملا در تنگنا باشند. جالب آنکه در ماجرای انتفاضه شمار زیادی از شیعیان راهی رفحا در عربستان شدند. رفتن این جماعت در سعودی به هر دلیل برای این کشور خطرناک است.
وی افزود: نکته دوم آن که اجازه انجام هر حرکتی از سوی شیعیان در سعودی گرفته میشود و به علاوه بودن این دیوار به این معناست که سعودی هر کسی را که خواست به داخل عراق میفرستد، اما به صورت عادی مانع میشود. اگر توجه داشته باشیم «القاعده» جدید که سعودی آنها را تربیت کرده، فقط ضد شیعه هستند نه ضد آمریکا، درخواهیم یافت که چرا سعودی تلاش میکند فقط به افراد خاصی اجازه ورود به عراق بدهد.
وی درباره ساخت این دیوار در بخشهای سنینشین مرز عراق و سعودی گفت: دستکم تا الان چنین اتفاقی نیفتاده است. خود این هم معنادار است. عربستان در پی جدا کردن بخشهای شیعهنشین عراق از سعودی است، اما بخشهای سنینشین آزاد هستند. این چیزی است که برای امنیت عراق فوقالعاده خطرناک است. سعودی از این مسیرها که هیچ عراقی یا آمریکایی بر آنها نظارت ندارد، هرچه بخواهد داخل عراق می فرستد و هر کسی را بخواهد اعزام می کند.
گفتنی است، در گزارش اخیر، کروکر و پترائوس به کنگره آمریکا، ایران مخل امنیت عراق دانسته و نقش تروریستهای سعودی کمرنگ شده است.
این در حالی است که همه شواهد، حاکی از آن است که کشورهای عربی پشت سر تروریستها هستند و در رأس آنها عربستان و اردن و بعد هم سوریه، هر کدام به یک دلیل ایفای نقش میکنند. این که چرا آمریکا در مقابل عربستان نمیایستد، شاید به این خاطر است که عربستان لابیهای محکمی در کنگره آمریکا دارد و روابط مالی، اقتصادی و سیاسی مانع میشود. در واقع سعودیها میدانند که دولت آمریکا دستش برای هر کاری باز نیست و برای همین با او بازی میکنند.
گفتنی است، بر پایه آمارهای اعلام شده، بیش از ۶۰۰ هزار عراقی از زمان آغاز حمله آمریکا به عراق کشته شدهاند که با کاستن ۱۰۰ هزار عراقی کشته شده به دست نظامیان آمریکا، وهابیون اعزامی از عربستان را میتوان قاتل نزدیک به ۲۵۰ هزار زن و مرد و کودک مظلوم عراقی دانست.
نوشته شده توسط : علی
اندونزی دومین سطح هشدار درباره سونامی را بالا برد.
به گزارش شبکه خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه ، در پی بروز پس لرزه ای به قدرت شش و شش دهم ریشتر که بعد از زمین لرزه شدیدی که چندروز پیش در سواحل غربی سوماترا به وقوع پیوست اندونزی سطح دومین هشدار را در خصوص وقوع سونامی بالا برد.
نوشته شده توسط : علی
وزیر کشور دولت اصلاحات وجود احزاب و تشکلهای شناسنامهدار را برای تمشیت امور جامعه ضروری دانست و گفت:وقتی قانون اساسی وجود احزاب را تایید میکند و وقتی قوانین موضوعه دیگر کشور به ساماندهی سلایق در قالب احزاب تاکید دارند دستگاه اجرایی باید این واقعیت را بپذیرد.
«عبدالواحد موسویلاری» در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا خاطرنشان کرد: اینکه دستگاه اجرایی خودش را وابسته به هیچ حزبی نداند، میل اوست و میتواند بگوید من در غالب احزاب موجود کار نمیکنم. البته مردم حق دارند که از دستگاه اجرایی و مدیران اجرایی بپرسند که اگر شما در قالب هیچ حزب و تشکلی کار نمیکنید مبانی فکری و سلایق و دیدگاههایتان را چطور سامان میدهید و از چه طریق به اطلاع مردم میرسانید. چه طور می خواهید در صحنه حاضر شوید؟
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز گفت: برخی اظهار نظرها درباره احزاب کلیگویی و شانه خالی کردن از زیر بار مسوولیت و واقعیتگریزی است و میخواهند واقعیت را به خاطر اهداف خاص خود نادیده بگیرند.
موسویلاری با تاکید بر اینکه «برای ترمیم رابطه تشکلهای صنفی ، سیاسی با بدنه اجرایی کشور، تن دادن متوالیان امر به قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور شرط لازمه است و البته شاید شرط کافی نباشد»، ادامه داد: همراهی و همدلی احزاب و تشکلها برای تامین مصالحه عموم ومنافع ملی نیز شرط دیگر است.
وزیر سابق کشور با اظهار خشنودی از اینکه «احزاب و تشکلهای موجود کشور براساس قانون شکل گرفته و از معبر قانون موجودیت پیدا کردهاند و زیر چتر مقررات جمهوری اسلامی فعالیت میکنند»، ادامه داد: با توجه به این مساله، موجودیت احزاب مورد تایید نظام است و دستگاه اجرایی نیز باید به احترام کلیت نظام احزاب و تشکلها را آنگونه که هستند، ببیند.
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارزافزود: یکی از خطراتی که موجود که دستگاه اجرایی حتما باید به آن توجه کند، این است که اگر ما تن به احزاب و تشکلهای شناسنامهدار قانونی ندهیم و حزبگریزی را شعار خود قرار دهیم و برای آنکه خودمان را به تعبیر برخی وامدار هیچ حزبی ندانیم تقلا کنیم، خطر سقوط در دام باندهای مافیایی و باندهایی که نام و نشان ندارند اما منافع مادی و اقتصادی خود را بر مصالح ملی ترجیح میدهند، زیادتر میشود.
موسوی لاری با بیان اینکه «وقتی یک حزب شناسنامهدار اظهار وجود میکند مسیر ظهورش مشخص است»، در عین حال افزود: احزاب نانوشته، محفلها ، باندها و محافل قدرتی که نام و نشان ندارند، اما تاثیرگذار هستند برای آینده کشور خطرناکند. این محافل و باندها مدیریت اجرایی کشور را دور میزنند و برای آن نسخههایی میپیچند که آن را در مسیری که برخلاف مصالح ملی و منافع ملت است میاندازد.
وزیر سابق کشور با تاکید بر اینکه «ترمیم رابطه احزاب وتشکلها و ایجاد پیوند بین احزاب شناسنامهدار و تشکلهای صنفی و سیاسی با بدنه اجرایی یک ضرورت برای نجات از باندهای مافیایی قدرت است»، گفت: باید احزاب را به رسمیت شناخت و آنها را تقویت کرد و حضور آنها را در عرصه مدیریتی کشور مغتنم شمرد.
نوشته شده توسط : علی
پادشاه عربستان در دیدار با وزیر اطلاعات ایران با تاکید بر اینکه تهران و ریاض دو هم پیمان مهم برای یکدیگر هستند خواهان همکاری دو کشور در مسائل مهم منطقه ای شد.
به گزارش پرس تی وی، پادشاه عربستان در دیدار با محسنی اژهای وزیر اطلاعات ایران که برای تسلیم پیام محمود احمدی نژاد به پادشاهی عربستان، به ریاض سفر کرده ضمن هم پیمان و دوست خواندن دو کشور خواستار همکاری های راهبردی دو طرف برای حل چالش های منطقه ای شد.
امیر عبدالله همچنین تهران و ریاض را دو کشوری دانست که نفوذی بسیار در جهان اسلام دارند و خواستار گفتوگوی دو طرف در خصوص تحولات منطقهای شد.
پادشاه عربستان تمایل کشورش را برای افزایش همکاریهای بیشتر با ایران اعلام کرد.
اژهای نیز به نوبه خود ضمن تاکید بر همکاری بیشتر دو کشور در خصوص تحولات منطقهای خواستار همکاری برای کاهش مسائل و مشکلات موجود در عراق شد.
نوشته شده توسط : علی
طنز چارخونه مدتی است شبهای مردم ایران را شاد نگه داشته است. این سریالهای تلویزیونی دنبالهدار داخلی که نمایی از طنز در آن وجود دارد و در این چند ساله چند بار تجربه شده است، رابطه مستمری را بین مردم و تلویزیون برقرار میکند که متأسفانه خیلی وقتها با استدلالهای بیپایه هجومی آورده میشود و این سریالها قطع میشود. طنز چارخونه که دوست خوبم آقای سروش صحت آن را مدیریت میکند، در میان سریالهای طنز از چایگاه ویژهای برخوردار است. موضوعاتش که البته گاهی معمولی و تکراری است، ولی بیشتر از گذشتهها به حوادث غیرسیاسی روز میپردازد. چهرههای شناخته شدهی طنز کار خوبی ارائه میدهند ولی از آقای صحت که در فضاهای جدید اجتماعی حضور دارد و آدمهای زیادی را میشناسد، انتظار میرفت که بتواند از نیروهای بازیگر جدیدتری هم استفاده کند. من در عرصهی فیلم خود را از کارشناسان فنی نمیدانم و به همین دلیل اعتقاد ندارم که تلویزیون باید برنامههایی بسازد و پخش کند که فقط اهالی هنرشناس فنی این حوزه آن را بپسندند. میزان استقبال مخاطب عام از برنامهها خود یکی از معیارهای قضاوت در مورد خوبی و بدی برنامهها باشد. طنز چارخونه اگر چه کاملاً معلوم است که دهها ملاحظه سیاسی و اجتماعی و قومی و فنی آن را احاطه کرده است اما از سریالهایی است که به خوبی مخاطب را جلب کرده است. به دستاندرکارانش و به بازیگران دوستداشتنیاش و به کارگردان خوبش این موفقیت را که حداقل در این شرایط سخت داخلی و خارجی و در میان این دلهرهی وحشتناک، لبخندی را بر لب مردم جاری میکنند، تبریک میگویم؛ فقط کاش دل افغانیهای دوستداشتنی که زحمتکشترین و بیادعاترین و رنجکشیدهترین قوم روی زمین هستند را آزرده نمیکردند.
نوشته شده توسط : علی
اختتامیه جشنواره خانه سینما برگزار شد.
چلمبه: نمیدونم چرا ریش و سبیل آقای آئیش منو یاد صحبتهای فرمانده ناجا می اندازه؟!
رئیسجمهور به اعضای تیمهای بسکتبال و والیبال پژو 206 هدیه داد.
- فکر کنم رئیسجمهور باید به ایشون پژو 200006 هدیه بدن!
بیمارستان سوانح سوختگی در قم با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد
لنکرانی: ها! چیه؟ مگه بوی سوختگی میاد؟!
سربازان انگلیسی بصره را تحویل مقامات عراقی داده و به خانههایشان بازگشتند(البته این سربازه آمریکاییه!)
- مثل اینکه این سربازای بدشانس هم یه جورایی دل دارن و وقتی برمیگردن، همچین صحنههایی درست میشه!
مسابقات موجسواری در سواحل خلیج همیشه فارس برگزار شد.
- چه صفایی دارن این بچههای جنوب، کاش موجسواری سیاسیون هم مثل اینا بود.
گزارش کاملا" درست! و مستند! کروکر و پترائوس به کنگره ارائه شد
هیلاری: شیطونه میگه با یه صندلی بزنم تو سرش تا این خزعبلاتش رو تموم کنه!
نوشته شده توسط : علی
قلیان، سیگار و مشروبات الکلی، در میان مواد اعتیادآور مورد استفاده در جمع دانشجویان دانشگاههای تهران، بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص دادهاند.
براساس پژوهشی که با محور شیوع شناسی مصرف مواد مخدر در میان 2 هزار و 997 دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاههای امیرکبیر تهران، علامه طباطبایی، هنر، علم و صنعت و تربیت معلم انجام شد تریاک، حشیش، اکستازی، شیشه، هروئین و کراک در رتبههای بعدی مصرف قرار گرفتند.
دکتر فرهاد خادمیان، عضو کمیته پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت در تشریح نتایج این پژوهش که در سال تحصیلی 85 - 84 انجام شد، گفت: الگوی مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان ایرانی با دانشجویان سایر کشورها مشابه است و خوشبختانه شیوع مصرف موادی مانند تریاک، حشیش، اکستازی، شیشه، هروئین و کراک کمتر از 3 درصد است اما همین تعداد نیز باید از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
دانشجویان دختر و مصرف خودسرانه دارو
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، به افزایش مصرف خودسرانه داروهای مجاز در بین دانشجویان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر داروهای دیازپام، دیفنوکسیلات، ترامادول و ریتالین به ترتیب دارای بیشتری شیوع مصرف در بین دانشجویان هستند که البته این الگو برای سایر افراد بزرگسال غیر دانشجو نیز صادق است.
شروع اعتیاد از خارج دانشگاه
عضو کمیته پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت همچنین با اشاره به میزان شیوع مصرف مواد مخدر در رشتههای مختلف دانشگاهی بر اساس نتایج تحقیق انجام شده، گفت: شیوع مصرف انواع مواد مخدر به ترتیب در بین دانشجویان رشته هنر، دانشجویان فنیو مهندسی و پس از آن دانشجویان علوم انسانی از سایر دانشجویان بیشتر است. وی همچنین به شاخص سن شروع مصرف مواد مخدر با توجه به نتایج حاصل از تحقیق مذکور اشاره و عنوان کرد: اکثر دانشجویان عنوان کردند که مصرف مواد اعتیادآور را بالاتر از 18 سالگی آغاز کردهاند.
به گزارش ایسنا، طارمیان با بیان اینکه اکثر دانشجویان تحت پوشش این تحقیق اعلام کردند که شیوع مصرف مواداعتیاد آور اعم از سیگار، قلیان، مشروب و حشیش را قبل از ورود به دانشگاه آغاز کردهاند، تاکید کرد: در مورد همه انواع مواد مخدر گرایش به مصرف مواد همراه با دوستان و به صورت محفلی در مرتبه اول و پس از آن گرایش به مصرف مواد اعتیادآور در تنهایی و با خانواده قرار دارد. وی در ادامه با اشاره به میزان تاثیرگذاری مکانهای مختلف در گرایش به مصرف مواد اعتیادآور گفت: بر اساس نتایج این تحقیق، اکثر دانشجویان در بالاترین درصد، گرایش به مصرف سیگار در سفر و گردش تفریحی با دوستان دارند که این امر در مورد مشروب بیشتر در مورد مصرف در میهمانیهای خانوادگی و در مورد هروئین بیشتر در مورد مصرف در منزل خود فرد به همراه دوستان صادق است.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه طبق نتایج این تحقیق شیوع مصرف انواع مواد مخدر در بین دانشجویان پسر بیش از دانشجویان دختر است، به تاثیرگذاری خوابگاهی بودن و نبودن در گرایش به مصرف مواد اعتیاد آور اشاره و اضافه کرد: در پژوهش صورت گرفته در مورد شیوع شناسی مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان تهرانی، حدود 60 درصد از دانشجویان بومی و غیرخوابگاهی و 40 درصد خوابگاهی بودند که نتایج این تحقیق نشان داد، برخلاف تصور اکثر افراد، شیوع مصرف هر نوع ماده اعتیادآور در بین دانشجویان غیرخوابگاهی بیش از دانشجویان خوابگاهی است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش تعامل با تعداد بیشتری از دوستان مصرفکننده مواد مخدر، گرایش به مصرف مواد اعتیاد آور در بین دانشجویان را افزایش میدهد، به برخی از عوامل خطر موثر در گرایش به مصرف مواد اعتیادآور اشاره کرد و گفت: عواملی مثل نزاع فیزیکی با دیگران که معمولا از پرخاشگری افراد ناشی میشود، احتمال مصرف سیگار را تا دو برابر افزایش میدهد که البته این امر در مورد عوامل خطر دیگری مانند نزاع لفظی با دیگران، صدمه زدن به خود و دیگران در هنگام عصبانیت برای سیگار و مواد اعتیاد آور دیگری مثل قلیان و مشروباتالکلی نیز صادق است.
گفتنی است پژوهش شیوعشناسی مصرف مواد اعتیادآور در بین دانشجویان تهرانی با همکاری مشترک دکتر جعفر بوالهری رئیس انیستیتو روانپزشکی تهران و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران به سفارش ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت علوم به وسیله مرکز مشاوره دانشگاه تهران انجام شد.
نوشته شده توسط : علی
نخستوزیر ژاپن یک روز پس از اعلام کنارهگیریاش از قدرت در بحبوحه کاهش شدید حمایتهای مردمی و جارو جنجالها بر سر کمک ژاپن به نیروهای ائتلاف تحت امر آمریکا در افغانستان، به دلیل خستگی مفرط در بیمارستان بستری شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، کائورو یاسونو، دبیرکابینه ژاپن گفت: نتایج آزمایشهای پزشکی نشان خواهد داد که آیا آبه مجبور به ماندن در بیمارستان خواهد بود یا مرخص می شود.
شینزو آبه، نخستوزیرمستعفی ژاپن حزبش وهمچنین کابینهاش را با تصمیم ناگهانی برای کنارهگیری از قدرت در تعجب و حیرت فرو برد. استعفای وی درست چند روز پس از اینکه قول داده بود حمایتها از ماموریت نیروی دریایی ژاپن در سوخت رسانی به ناوهای نیروهای ائتلاف در اقیانوس هند را بدست خواهد آورد، اعلام شد.
آبه ملیگرا که دولتش به دلیل یک سری رسواییها و شکست حزبش در کسب کنترل مجلس علیای پارلمان در انتخابات ژوییه به شدت آسیب دیده بود، گفت: فکر کردم یک تصمیم سریع لازم است و تاخیر بیشتر ممکن است باعث هرج و مرج سیاسی شود. فهمیدم که قادر به عملی کردن قولهایی که دادهام نیستم. من خود مانعی برای اجرای برخی از این قولها شده بودم.
چهار تن از وزیران کابینه آبه به دلیل برخی رسواییها مجبور به استعفا شدند، کنارهگیری یکی از این وزیران تنها یک هفته پس از انتخابش صورت گرفت. وزیر کشاورزیاش نیز به دلیل رسوایی مالی در ماه مه استعفا داد.
حزب لیبرال دموکرات ژاپن اعلام کرده است که از یک روند عادی انتخاباتی برای تعیین جانشین وی به عنوان رهبر حزب تا 19 سپتامبر تبعیت خواهد شد. از آنجا که این حزب کنترل مجلس سفلی را برعهده دارد رهبر این حزب حتما نخستوزیر بعدی خواهد بود.
انتظار می رود تارو آسو، وزیرخارجه محافظهکار پیشین نامزدی خود را برای کسب این منصب تا اواخر امروز (پنجشنبه) اعلام کند.
این در حالی است که درخواستها برا ی برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس قدرتمند سفلی که وظیفه انتخاب نخستوزیر را برعهده دارد، به شدت روبه افزایش است.
روزنامه ی آساهی شیمبون نوشت : باید از رای دهندگان پرسیده شود که فرد منتخب آنها کیست. این تنها راه برای بازگرداندن سیاست به اصل اعتماد مردمی است.
برخی قانونگذاران بازگشت جونیشیرو کوایزومی، نخستوزیر پیشین ژاپن به قدرت را خواستار شدهاند.
جنجالها بر سر تغییر رهبری در این کشور در حالی ادامه دارد که پارلمان سرگرم بررسی ماموریت نیروی دریایی در اقیانوس هند است. مخالفان متعهد شدهاند که نگذارند این ماموریت تمدید شود.
نیروی دریایی ژاپن وظیفه ارسال سوخت برای ناوهای نیروهای ائتلاف در اقیانوس هند را از نوامبر 2001 برعهد ه داشته است.
توماس شفر، سفیر آمریکا در ژاپن در دیدار با مقامهای ژاپنی سعی کرد درخواست های واشنگتن را به آنها برای تمدید این ماموریت ابلاغ کند.
تونی اسنو، سخنگوی کاخ سفید از توضیح در این خصوص خود داری کرد و تنها گفت که ژاپن متحد کلیدی آمریکا است. وی تاکید کرد: ما به همکاری کامل با ژاپن در تمامی مسائل ادامه خواهیم داد .
نشریات ژاپنی با انتقادات شدید از تصمیم آبه برای کنارهگیری وی را "بیمسوولیت" خوانده و برگزاری انتخابات زودهنگام را خواستار شدند.
ماینیچی شیمبون در سرمقالهاش نوشت: این یک کوتاهی و قصور در قدرت است. این کار موثر نخواهد بود و تنها میتوان گفت که یک بیمسوولیتی محض است. شرم آور است که چنین نخستوزیری مسوولیت هدایت کشور را در دست داشته باشد.
آساهی شیمبون نوشت: حتی زمان استعفای آبه بسیار حیرت آور بود. وی واقعا از قدرت به کنار انداخته شد. این امر بیسابقه بوده است. او به تازگی کابینهاش را ترمیم کرده بود. سخنرانی سیاسی داشت و با مردم از تصمیمات آتیاش گفته بود. اینکه میحواهد در منصبش به عنوان رهبر کشور بماند. این اقدام واقعا بیمسوولیتی است.
یومیوری شیمبون نیز نوشت: زمان این کنارهگیری آنقدر بد بود که حتی نخستوزیررا نمیتوان به عنوان یک بیمسوولیت مورد انتقاد قرارداد. هرکس جانشین آبه شود، اولین وظیفهاش تضمین ادامه ماموریت نیروی دریایی است. استعفای آبه به معنای این نیست که تعهدات ژاپن به جامعه بینالمللی منقضی شده است.
اکثر روزنامههای ژاپنی همچنین انحلال پارلمان توسط دولت جدید را خواستار شدند.
ماینیچی شمبون نوشت: مجلس سفلی را منحل کرده و به سخنان مردم گوش کنید. این حرف ما به نخستوزیر جدید است. به نظر ما انحلال مجلس سفلی اقدامی سازنده و نشان دهنده خواست مردم و باعث خاموش کردن مشاجرات و اختلافات است.
نوشته شده توسط : علی
سید محمد علی حسینی گفت: جمهوری اسلامی احترام معتقد است هتک حرمت ادیان و چاپ کاریکاتورهای موهن موجب تنفر و چالش بین ادیان گشته و مغایر با ارزشهای مورد احترام تمامی فرهنگهاست که زمینه تخاصم فرهنگی و تنفر آفرینی و آسیب به آرامش و صلح جهانی و چالش های فراگیر تر را فراهم میسازد.
سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن گفتوگو با گروهی از خبرنگاران با تشریح اقدامات وزارت امور خارجه در ارتباط با اهانت به مقدسات اسلامی به سئوالات آنان پاسخ گفت.
متن پرسش و پاسخ حسینی و خبرنگاران به این شرح است:
* همانگونه که خبر دارید اخیرا در سوئد با چاپ کاریکاتوری موهن از حضرت محمد ( ص) به مقدسات اسلامی توهین گردید، وزارت امور خارجه کشورمان چه اقداماتی را در محکوم نمودن این اقدام انجام داده است؟
حسینی : وزارت امور خارجه کشورمان بعنوان اولین دستگاه دیپلماسی در میان کشورهای اسلامی بود که اقدام به پیگیری موضوع کاریکاتور موهن بلافاصله پس از اطلاع از انتشار آن نمود. در همین رابطه پس از انتشار کاریکاتور سرپرست سفارت سوئد در تهران به وزارت خارجه احضار و اعتراض شدید کشورمان به این موضوع اعلام شد. متعاقب اقدام وزارت امور خارجه ، سایر کشوهای اسلامی نیز نسبت به محکوم کردن این رویکرد اهانت آمیز عمل نموده و روند واکنش ها به صورت فراگیر مطرح گردید.
فعال شدن سفارت کشورمان دراستکهلم ، رایزنی با سفرای کشورهای اسلامی در سوئد برای تسلیم نامه های اعتراض آمیز به مسئولین سوئدی، اعترض و محکوم شدن آن در جلسات سخنگوئی هفتگی و اعتراض معاون وزیر امور خارجه در سفر به سوئد از جمله این فعالیت ها بوده است.
وزارت امور خارجه همچنین ضمن رایزنی با وزرای شرکت کننده در اجلاس حقوق بشر وتنوع فرهنگی ، خواهان درج محکومیت اهانت به ادیان در بیانیه پایانی گردید.
باید تاکید کنم که وزارت امور خارجه همواره پاسدار ارزش های اسلامی واعتقادی بوده وهیچگاه در اینگونه موارد ، سکوت نکرده و نخواهد کرد.
* بعد از اهانت رونامه دانمارکی این دومین موردی است که رسانه های اروپایی به مقدسات اسلامی توهین می کنند، ارزیابی شما ازاین اقدام آنها چیست؟
- این گونه اقدامات با هدف ترویج تنفر و گسترش نژاد پرستی صورت می گیرد که محکوم و مطرود است. این رویکرد ها باورهای دینی ومذهبی را مورد هدف قرار داده و زمینه های تضاد ونزاع فرهنگی را تشدید ساخته است. در این میان نقش عوامل مغرض و مشکوک را نیز نباید در اینگونه جریانات نادیده گرفت. ما اینگونه اقدامات را برنامه ریزی شده از سوی برخی محافل ضد دینی و معاند با ادیان و فرهنگ های مختلف میپنداریم وآن را به عنوان یک پدیده ضد حقوق بشر محکوم می کنیم .
خوشبختانه در هر دو مورد مسلمانان جهان با واکنش یکپارچه ومناسب خود که عمدتا بر محور روشنگری و یاد آوری منشور سازمان ملل ومصوبات سازمان کنفرانس اسلامی و مولفه های بنیادین حقوق بشر و احترام به تنوع فرهنگی استوار بود، نیات شوم عوامل مشکوک ماورای این جریانات را آ شکار ساختند.
* برخی محافل غربی چاپ کاریکاتور ها را در راستای آزادی بیان و نشر ارزیابی می کنند، نظر شما در این خصوص چیست؟
- بی احترامی ، تنفر آفرینی ، اهانت به ادیان و فرهنگ ها در چارچوب آزادی نشر و بیان نمی گنجد. اینگونه اقدامات در مخالفت آشکار با بند 2 ماده 20 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین ماده 4 کوانسیون بین المللی رفع کلیه اشکال نژاد پرستی که هر گونه تبلیغ و تشویق وتبعیض ، خشونت و خصومت را تقبیح و قانونا ممنوع نموده است ، قرار دارد. لذا یک نوع قانون شکنی و بی احترامی به قوانین وحرمت شکنی نسبت به حریم های فرهنگی به حساب می آید که از سوی هیچ فرد آزاد و منصفی پذیرفتنی نخواهد بود.
* نظر جمهوری اسلامی ایران در قبال اینگونه اقدامات چه بوده است؟
- ما همواره اقداماتی را که به توهین به ادیان و یا ارزشهای الهی و نژاد پرستی منجر شده است، محکوم کرده ایم . جمهوری اسلامی ایران احترام به ارزش ها و مقدسات مذاهب و ادیان الهی را نه تنها در چارچوب آموزه ها و تعلیمات دینی ، بلکه در موازین اخلاقی ، حقوقی و بین المللی از جمله مفاد معاهدات بین المللی حقوق بشر مورد تاکید قرار داده و حفظ و رعایت آن را خواستار شده است. ما اعتقاد داریم که هتک حرمت ادیان و چاپ کاریکاتورهای موهن موجب تنفر و چالش بین ادیان گشته و مغایر با ارزشهای مورد احترام تمامی فرهنگها است. ضمن اینکه اینگونه اقدامات زمینه های تخاصم فرهنگی را فراهم آورده که بی توجهی به آن می تواند موجب تنفر آفرینی و آسیب به آرامش و صلح جهانی و چالش های فراگیر تر را فراهم سازد. ما در راستای ایجاد تقویت روح محبت ، مهرورزی و عدالت بین ادیان و مراودات بهتر میان آنان تمامی مساعی خود را بر پایه فرهنگ ها وادیان معمول داشته ایم .
* علت سکوت دولتمردان ،شخصت ها ، محافل مذهبی و روشنفکری اروپایی در قبال اهانت به ادیان ناشی از چیست؟
- ما هرازگاهی شاهد بی مبالاتی برخی از مقامات و شخصیت های اروپا در حرمت شکنی حریم امن فرهنگ ها و ادیان بوده ایم که این موضوع به افزایش تنش منجر شده است. آنها باید استاندارد های دوگانه در دفاع از ارزشهای انسانی و حقوق بشر جهانی را کناره گذارده و در قبال مسائلی که احساسات و عواطف جامعه جهانی را به چالش می کشند. موضع شایسته تری داشته باشند. بی تفاوتی آنها برای ما قابل درک نیست . ضمن اینکه بی احترامی به رویه های پذیرفته شده اخلاقی و احترام به فرهنگ های مختلف و نقض قوانین مربوط به مقابله با توهین به ادیان قابل توجیه نیست.
بنظر من بخشی از بی تفاوتی نسبت به هنجارهای قابل احترام به تفسیر های نادرست و نشات گرفته از نژاد پرستی و تنفرآفرینی برای دیگران مربوط است . آنها دچار تناقض جدی در این مسئله هستند. محققین و متفکرین را با تهدید و آزار مواجه می سازند.
اجازه نشر بسیاری از کتب و حتی نشریه برای موسسات اسلامی را صادر نمی کنند. حتی کانال های تلویزیونی ماهواره ای را که با سیاست های آنها همخوانی نداشته باشند به تعطیلی می کشانند. از سوی دیگر در قبال توهین آشکار به باورهای یک میلیارد مسلمان جهان سکوت کرده و یا از بانیان آن حمایت بعمل می اورند. آنها باید ابتدا این تناقض را بطور منطقی پاسخگو باشند . بنظر می رسدکه حد و مرز آزادی بیان و نشر در غرب دچار خدشه جدی شده است.
* تلاش های بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان برای مقابله با این حرکات چه بوده است؟
- وزارت امور خارجه همواره با یاد آوری قطعنامه های مصوب کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص مقابله باتوهین به ادیان و مذاهب و همچنین قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون گفت و گوی بین فرهنگ ها تمدنها که طی آن بی حرمتی به مذاهب و مقدسات مردود شمرده شده سعی نموده است تا نظر جامعه جهانی را به اقدامات اسلام ستیزانه و تفرقه افکنانه جلب نماید.
وزارت امور خارجه همچنین مصوبه اجلاس فوق العاده سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی درمکه را که طی آن موضوع اسلام ستیزی و تبعیض نژادی مورد اعتراض و انتقاد شدید قرار گرفت. بارها مورد تاکید قرار داده و از رشد اسلام ستیزی و توهین به اسلام ومقدسات اسلامی در برخی از کشورهای اروپایی اظهار تاسف ونگرانی شدید کرده است.
اجلاس حقوق بشر و تنوع فرهنگی در تهران نیز که با تلاش گسترده دستگاه دیپماسی کشورمان برگزار شد. این امکان را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم آورده است تا با تاسیس دفتر مطالعات حقوق بشر و تنوع فرهنگی در تهران ، در آینده بتواند با مطالعه مبانی حقوق بشر در قاره های مختلف، استانداردهای جدیدی را استخراج نماید که موضوع توهین به ادیان وارزشهای الهی می تواند یکی از موضوعات مهم قابل بررسی در این زمینه باشد.
در مورد اخیر در سوئد نیز معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه در سفر به آن کشور ، خواهان تصویب قوانینی در کشورهای اروپایی شد تا از اسلام ستیزی در آن قاره ممانعت بعمل آید.
نوشته شده توسط : علی