: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
اکبر هاشمی رفسنجانی طی سخنانی در افتتاح دومین همایش "سمپوزیوم بینالمللی ایران 1404" با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله گفت: باید با برنامه و آیندهنگری به اهدافی که در این سند اساسی مورد نظر است، دست یابیم.
وی با بیان اینکه پس از دفاع مقدس کار سازندگی در کشور را آغاز کردیم، گفت: در آن مقطع احساس کردیم که نیاز به برنامه بلند مدت در کشور است و به همین دلیل، برنامه توسعه 25 ساله به نام برنامه "تمدن بزرگ اسلامی" در دولت سازندگی مطرح شد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه تصریح کرد: در دولت بعدی این برنامه پیگیری نشد و به فکر برنامه دراز مدت دیگری افتادیم و بحث سند چشم انداز را به جای اجرای برنامه 25 ساله مطرح کردیم.
وی با بیان اینکه برای این سند کار زیادی انجام شده است، اظهار داشت: عقبه سند چشمانداز به اندازه یک فصل کتاب است و ما بر اساس برداشت صحیح از واقعیات موجود جامعه، آن سند را تهیه کردیم.سند چشم انداز نیاز به توضیح برای مردم دارد و اگر این کار صورت نپذیرد، کسی نمیتواند به عمق کاری که برای این سند شده است، پی ببرد.
وی با اشاره به امکانات و نیز موانع موجود در سند چشمانداز، اظهار داشت: محسوس است که این سند در جامعه با محتوای واقعی خود شناخته نشده است لذا باید فرهنگ اجرای این سند در بین مسوولان ما جا بیفتد که متاسفانه تاکنون نه در مجلس و نه در دولت و نیز در قوه قضاییه این فرهنگ جای خود را باز نکرده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: این سند از طرف رهبری به مجمع تشیخص احاله شده است و به عنوان مشاور ایشان وظایف خود را انجام دادهایم که در نهایت رهبری سند را امضا و برای اجرای ابلاغ کردند و مجمع نیزاین سند را ذیل اصل 44 که متاسفانه مغفول مانده بود، تدوین کرد و چیزی هم به آن اضافه نشد.
وی افزود: در این سند که کارهای بسیاری هم برای آن شده است، همه علوم مورد نیاز در آن پیشبینی شد و مبانی ارزشی آن را نیز مشخص کردیم.
وی با اشاره به سخنان خود در خطبههای نمازجمعه در خصوص سند چشمانداز 20 ساله، به اهداف چندگانه در این سند اشاره کرد و در خصوص هدف اول این سند گفت: تقویت بنیه علمی و توسعه کشور بر مبنای دانایی یکی از اهداف مهم سند چشمانداز 20 ساله است.
وی در توضیح این هدف نیز گفت: متاسفانه نقطه ضعف جهان سوم این است که داناییمحور نیستند و دانش در زندگی آنها نمود ندارد؛ به همین دلیل کشورهای پیشرفته فاصله خود را با کشورهای جهان سوم بیشتر کردند زیرا آنها با دانش روز همراه هستند.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: تلف کردن منابع از سوی مدیران و استفاده نکردن از منابع طبیعی و نحوه بهرهبرداری متخصصانه از آن، نقطه ضعف کشورهای جهان سوم از جمله کشور ما است.
وی تاکید کرد: مصرف انرژی در ایران با مصرف انرژی کشورهای هند و ژاپن که جمعیت عظیمی دارند، برابر است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از این که منابع خدادادی را ارزان تمام میکنیم، اظهار داشت: یکی از اهداف بزرگ سند چشمانداز، دانایی محوری است. بهرهبرداری از منابع انرژی باید براساس محور دانایی صورت گیرد.
وی افزود: برداشتن از چاه نفت در حالی که زیر آن منابع انرژی دیگری نهفته است و این بهرهبرداری کار بسیار سادهای است اما درست و عالمانه نیست. این که نتوانیم از منابع به خوبی استفاده کنیم، بدترین نوع مدیریت است.
هاشمی با اشاره به یکی دیگر از اهداف سند چشمانداز گفت: امنیت ملی، سیاسی و اجتماعی از دیگر اهداف سند چشمانداز 20 ساله است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در همین زمینه خاطرنشان ساخت: تمام حرکتهای جامعه به امنیت نیاز دارد؛ به خصوص امنیت شغلی و نیز آسان شدن کسبوکار. اگر امنیت و آسایشخاطر قابل قبولی برای صاحبان شغل و مشاغل در کشور وجود نداشته باشد، آنها استعدادهای خود را به کشورهای دیگر منتقل میکنند.
هاشمی با اشاره به عدالت اجتماعی نیز تصریح کرد: عدالت اجتماعی با شعارهای پرزرق و برق به دست نمیآید . عدالت تقسیم فقر در جامعه نیست بلکه عدالت توزیع مناسب امکانات بین اقشار مختلف است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری به تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته، انسان از همان بدو تولد مورد تامیناجتماعی قرار میگیرد و هیچ خانوادهای در این کشورها مشکل درمان، بهداشت و تهیه مسکن ندارند.
وی بهرهبرداری مناسب از نیروهای انسانی را یکی دیگر از اهداف سند چشمانداز عنوان کرد و با بیان اینکه نوآوری و بهرهگیری از دستاوردهای علمی و فناوری از جمله اهداف مهم سند چشمانداز20 ساله است، اظهار داشت: درجا زدن و شعار دادن آینده را تامین نمیکند و باید با کار کارشناسی و استفاده بهینه از منابع و نیروهای انسانی، به فکر پیشرفت و توسعه کشور بود.
هاشمی، تقویت روحیه ملی را از دیگر اهداف سند چشمانداز ارزیابی کرد و گفت: اگر روحیه وطنپرستی از کشور ما بگیرند، میهن به خطر میافتد زیرا کشور ما دارای تنوع قومی زیادی است و به همین دلیل باید روحیه مهینپرستی مردم تقویت شود.
وی پویایی اقتصادی، انعطافپذیری و تمرکززدایی را از دیگر اهداف مهم سند چشم انداز 20 ساله دانست و اظهار داشت: ما نمیتوانیم در اجرای برنامه ها، دگم و متحجر عمل کنیم بلکه باید به دنبال انگیزههای انسانی باشیم.
هاشمی در ادامه، افزود: کاهش وابستگی به نفت و بهرهگیری از منابع طبیعی از جمله اهداف سند چشم انداز 20 ساله است و این کار باید جزو اهداف اصلی مسوولان قرار گیرد؛ زیرا وقتی نفت به 1400 دلار رسید، هیچ اتفاقی در کشور نیفتاد؛ حال که به رقم پایین رسیده است، باید تبعات آن را بپذیرند.
وی با هشدار به وابستگی کشور به اقتصاد تک محصولی گفت: اگر این منبع انرژی یعنی "نفت" قطع شود، چه اتفاقی در کشور میافتد؟ باید نفت را به عنوان یک سرمایه ملی برای نسلهای آینده نگهداری و در عین حال ذخیره کرد و اعتبار کشور را به نقطهای برسانیم که کشورهای دیگر برای استفاده از تکنولوژی به آن مراجعه کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: یک انسان مدیر و متخصص بسیار با ارزشمندتر از یک چاه نفت است.
وی تعامل با کشورهای دنیا را از دیگر اهداف سند چشم انداز 20 ساله عنوان کرد و اظهارداشت: مگر میشود در این دهکده جهانی با دنیا تعامل نداشت؛ مگر میشود با ستیزهجویی با دیگران مسیرتوسعه را به پیش ببریم؟ البته تعامل با کشورها به معنای تسلیم شدن نیست؛ هر چند در برخی کشورها تعامل رابه معنای تسلیم میدانند.
وی تصریح کرد: باید با تعامل سازنده و استفاده از تجربههای کشورهای دیگر، خودرا به سمت تعالی به پیش ببریم.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر ارتقای سطح معیشت مردم گفت: یکی از اهداف مهم سند چشم انداز، ارتقای سطح معیشت مردم در حد قابل قبول است. ما باید از امکانات خود استفاده کنیم و سطح معیشت مردم را به حد قابل قبولی برسانیم.
وی تقویت خانواده و موقعیت زنان از دیگر اهداف سند چشمانداز دانست و گفت: انصافاً در کشورما به حق زنان، آن طور که شایسته آنهاست، بها داده نشده است.
وی با اشاره به تاریخ صدر اسلام و زنده به گور کردن دختران در آن مقطع تاریخی به عملکرد پیامبر اکرم (ص) در هویت دادن به زنان اشاره کرد و گفت: پیامبر (ص) شان زنان را بالا برد و زنان در تعامل با پیامبر (ص) و حضور در جنگ، هویت خود را بازیافتند.
هاشمی تاکید کرد: متاسفانه هنوز مدیریت زنان جدی گرفته نشده است و باید از ظرفیتهای بزرگ زنان استفاده کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام در پایان حفظ محیط زیست و نیز استفاده از ابزارهای اطلاعرسانی را از دیگر اهداف سند چشمانداز عنوان کرد و گفت: امروز اطلاعرسانی یکی از ابزارهای مهم برای پیشرفت است و باید از این ابزارها، به نحوه صحیح برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم.
نوشته شده توسط : علی