: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
اصولا به هیچ وجه دادسرا مرجع صدور حکم اعم از برائت و محکومیت متهمان نیست.
پرویز رضایی، حقوقدان و کارشناس حقوق جزا در گفتوگو با فردا، درباره اعلام برائت حسین موسویان از سوی دستگاه قضایی و بهکارگیری این اصطلاح از سوی دیگر مقامات رسمی و دولتی گفت: اصولا استفاده از عبارت «برائت» در اینگونه موارد که پرونده در دادسرا مورد رسیدگی و صدور قرار شده، نوعی تسامح در بیان است.
وی افزود: اقدام دادسرا پس از رسیدگی به پرونده، صدور یکی از قرارهای نهایی است که در دادسراها توسط دادیار پرونده و یا بازپرس صادر و با تأیید و موافقت دادستان منتهی به صدور کیفرخواست و فرستادن پرونده برای رسیدگی به دادگاه میشود. به هر حال، این دادگاه است که حکم برائت و یا محکومیت متهم را صادر میکند.
این کارشناس حقوقی، همچنین به تفاوت آثار و پیامدهای قرار منع تعقیب که در دادسرا صادر میشود و حاکی از عدم انتساب جرم به متهم و یا جرم نبودن فعل مرتکب است، با حکم برائت صادره از سوی دادگاه گفت: حکم دادگاه چه به عنوان محکومیت و یا برائت پس از قطعی شدن، اعتبار امر مختومه را داشته و به جز در موارد استثنایی و اعاده دادرسی قابل رسیدگی دوباره نیست؛ در صورتی که قرار منع تعقیب فاقد چنین اثری است و با کشف دلایل جدید، قابل رسیدگی و طرح دوباره موضوع در دادسراست.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
33 تن از اعضای مجلس که عموما عضو فراکسیون اقلیت هستند، در تذکری به رییسجمهور جلوگیری از دخالت دولتی در جریان آزاد اطلاعرسانی را خواستار شدند. حدادعادل رییس مجلس امروز در زمان قرائت تذکرات کتبی نمایندگان اعلام کرد: «تابش نماینده اردکان، شجاعپوریان نماینده بهبهان، پاکنژاد نماینده یزد، پیرمؤذن و آذروش نمایندگان اردبیل، دانشمنفرد نماینده تفرش، حقشناس نماینده انزلی، صدیقی بنابی نماینده بناب، محسنی نماینده نوشهر، علیخانی نماینده قزوین، قنبری نماینده ایلام، جبارزاده نماینده تبریز، امینی نماینده کرمانشاه، اللهیاری نماینده کرمانشاه، محجوب و ابوطالب و خوشچهره نمایندگان تهران، نصیری نماینده گرمی، حسینی نماینده گرگان، امیریخامکانی نماینده زرند، صادقزاده نماینده رشت، علیخانی نماینده بویین زهرا، آفریده نماینده شیروان، هاشمی نماینده میانه، ربانی نماینده شیراز، ندیمی نماینده لاهیجان، بتکلیا نماینده آشوریان، مظفری نماینده نیشابور، محمدی نماینده پاوه، گرامیمقدم نماینده بجنورد، جلودارزاده نماینده تهران، مروتی نماینده خلخال و بیات نماینده زنجان به رییس جمهوری، ضرورت رعایت بیطرفی دولت و پرهیز از ورود به مناقشات جناحی و جلوگیری از دخالت دولتی در جریان آزاد اطلاعرسانی در پی تغییرات مکرر در خبرگزاری دانشجویان ایران را تذکر دادند».
نوشته شده توسط : علی
رئیس مرکز گفتوگو تمدنها با حضور در شب شعر «روز مبادا» (بزرگداشت قیصر امینپور) که توسط انجمن اسلامی دانشکده حقوق دانشگاه تهران و با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار شد، از وی به عنوان انسانی مظهر خیر، حقیقت و زیبایی یاد کرد.
به گزارش مهر، سید محمد خاتمی، رئیسجمهور سابق ایران در سخنانی گفت: افلاطون میگوید حقیقت، خیر و زیبایی یکی هستند و به همین جهت در اندیشه او هنر به عنوان مظهر زیبایی، اخلاق به مثابه مظهر خیر و فلسفه نماد حقیقت به یکدیگر نزدیک میشوند. ما هم اگر بخواهیم در عالم واقعی خود کسی را با چنین شرایطی پیدا کنیم باید قیصر امین پور را مثال بزنیم. وجود قیصر امین پور مظهر خیر، حقیقت و زیبایی بود.
خاتمی اضافه کرد: در حماسه ایرانی و اسلامی، از جنگ علیه خشونت ستایش میشود. مثلاً در شاهنامه بزرگ فردوسی الگوی قهرمان گرچه خیالی است ولی برگرفته از واقعیتی است که در تاریخ تحول پیدا کرده است. در اسلام، اسطوره اسلامی واقعیتی است که دست خیال به آن نمیرسد در حالی که در فرهنگهای دیگر اسطوره حاصل خیال بزرگانی است که آنچه را ساخته اند، نمیشناسند و آن را تنها در عالم خیال خود میسازند.
وی سپس با ارایه تحلیلی مختصر از دفتر شعر «دستور زبان عشق» قیصر امین پور، افزود: در این کتاب که دربردارنده 66 قطعه شعر است، 24 قطعه نیمایی، 29 غزل، 11 رباعی و 2 دوبیتی یافت میشود. قیصر در این کتاب دنیای شعر خود را پس از یک دوره سی ساله مینمایاند. اکنون زمان آن است تا شعر او و میزان تأثیرپذیریاش از سنت شکافته شود.
محمدرضا دهقانی، دیگر مدرس ادبیات دانشگاه تهران هم در سخنانی گفت: برخلاف تصوری که نظام آموزش رسمی کشور در ذهن ما گنجانده، قیصر بسیار بزرگتر و با افق دیدی بسیار گستردهتر از آن چیزی بود که در کتابهای درسی پیدا میشود. او به لحاظ هنری کسانی مانند اخوان و شاملو را دوست داشت و از نظر انسانی به کسانی مانند نیما، فروغ فرخزاد و سهراب سپهری ارادت میورزید.
در ادامه این مراسم، فاطمه راکعی، مدیر خانه شاعران ایران نیز در سخنانی گفت: انتظار بزرگی که قیصر از همه ما داشت، بسیار ساده بود و آن پاسداشت فرهنگ خودمان است. قیصر مجموعهای فرهنگی و کودکی بود که مادر نداشت و خدا او را بزرگ کرد.
در شب شعر روز مبادا، علاوه بر اجرای برنامه موسیقی توسط گروه موسیقی دانشجویی نفیر، شماری از دوستان قیصر امین پور و شاعران جوانی مانند ستاره جوادزاده، محمدرضا طاهری، نفیسه علوی نسب، سینا بهمنش، وحید عیدگاه، سمینه انصاری، محسن رضوانی، مریم عندلیب، قربان ولیی، سمیرا نوروزی، جواد سلطانی، سودابه مهیجی، سعید توکلی، وجیهه خدانظر، حامد عسکری، ساعد باقری، فاطمه سالاروند، گروس عبدالملکیان، محمد مهدی نقیبی و امیر مرزبان، اشعاری را به یاد این شاعر سرودند.
در این مراسم که به مدت پنج ساعت و در سالن پر از جمعیت دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، برخی چهرههای فرهنگی و هنری مانند عرفان نظرآهاری، فریدون عموزاده خلیلی و حسامالدین سراج حضور داشتند. حضور چهرههای سیاسی چون مصطفی تاجزاده، لطفالله میثمی، الهه کولایی، هادی خانیکی، هاشم آقاجری و بسیاری دیگر نیز جلب توجه میکرد.
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی