چادر ملی

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:39 عصر

پس از گذشت بیش از شش سال از ورود چادرهای مشکی به نام «چادر ملی»، به نظر می‌رسد تقریبا این مدل چادر در میان مخاطبان خاص آن تثبیت شده است.

 پس از طرح ایرادات چندین ساله درباره چادر مشکی زنان ایرانی که از آن با نام «حجاب برتر» یاد می‌شود، سرانجام حدود شش سال پیش به تدریج نوع خاصی از چادر طراحی و به نام «چادر ملی» یا «چادر دانشجویی»، وارد بازار پوشاک کشور شد.

پیشتر عده‌ای بر این باور بودند که چادر مشکی به رغم دارا بودن حد بالای پوشش، از آنجا که نیاز به کنترل با دست دارد، دست و پاگیر است و تحرک خانم‌های استفاده‌کننده از آن را کم می‌کند، حال آن که چادرهای ملی که شبیه آن توسط شیعیان عراق و لبنان و حتی هموطنان جنوب کشور استفاده می‌شد، دارای آستین بلند است و تا اندازه‌ای استفاده از آن برای بانوان، به ویژه خانم‌هایی که تحرک زیاد دارند، ‌از کیف استفاده می‌کنند و یا کودکان خردسال را در آغوش خود می‌گیرند، ساده‌تر است.

سابقه استفاده زنان ایرانی از پوشش چادر، به پیش از اسلام بازمی‌گردد. بنا بر برخی مطالعات، چادر مشکی دارای آستین در عهد قاجار هم به همراه روبنده سفید برای رو گرفتن استفاده می‌شد و چادر مشکی کنونی گویا پس از کشف حجاب رضاخانی و برخورد او با زنان چادری، مورد استفاده قرار گرفت تا امکان برداشتن سریع آن در تهاجم مأموران رضاخان امکان‌پذیر باشد و پس از آن هم ماندگار شد.

با وجود آن‌که پوشش چادر ملی در آغاز ورود، چندان مورد استقبال قرار نگرفت و استفاده‌کنندگان از آن، در برخی موارد انگشت‌نما می‌شدند، اما به تدریج جای خود را به ویژه در قشر جوانان دانشجو و زنان شاغل باز کرد.

این گزارش می‌افزاید: بنا بر برخی بررسی‌ها، این نوع چادر چندان منجر به چادری شدن خانم‌هایی که از مانتو و مقعنه استفاده می‌کردند، نشده، اما در صورتی که هدف ارایه آن، ادامه استفاده برخی زنان چادری از چادر بوده، می‌توان گفت که موفق بوده است.

چادر ملی با تلفیق چادر عربی با مدهای امروز جهانی به وجود آمده و البته خود دارای تنوع در الگو و شکل است، اما مهم‌ترین مزیت آن، آزاد گذاشتن دست خانم‌هاست. با این حال در برخی انواع این چادر که بالاتنه تنگ دارند، فلسفه استفاده از چادر که پوشاندن اندام زنان است، نادیده گرفته شده، امری که مانتوهای گشاد آن را تأمین می‌کند.

با وجود این می‌توان گفت به دلایل متفاوت، این سبک از چادر، اقبال نسبی زنان جوان روبه‌رو شده و این در حالی است که طرح موسوم به مد لباس ملی زنان که از مدتی پیش مطرح شد، چندان دارای توفیق نبوده است.

به نظر می‌رسد مهمترین عامل توفیق طرح‌های فرهنگی، اجتماعی، به ویژه طرح‌هایی که با فرهنگ و آیین ایرانیان از جمله پوشش زنان و مردان مرتبط است، در نظر گرفتن دغدغه‌های فرهنگی و سنخیت با آداب آنان و لحاظ کردن حساسیت‌هاست.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سربازی که در میدان فوتبال کور شد

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:38 عصر

تصویر ناراحت کننده سرباز مصدوم شده در بازی پرسپولیس-سپاهان که در اصفهان برگذاز شد که بر اثر پرتاب نارنجک دستی بینایی خویش را از دست داده و در وضعیت اسفباری به سر می برد.

این جوان فقط 19 سال دارد و یک ماه از خدمت سربازی را گذرانده بود که این اتفاق ناگوار برایش رخ داد.

براستی چه کسی پاسخگوی این ضایعه است؟

تا کی تماشاگران نادان خویش را عده ای قلیل بدانیم در حالی که جو ورزشگاه ها خود نمایانگر فرهنگ تماشاگران ماست.

آیا با محرومیت تیم ها و کسر امتیاز از آلام این جوان نگون بخت کاسته خواهد شد؟

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


درگیری لباس شخصی‌ها با مردم در شیراز

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:26 عصر

نیروهای لباس شخصی و بسیجی دوشنبه‌شب با حمله به دفتر یک روزنامه اصلاح ‌طلب در شیراز ضمن برهم ریختن تجهیزات و امکانات روزنامه، یکی از روزنامه‌نگاران را مجروح کردند. ماجرا زمانی اتفاق افتاد که در جریان ادامه طرح موسوم به «امنیت اجتماعی» در خیابان عفیف‌آباد (از مناطق شمال شهر شیراز)، تجمع گسترده‌ای از مردم معترض شکل گرفت که با ماموران و لباس شخصی‌ها درگیر شدند. در این حال، اعضای تحریریه و همکاران روزنامه «تحلیل روز» که پنجره دفتر آنها مشرف به محل درگیری‌ها بود، از بالا ماجرا را تماشا می‌کردند.

این گزارش حاکی است نیروهای لباس شخصی پس از مطلع شدن از این مساله و با این گمان که روزنامه‌نگاران از درگیری‌ها عکس‌برداری کرده‌اند، به دفتر روزنامه «تحلیل روز» هجوم بردند؛ این درحالی بود که به گفته اعضای تحریریه، در آن زمان عکاسان روزنامه در محل کار خود حاضر نبوده‌اند.

به هرحال و در پی یورش نیروهای لباس شخصی و در حالی که اغلب پرسنل حاضر در دفتر روزنامه خانم‌ها بودند، چهار نفر از آقایان به نام‌های محمد حسن شلتوک‌کار، هاشم حکمه، فرهاد فروهی و محمد جواد شلتوک‌کار به مقابله با لباس‌ شخصی‌ها می‌پردازند که در جریان درگیری‌ها محمد حسن شلتوک‌کار از ناحیه گونه مجروح و بلافاصله به بیمارستان منتقل می‌شود و پزشکی قانونی هم گزارش لازم را تهیه می‌کند.

در پی این حادثه، شکایتی تنظیم و توسط اطلاعات نیروی انتظامی نیز مراتب تایید و امضا شد، اما نیروهای بسیج حاضر به امضای صورت جلسه نشدند. این صورت جلسه برای پیگیری‌های بعدی به وزارت کشور ارجاع شده است.

گفتنی است روزنامه «تحلیل روز» از مطبوعات اصلاح‌طلب چاپ شیراز است که به مدیریت حاجات‌نیا، رییس حزب اسلامی کار استان فارس، منتشر می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


مشرف یا طالبان؟

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:20 عصر
در حالی که چند روز از حادثه خونین ترور بی‌نظیر بوتو می‌گذرد، پرویز مشرف و جریان طالبان، در کنار هم متهمان ردیف اول ترور نخست‌وزیر سابق پاکستان و رئیس حزب مردم این کشور به شمار می‌روند، هرچند برخی تحلیلگران معتقدند این دو جریان با همکاری هم دست به این ترور سرنوشت‌‌ساز برای آینده پاکستان زده‌اند.
این دو جریان به دلیل توان انجام عملیات تروریستی روز پنجشنبه و همچنین منافعی که از آن می‌برند، در معرض اتهام قرار گرفته‌اند. در این انفجار به دلیل سطح بالای حفاظت بی‌نظیر بوتو، عوامل ترور پس از شلیک گلوله به سر خانم بوتو، عملیات انتحاری انفجار را هم انجام دادند تا بر خلاف انفجار در مراسم ورود بوتو به پاکستان، هدف قطعی قتل وی محقق شود و در عین حال، 43 تن دیگر نیز قربانی این حادثه شوم شدند.
یک کارشناس برجسته مسایل پاکستان به خبرنگار «تابناک» گفت: واقعیت آن است که جریان افراطی طالبان در زمان نخست‌وزیری بی‌نظیر بوتو به وجود آمد و نصرالله بابر، وزیر کشور خانم بوتو، مؤسس این جریان به شمار می‌رود.
وی توضیح داد: در واقع باید گفت از آنجا که پاکستان پایگاه جدی جریان اسلامگرایان افراطی و وهابیون که مبنای به وجود آمدن جریان طالبان هستند، به شمار می‌رود، تمام مقامات قدرتمند پاکستان کم‌وبیش با این جریان ارتباط داشته‌اند، کما این که همه آنها از مشرف گرفته تا نواز شریف و بی‌نظیر بوتو با آمریکایی‌ها هم روابط استراتژیک و
گسترده داشته‌اند.

وی در توضیح تاریخچه روابط حکام پاکستان با جریان طالبان گفت: این جریان در زمان بوتو با کمک آمریکایی‌ها تأسیس شد و در زمان نواز شریف که روابط خوبی هم با سپاه صحابه و عربستان سعودی داشت، قدرت گرفت و توانست حکومت افغانستان را هم به دست گیرد. با این حال، پس از حادثه 11 سپتامبر و چرخش سیاست آمریکا درباره طالبان و القاعده، آنها به دولت پاکستان فشار آوردند تا با این جریان برخورد نماید.

این کارشناس مسایل پاکستان ادامه داد: پرویز مشرف پس از کودتا اگرچه با تغییر سیاست دولت پاکستان، برخورد با عوامل القاعده را آغاز کرد، اما تلاش می‌کرد در یک روند دوسویه از یک طرف رضایت آمریکا را جلب کند و از طرف دیگر، وارد چالش و درگیری جدی با جریان طالبان پاکستان نشود و از این رهگذر، بیش از همه جایگاه خود را در اسلام‌آباد تثبیت کند و ضمن حفظ خط قرمزهایی برای ابقای جریان طالبان، تا حدی آنها را به کنترل خود درآورد.

وی ادامه داد: به رغم اقدامات انجام شده از سوی مشرف، هم‌اکنون بدنه سازمان اطلاعات پاکستان (ISI) که قدرت امنیتی جدی پاکستان به شمار می‌رود، با طالبان همراه است و هنوز با اطلاع یا بدون اطلاع دولت حاکم برای طالبان فعالیت می‌کند.با این وجود، گفته می‌شد در صورت به قدرت رسیدن خانم بوتو، وی با هماهنگی بیشتری که با آمریکا برقرار می‌کند، به وزیرستان پاکستان که پایگاه اصلی طالبان است و هنوز هم برخی تصور می‌کنند بن‌لادن در آنجاست، حمله کرده و با اسلامگرایان تندرو نیز برخورد خواهد نمود و برخی آزادی‌هایی که مشرف برای این جریان قائل بود را نیز خواهد شکست.

این کارشناس گفت: کسانی که معتقد به نقش‌آفرینی جریان طالبان در ترور بی‌نظیر بوتو هستند، به همین امر استناد می‌کنند و به اعتقاد آنها این جریان بومی پاکستان برای ادامه حیات کژدار و مریز خود در زادگاهش پاکستان، بوتو را از سر راه برداشته است. با این حال، تسلط جریان ISI پاکستان به اندازه‌ای است که می‌توان گفت، قطعا از برنامه ترور مطلع بوده و حتی اگر ترور به دست طالبان انجام شده باشد، ISI می‌توانست مانع آن شود، همانگونه که چندی پیش با آگاهی از نقشه ترور مشرف، در عرض 48 ساعت شماری از سران ارتش برکنار و اعدام شدند.

وی در توضیح گزینه دیگر گفت: عده‌ای که معتقدند این ترور ساخته و پرداخته جناح حاکم پاکستان به رهبری مشرف است، معتقدند با قتل بوتو، بزرگترین رقیب سیاسی مشرف، از صحنه پاکستان حذف شده و از آنجا که مشرف پس از کناره‌گیری از ارتش در مقام ریاست جمهوری قدرت چندانی نداشت، حذف بوتو منافع گسترده‌ای برای او به همراه داشته است. به گفته این عده، دروغگویی‌های مکرر دولت پاکستان، به عهده نگرفتن این ترور و تکذیب اجرای آن از سوی القاعده از دیگر دلایل نقش عوامل مشرف در ترور به شمار می‌روند. چراکه اگر القاعده این ترور را انجام داده بود، باید با کمال افتخار انجام موفق آن را به عهده می‌گرفت و دیگر آن که انجام چنین عملیاتی در سطح بالا با شلیک گلوله از سوی القاعده، سابقه نداشته است.
این کارشناس در پایان گفت: حالتی هم که بیش از همه محتمل است، انجام این ترور به دست عوامل طالبان با هماهنگی و دستور عوامل مشرف است؛ به گونه‌ای که منافع هر دو طرف را تامین می‌کند و در عین حال مرکزیت القاعده دستور ترور را صادر نکرده است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


بی‌نظیر بوتو شیعه بود؟

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:18 عصر
در حالی که هنوز ترور غیر منتظره بی‌نظیر بوتو سوژه اول خبری رسانه‌های جهان است، موضوع مذهب وی از موضوعات مورد علاقه مخاطبان مسلمان و به ویژه ایرانیان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، به دلیل فضای خاص و پیچیده پاکستان و قدرت وهابیون افراطی که تاکنون هزاران شیعه را در این کشور به خاک و خون کشیده‌اند، جامعه شیعه این کشور ـ که بنا بر آمارها از جمعیت 17 تا 27 درصدی برخوردار است ـ همواره تلاش کرده با نوعی احتیاط و تقیه روزگار بگذراند.
از همین رو مذهب بی‌نظیر بوتو نیز معمولا مجهول و در پرده ابهام بوده است؛ هرچند شواهدی از تعلق وی به شیعیان وجود دارد.

بنا بر این گزارش، «نصرت بیگم» مادر بی‌نظیر بوتو، هرچند در کراچی پاکستان بزرگ شده، اما متولد ایران (شیراز یا اصفهان) و شیعه بوده و پدربزرگ بی‌نظیر در ایران می‌زیسته است. نصرت بیگم از خانواده کلالی از مروجین مذهب شیعه در منطقه بوده و ازدواج او با ذوالفقار علی بوتو هم در سال 1321 بر اساس آیین ایرانی-شیعی انجام پذیرفته است.
 همچنین نام «ذوالفقار علی» پدر بوتو از دو نام مورد علاقه شیعیان تشکیل شده است، هرچند اهل سنت نیز از این نام‌ها استفاده می‌کنند و شیعه بودن پدر او مشخص نیست.
علاوه بر این مناسبات ذوالفقار علی با ایرانیان و علاقمندی او به مذهب شیعه گسترده بوده و پیوند او با یک زن ایرانی مسلمان شیعه نیز برای تحکیم این مناسبات و مراودات خود با ایرانیان بوده است. کلیه برادرها و خواهران ذوالفقار علی بوتو هم نامهای شیعی داشته‌اند
برخی منابع نیز خاستگاه پدری بی‌نظیر را مربوط به «هزاره» افغانستان می‌دانند که پایگاه اقوام شیعه این کشور به شمار می‌رود. چنان که گفته می‌شود زمانی که درگیری بین بوتو و «داوود» رئیس‌جمهور وقت افغانستان وجود داشته، داوود اظهار کرده که «پشتونستان طرفدار ماست» و در مقابل بی‌نظیر بوتو می‌گوید: «هزاره، قلب افغانستان دست ماست».
بی‌نظیر بوتو هنگام سفر به ایران به زیارت امام رضا (ع) نیز مشرف شد، با این حال، همواره مذهب او جزو ابهامات بوده است.
در عین حال، برخی منابع در پاکستان او را فردی مقید به نماز می‌دانند که نماز خود را نیز بر اساس آداب شیعیان به جا می‌آورده است.

این گزارش می‌افزاید: هرچند بی‌نظیر بوتو در زمان نخست‌وزیری خود که مقارن با دوران سازندگی و ریاست‌جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی بوده، روابط گسترده‌ای با ایران داشت. اما این که آیا در صورت به دست گرفت قدرت در پاکستان، وی در بازی‌های بزرگ منطقه‌ای چه تعاملی با ایران می‌توانست داشته باشد، امری است که مورد اختلاف تحلیلگران است.
گفتنی است، به نوشته سایت «ذوالفقار بوتو»، «نصرت اصفهانی» زن ایرانی اهل استان کردستان، فرزند تاجر ثروتمندی بود که در کراچی سکونت داشت. نصرت در کراچی با ذوالفقار علی بوتو آشنا شد و همانجا با وی ازدواج کرد

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سه رئیس‌جمهور و یک مشکل!

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 6:15 عصر
دولت‌ها در ایران به صورت سنتی به دو شکل از ارز حاصل از فروش نفت برای کنترل تورم استفاده می‌کنند؛ صورت نخست با افزایش واردات و گسترش بازار عرضه برای پاسخ دادن به تقاضای اضافی موجود در داخل کشور است و شیوه دوم نیز تبدیل ارز به ریال و فروش مستقیم ارز توسط بانک مرکزی یا فروش غیررسمی آن به وسیله واسطه‌های داخلی و خارجی و جذب ریال موجود در بازار برای کنترل نقدینگی و تأمین هزینه‌های دولت، بدون افزایش پایه پولی می باشد که البته در این شیوه، بخشی از منابع ارزی کشور برای کنترل تورم مصرف می‌شود...

بررسی عملکرد اقتصادی دولت سازندگی، نشان می‌دهد که این دولت در هشت سال مسئولیت خود، شاهد بیشترین نوسانات در نرخ تورم بوده است، به گونه‌ای که از یک سو، تنها دولتی که موفق به تک‌نرخی کردن تورم شده و از سوی دیگر، تنها دولتی که تورم در زمان تصدی آن از 25 درصد فراتر رفته، دولت سازندگی است.

بررسی عملکرد دولت سازندگی، نشان می‌دهد که نرخ تورم در ابتدای کار این دولت، از 18 درصد به 7 / 8 درصد کاهش پیدا کرده، اما با یک سیر صعودی تا مرز 49 درصد در سال 1374 افزایش می‌یابد و سپس دوباره کاهش یافته و به کمتر از 20 درصد در سال نخست دولت بعد می‌رسد. به عبارت دیگر، متوسط نرخ تورم در دولت هاشمی رفسنجانی، معادل 25 درصد است.

در دولت خاتمی نیز تورم در سه سال نخست، سیر صعودی دارد و از 17 درصد در سال 1376 به 20 درصد در سال 1378 می‌رسد، اما این روند در سال 1379 متوقف شده و نرخ تورم به 12 درصد در این سال و 11 درصد در سال 80 کاهش می‌یابد؛ هرچند بار دیگر در سه سال پایانی دولت اصلاحات، تورم در حد 15 درصد ثابت می‌ماند.
اما سیر نزولی تورم در سالهای پایانی دولت اصلاحات، موجب می‌شود که نرخ آن در سال 1384؛ یعنی نخستین سال دولت نهم به 12 درصد برسد. در مجموع می‌توان گفت، نرخ متوسط تورم در دولت خاتمی کمتر از 16 درصد است.
در دولت نهم، نرخ تورم در سال دوم از 12 درصد به حدود 14 درصد افزایش می‌یابد و در سال سوم نیز تا پایان هشت ماهه نخست سال 1386به 19 درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به مرز 22 درصد افزایش یابد. با این حساب، نرخ تورم در سه سال نخست دولت احمدی‌نژاد در حد دولت سابق؛ یعنی کمتر از 16 درصد باقی می‌ماند...
بررسی درآمد نفتی دولت‌های گذشته، نشان می‌دهد روند تورم دقیقا متناسب با درآمدهای فروش نفت و واردات حاصله از آن است...
در دولت اصلاحات نیز دقیقا شاهد تناسب نرخ تورم با درآمد نفتی و واردات هستیم... اما با به قدرت رسیدن دولت نهم، تناسب بین درآمدهای نفتی، واردات و تورم تغییر می‌کند. به رغم افزایش درآمدهای نفتی به 54 میلیارد دلار در سال 1384، 62 میلیارد دلار در سال 1385 و هفتاد میلیارد دلار در سال 1386 (بنا بر شرایط کنونی) که واردات کشور را به 43میلیارد دلار در سال اول، 49 میلیارد دلار در سال دوم وپنجاه وهشت میلیارد دلار در سال سوم می‌رساند، نرخ تورم روند صعودی به خود گرفته است و از 12 درصد در سال 1384 به 14 درصد در سال 1385 و 22 درصد در سال 1386 می‌رسد...
به بیان دیگر، متوسط درآمد نفتی دولت نهم، 350 درصد بیش از دولت سازندگی و 190 درصد بیش از دولت اصلاحات بوده و واردات این دولت نیز 190 درصد بیش از دولت سازندگی و 150 درصد بیش از دولت اصلاحات است. اما تورم در سه سال نخست دولت نهم، کمی بیش از دولت اصلاحات و حدود 9 درصد کمتر از دولت سازندگی است.
نکته جالب دیگری که وجود دارد، تفاوت شرایط جهش تورمی در دولت سازندگی و جهش تورم در دولت نهم است...

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


رهبر انقلاب امروز پس از استقبال کم‌نظیر مردم نیز از ایشان، بخش قابل توجه سخنان خود را به توصیه‌های مربوط به انتخابات مجلس اختصاص داده و اراده مردم ایران را زمینه‌ساز نظامی متکی بر آرا و عواطف مردم دانستند.
بسیاری از مردم این شهر از پیش از طلوع آفتاب در مسیر حرکت خودرو رهبر انقلاب و میدان تاریخی امیر چخماق یزد مستقر شده و در انتظار ورود آیت‌الله خامنه‌ای بودند.
مشاهدات از حضور افراد با سلایق و ظواهر گوناگون حکایت دارد. گردهمایی مردم حاضر در خیابان‌ها که عده‌ای از آنها از دیگر شهرهای استان یزد چون طبس و مهریز به شهر یزد عزیمت کرده بودند، توانست یکی از بزرگترین تجمعات تاریخ این شهر را رقم زند که حتی خود آنان را شگفت زده کرد.مدارس شهر یزد تنها امروز تعطیل بود و حتی استانداری تأکید کرده بود که کارمندان پس از ساعت 12 ظهر در سر کار خود حاضر شوند.
آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان امروز خود در اجتماع عظیم مردم یزد، با تشکر صمیمانه از ابراز احساسات گرم و پرشور آنان، اعتماد به نفس ملی را از عوامل اصلی توفیقات ملت ایران در میدانهای مختلف خواندند و با اشاره به اهمیت فراوان انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، حضور گسترده و همه جانبه مردم در این انتخابات، تلاش برای شناسایی و انتخاب نامزدهای اصلح و مراعات رفتار صحیح انتخاباتی و پرهیز از تخریب نامزدها، را ضروری برشمردند.

ایشان انتخابات را مهمترین مسئله ملت ایران در سال جاری و میدان بزرگی برای نشان دادن عزم و استقامت، رشد ملی و دانایی و بصیرت ملت ایران برشمردند و با اشاره به برخی تلاش‌های دشمنان برای مسدود شدن باب انتخابات در نظام جمهوری اسلامی افزودند: در پرتو اراده خداوند متعال این تلاش دشمن به جایی نرسید و مردم با حضور خود در انتخابات به مردمسالاری دینی جلوه‌هایی پرشکوه بخشیدند.

آیت‌الله خامنه‌ای حضور همه جانبه و گسترده مردم را در انتخابات مجلس هشتم دارای کمال اهمیت دانستند و خاطر نشان کردند: مسئله دیگری که حائز اهمیت فراوان است، تلاش و دقت مردم برای شناخت نماینده اصلح است.

ایشان با اشاره به صلاحیت‌های متفاوت نامزدهایی که صلاحیت آنها را شورای نگهبان اعلام می‌کند، افزودند: هنر مردم شهرهای مختلف کشور این است که از میان این نامزدها، بهترین افراد را از لحاظ ایمان، اخلاص، امانت، دینداری و آمادگی برای حضور در میدانهای انقلاب انتخاب کنند به کسانی رای دهند که نسبت به نیازهای مردم دردشناس‌ترین و دردمندترین افراد باشند.

رهبر انقلاب اسلامی بهترین نامزدهای انتخاباتی با رای مردم را زمینه ساز تشکیل مجلس مورد نیاز کشور خواندند و خاطر نشان کردند: در شناخت نامزدها، نباید تبلیغات رنگین و متنوع و یا وعده‌های بزرگ و غیر عملی عمران و آبادانی را ملاک قرار داد؛ چرا که اینگونه کارها وظیفه دولت است و وظیفه نماینده مجلس شناخت و تصویب قوانین مورد نیاز و مشخص کردن مسیر حرکت قوای مجریه و قضاییه است.

ایشان با توصیه موکد به نامزدهای انتخاباتی و علاقه‌مندان آنها درباره پرهیز از هرگونه بداخلاقی، تخریب و تهمت زدن افزودند: هتک آبرو و تخریب افراد در شبنامه‌ها، مطبوعات، پایگاه‌های اینترنتی و دیگر وسایل، به هیچ وجه صحیح و مصحلت نیست و اینجانب درخواست و اصرار می‌کنم که علاقه‌مندان نامزدها فقط به تبلیغ و تعریف از افراد مورد نظر خود بپردازند و از روشهای تخریبی معمول در برخی کشورها به شدت پرهیز کنند.

ایشان در بخش دیگری از سخنانشان اعتماد به نفس ملی را دارویی فکری و روحی دانستند و با تشریح نقش اعتماد به نفس ملت ایران در پیروزی انقلاب و میدان‌های مختلف افزودند: ملت بزرگ ایران در مسیر تحقق آرمانهای اصلی خود یعنی ایجاد جامعه‌ای اسلامی قرار دارد و پیمودن این راه پر افتخار، بدون حفظ و تقویت اعتماد به نفس ملی ممکن نیست.

آیت‌الله خامنه‌ای تحقق کامل عدالت اجتماعی، رواج گسترده اخلاق اسلامی، شجاعت، عزت، اقتدار و برخورداری از مواهب زندگی را از شاخه‌های اصلی جامعه اسلامی دانستند و افزودند: همه این شاخص‌ها در جامعه‌ای معنا و مفهوم واقعی می‌یابد که بهروزی و سعادت را در عبودیت خدا جستجو کند و ملت مومن ایران از عمق جان خود چنین آرمانهایی را دنبال می‌کند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بحران‌های اخلاقی، جنسی، خانوادگی و اقتصادی لیبرال دموکراسی غرب، خاطر نشان کردند: این بحرانها نشان می‌دهد که پیشرفت علمی و مادی، آرزوها و آرمانهای بشری را محقق نمی‌سازد و آرامش و سعادت حقیقی را به دنبال نمی‌آورد.

ایشان اراده و آرمانگرایی ملت ایران را زمینه‌ساز ایجاد نظامی متکی بر آرا و عواطف مردم برشمردند و افزودند: هیچ کشوری در منطقه از لحاظ اتکا به آرا و خواست‌های مردم به پای ایران نمی‌رسد اما متاسفانه برخی به علت ملاحظات جناحی و سیاسی و برای دلخوشی دشمنان، مرتب منفی‌بافی می‌کنند و با وجود برگزاری انتخابات متعدد، آزاد و پرشور در کشور و حضور گرایش‌های مختلف در این انتخابات از نبود دموکراسی در ایران سخن می‌گویند.

ایشان مردم‌سالاری دینی را شیوه‌ای بدیع و تازه خواندند و با اشاره به چارچوبهای مختلف نظام‌های دموکراسی در جهان افزودند: ملت ایران به علت ایمان به پروردگار چارچوب دموکراسی خود را اسلام عزیز قرار داده است و مردمسالاری دینی و اسلامی را به جهان عرضه کرده است و ملت‌های مسلمان نیز به همین علت، به چشم عظمت به ملت ایران نگاه می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به هوچی‌گری تبلیغاتی دشمنان درباره مسائل مختلفی نظیر مردمسالاری دینی، موضوع زنان، سیاست خارجی، روابط ایران با قطب‌های قدرت جهان و مسائل دیگر افزودند: ملت بزرگ ایران، فریب این هوچی‌گری‌ها را نخورده و نخواهد خورد و با تقویت اعتماد به نفس ملی، به سوی آینده درخشان خود حرکت می‌کند.

ایشان پیشرفت‌های بسیار چشمگیر علمی در بحث انرژی هسته‌ای و علوم نوین از جمله سلول‌های بنیادی و درمان برخی بیماری‌های صعب العلاج را از آثار مبارک اعتماد به نفس ملی خواندند و افزودند: ملت ایران با استعداد درخشان و اعتماد به نفس، همچنان در مسیر پیشرفت به پیش خواهد رفت.

آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز خرسندی از سفرهای استانی دولت اجرای مصوبات این سفرها را ضروری و با ارزش خواندند و افزودند: حل مشکلات، کار آسانی نیست، اما مسئولان برای رفع موانع، بی‌وقفه در تلاشند و این سعی و تلاش امری با ارزش است.

ایشان اعتماد موجود میان ملت و مسئولان را اعتمادی عمیق برشمردند و خاطر نشان کردند: دشمن سعی می‌کند با متهم کردن و تضعیف قوای مختلف و دستگاه‌های گوناگون، مردم را دچار سردرگمی کند اما ملت ایران هوشیار است و دلسوزی و تلاش مسئولان را درک می‌کند و به همین علت پیوند مردم ومسئولان گرمتر ومستحکم تر خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان مردم استان یزد را بسیار صمیمی، مومن، با صفا، مبتکر، دارای پشتکار، نجیب، با استعداد و سرشار از ایمان و باور دینی دانستند و با اشاره به برخورداری منطقه یزد از علما و شخصیت‌های بزرگ و سوابق تاریخی و درخشان "دینی، علمی و هنری این منطقه"، افتخارات فراوان مردم استان یزد در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دیگر عرصه‌ها را یادآور شدند و افزودند: اینها بخشی از هویت و ریشه‌های تاریخی و شناسنامه مبارک مردم استان یزد است و مردم منطقه به ویژه جوانان باید این شناسنامه پر ارزش را بشناسند و قدر بدانند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


امنیت اجتماعی

چهارشنبه 86 دی 12 ساعت 12:0 صبح
اظهارات، موضعگیری‌ها و حتی مقاله‌نویسی مسئول اعلام مواضع دولت نهم علیه طرح امنیت اجتماعی، ابهاماتی را درباره علت این چرخش موضع پدید آورده است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، دکتر احمدی‌نژاد در دوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 84 در واکنش به برخی جوسازی‌های رقبا، موضوعاتی چون «دیوارکشی در خیابان‌ها» را خنده‌دار دانسته و با تأکید بر وجود سلایق گوناگون در مردم گفته بود: موی جوانان، مشکل کشور نیست.

با این حال، در پی افزایش نارضایتی متدینین از وضعیت فرهنگی جامعه، نیروی انتظامی با برنامه‌ریزی انجام شده در اردیبهشت سال 85، طرح مبارزه با بدحجابی را آغاز کرد که در کمتر از دو روز، با واکنش تلویحا منفی احمدی‌نژاد در جلسه دولت روبه‌رو شد و مسئولان نیروی انتظامی، ناگزیر بدون سر و صدا این طرح را متوقف کردند.

این گزارش می‌افزاید: با این حال، در اردیبهشت سال‌جاری و در حالی که مدیریت نیروی انتظامی تثبیت شده بود، بار دیگر، این طرح با نام «امنیت اجتماعی» آغاز به کار کرد و در ابتدا با حمایت و استقبال متدینین و علما نیز روبه‌رو شد.
با وجود آن‌که برخی انتقادات از این طرح نیز در افواه و برخی رسانه‌ها وجود داشت و حتی به صداوسیما نیز کشیده شد، اندکی بعد، حتی رهبر انقلاب نیز در چند سخنرانی خود با نام بردن از این طرح، از اجرای آن ابراز رضایت و بر ادامه آن تأکید کردند.

نیروی انتظامی نیز از یک سو پس از برخی برخوردهای غیراصولی، قول برخورد با مأمورانش را داد و از سوی دیگر از آنجا که از «عدم تداوم» و «موسمی بودن» به عنوان یکی از مهمترین ایرادهای این طرح یاد می‌شد، با اعلام مصادیق مشخص در آغاز تابستان، پاییز و حتی زمستان، تلاش کرد این شبهه را برطرف و بر همیشگی بودن طرح خود تأکید نماید.

با این حال، از اواخر آذر ماه گذشته، دکتر غلامحسین الهام، سخنگوی دولت، با اعلام این‌که دولت با برخی برخوردهای انجام شده در طرح امنیت اجتماعی مخالف است، اظهار کرد: در این موارد، نیروی انتظامی، ضابط قوه قضائیه است و عملکرد آن، ربطی به دولت ندارد.
در پی این اعلام موضع، برخی نظیر حجت‌الاسلام و المسلمین سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران به حمایت از تداوم طرح یادشده پرداخته و مخالفت با آن را نکوهش کردند.

با این حال، دکتر غلامحسین الهام در سخنرانی بعدی خود در مشهد و گفت‌وگوی امروزش با خبرنگاران، بر موضع خود تأکید نمود و حتی این هفته در مقاله مشروحی در روزنامه رسمی دولت، با بیان موارد مذهبی، اجتماعی و ... نیروی انتظامی و فرمانده آن را خطاب قرار داد که چرا به جای این کار، طرح جامعی ارایه نمی‌دهید و بار دیگر این طرح را بی‌ارتباط با دولت خواند.
وی همچنین از نبود برنامه فرهنگی جامع در این زمینه انتقاد کرد و گفت: نمی‌توان یک پوشش را در کوچه‌ و خیابان جرم دانست و در صداوسیما، آن را الگوی پوشش مترقی و روز تعریف کرد.

مواضع پیاپی سخنگوی دولت در انتقاد از طرح امنیت اجتماعی، در حالی بیان شد که خانم‌ فاطمه رجبی، همسر وی در همان مقطع، با فاسد خواندن دولت‌های هاشمی و خاتمی،‌ از دولت نهم که برخورد با بد‌حجابی را آغاز کرد، تجلیل کرد.
و سرانجام پلیس امنیت، پس از پافشاری سخنگوی دولت بر بی‌ارتباطی طرح امنیت اجتماعی با دولت، از ابلاغ آن توسط رئیس‌جهمور خبر داد.

اکنون افکار عمومی با چند پرسش روبه‌رو شده است:
اگر حرف سخنگوی دولت درباره جامع نبودن این طرح درست است، چرا رئیس‌جمهور آن را ابلاغ کرده است؟
دیگر آن که با توجه به تأکید دولت نهم بر پیروی از رهبری و دفاع‌‌های صریح رهبر انقلاب از این طرح، آیا بهتر نبود دولت و سخنگوی آن، ایرادات احتمالی به آن را ـ که چه بسا برخی از آنها هم وارد باشد ـ به جای گوشزد کردن در رسانه‌ها، با رهبر انقلاب مطرح و یا به متولیان این طرح گوشزد کنند؟

و سرانجام در شرایطی که صداوسیما، اقدام به نمایش زنان بدحجاب نمی‌کند، آیا نظارت بر محصولات فرهنگی همچون سینما و مطبوعات و مجلات و نیز گردآوری طرحی جامع که علاوه بر به وجود نیاوردن مشکل برای جوانان، ‌به ارمغان آورنده فرهنگ عفاف برای جامعه باشد، بر عهده چه دستگاهی جز دستگاه عریض و طویل دولت است؟

خبرنگار «تابناک» در پایان می‌افزاید: امید می‌رود منسوبان دولت، نگاه دوسویه به این مقوله نداشته باشند و این گونه نباشد که بخواهند با در پیش گرفتن مواضعی، قشر متدین جامعه و با مواضع متفاوت دیگر، اقشار دیگر جامعه را در آستانه انتخابات راضی کنند؛ به ویژه این که این طرح، مسأله‌ای فرهنگی است و با دین مردم و بنیان خانواده‌ها مرتبط است.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


تأکید خاتمی در کرمان

پنج شنبه 86 دی 6 ساعت 2:10 صبح

تلاش برای حاکمیت اعتدال، تدین، کارشناسی و آزادگی.حضور مردم باطل‌السحر است

سیدمحمد خاتمی با تاکید بر حضور همه در عرصه انتخابات گفت که مردم باید از حقی که قانون در اختیارشان گذاشته استفاده کنند. 


حجت‌الاسلام سید محمد خاتمی که برای سفری دو روزه در کرمان به سر می‌برد، در جمع اصلاح‌طلبان این استان با تبریک میلاد امام هادی (ع) گفت: از خداوند متعال خواستارم توفیق شناخت این عزیزان و تاسی درست به اندیشه ، راه و روش آنان را به همه ما عنایت فرماید؛ به ویژه در موقعیتی که ملت بزرگوار ایران تصمیم گرفته، خواست بزرگ خود را که آزادی ، پیشرفت و سربلندی است در قالب نظام سازگار با دین و جمهوری اسلامی تحقق بخشد.
رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در ادامه با اشاره به رخداد حادثه تلخ زلزله بم در چنین روزی گفت: این حادثه قلب همه ما را جریحه‌دار کرد و ان‌شاءالله فردا برای عرض ادب به قربانیان و مردم صبورش در آن شهرستان حضور خواهم یافت.
وی گفت: امیدوارم خداوند ارواح از دست‌رفتگان آن حادثه را غریق رحمت کند و به مردم صبور و رنج کشیده و شایسته، صبر بیشتر دهد، هم‌چنین با همت مسئولان و به سرعت مشکلات موجود رفع شود؛ همان طور که در گذشته و امروز تلاش زیادی از سوی مسئولان صورت گرفته است.
هدف از سفرهای داخلی و خارجی
رئیس‌جمهور سابق کشورمان در ادامه با بیان این که این روزها مطرح می‌شود سفرهای استانی خاتمی به چه منظوری است؟ گفت: با توجه به این که در آستانه انتخابات هستیم همه ما بنا داریم با همت و تدبیر در این عرصه حضور داشته باشیم و این وظیفه ماست، شاید این تلقی وجود داشته باشد که هدف اصلی این سفرها انتخابات است؛ البته ممکن است آثاری در انتخابات داشته باشد که هیچ اشکالی ندارد؛ اما واقعیت این است که هدف سفرهای داخلی من فراتر از این موضوع خاص است و ابایی هم ندارم که بتواند تاثیری در انتخابات خوب و شایسته ملت ایران داشته باشد. 

 

 

واقعیت این است که هدف سفرهای داخلی من فراتر از موضوع انتخابات است و ابایی هم ندارم که بتواند تاثیری در انتخابات خوب و شایسته ملت ایران داشته باشد....

 

 

رئیس بنیاد باران با بیان این که دعوت‌های فراوانی تقریبا از همه استان‌ها و شهرستان‌ها دارم ادامه داد: بنابراین این توقع وجود دارد که در قبال بزرگواری که ملت نسبت به من دارد، برای عرض ادب خدمت مردم شریف ایران برسم که این امر به امروز و دیروز اختصاص ندارد؛ گرچه حجم دعوت‌ها بسیار فراوان است و شرمنده‌ام که نمی‌توانم همه آن‌ها را در مجال کوتاهی اجابت کنم.
خاتمی ادامه داد: این سفرها ( داخلی و خارجی) الان شروع نشده و به یاری خداوند به حال حاضر هم خاتمه نخواهد یافت، این امر وظیفه من است و باعث خوشنودی و خوشحالی‌ام می‌شود که در جمع‌های پرشور مردم حضور یابم و به آن‌ها عرض ادب و احترام کنم.
رئیس‌جمهور سابق کشورمان در عین حال گفت: گرچه نمی‌توانم یک دهم دعوت‌ها را اجابت کنم اما خود را موظف می‌دانم به دلایلی در سفرهای خارجی حضور یابم؛ اول بحث تبیین اندیشه‌ای است که مطرح شد و مورد توجه جهانیان قرار گرفت، هم‌چنین با گسترش فضای امنیتی، جنگ ، ناامنی، اشغال و سرکوب از یک طرف، ترور، انفجار و افراط گرایی از سوی دیگر، امروز متن وجدان جامعه بشری، به‌ویژه متفکران و خیراندیشان به شکل جدی‌تر، لزوم گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها را در دو سوی غرب و شرق جهان بیشتر احساس می‌کنند.

وی تصریح کرد: به دنبال طرح موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها، شخصیت‌های بزرگ سیاسی جهان وقتی کار رسمی‌شان به پایان می‌رسد، به تاسیس موسساتی در حوزه تفاهم و صلح می‌پردازند و یا در این زمینه فعال می شوند؛ هم‌چنان‌که صدها کتاب و هزاران مقاله در این زمینه موجود است.

خاتمی افزود: به هر حال باید کسی که این مساله را مطرح کرده، برای بحث و تعمیق آن تلاش کند، بنده نیز وظیفه خود می‌دانم با همه ناتوانی و ناچیزی که دارم، وقتی طلب وجود دارد و به هر صورتی دنیا حاضر است از زبان بنده بشنود و تحت تاثیر قرار بگیرد، به آن عمل کنم.

وظیفه دارم سفر و سخنرانی کنم
رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در عین حال گفت: متاسفانه اکنون طوری شده که یا حرف افراد از جهان اسلام و جهان سوم شنیده نمی‌شود و یا حرف‌هایی شنیده می‌شود که سنخیتی با اسلام و روح مللی مثل ملت ایران ندارد.

سیدمحمد خاتمی اظهار داشت: وقتی احساس می‌کنم بالاخره گوش شنوایی در غرب و شرق و همه جهان است، وظیفه بنده است که به آن نقاط بروم و سخنرانی کنم؛ زیرا در مقابل دو خطر افراط گرایی و تحجرگرایی که متاسفانه به دلیل سیاست‌های نادرست قدرت‌های بزرگ در کشورهای اسلامی زمینه رشد پیدا کرده و خطر بسیار بزرگی است، وجود دارد. افراط گرایی، خشونت و رفتارهایی که گروه‌هایی به نام تروریسم انجام می‌دهند، بهترین کمک به دشمنان اسلام برای ایجاد موج فوق‌العاده  خطرناک‌تر اسلام‌هراسی و اسلام‌ستیزی است. 

 

 

قانون اساسی ظرف یک‌بار مصرف نیست که یک دفعه در آن غذا خورد و بعد آن را به دور انداخت، آن هم قانون اساسی ما که به سادگی تدوین نشده، بلکه پشتوانه رای مردم را دارد... ...

 

 

 
خاتمی در ادامه با اشاره به تبلیغات در غرب برای توجیه لشکرکشی به کشورهای جهان و نشان‌دادن چهره خطرناک از اسلام گفت: آنها می‌خواهند بگویند اسلام برای بشریت، تمدن ، پیشرفت و زندگی خطرناک است؛ اما ما با دفاع از آزادی، مدنیت، رشد و توسعه با این دشمن خطرناک مقابله می‌کنیم. 
از آن چهره از اسلام دفاع می‌کنم که دنیا هم تشنه آن است
وی تاکید کرد: بنده به عنوان انسان ، مسلمان و کسی که افتخار می‌کند روحانی است، معتقدم باید با هر دو موج مقابله و از چهره واقعی اسلام دفاع کرد؛ به‌ویژه با توجه به میراث ارزشمند دنیای اسلام و تشیع که حکمت معنوی اسلام و مایه بسیار بزرگی برای گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها و تمدن‌هاست و نه تنها می‌تواند مشکلات ما را حل کند بلکه خلا دنیای امروز را نیز پر می‌کند.

وی تصریح کرد که از آن چهره از اسلام دفاع می‌کند که دنیا هم تشنه آن است.

خاتمی در عین حال با بیان این که برای توسعه و پیشرفت به دنیای امروز نیازمندیم، اظهار داشت: در این گفتگوها می‌توان بر افراط گرایی‌ها غلبه و از اسلام، منافع ملت بزرگ ایران و حیثیت بزرگ آن دفاع کرد.

وی افزود: یکی از افتخارات بزرگ بنده و از وظایف من این بوده که واقعا چهره نورانی و تاریخی ملت ایران و به آن به آن شکلی که باید به دنیا شناسانده شود، معرفی کنم. 
چرا باید در عرصه‌های مختلف مشارکت کنیم؟
رئیس‌جمهور سابق کشورمان در بخش دیگر سخنانش با طرح این پرسش که چرا باید در عرصه‌های مختلف مشارکت کنیم؟ گفت: در ایران انقلاب بزرگی رخ داد و به نظرم مردمی‌ترین انقلابی بوده که در طول تاریخ رخ داده است؛ زیرا در هیچ جای دنیا این گستردگی و حضور همه اقشار مردم وجود نداشته و انقلاب ما تنها انقلابی بوده که به زور و خشونت متکی نبوده است، بلکه انقلاب کلام ، روحیه، آگاهی و حضور مردم بوده است.

وی هم‌چنین گفت: امام(ره) نیز هیچ‌گاه به جانب حرکت مسلحانه نرفت، بلکه از طریق سخن و کلام خود آگاهی بخشی

اگر کسی با تشکل‌ها مخالف باشد مطمئن باشید با حاکمیت مردم بر سرنوشت آن‌ها نیز مخالف است...فقط دشمنان ملت و کسانی که خود ملت را قبول ندارند، با تشکل‌ها مخالف هستند....

 
می‌کرد؛ پس انقلاب ما انقلاب مردمی بدون خشونت و در عین حال سازماندهی بلافاصله بر اساس رای مردم و قانون اساسی بود. 

قانون اساسی ظرف یک‌بار مصرف نیست
سیدمحمد خاتمی هم‌چنین گفت: قانون اساسی ظرف یک‌بار مصرف نیست که یک دفعه در آن غذا خورد و بعد آن را به دور انداخت، آن هم قانون اساسی ما که به سادگی تدوین نشده، بلکه پشتوانه رای مردم را دارد.

وی تاکید کرد که البته این قانون اساسی، اصول و موازینی دارد و خواست‌های تاریخی آن از جمله مردم‌سالاری و آزادی است؛ از این رو باید اصولی را که هنوز پیاده نشده، کاملا پیاده کنیم. 
امکاناتی وجود دارد که حق ماست
خاتمی در ادامه با بیان این که این نظام متعلق به همه ماست و همه باید در انتخابات شرکت کنیم، گفت: ما باید سعی کنیم بتوانیم به صحنه بیاییم. اگر اندیشه‌ای داریم و معتقدیم می‌توانیم کارهایی بکنیم که به مصلحت ، عزت و عظمت نظام اسلامی منجر شود، بدانیم امکاناتی وجود دارد که حق ماست.
وی با طرح این پرسش که چرا باید این اندیشه حضور پیدا کند، افزود: باید با روش‌های درست حضور پیدا کرد و اگر قانون اجرا شود معتقدم می‌توان طبق حق شرعی و قانونی حضور داشت و وظیفه را انجام داد.
 رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان این که مملکت به توسعه همه‌جانبه نیاز دارد، افزود: باید ثروت‌ها به صورت مشخصی هدایت شود که رشد در همه زمینه‌ها باشد. ما به لحاظ سیاسی هنوز خیلی کار داریم و نیازمند قوانین هستیم.
فقط دشمنان ملت و کسانی که خود ملت را قبول ندارند، با تشکل‌ها مخالف هستند
سیدمحمد خاتمی در ادامه اظهار داشت: اگر کسی با تشکل‌ها مخالف باشد مطمئن باشید با حاکمیت مردم بر سرنوشت آن‌ها نیز مخالف است. تشکل‌ها از متن جامعه به وجود می‌آیند و هر کدام بخشی از جامعه را نمایندگی می‌کنند. هسته‌های اولیه جامعه مدنی و توسعه سیاسی هستند که هم می‌توانند اندیشه‌های طرفداران را شکل بدهند و هم مدافع خواست‌های بخشی که آن را نمایندگی می‌کنند، باشند. در این صورت فقط دشمنان ملت و کسانی که خود ملت را قبول ندارند، با تشکل‌ها مخالف هستند.
رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان این که برای نهادینه‌شدن امور باید امکانات را با قوانین لازم در اختیار داشت، گفت: متاسفانه جامعه ما خواست‌های مترقی دارد ولی متاسفانه فرهنگ آن را به دست نیاورده؛ در حالی که اگر خواستار مردم‌سالاری هستیم، باید هزینه آن را نیز بپردازیم.
وی گفت: اگر روزی روزگاری دولت کمکی به احزاب می‌کرد، امروز بسیاری از تشکل‌ها تحت فشار هستند که این امر درست نیست.
وی افزود: مطمئنم اگر ما در دولت و مجلس باشیم، می‌توانیم از این مسائل دفاع کنیم. 
هیچ کس مطلق نیست/برخی رفتارها و برخوردها با دانشجویان درست نیست

نیروهای شایسته، با تجربه ، کاردان و مومن باید در عرصه بیایند و برنامه خود را ارایه کنند. اگر نیروهای شایسته بیایند و مردم نیز حضور پرشور داشته باشند، مطمئن باشید برایند آن، مجلسی قوی ، قانون‌گذار، حافظ منافع ملی ، تامین‌کننده عدالت، نظم و آزادی در جامعه ما خواهد بود......

 

سید محمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی برخوردها با دانشجویان گفت: من نمی‌گویم هر کاری که دانشجو می‌کند درست است، هیچ کس مطلق نیست؛ ولی کیست که اشتباه نکند؛ مثلا اگر بنده که رئیس جمهور هستم، اشتباه کنم ممکن است فاجعه‌بار باشد یا یک امضای غلط و سخن نادرست، زیان‌های بزرگی داشته باشد، ما نباید توقع داشته باشیم دانشجویان دست از پا خطا نکنند، در عین حال که بسیاری از چیزهایی که می گوییم خطاست، خطا نیست، اصلا ماهیت دانشجو این است که انتقاد و اظهارنظر کند؛
بنابراین برخی رفتارها و برخوردها با او درست نیست، باید به آن‌ها کمک و آن‌ها را تحمل کنیم؛ زیرا برخی رفتارها مشکل را حل نمی کند؛ می‌توان با توافق و گفتگو تعامل و اعتدال ایجاد کرد؛ زیرا با برخی روش‌ها و محدودیت‌ها چه بسا ممکن است جوانان به اموری رو بیاورند که مواجه‌شدن با آن‌ها پرهزینه‌تر خواهد بود. 
حضور مردم باطل‌السحر است
وی تصریح کرد: مردم نیز باید حضور یابند؛ زیرا حضور آنان باطل‌السحر است، مردم باید رغبت داشته باشند و نمایندگان مطلوب خود را انتخاب کنند؛ زیرا در این صورت بسیاری از موانع خنثی می‌شود. هم‌چنین نیروهای شایسته، با تجربه ، کاردان و مومن باید در عرصه بیایند و برنامه خود را ارایه کنند. اگر نیروهای شایسته بیایند و مردم نیز حضور پرشور داشته باشند، مطمئن باشید برایند آن، مجلسی قوی ، قانون‌گذار، حافظ منافع ملی ، تامین‌کننده عدالت، نظم و آزادی در جامعه ما خواهد بود.
سیدمحمد خاتمی اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم با معیارهای دینی ، اسلامی و قانونی ، بررسی صلاحیت‌ها انجام شود.
قانون فعلی انتخابات قانون عادلانه‌ای نیست
خاتمی تصریح کرد: به صراحت می‌گویم قانونی که الان داریم ، قانون عادلانه‌ای نیست، معتقدم برای اصلاح ساختار کشور و پیشرفت آن نیازمند قانون بهتر هستیم که با وجود مجلس شجاع، کاردان و با تجربه می‌توان به آن دست یافت.
سید محمد خاتمی هم‌چنین با اشاره به این که ما هنوز خیلی راه داریم که یاد بگیریم کار حزبی کنیم گفت: البته این امر منافاتی ندارد که احزاب در ائتلاف شرکت کنند، ولی با تابلوی خود بیایند. باید تلاش کرد ائتلاف حداکثری داشته باشیم که در این زمینه تلاش‌های زیادی می‌شود و بنده ناامید نیستم. 

ریا و نفاق و دورویی؛ نتیجه حکومتهای خودکامه
خاتمی ادامه داد : ریا و نفاق و دورویی در جامعه نتیجه حکومتهای خودکامه است.

وی یادآور شد : هر جا کنترل بر حکومت نباشد بدترین فسادها حاصل می شود و امام علی (ع) در 14 قرن قبل مطلبی را می گویند که امروز بشر با هزینه های سنگین به آن رسیده است.

وی خاطرنشان کرد : امام خمینی (ره) در میان همه اشکال، حکومت جمهوری اسلامی را الگو قرار داده است و میزان را رأی ملت معرفی کرده است. 
خاتمی عنوان کرد : مجلس در کشور ما در رأس امور قرار گرفته است و امکانات و اختیارات باید از مدار اراده نمایندگان مردم بگذرد. 
حکومت نباید فقط شعار خدمت دهد
وی گفت : مردم باید در جمهوری اسلامی ایران احساس آزادی و حرمت کنند و حکومت باید خود را خدمتگزار و مسئول بداند نه فقط شعار خدمت دهد.
خاتمی اظهار داشت : دولت، مسئول برخوردار کردن مادی و معنوی جامعه است و مردم باید این مسئله را درک کنند و دولت نیز زمینه را برای حضور مردم در عرصه های مختلف فراهم کند. 
توسعه همزمان با عدالت
وی افزود : دولت باید توسعه را همزمان با عدالت انجام دهد و از امکانات کشور جهت پیشرفت علمی و توسعه استفاده کند.
خاتمی یادآور شد : باید امکانات به صورت عادلانه در میان مردم توزیع شود و فاصله های طبقاتی در جامعه رفع شود.
بر اساس این گزارش، سیدمحمد خاتمی در ادامه برنامه‌های خود در استان کرمان با حضور در گلزار شهدای شهر کرمان به روح شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


سحرگاه روز 15 ذی الحجه هنگامی که خورشید اشعه تابناک خود را بر روی زمین می گسترد مولود مسعود خاندان رسالت حضرت امام علی النقی (ع) دیده بر جهان بازگشود نوزادی که باعث سربلندی وافتخار اسلام گردید وعمر خود را در راه اعتلای تعالیم ارزنده اسلام مصروف داشت ودر پیشبرد هدفهای الهی از هیچ نو کوشش وفعالیت ومجاهده مضایقه ننمود .
او در تیره ترین دوران اختلافات خلفای عباسی همانند پدر بزرگوارش به توسعه وگسترش آئین اسلام پرداخت واصالت تعالیم اسلامی را از گزند حوادث وآفات محفوظ داشت .
او از همان دوران نوجوانی از آن هنگامی که در مکتب پدر بزرگوارش درس علم ومعرفت می اموخت به راهنمائی وارشاد مردم می پرداخت ودر مکتب عالی دانش وفضیلت خود ، گروههائی از علاقه مندان وارادت ورزان خاندان نبوت را می پروراند .
او در عصر خود در دانش وفضیلت وشرف انسانی ، مجاهدتهای اسلامی نظیر وهمتا نداشت وعلاقمندان همچون پروانه گرد شمع وجودش می گشتند واز خرمن علم ودانش وفضیلت او بهره ها می بردند .
سال ولادت :
دهمین ثمره باغ ولایت ودوازدهمین نهال خعصمت وطهارت ونخستین فرزند برومند پیشوای نهم در سال 212 هجری در یکی از محلات مدینه شهر نورانی پیامبر بزرگوار اسلام در محلی که موسوم به « صریا» بود دیده بر جهان گشود وبه زیباترین نامی مه در خاندان رسالت سابقه دیرین وخوش خاطره ای داشت موسوم گردید ؛ پدر ارجمندش برای وی نام « علی » را برگزید .

او که همانند جد بزرگوارش مأ موریت دفاع از اسلام واحیای حقوق مسلمانان را از جانب پروردگار عالم بعهده داشت همان کنیه ی جدش را بر خویشتن انتخاب کرد وبه ابوالحسن موسوم گردید .

لقب ابن رضا درخشان ترین عنوان وشهرت او ودیگر پیشوایان معصوم بعدی بود که آنروزها همچون ستاره درخشان در میان دهها القاب دیگر بر تارک وی می درخشید . از دیگر القاب آن حضرت می توان هادی ، ناصح ، عالم ، فقیه ، امین ، عسگری ، دلیل ، فاتح ، نقی و مرتضی را نام برد چنانچه امروز بیشتر دوستداران وشیعیان او را با لقب مشهور « هادی » می‌شناسند .
آن حضرت تحت تربیتهای الهی ومعنوی پدر ، هفت سال واندی زندگی کرد وبعد از وفات پدر درخشان ترین وشامخ ترین چهره ی اسلام بود که مشکلات فقهی وعلمی جهان اسلام را با دانش وبینش خود حل وفصل می نمود .

مادر :
مادر عزیز ومهربانش ، بانوی با فضیلت وتقوی ودانشمدندی یود در نهایت فداکاری ودلسوزی که یکی از بانوان صالح ودرستکار شایسته ی روزگار خود محسوب می گشت بحدی که خود امام 0ع) درباره ی او چنین میفرماید :

« مادرم عارف وآشنا به مقام امامت وولایت بود . او با عنایت ولطف پروردگار اهل رحمت وبهشت است . هرگز فریب شیطان ومکر و کید تجاوزکار وستکگر را بخود ندید واز نظر رتبه ومقام کمتر از مادر انبیاء ومردان شایسته ی الهی نبود ...» .

نام گرامی وی « سمانه » معروف به سیده وصاحب کنیه « ام الفضل مقربیه » از شاهزادگان رومی بود که به اسارت لشکر مسلمانان در آمده بود وبه عنوان « ام ولد » آزاد گردید وافتخارهمسری امام را پیدا نمود او یکی از آشنایان حقیقی به مقام ولایت کبری واز مدافعین سرسخت زعامت وخلافت الهی بود .

کنیه آن حضرت :
کنیه وى ابو الحسن بود. برخى نیز وى را ابو الحسن ثالث مى‏خواندند.
لقب آن حضرت :
ابن طلحه گوید: القاب آن حضرت عبارت بودند از: ناصح، متوکل، فتاح، نقى، مرتضى و مشهورترین القاب وى متوکل بود. اما آن حضرت این لقب را مخفى مى‏کرد و به اصحابش مى‏فرمود از یاد کردن وى با این لقب بپرهیزند. زیرا متوکل، لقب خلیفه عباسى بود.

نگارنده: همچنین آن حضرت به دو لقب هادى و نقى نیز شهرت داشت.

در مناقب در این باره آمده است: القاب آن حضرت عبارت بودند از: نجیب، مرتضى، هادى، نقى، عالم، فقیه، امین، مؤتمن، طیب و عسکرى. وى معروف به عسکرى بود و خود و فرزند بزرگوارش به عسکریین معروفیت دارند. شیخ صدوق در علل الشرایع و معانى الاخبار گوید: از استادان خود رضى الله عنهم، شنیدم که مى‏گفتند: محله‏اى که على بن محمد و حسن بن على علیهما السلام در آن در سر من راى ساکن بودند، عسکر نامیده مى‏شد از این رو به هر یک از این دو امام عسکرى گفته مى‏شود».

در نساب سمعانى است که عسکرى منسوب به عسکر در سر من راى است. سر من راى را معتصم بنا نهاد. بدین ترتیب که چون شمار سپاهیانش بسیار شد و بغداد براى آنها تنگ بود و مردم مورد آزار و اذیت قرار مى‏گرفتند، همراه با سپاهیانش بدین موضع نقل مکان کرد و در آنجا کاخى زیبا ساخت و آن را سر من راى نامید که بدان سامرة و سامرا گفته مى‏شود. و از آنجا که پادگان نظامى معتصم در این شهر جاى گیر شد، آن را عسکر نیز مى‏خوانند. تاریخ این واقعه در سال 221 هجرى بوده است.

گفته سمعانى حاکى از آن است که عسکر نامى بوده که بر تمام سامرا اطلاق مى ‏شده است.
نقش انگشترى آن حضرت :
بنا بر قولى گفته‏اند نقش انگشترى آن حضرت عبارت: «حفظ العهود من اخلاق المعبود» بوده است. همچنین طبق قولى دیگر نقش انگشترى وى عبارت: «الله ربى و هو عصمتى من خلقه‏» و مطابق نظر برخى دیگر عبارت: «من عصى هواه بلغ مناه‏» بوده است.
تعیین امامت آن حضرت :
پیشوای نهم جز علی وموسی فرزند دیگری نداشت واز آنجا که میان علی وموسی در دانش وتقوی وپرهیزکاری وفضایل معنوی از وجود تا عدم واز زمین تا آسمان فاصله وجود داشت برای هیچ انسانی این شبهه پدید نمی آمد که او پیشوائی رقیب امام هادی (ع) گردد بخصوص که بارها حضرت هادی از طرف پدر عالیقدرش امام جواد (ع) تصریحاً به امامت تعیین گردیده بود .
سالهای امامت :
سالهای امامت آن حضرت مصادف بوده است با قسمتی از خلافت معتصم و تمام خلافت متوکل و منتصر و مستعین و در زمان خلافت المعتز بالله وفات یافتند
امام هادی (ع) در مدینه اقامت داشتند تا اینکه متوکل در سال 232 ق به خلافت رسید. چنانکه در تواریخ مذکور است متوکل به حضرت امیر (ع) و اهل بیت کینه شدیدی داشت و کسانی که دور و بر او بودند به بغض و عداوت با آل علی شهرت داشتند و از جمله آنها عبد الله بن محمد بن داود هاشمی معروف به «ابن اترجه» بود
متوکل از امام جهت مسافرت به بغداد دعوت نمود و یحیی بن هرثمه را مأمور این کار کرد ، هرثمه آن حضرت را در سال 233 ق به سامرا برد
رفتار متوکل با امام به ظاهر محترمانه بود ولی پیوسته او را تحت نظر داشت و گاهی به حبس، توقیف و یا جستجوی منزل آن حضرت امر می‌کرد .
فرزندان آن حضرت :
آن حضرت چهار پسر به نامهاى: ابو محمد حسن، حسین، محمد و جعفر داشت. از این میان حسن (ع) پس از وى به امامت رسید و حسین و محمد در زمان حیات آن امام از دنیا رفتند و جعفر نیز همان کسى است که بعد از وفات برادرش، امام عسکرى (ع) ، ادعاى امامت کرد و به جعفر کذاب شهرت یافت. همچنین یک دختر از آن حضرت بر جاى ماند که نامش عایشه یا علیه بود.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]


<   <<   46   47   48   49   50   >>   >