: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
پس از یازدهم سپتامبر تاکنون، جهان به لحاظ روابط بینالملل و همین طور تغییر در گفتمان مسلط قدرتهای بزرگ وارد مرحله جدیدی شد. هرچند این عملیات تروریستی در خاک ایالات متحده و در قلب نیویورک رخ داد، بدون شک، ثأثیرات آن خارج از مرزهای این کشور، بیش از داخل آمریکا بود. این حادثه به گونهای رخ داد که در همان آغاز، تحلیلهای گوناگونی از آن استخراج شد. سازمانهای رسمی و دولتی، انجمنهای مدافع حقوق بشر و دمکراسی، بسیاری از شخصیتهای فرهنگی و البته مقامات ارشد وقت دولت جمهوری اسلامی ایران در ساعات اولیه، این اقدام را عملی غیراخلاقی و غیرانسانی قلمداد و آن را محکوم کردند. به نظر میرسد بازخوانی و بررسی تاریخی این حادثه منحصر به فرد با گستردهترین شبکههای هماهنگ تروریستی، دارای حواشی زیادی است، اما غرض توجه ظریفتر نسبت به پیامدهای یازدهم سپتامبر برای دولت شبهنظامی ایالات متحده است. این نوشته هرگز به دنبال ارایه تحلیلی مبنی در دست داشتن رسمی دولت آمریکا در این حادثه و همین طور در پی یافتن سر نخی از افرادی که این جنایات را مرتکب شدند، نیست، اما چه بخواهیم و چه نخواهیم، واقعیت نشان میدهد که یازدهم سپتامبر برکات فراوانی برای ایالات متحده به همراه داشت.
پس از گذشت چندین سال از این حادثه، آشکار شد که راه سیاستهای همیشگی دولت آمریکا تغییر جهت معناداری به خود گرفته است. این تغییر آشکارا خود را در میزان حجم بودجههای نظامی وتقویت بودجههای محرمانه، ایجاد ردیفهای ساختگی بودجه در پوششی با نامهای گوناگون همچون «تأمین امنیت در جامعه آمریکا» و اصطلاحا «مبارزه با تروریسم»، «تغییر در مالیاتهای کشوری»، «سانسور بیسابقه رسانهای در داخل آمریکا»، «تقویت سیستمهای امنیتی در فضای زندگی روزمره (شنود مکالمات»، «انگشتنگاری از اتباع آمریکایی و غیرآمریکایی. . .»، «اخراج صدها مسلمان فعال در حوزههای علمی و پژوهشی این کشور» به جرم همکاری با تروریستها و موارد دیگر از این دست به عنوان تغییرات جدی و قابلتوجه در قالب سیاستهای داخلی این کشور به شمار میرود که این روند حتی تا به امروز ادامه دارد.
بررسی جزییات این موارد، گستردگی خاص خود را دارد و هر مورد میتواند با بحثی عمیق و کارشناسی در پس این حادثه کالبد شکافی شود. آنچه در این نوشته به عنوان موضوع شاخص مورد مداقه قرار میگیرد، نگرشی کوتاه به تحول و تغییر در مفهومی بازمیگردد که تا به امروز با کشمکش و بحران در معنا روبهرو بوده و همواره محور گفتمان سیاسی کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده به شمار میآمده است.
یازدهم سپتامبر، زمینهساز نگاهی نو و تعریفی جدید از مفهوم تروریسم در دنیا شد. «تروریسم»، اصطلاحی است که از زمان به کارگیری آن در جریان یک کنفرانس حقوقی در بروکسل در سال 1930 با ابهام گستردهای روبهرو بوده و این موضوع سبب گرایش همگان به اخذ برداشتهای گوناگون و تعاریف گزینشی شده است. شاید در نگاه نخست، رسیدن به درک مشترک برای افکار عمومی دنیا نسبت به فهم این پدیده کار مشکلی نباشد، اما تجربیات تاریخی، نشان میدهد که جنایات قدرتهای بزرگ در برخی از بخشهای جهان، سبب ابهام بیشتر در این مفهوم شده است. نمونه تاریخی این مورد به بیش از نیم قرن اشغال فلسطین توسط رژیم اسرائیل بازمیگردد که از نظر بسیاری از قدرتها مصداق تروریسم به شمار نمیآید. این تنها یک مورد شناخته شده و نسبتا شاخص از اختلافنظر در باب مفهوم تروریسم است.
هرچند به مصادیق تروریسم در روزهای نخست پس از یازدهم سپتامبر اشارهای نمیشد و صرفا مسئولیت این حادثه به گونهای کلی بر گردن افرادی با نام تروریست انداخته میشد که هویتی کاملا ناشناخته داشتند، اما مدتی بعد به صورت کاملا رسمی رئیسجمهور ایالات متحده مأموریت ویژه دولت تازه به قدرت رسیده خود را مبارزه با تروریسم اعلام کرد؛ تروریسمی که همانند یک بمب دستساز در دستان سازنده آن منفجر شد. تروریسم به عنوان هدفی کلی که اساسا معلوم نبود تروریستها چه کسانی هستند و اهدافشان از انجام عملیات تروریستی چیست و تنها این گونه مطرح شد که این بار آمریکا قربانی بنیادگرایی و تروریسم اسلامی شد و مردم آمریکا، باید خود را برای تجربهای نوین در تاریخ این کشور آماده سازند. بوش صرفا با تکیه بر مفهومی کلی، بهانهای برای نظامیگری خود در آن سوی مرزها را فراهم کرد و به شکلی کاملا غیررسمی از یازدهم سپتامبر استقبال پرشوری به عمل آورد. اکنون سالها میگذرد و جنگ با تروریسم دستساز آمریکا در منطقه خاورمیانه پایان نیافته است. تجاوز به حقوق ملت افغانستان و عراق و اشغال این دو کشور و غارت منابع اقتصادی و البته پیچیده ساختن اوضاع در منطقه و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه و همین طور مأموریتسازی برای پرورش و توسعه خاصی از دمکراسی در جهان اصطلاحا دستاورد مبارزه با تروریسم به شمار میآید. امروز با قاطعیت هر چه تمامتر میتوان اذعان نمود که تروریسم واقعی و همیشه فعال در منطقه، اعم از طالبان و القاعده و برخی گروههای مستقر در پاکستان، مصر، سعودی و برخی دیگر از کشورهای منطقه قدرتمندتر و سازماندهی شدهتر از گذشته به حیات خود ادامه میدهند.
هرچند در ظاهر آمریکا نتوانسته است در مبارزه با تروریسم موفق باشد، نکته حساستر این است که از همان آغاز، عملا بحث مبارزه با تروریسم از دستور کار خارج شده است و آمریکا در اصل به دنبال تفرقهافکنی و تروریستپروری در منطقه بوده است و به همین جهت نیاز به حضور در منطقه داشته و این امکان فراهم نمیآمده، مگر با طرح شعار «جنگ تمام عیار با تروریسم» و اینکه امروز ایالات متحده به اهداف شوم خود در خاورمیانه دست یافته است. تصویری که امروز پس از شش سال از گذشت یازدهم سپتامبر در سیمای جهان میبینیم، چیزی جز تقویت افراطگرایی، نظامیگری و تروریسم بینالمللی و رسمی نیست. در این مدت تلاشهای فراوان نظامی و روانی گوناگونی به نام مبارزه با تروریسم صورت گرفت و آمریکاییها به خوبی دریافتند که حضورشان در منطقه، منوط به حضور تروریستها در خاورمیانه است و اینکه چه سودهای کلان اقتصادی به واسطه حضور آنان در منطقه عایدشان میشود.
یازدهم سپتامبر هرچند حادثهای تروریستی به شمار میآید و همین طور خسارات سنگینی را بر بدنه اقتصادی آمریکا وارد کرد، اما سبب لشگرکشی بیسابقه آمریکا به خارج از مرزهای این کشور شد و زمینهای تاریخی برای حضور همیشگی و ایجاد پایگاههای دایمی نظامی در منطقه فراهم آورد. بسیاری از ناظران سیاسی غربی مدافع این نظریه هستند که هیچ شعاری مانند مبارزه با تروریسم نمیتواند به حضور آمریکا در منطقه کمک کند. این دور تسلسل بین حضور ایالات متحده و تروریستها در خاورمیانه از بین نمیرود، مگر با بیداری ملتهای منطقه و خارج ساختن کنترل سیاسی از دست مسئولان سیاسی این کشورها که البته این مسئله خود را در جریان جنگ کوتاه حزبالله و اسرائیل به خوبی نشان داد و مدتی است که جنبشهای مردمی رونق خاصی به خود گرفته است، اما بخش دیگری از برکات یازده سپتامبر معطوف به سیاستهای آمریکا در داخل این کشور و همین طور در کشورهای اروپایی است.
مسلما ایالات متحده نمیتواند با همان ابزاری که در خاورمیانه به کار میگیرد، در جامعه اروپایی و آمریکایی نفوذ کند. بزرگترین رسالت آمریکا در این سالها، تحول در معنای تروریسم و پیوند بیسابقه آن با رشد اسلامگرایی در غرب بوده است و در این راه ابزارهای مدرنی را برای تقویت و رشد نگاههای ضداسلامی به کار گرفته است. به نظر میرسد فعالیت در این حوزه بسیار پرهزینهتر و مشکلتر از سیاستهای نظامی این کشور در خاورمیانه باشد. در سالهای اخیر، همه تلاش غربیها و دولتمردان آمریکایی این بوده است که هر گونه کارشکنی، خرابکاری و ناامنی را به نقطهای سوق دهند که نامش اسلامگرایی و تروریسم است و این بزرگترین برکت معنوی یازدهم سپتامبر برای بسترسازی افکار عمومی جهان مبنی بر القا و تفهیم دروغی بزرگ در رابطه با ذات و جوهره تروریستی و رعبآور اسلام است. آنچه در پایان میتوانیم از آن به عنوان برکات یازده سپتامبر یاد کنیم، تمرکز بر چند محور زیر است.
ــ زمینهای مناسب برای تقویت حضور آمریکا در منطقه
ــ سرپوش گذاشتن بر جنایات اسرائیل در اراضی اشغالی
ــ هجوم بیسابقه به مفهوم هویت اسلامی در غرب
ــ تبلیغات گسترده فرهنگی ضد ارزشهای جامعه مسلمین (انتشار کاریکاتورهای موهن)
ــ اتصال مفهوم تروریسم به اسلام و ارتباط تاریخی این دو با هم (اشاره بوش به حوادث جنگهای صلیبی)
ــ دخالت رسمی در امور داخلی کشورهای منطقه نظیر لبنان، عراق، افغانستان و...
ــ نقض آشکار حقوق بشر در پوشش مبارزه با تروریسم (جنایات آمریکا در گوانتانامو و ابوغریب)
ــ غارت منابع اقتصادی و نفتی عراق
ــ تقویت و توسعه پایگاههای نظامی در منطقه و آسیای میانه با اهداف چند منظوره (حضور نزدیک در کنار روسیه به عنوان رقیب تاریخی آمریکا و پشتیبانی نظامی از اسرائیل و نیز حفاظت از نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه).
این موارد، اختصاری از عمده فعالیتهای دولت بوش پس از حوادث یازدهم سپتامبر بود که تا به امروز هیچ نشانی از نابودی تروریسم در آن مشهود نیست، چرا که هم طالبان فعال است و هم القاعده به تهدیدهای خود ادامه میدهد.
نوشته شده توسط : علی
رئیس مجلس خبرگان با اشاره به اجلاس اخیر مجلس خبرگان گفت: این اجلاس بسیار مهم بود و به تعبیر مقام معظم رهبری، خبرگان موفق شدند وزانت خبرگان را که در سالهای گذشته کسب کرده بودند، حفظ کرده و ادامه دهند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه " دوره جدیدی در خبرگان در حال آغاز شدن است" افزود: اگرچه مسیر همان مسیری است که از اول طراحی شده و تا به حال عمل شده، اما بحث جدی و انتظار خود خبرگان این بود که از ظرفیت مهم نمایندگان خبرگان بیشتر برای مسایل جامعه استفاده شود که البته این هم حقشان است؛ چراکه نمایندگان خبرگان، نقطه تجمع دو رکن نظام ما هستند؛ رکن اول حفظ الهیت نظام است که امروز با ولایت فقیه و نیابت امام زمان کشور اداره میشود و رکن دوم، اراده و رای مردم است که البته بر اساس این رکن همان نیابت امام زمان(عج) با خواست و اراده مردم شکل اجرایی میگیرد.
رئیس مجلس خبرگان افزود: خبرگان از یک جنبه باید تشخیص دهند فردی را که میخواهند برای ولایت نصب کنند، آیا صلاحیت نیابت امام زمان(عج) را طبق قانون اساسی دارد؟ و دوم این کار را به نیابت از مردم انجام دهند.
هاشمی رفسنجانی افزود: وقتی مردم طبق قانون اساسی، علمایی را از خیل عظیم علما انتخاب میکنند، آنها حق دارند این تشخیص را بدهند و نظام هم وظیفه دارد که نظر آنها را اجرایی کند؛ در مساله عزل و برکناری و یا جایگزینی. همچنین آنها موظفند عالیترین مقام کشور را انتخاب کرده و مواظب باشند آن شرایطی که قانون اساسی برای ولی در نظر گرفته ادامه داشته باشد و مرتب مراقبت کنند این شرایط باقی بماند و اگر این شرایط باقی نماند فکری کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری به اعضای مجلس خبرگان افزود: مقام معظم رهبری فرمودند شما برای این که مردم نظر شما را بپذیرند و قلبا به آن اعتقاد پیدا کنند باید آنچنان وزانت و موقعیت خبرگان را حفظ کنید که تصمیمتان در دل مردم ارزش و اعتباری داشته باشد و نه فقط قدرت اجرایی قانونی پشت آن باشد که البته خبرگان ما چنین است.
هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه رقابتی که در انتخابات خبرگان وجود دارد همانند رقابتها در انتخابات دیگر نیست گفت: مجتهدان و آگاهان به زمانی که از وزن و اعتبار بالایی در جامعه برخوردارند نیازی به پست ندارند و تنها به صورت انجام وظیفه اقدام میکنند؛ بهویژه در انتخابات داخلی این مجلس معمولا پستها به دیگران پیشنهاد میشود.
وی افزود: انتخابات در مجلس خبرگان نه جنگ قدرت است و نه بحث جریان سیاسی خاصی مطرح است که به خاطر آن جریان سیاسی عمل کنند. البته ممکن است فردی متعلق به یک جریان سیاسی باشد اما در اینجا چون خود و دیگران فکر میکنند بهتر میتواند انجام وظیفه کند به صحنه میآیند.
رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه در انتخابات این مجلس همیشه پستها به دیگران پیشنهاد میشود، گفت: اینطور نیست که افراد خود را به جلو بیاندازند و این روحیه در این چهار دوره در خبرگان جاری بوده و در آینده انشاءالله چنین خواهد بود.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه طبق فرمایش رهبری، نمایندگی خبرگان از حساسترین مسئولیتها در کشور است، گفت: کار حقیقی خبرگان شبیه یک نیروی نظامی در کشور است. وقتی یک نیروی مسلحی در کشور به وجود میآید و هزینههای زیادی هم برای تشکیل آن میشود برای این نیست که هر روز بجنگند. حتی ممکن است یک فرد نظامی در تمام عمر خود به میدان جنگ نرود. اما اینها هستند که کشور با وجود آنها در آرامش است و مرزها آرام است.
رییس مجلس خبرگان افزود: خبرگان را میتوان به این نیرو تشبیه کرد؛ چراکه با وجود خبرگان، مردم خیالشان راحت است و اگر حادثهای برای ولی فقیه پیش آید، فورا تصمیم میگیرند و خلاء این مقام بزرگ را پر میکنند و عدم مشروعیت نظام پیش نمیآید؛ همانطور که بعد از رحلت امام خمینی (ره) این اقدام صورت گرفت.
هاشمی رفسنجانی یادآور شد: بعد از رحلت امام(ره) انتخاب فردی به عنوان جایگزین ایشان بسیار سخت و نگرانکننده بود. اما شاهد بودیم مجلس خبرگان ظرف یک روز توانستند تصمیم مناسبی بگیرند و فردی را که البته خود امام نیز از قبل به انتخاب ایشان کمک کرده بودند را انتخاب کنند و امروز بعد از گذشت سالها، خبرگان صحت تصمیم خود را میبیند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر آن روز خبرگان نبود و یا از عهده تصمیم برنمیآمد، امروز هنوز ما در حال جنگ با عراق بودیم. خبرگان ثابت کرده که هم تصمیمگیران خوبی و هم ناظران و مراقبان خوبی هستند و البته بسیار هم کمهزینهاند. هیچیک از اعضای مجلس خبرگان تاکنون حتی یک شاهی هم از این مجلس حقوق نگرفتهاند و حتی بسیاری از سفرها را با هزینه شخصی خود میروند.
هاشمی رفسنجانی مجلس خبرگان را «یک نهاد کمهزینه، مطمئن و در خدمت انقلاب و سایه آرامش مردم» توصیف کرد و گفت: البته رسانهها نیز بهویژه رسانههای ملی باید بیش از آنچه که تا امروز به خبرگان میپرداختند باید بپردازند تا این نهاد، ناشناخته باقی نماند.
رئیس مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنان خود مساله هستهیی را " هنوز" مسالهای بسیار مهم دانست و گفت: هنوز این پرونده ظالمانه علیه ایران که بر اساس آن در آژانس و شورای امنیت برای ما قطعنامه صادر کردند و ایران مظلوم را تحت فشار قرار دادند، مساله حائز اهمیتی است.
هاشمیرفسنجانی افزود: اینان ایران مظلوم را که روی پای خود به یک دانش و تکنولوژی روز رسید و قصد داشت حقش را از دیگرانی که پول ایران را گرفتند و برای این صنعت ضایع کردند، بگیرد، مستکبرانه مورد آزار قرار میدهند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: اخیرا آژانس ـ البته اگر حقیقتا حسن نیتی داشته باشد ـ یک حرکت مناسبی را شروع کرده است که در یک زمان معینی در آژانس پرونده به نقطه مطلوبی برسد. البته همین اقدام که هنوز هم معلوم نیست آنها به دنبال چه هستند، مورد قبول آمریکا، فرانسه و بسیاری کشورهای غربی نیست و آنها میگویند البرادعی بیخود کرده و باید همان راه شورای امنیت را برویم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به آمریکا و غربیها نصیحت کرد: اینقدر اشتباهات خود را تکرار نکنید. مطمئن باشید ایران اسلامی به دنبال سلاح هستهیی نیست و تکنولوژی صلحآمیز هستهیی در ایران در خدمت بشریت و نه در خدمت تجاوز به دیگران قرار میگیرد.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران خطاب به آمریکا گفت: از اقداماتی که بعد از 11 سپتامبر در دنیا انجام دادهاید عبرت بگیرید. ما امروز وارد ششمین سال حادثه 11 سپتامبر شدهایم که البته هنوز هم ماهیت آن موضوع به درستی روشن نشده اما آقای بوش از این فرصت استفاده کرد و هم برای برونفکنی و هم اجرای اهداف استعماری، فضای آمریکا و دنیا را امنیتی کرد و بیش از هر چیز به مسایل امنیتی دامن زدند.
رئیس مجلس خبرگان گفت: ما از همین تریبون به کاخنشینان کاخ سفید و کنگرهایها هشدار میدهیم این رویه مبارزه با اسلام و مسلمین و نیروهای انقلابی مسلمان را از سرتان بیرون کنید. اگر راهی مانده باشد، مذاکره است که انشاءالله این راه مانده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در عین حال متذکر شد: البته خودمان نیز باید توجه داشته باشیم وقتی در مقابل ببر زخمی تیرخوردهای قرار میگیریم باید هوشیار باشیم و با تعقل و هوشیاری و متنانت با مسالهای که مساله بزرگ منطقه و جهان است مواجه شویم.
نوشته شده توسط : علی
«احمد شیرزاد» عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در دو مصاحبه جداگانه به دو ادعای اخیر احمدینژاد علیه احزاب سیاسی و منتقدان عملکرد جاری در پرونده هستهای پاسخ داد.
احمدینژاد اسامی فروشندگان اطلاعات هستهای را اعلام کند
شیرزاد در مصاحبه اول خود که با سایت آفتاب انجام شد، با انتقاد از سخنان اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه «هشت تا ده نفر از عناصر ترسوی داخلی، اطلاعات هستهای کشور را به غربیها میدادند»، اظهار داشت: «اگر آقای احمدینژاد واقعا سند و مدرک این مدعا را در اختیار داشته باشند موظف هستند تا اسامی این افراد را افشا کنند». وی گفت: حدود دو سال و نیم از زمانی که تمام امکانات تبلیغاتی کشور در اختیار آقای احمدینژاد و دوستان ایشان قرار گرفته میگذرد و در تمام این مدت جناب رئیس جمهور به مردم وعده دادهاند تا اسامی خائنین به کشور را افشا میکنند. عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با بیان اینکه «تهدید به افشاگری از سوی آقای احمدینژاد تنها مختص به پرونده هستهای نبوده و حوزههای دیگری مانند اقتصاد را نیز در بر گرفته است»، تأکید کرد: با این حال، ایشان تاکنون هیچ کدام از وعدههای افشاگرانه خود را عملی نکردهاند. این کارشناس مسائل هستهای اضافه کرد: قطعا اگر اشخاصی هستند که در پرونده هستهای به کشور خیانت کردهاند و تاکنون توسط دستگاههای امنیتی کشور شناسایی نشدهاند اما آقای احمدینژاد اسناد و مدارک این مسأله را در اختیار دارند، وظیفه رئیس جمهور است که موضوع را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کند وگرنه مشخص میشود که ایراد از جای دیگری است. شیرزاد ادامه داد: اما اگر اشخاصی هستند (که هستند)، که در بحث پرونده هستهای تحلیلی متفاوت از آقای احمدینژاد دارند، اطلاق چنین تعابیری به آنها غیراخلاقی و قابل پیگرد حقوقی است.
وی با بیان اینکه «اینگونه تهدید به افشاگری توسط رئیس جمهور تا مدت محدودی برای افکار عمومی جذابیت دارد»، اظهار داشت: تکرار این اتهامات بدون نام بردن از خائنین مورد اشاره، میتواند فضایی را ایجاد کند که دامن بسیاری از افراد چرکین شود. نماینده مردم اصفهان در مجلس ششم در پایان تأکید کرد: اگر شخصی اسناد و مدارک اثبات خیانت به کشور شخصی دیگر را در اختیار دارد و او را افشا نکند، خودش خیانتکار است اما اگر وعده افشاگریهای او تنها بر اساس حدس و گمان است، نمیتوان دیگران را به نکاتی متهم کرد که در صورت عدم اثبات، امکان پیگرد قانونی برای متهمان وجود داشته باشد.
کدام حزب از احمدینژاد باج خواسته است؟
شیرزاد همچنین در گفتوگو با روزنامه «سرمایه»، واکنش به اظهارات احمدینژاد مبنی بر اینکه «دولت به احزاب باج نخواهد داد و دولت به احزاب نیازی ندارد»، گفت:«این اولین بار نیست که آقای رییس جمهوری با جملات کلی دیگران را محکوم و متهم میکند و سعی دارد در چهره کسی که میخواهد منافع مردم را از چنگال ظالمانی که روی آن چنگ انداختهاند، ظاهر شود.»شیرزاد با بیان اینکه «رییس جمهوری باید مشخص کند کدام یک از احزاب از دولت باج میخواهند یا مطالبات دارند»، ادامه داد:«احمدینژاد باید اسم و رسم این احزاب را مشخص کند، چرا که ما احزاب زیادی داریم که وزارت کشور همین دولت به آنها مجوز فعالیت داده و آنها را به رسمیت شناخته است.»وی تاکید کرد:«خانه احزاب باید خیلی سریع جلسهای تشکیل دهد و طی آن از رییسجمهوری بخواهد حزب باجخواه را معرفی کند تا همه احزاب آن را طرد کنیم.»شیرزاد گفت:«اظهارات جدید احمدینژاد در شرایطی که احزاب کشور با وجود تنگناهای بسیار قصد دارند فضای پرنشاطی را ایجاد کنند و از آبروی نظام دفاع کنند، جفای بزرگی به آنهاست به ویژه احزابی که در انتخابات به پیروزی احمدینژاد کمک کردند و از حامیان او محسوب میشوند.»عضو شورای مرکزی مشارکت با تاکید بر اینکه «سخنان اخیر احمدینژاد فرمایشات بسیار غلطی است»، افزود:«اگر دولت این چنین دچار غرور شده که به احزاب همراه و منتقدش توهین میکند باید پیشبینی کرد که در آینده تنها فرصتطلبان کنار این دولت حضور خواهند داشت؛ چرا که هر دولت آیندهنگری به احزاب موافق و مخالف خود نیازمند است.»وی در ادامه با اشاره به این گفته «احمدینژاد که دولت تلاش خواهد کرد تا مردم را از اسارت عدهای که خود را مالک مردم میدانند رها کند،» افزود:«اگر شخص رییسجمهوری قبول دارد که در کشور نظام انتخاباتی وجود دارد و هرکس برای برعهده گرفتن سمتهای اصلی اجرایی به رای مردم نیاز دارد پس در چنین شرایطی وی قصد دارد مردم را از چه اسارتی آزاد کند و اگر معتقد است مردم اسیر هستند پس خود ایشان چگونه در این نظام بالا آمده است.»
نوشته شده توسط : علی
در اینباره، یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرنگار نوروز اطلاعاتی را از ماجرای «منع شرعی» فاطمه رجبی از انتشار مقالات تخریبی علیه هاشمی رفسنجانی ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه ماجرای اعلامشده از سوی روزنامه «جمهوری اسلامی» به حدود دوماه قبل باز میگردد، گفت: پس از آنکه فاطمه رجبی توهینآمیزترین مقاله خود را علیه هاشمی رفسنجانی نوشت و در آن اتهامات مالی و حتی اخلاقی شدیدی را متوجه آقای هاشمی و خانواده وی ساخت، نزدیکان هاشمی نسخهای از مقاله رجبی را به ایشان ارائه میکنند.
این منبع آگاه ادامه داد: آقای هاشمی پس از رؤیت مقاله، به فرزندانش میگوید که با توجه به شدت اتهامات و توهینهای این مقاله، طوری عمل کنید که مادر (عفت مرعشی، همسر آقای هاشمی) از موضوع مطلع نشود.البته منظور واقعی آقای هاشمی آن بود که موضوع را به همسر ایشان اطلاع دهند تا موضعگیری تندی از این طریق صورت گیرد.
وی ادامه داد که همسر آقای هاشمی پس از اطلاع از موضوع، بشدت عصبانی شد و مستقیما موضوع را از طریق بیت رهبری پیگیری کرد و حتی تهدید کرد که در صورت ادامه این توهینها توسط رجبی، اجازه حضور هاشمی در جلسات و دیدارهای مقامات عالی نظام را نخواهد داد.
به گفته این منبع آگاه، در پی این پیگیری بود که مقام رهبری که پیش از این از راههایی چون انتشار سرمقالههای روزنامه «کیهان» به قلم «حسین شریعتمداری» نارضایتی خویش را از اقدامات وابستگان احمدینژاد نشان داده بودند، رجبی را از ادامه این رویه بهویژه درباره آقای هاشمی منع شرعی کردند اما با نزدیک شدن به زمان انتخاب رییس مجلس خبرگان و احساس خطر طیف مصباحیزدی از پیروزی هاشمی دور تازه تحرکات فاطمه رجبی شروع شد و همین امر باعث شد تا روزنامه «جمهوری اسلامی» پس از انتخاب آقای هاشمی، خبر موضوع را رسما منتشر کند.
نوشته شده توسط : علی
نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: علت دفاع مقام معظم رهبری از رئیس جمهوری برای تقویت مواضع نظام در جهان است.
محیالدین حائری شیرازی امروز در خطبههای نماز جمعه با اشاره به سخن رئیس جمهوری درباره افسانه بودن هلوکاست افزود: این حرف را رئیس قوه قضائیه و مقننه نزده، حال اگر دفاع نشود دشمنان خارجی میگویند این حرف یک شخص است و حرف و موضع نظام نیست.
وی ادامه داد: وقتی مردم عالم احساس کنند که این نظام یک نظر واحد در مقابل استکبار جهانی و برخورد با آن دارد پرچم ایران بالاتر از دیگر کشورها به اهتزاز در میآید.
وی درباره انتخاب رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: در مجلس خبرگان 2 نظر وجود داشت عدهای به توان مدیریتی قوی معتقد بودند و مطرح میکردند که مرحوم فقید آیتالله مشکینی، رئیس عنوانی بود و اداره جلسه از ابتدا تاکنون را هاشمی رفسنجانی انجام میدادند که در واقع هم اینگونه بود ایشان مدیر رسمی بودند.
وی گفت: عدهای هم که نظرشان به آقای جنتی بود میگفتند آیتالله مشکینی، نه تنها استاد اخلاق بودند بلکه در ساده زیستی و زهد سرآمد بودند، به خبرگان این چهره اخلاقی میآید. البته نه اینکه آقای هاشمی زاهد نیست چهره شدن در یک عنوان مسئله است.
حائری گفت: در مجلس خبرگان بعضی برخوردی کرده بودند و ایشان هم در دفاع از رئیس جمهوری سنگ تمام گذاشتند و هم اینکه جلسه خبرگان با مجلس شورای اسلامی فرق دارد اینجا جای تندگفتن نیست باید الگوی اخلاقی جامعه بود این حکمت است.
نوشته شده توسط : علی
پیکر حجت الاسلام و المسلمین مروی رییس دادگاه عالی انتظامی قضات فردا در مشهد تشییع می شود.
اداره کل دادگستری خراسان رضوی اعلام کرد پیکر مرحوم هادی مروی ساعت 9 صبح فردا از مهدیه شهر مشهد به سوی حرم مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) تشییع خواهد شد.
آقای مروی از فعالان سال های مبارزه با استبداد بود و پیش از انقلاب ، با بیان خطابه های شیوا ، به پیشبرد نهضت اسلامی مردم ایران، کمک کرد .
وی پس از انقلاب اسلامی هم در سمت های مختلف قضایی ، خدمت کرد .
رئیس قوه قضائیه، رئیس جمهور و رئیس مجلس خبرگان رهبری در پیام های جداگانه در گذشت حجت الاسلام والمسلمین مروی را تسلیت گفتند .
نوشته شده توسط : علی
| |||
به گزارش خبرگزاری فارس، از اخبار کوتاه امروز فرهنگی -هنری میتوان به خبرهای زیر اشاره کرد؛ |
نوشته شده توسط : علی
یک داور زن ایرانی برای نخستین بار در تاریخ فوتبال ایران یک مسابقه رسمی فوتبال را قضاوت کرد.
"نادره درودیان" به عنوان داور اعزامی کشورمان به دومین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا که درشهر امان پایتخت اردن برگزارشد، دیدارتیم های لبنان و اردن را با پوشش وحجاب کامل قضاوت کرد.
این برای نخستین باردرتاریخ فوتبال کشورمان است که یک داور زن ایرانی درخارج ازکشوریک مسابقه رسمی بین المللی فوتبال را قضاوت می کند.
تیم فوتبال بانوان کشورمان در دومین دوره مسابقات فوتبال غرب آسیا با دو پیروزی مقابل سوریه و لبنان و شکست برابراردن برای دومین بار به عنوان قهرمانی این مسابقات دست یافت .
نوشته شده توسط : علی
براساس اعلام رسمی بانک مرکزی، شاخص نرخ تورم اعلام شده برای ماههای سپری شده از سال جاری که فروردین تا مردادماه را در برمیگیرد، پیوسته روند رو به رشد را نشان میدهد به طوری که نرخ تورم که فروردین ماه 1386 معادل 8/12 درصد اعلام شده بود در طول چهارماه بعد از آن یعنی اردیبهشت، خرداد، تیر و مردادماه سال جاری با رشدی مداوم به ترتیب به 6/13، 2/14، 8/14 و بالاخره 4/15 درصد افزایش پیدا کرده است.
دکتر «علی قنبری» عضو هیاتعلمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با سایت آفتاب در خصوص عوامل رشد مداوم نرخ تورم در سال جاری میگوید: افزایش طرف تقاضا، افزایش هزینههای تولید و افزایش انتظارات تورمی سه عامل مهم در افزایش نرخ تورم در سال 86 هستند.
به اعتقاد وی، مجموعه این عوامل دست به دست هم داده تا در شرایط کنونی شاهد روند افزایشی نرخ تورم باشیم چرا که هم تقاضا در جامعه بالاست، هم هزینههای تولید افزایش یافته و هم انتظارات تورمی رو به فزونی است.
عضو سابق شورای پول و اعتبار در ادامه افزود: یکی از مصادیق آشکار و عینی تورم افزایش حجم نقدینگی است که موجب فشارهای طرف تقاضا میشود به طوری که در ماههای اخیر شاهد بودیم به دلیل افزایش قیمتهای انرژی و مواد اولیه، هزینههای تولید افزایش یافته است.
رییس هیات داوری جبههمشارکت تاکید کرد: همچنین به دلیل تصمیماتی که به صورت غیرکارشناسی و غیر منتظره توسط دولت اتخاذ شده مانند سهمیهبندی بنزین و تغییر و تحولاتی که در کابینه رخ داده و نیز مسایل جهانی باعث افزایش انتظارات تورمی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص راهکارهای کاهش نرخ تورم اظهار داشت: اگر دولت بتواند با تصمیمات اقتصادی و حساب شده افزایش فشار تقاضا را از طریق کاهش نقدینگی کنترل کند و همچنین با کاهش فشارهای هزینهای روند افزایش هزینههای تولید را مهار کند و با تصمیمات منطقی و عقلانی و آرامشبخش در عرصه داخلی و جهانی انتظارات تورمی را کنترل کند، قطعا تورم روند کاهشی پیدا خواهد کرد.
وی درباره پیشبینی نرخ تورم در ماههای آینده اظهار داشت: نرخ تورم در ماههای آینده بستگی به عملکرد دولت دارد. اگر دولت سیاستهای پولی و مالی منطقی و کارشناسی اتخاذ کند و با روشهای سیاستهای پولی و مالی انقباضی عمل کند و در تصمیمات خود ثبات و آرامش ایجاد کند این روند میتواند کنترل شود اما اگر به همین روند کنونی ادامه دهد، روند رو به افزایش نرخ تورم استمرار خواهد یافت.
عضو سابق شورای پول و اعتبار در پایان ا ظهار امیدواری کرد دولت متوجه خطر بزرگ تورم که سر منشاء همه بدیهاست و موجب از بین بردن عدالت، برابری و حتی آزادی است باشد و تصمیمات جدی در راه کنترل این خطر بزرگ که اقشار فقیر و متوسط را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد، شکافهای درآمدی را افزایش میدهد و ناهنجاریهای جامعه را زیاد میکند باشد.
نوشته شده توسط : علی
ولادیمیر پوتین و جرج دبلیو بوش روسای جمهور روسیه و امریکا در مذاکرات روز جمعه خود در دستیابی به پیشرفت درزمینه کاهش تنشها برسر برنامه های واشنگتن درخصوص استقرار بخشی از سامانه دفاع موشکی خود در اروپا که خشم شدید مسکو را درپی داشته است با شکست روبرو شدند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از سیدنی نوشت: دیدار بوش و پوتین در آستانه نشست سران کشورهای عضو مجمع همکاری اقتصادی اسیا اقیانوس آرام در سیدنی استرالیا و پس از آن برگزار شد که رئیس جمهور روسیه موافقنامه ای تاریخی را درخصوص صادرات اورانیوم استرالیا به روسیه امضاء کرد . این موافقتنامه از مسائل مهم مورد بحص در نشست های سطح بالا در استرالیا خواهد بود.
پوتین پس از مذاکرات یک ساعته خود با بوش گفت : در این مذاکرات بیش از هر چیزی به برنامه های امریکا درزمینه استقرار سامانه دفاع موشکی خود در اروپا پرداخته شد.
اما پس از این نشست نه بوش و نه پوتین به نزدیک شدن دو طرف به توافق برسر برنامه های امریکا در این زمینه اشاره نکردند.
رئیس جمهور روسیه گفت: کارشناسانی از دو کشور به زودی گردهم خواهند آمد تا درباره رادار پیشنهادی مسکو در جمهوری آذربایجان به جای استقرار بخش هایی از سامانه دفاع موشکی واشنگتن در اروپای مرکزی بحث و گفتگو کنند.
مسکو معتقد است استقرار بخش هایی از سامانه دفاع موشکی امریکا در لهستان و جمهوری چک باعث به هم خوردن موازنه قدرت در منطقه خواهد شد .
این در حالی است که امریکا تاکید دارد هدف از برنامه های واشنگتن در این زمینه مقابله با حملات احتمالی ایران یا کره شمالی است و هیچ خطری روسیه را تهدید نمی کند.
در این مذاکرات که بوش آن را دوستانه و سازنده توصیف کرد همچنین درباره برنامه هسته ای ایران ، تلاش روسیه برای پیوستن با سازمان تجارت جهانی و مسائل محیطی گفتگو شد.
اگرچه روسای جمهور روسیه و امریکا نتوانستند در این مذاکرات به پیشرفت هایی دیپلماتیک دست یابند اما ممکن است در سفر اتی بوش به سیبری به دعوت پوتین بتوانند مواضع خود را در این خصوص نزدیکتر کنند.
امریکا قصد دارد به عنوان بخشی از توسعه سامانه دفاع موشکی خود به اروپا ، یک سامانه رادار در جمهوری چک و ده موشک رهگیر در لهستان مستقر کند.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده است اگر امریکا بخش هایی از سامانه دفاع موشکی خود را در اروپای مرکزی مستقر کند ، همکاری روسیه و امریکا درزمینه سپر موشکی مشترک پیشنهادی مسکو غیر ممکن خواهد بود.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد سپر موشکی مشترک پیشنهادی ولادیمیر پوتین تنها درصورتی امکانپذیر خواهد بود که امریکا از برنامه های خود برای استقرار بخش هایی از سامانه دفاع موشکی اش در اروپا دست بکشد.
روابط امریکا و روسیه به علت برنامه های امریکا برای استقرار بخش هایی از سامانه دفاع موشکی خود در اروپا وارد دوره جدیدی از جنگ سرد شده است .
نظرسنجی های صورت گرفته نشان می دهد شصت درصد از مردم لهستان با برنامه های امریکا برای استقرار ده دهگیر موشکی در این کشور به عنوان بخشی از برنامه های واشنگتن درخصوص توسعه سامانه دفاع موشکی خود به اروپا به بهانه مقابله با حملات موشکی احتمالی ایران و کره شمالی مخالف هستند.
نظرسنجی های صورت گرفته همچنین نشان می دهد دو سوم از مردم جمهوری چک با استقرار بخشی از سامانه دفاع موشکی امریکا در خاک کشورشان مخالف هستند.
نوشته شده توسط : علی