: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
احمد حسینی
وقتی بین دو شخصیت بزرگ، اختلاف و بحثی در میگیرد، به طور طبیعی، برخی از هواداران طرفین، شمشیرهای خود را برهنه کرده، در برابر هم صفآرایی میکنند و به گونهای هماورد میطلبند و رجز میخوانند و کینهتوزانه علیه هم میتازند که طرفین اصلی ماجرا هرگز بدان راضی نیستند، اما چه میتوان کرد، وقتی اختیار حفظ دوستداران از کف میرود و مریدان از مراد جلوتر میافتند و آتش بیار معرکه میشوند و اختلافات عالی و با قاعده را با بداخلاقیهای خود تا سطح تخریب یکدیگر تنزل میدهند!
ماجرای اختلافنظر بین آیتالله هاشمی رفسنجانی و آیتالله مصباح یزدی نیز رویکردی از این سنخ است. اینان به عنوان دو شخصیت بزرگ و ارزشمند نظام اسلامی در مباحثی دارای اختلافنظر هستند که این اختلاف آنان محترم، طبیعی، معمول و حتی موجب بالندگی و شکوفایی است، همان گونه که اعاظم علمای شیعه در تاریخ، همواره دیدگاههای گوناگونی داشتهاند و با ارایه برداشتهای متفاوت از موضاعات واحد، بر دامنه و ژرفای اندیشه اسلامی افزودهاند.
امام خمینی(ره) در نامه مبسوطی که به منشور برادری شهرت یافته است، در شرح این جدالها و اختلافات طلبگی میفرماید: «کتابهای فقهای بزرگوار اسلام پر است از اختلافنظرها و سلیقهها و برداشتها در زمینههای مختلف نظامی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و عبادی، تا آنجا که در مسائلی که ادعای اجماع شده است، قول و یا اقوال مخالف وجود دارد و حتی در مسائل اجماعی هم ممکن است قول خلاف پیدا شود، از اختلاف اخباریها و اصولیها بگذریم. از آنجا که در گذشته این اختلافات در محیط درس و بحث و مدرسه محصور بود و فقط در کتابهای علمی آن هم عربی ضبط میگردید، قهراً تودههای مردم از آن بیخبر بودند و اگر با خبر هم میشدند، تعقیب این مسائل برایشان جاذبهای نداشت.
حال آیا میتوان تصور نمود که چون فقها با یکدیگر اختلافنظر داشتهاند ـ نعوذبالله ـ خلاف حق و خلاف دین خدا عمل کرده اند؟ هرگز ... لذا در حکومت اسلامی باید باب اجتهاد باز باشد و طبیعت انقلاب و نظام همواره اقتضا میکند که نظرات اجتهادی، فقهی در زمینههای مختلف، ولو مخالف با یکدیگر آزادانه عرضه شود و کسی توان و حق جلوگیری از آن را ندارد... اختلاف اگر زیر بنایی و اصولی شد، موجب سستی نظام میشود و این مسئله روشن است که بین افراد و جناحهای موجود وابسته به انقلاب اگر اختلاف هم باشد، صرفاً سیاسی است، ولو این که شکل عقیدتی به آن داده شود، چرا که همه در اصول با هم مشترکند.» (1)
بنابراین، اختلافنظر امری بدیهی و مایه رشد و شکوفایی است، البته اگر برخی مریدان تندرو و کاسههای داغتر از آش، مرزهای آن را نگاه دارند و به طرد و تکفیر هم نپردازند. در این باره با نقل دو خاطره، به نمونهای از پیش گرفتنهای طرفداران تندرو آقایان هاشمی و مصباح میپردازیم.
حجتالاسلام و المسلمین ناطق نوری در بخشی از خاطرات خود میگوید: «در زندان مناظرهای بین شهید محمد منتظری و بازرگان صورت گرفت. یک طرف مناظره، مهندس بازرگان و یک طرف آقای منتظری که کتاب راه طی شده بازرگان را نقد میکرد و مرحوم محمد اشکالات اساسی وارد میکرد. بنده هم در کنار محمد آقا بودم. احمد علی بابایی که ناظر این مناظره بود، خیلی عصبانی شد و به شهید محمد منتظری گفت: بچه چه میگویی؟ حضرت آیتالله طالقانی این جا نشسته و اشکال نمیکند، تو اشکال میکنی؟ محمد هم آدمی رک بود، یک دفعه برگشت و گفت: برو بابا دنبال کارت. مگر به هر کسی میشود گفت آیتالله؟ یک مرتبه فضا به هم ریخت و جلسه تعطیل شد.» (2)
خانم طاهره باقرزاده، عضو تائب سازمان منافقین نیز در خاطرات خود مینویسد: «وقتی که در سال 58، هنگامی که آقای خامنهای مسئول سپاه پاسداران بودند، در حالی که همه مریدان ایشان، لقب حجتالاسلام را به ایشان اطلاق میکردند، ما که در واقع همیشه کاسه داغتر از آش بودیم، ایشان را در اعلامیههای مکرمان «آیتالله» خطاب میکردیم، اما پس از انقلاب نوین، تغییر موضعهایمان و پس از ده سال از این موضعگیری که منطقاً رشد علمی و سیاسی و معنوی ایشان کمال پذیرفته و فرصت کافی برای تقویت و وقتی که ایشان به رهبری جامعه بر اساس آرای اعضای خبرگان منصوب میشوند، ما موذیانه میپرسیم که چطور شد که یک شبه حجتالاسلام به آیتالله ارتقاء یافت؟» (3)
با کمک گرفتن از این خاطرات، به برخوردهای تأسفانگیز برخی پیروان آقایان هاشمی و مصباح در همین زمینه اشاره میکنیم. هفتهنامه پرتو سخن، ارگان مؤسسه امام خمینی (ره) تحت ریاست آیتالله مصباح یزدی در یکی از شمارگان خود مینویسد: «روزنامه جمهوری اسلامی که سالهاست به تربیون آقای هاشمی تبدیل شده و اولین روزنامهای است که پیشوند (آیتالله) به ایشان داده و میدهد.» (4)
و این در حالی است که خود این هفتهنامه پیش از تیره شدن روابطش با آقای هاشمی، از ایشان با عنوان «آیتالل » نام میبرده است.
همچنینن سایت انتخاب که دلبخواه خط حمایت از آیتالله هاشمی رفسنجانی را دنبال میکند، چندی است که در نوشتجات خود، آیتالله مصباح یزدی را با عنوان «حجتالاسلام و المسلمین» خطاب میکند، در صورتی که پیشتر، از ایشان با عنوان «آیتالله» نام میبرد.
حال این که اگر هواداران دو طرف مرجعیتی برای نظریات مقام معظم رهبری و مراجع عظام قایل باشند، خواهند دید که ایشان اجتهاد هر دو شخصیت را تأیید کردهاند، ولی با این حال، همچون شهید بزرگوار اسلام محمد منتظری، گاه اختیار از کف میدهند و حتی توثیقات رهبری و مراجع را نیز نادیده گرفته و به انکار جایگاه علمی طرفین میپردازند و بدین ترتیب بر بیثباتی شخصیت سیاسی خود صحه میگذارند. البته وقتی آتش اختلاف روشن میشود، به طور طبیعی منافقین در صدد شعله ور کردن آن برمیآیند و از افراد سادهلوح و غیر متعادل برای پیشبرد امیال خود سود میجویند که طرفداران پاکباخته باید هشیار باشند و هیزم بیار آتش شبهات منافقین نشوند.
داستان اختلافنظر بین آقایان هاشمی و مصباح، میتواند به شکوفایی و بسط اندیشههای اسلامی در موارد اختلافی منجر شود و به طرح و تدوین مباحث نو ظهوری بینجامد. اگر هواداران افراطی طرفین از مرادشان پیشی نگیرند و به نفی و انکار همدیگر نپرداخته و یکدیگر را متهم به خیانت، جنایت و آمریکایی بودن نکنند، بدون تردید، مریدان آقایان هاشمی و مصباح به تبع مرادشان، جزو مدافعان جدی نظام اسلامی هستند. از این رو، آنان که متشرعترند، باید التزام بیشتری به تقوی سیاسی از خود نشان داده و فضای شاداب جامعه را با عملکرد خود تلخ و ناگوار نکنند.
----------------------------
پینوشت:
1ـ صحیفه امام (ره)، ج 21، ص 176- 178.
2ـ خاطرات حجتالاسلام و المسلمین ناطق نوری، ج 1، ص 81.
3ـ قدرت و دیگر هیچ (بیست سال با سازمان مجاهدین خلق)، انتشارات اطلاعات، ص 161، 162.
4ـ هفتهنامه پرتو سخن، 16دی 1383، ص 3.
نوشته شده توسط : علی
نظر به برخی مشکلات مشمولان وظیفه جهت ادامه تحصیل، محدودیت زمانی 6 ماهه با شرایطی حذف گردید.
به گزارش معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ، حسب موافقت حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا، مشمولان فوقدیپلم و بالاتر که در مقطع تحصیلی بالاتر پذیرفته شدهاند به شرط نداشتن غیبت و عدم انصراف از تحصیل، از معافیت تحصیلی برخوردار خواهند شد.
موسی کمالی مدیر مشمولان ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد: به موجب مقررات قانون خدمت وظیفه عمومی کلیه مشمولان فوق دیپلم و بالاتر حداکثر 6 ماه پس از فراغت از تحصیل مهلت دارند تا خود را جهت انجام خدمت دوره ضرورت معرفی نمایند و چنانچه در مدت فوق (6ماه پس از فراغت از تحصیل) در مقطع بالاتر پذیرفته شوند مجاز به ادامه تحصیل خواهند بود.
وی افزود: نظر به اینکه عدهای از مشمولان وظیفه پس از مدت زمان 6 ماهه در دانشگاه ها پذیرفته می شوند لذا قادر به ادامه تحصیل نخواهند بود. از آنجا که این امر مشکلاتی را برای عدهای از جوانان ایجاد کرده بود حسب پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا محدودیت فوق برای ادامه تحصیل حذف گردید.
وی تأکید کرد: بر این اساس کلیه مشمولان فوق دیپلم و بالاتر که حداکثر تا 6 ماه پس از فراغت از تحصیل خود را جهت انجام خدمت دوره ضرورت معرفی نمایند و مرتکب غیبت نشوند لکن خارج از مدت 6 ماهه در دانشگاه ها پذیرفته شوند مشروط به اینکه دانشجوی انصرافی نباشند از معافیت تحصیلی برخوردار خواهند شد.
سردار کمالی در پایان متذکر گردید: کسانی که قبلا به خدمت اعزام شده و در حال خدمت هستند نیز شامل این مصوبه بوده و از خدمت ترخیص خواهند شد.
نوشته شده توسط : علی
| |||
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با گذشت بیش از 2 ماه از اجرای طرح ملی سهمیه بندی بنزین و کنترل مصرف این فرآورده در کشور، به تدریج نقاط ضعف و قوت این سیستم مشخص میشود . |
نوشته شده توسط : علی
نوشته شده توسط : علی
دو سال پیش، «درو مارشال» و یا احمد، جوان 23 ساله آمریکایی و «اهل هاکسین»، به دین اسلام گروید.
به گزارش «نیوزژورنال» مارشال با لباسهای سادهای که میپوشد و کیف دستیاش، بیشتر شبیه دانشجویان سال اولی است تا دانشجوی ارشد. تغیر لباس او نیز به این کار کمک کرده و بر این باور است که تغییر ظاهر و نامش، او را بیش از پیش از زندگی گذشتهاش جدا میکند.
وی یکی از دانشجویان سال آخر روابط بینالملل و همزمان در حال تحصیل در رشته مطالعات اسلامی در مقطع لیسانس است و آیاتی از قرآن و احادیث زیادی را به دو زبان عربی و انگلیسی، نقل میکند.
او میگوید: زبان عربی مانند یک فرمول ریاضی است؛ بنابراین، یادگیری آن سخت نیست.
شش سال پیش، زمانی که وی در صبح روز 11 سپتامبر در کافه تریای دبیرستان خود نشسته بود، شاید یادگیری عربی، آخرین چیزی بود که میشد در ذهن او یافت. او نیز مانند بسیاری از آمریکاییهای دیگر، فرو ریختن برجهای دوقلو را به خاطر دارد.
وی میگوید: «من به یاد دارم که همه منتظر آغاز جنگ جهانی سوم بودند. ما همه به فکر انتقام بودیم و مسلمانان را سرزنش میکردیم»، اما این اقدام تروریستی، هزاران آمریکایی را در راه رسیدن به اسلام قرار داد.
عصمتشاه، استادیار فیزیک و علوم طبیعی دانشگاه «دلویر» و مشاور انجمن دانشجویان مسلمان، میگوید: «مردم میخواستند پس از یازدهم سپتامبر، مطالب بیشتری درباره چیزی بدانند که تا پیش از آن، اطلاعی از آن نداشتند. آگاهی آنان بیشتر شده و سرانجام به نقطهای میرسند که درک میکنند در اسلام چیزهای مهمی برایشان وجود دارد».
حتی شاید بتوان گفت به علت وجود حادثه یازدهم سپتامبر، به رغم سیاه بودن آن، گرویدن به اسلام افزایش یافته است و به گفته مقتدرخان، استادیار علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه دلویر، اسلام را به سریعترین دین در حال رشد در آمریکا تبدیل کرده است، به گونهای که حدود 23 درصد مسلمانان آمریکا به تازگی به این دین گرویدهاند که حدود نیمی از آنان، پیش از سن 21 سالگی مسلمان شدهاند.
بنا بر نظرسنجیها و تحقیقات مؤسسه PEW، به طور تخمینی 2.35 میلیون نفر مسلمان در آمریکا حضور دارند که حدود 35 درصد آنان در آمریکا متولد شدهاند و حدود 850 هزار نفرشان، زیر هجده سال هستند.
اما «ابراهیم هوپر»، سخنگوی شورای روابط اسلام ـ آمریکا در واشنگتن، میگوید: مسلمانان آمریکایی هم با چالشهای خاص خود روبهرو هستند. آنان معمولا به خیانت به نژاد و پیشینه خود متهم شده و یا مجبور به جدا شدن از دوستان و خانواده خود میشوند؛ بنابراین، در رویارویی با چنین چالشهایی، تحصیل و زندگی اجتماعی برای این مسلمانان سختتر شده است. تحقیقات مؤسسه PEW نشان داد که بیش از نیمی از مسلمانان آمریکا بر این باورند که تبعیض و فشارها بر آنها زیاد شده است و حدود چهار نفر از هر ده نفر زیر سی سال اعلام کردهاند که در سال گذشته مورد تهدید و آزار قرار گرفتهاند.
برای مارشال، زمانی که نخستین بار به فکر اسلام افتاد، تروریسم و کلیشه مطرح نبود. وی میگوید، او یک زندگی عادی داشت. فقط مهمانی و کمتوجهی به والدین، اما هماکنون همه چیز تغییر کرده است.
او در آغاز، قصد گرویدن به اسلام را نداشت و تنها به یک کلاس هنر اسلامی رفته بود و سپس با توجه به قرآن، شعر و هر چیز اسلامی دیگر، به دین اسلام علاقهمند شد.
وی میگوید: «مهمترین عامل، شنیدن صدای اذان به یک زبان دیگر بود، اما زیبایی ناب آن من را به خود جذب کرد.»
نوشته شده توسط : علی
وزارت انرژی ترکیه از وقوع انفجار در خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه و در نتیجه قطع جریان صدور گاز به این کشور خبر داد.
به گزارش رویترز، یک مقام وزارت انرژی ترکیه با اعلام این خبر گفت : انفجار یکشنبه شب و در پنج کیلومتری داخل خاک ترکیه رخ داد.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت : علت انفجار هنوز مشخص نشده است.
این درحالی است که وزارت امورخارجه آمریکا اخیراً ترکیه را تهدید کرده بود درصورت سرمایه گذاری در بخش گاز و نفت ایران، تحریم هایی علیه آنکارا اعمال خواهد کرد.
نوشته شده توسط : علی
| |||
به گزارش از روابط عمومی فدارسیون فوتبال، با توجه به درخواست مدیریت گروه ورزش و مسابقات شبکه سوم سینما مبنی بر اینکه مسابقات لیگ برتر در ایام ماه مبارک رمضان به جای ساعت 30/20 در ساعت 20 برگزار گردد و موافقت فدراسیون فوتبال، برنامه مسابقات هفته پنجم تا نهم این مسابقات به شرح ذیل اعلام میگردد: |
نوشته شده توسط : علی
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: حوادث و وقایع روزانه را نمیتوانم به صورت کامل و جامع برای مردم بنویسم ولی همین مقدار زوایایی از تاریخ را نشان میدهد .
به گزارشی از قم، هاشمی عصر امروز شنبه با آیت الله شبیری زنجانی دیدار و گفتگو کرد.
این مرجع تقلید در این دیدار که در بیت ایشان برگزار شد گفت : نوشتن خاطرات روزانه توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی کاری ماندگار است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز در این دیدار ضمن جویا شدن حال جسمانی آیت الله شبیری زنجانی تصریح کرد : حوادث روزانه را نمیتوانم به صورت کامل بنویسم ولی همین مقدار زوایایی از تاریخ را نشان میدهد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در آخرین برنامه سفر یک روزه خود به قم از دبیرخانه این مجلس بازدید و از نزدیک با بخشهای مختلف آن آشنا شد.
وی همچنین با آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جمعی از اعضای این جامعه دیدار و گفتگو کرد.
نوشته شده توسط : علی
شورای اقتصاد در جلسه عصر روز شنبه خود به ریاست دکتر محموداحمدی نژاد با کلیات تاسیس بانک قرض الحسنه با سرمایه اولیه 22 هزار میلیارد ریال موافقت کرد.
به گزارش ایسنا بانک قرض الحسنه با مشارکت بانکهای دولتی، خصوصی و صندوق مهر امام رضا(ع) تاسیس میشود و در سراسر کشور شعبه خواهد داشت.
بانک قرض الحسنه صرفا به جذب سپردههای جاری و پسانداز قرض الحسنه اقدام میکند و در زمینههای ازدواج جوانان، اشتغال، هزینه درمان، تحصیل ، تعمیر و تامین مسکن و سفرهای سیاحتی و زیارتی فقط تسهیلات قرض الحسنه پرداخت خواهد کرد.
موافقت با درخواست بانک توسعه صادرات ایران در خصوص تامین مالی طرح نیروگاه شماره 5 کامینجی در کشور نیجریه دیگر مصوبه جلسه شورای اقتصاد بود.
نوشته شده توسط : علی
دبیر کل حزب موتلفه در واکنش به اظهارات اخیر محمود احمدینژاد مبنی بر اینکه دولت نهم نظام اجرایی کشور را از قید مطالبات پایانناپذیر احزاب رها کرد و این دولت یک ریال هم به احزاب باج نداده و تا آخر هم نخواهد داد، گفت: «حزب موتلفه در مقابل اظهارات جدید احمدینژاد یک سوال مطرح میکند و آن این است که دولت نهم آن یک مطالبه یا باجی را که حزب موتلفة اسلامی با سابقة 44 سالة مبارزه و حضور در صحنههای قبل و پس از پیروزی انقلاب از این دولت یا دولتهای قبلی داشته است را اعلام کند.»
به نوشته سرمایه محمدنبی حبیبی افزود: «اگر چنین ادعایی واقعیت داشت ما اظهارات رییسجمهوری را قبول میکنیم اما در غیر این صورت که قطعا هم همین طور است وی و مسوولان اجرایی را دعوت میکنیم قضاوت مناسبتری از احزاب برای خود تعریف کنند.»
رییسجمهوری پنجشنبه در سخنانی احزاب کشور را متهم به باجگیری و زیادهطلبی کرد. احمدینژاد در همایش طلاب مبلغ ماه رمضان با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین کارهای دولت آزادسازی بوده است، گفت: «یکی از آزادسازیهای دولت این بود که نظام اجرایی کشور را از قید مطالبات پایانناپذیر احزاب رها کرد، این دولت هیچ نیازی به حزب ندارد و من یک ریال هم به آنها باج نداده و تا آخر هم نخواهم داد، دولت تلاش کرده تا مردم را از اسارت عدهای که خود را مالک این مردم میدانند رها کند.»
وی در پاسخ به اینکه «آیا تاکنون احزاب مطالبات پایان ناپذیری از دولتها داشتهاند، یا از آنها باج گرفتهاند»، گفت:«ما وکیل مدافع همة احزاب نیستیم، اما این صفتهایی را که شخص رییسجمهوری بدون یک استثنا اعلام کردهاند دربارة حزب موتلفه قبول نمیکنیم.»
وی با بیان اینکه من به عنوان دبیرکل از موتلفه دفاع میکنم افزود:«در این جایگاه موتلفه تنها در دفاع از حزب خود اعلام میکند که هیچ یک از اتهامهای گفته شده از سوی رییسجمهوری را دربارة این حزب وارد نمیداند.»
دبیرکل موتلفه با تاکید بر اینکه «احمدینژاد مشخص کند این صحبتها را خطاب به کدام حزب گفته است»، ادامه داد:«دولت نهم خود باید پاسخگوی این اظهارات باشد و ما به عنوان حزب موتلفه تاکید میکنیم این اتهامات در رابطه با موتلفه حتی نزدیک به صحت هم نیست.»
نوشته شده توسط : علی