استاد فلسفه دانشگاه قم گفت: ابتکار مرحوم علامه عسگری این بود که برای اولین بار اسامی 150 نفر از صحابه ساختگی پیامبر اسلام(ص) را فاش کرد و گفت این افراد اصلا وجود خارجی ندارند و هر چه از ایشان نقل شده دروغ است.
احمد عابدی، پژوهشگر علوم اسلامی و استاد فلسفه دانشگاه قم و یکی از شاگردان علامه عسگری،درباره زندگی مرحوم علامه عسگری گفت: علامه عسگری در سال 1284 در ساوه متولد شد. وی تحصیلات مقدماتی حوزوی خود را را تا شرح لمعه در حوزه علمیه قم خدمت استادانی چون امامخمینی(ره) خواند و سپس از قم به نجف رفت و در نجف در درسهای آیتالله حکیم شرکت کرد.
نویسنده کتاب «حاشیه الهیات تجریدی» افزود: علامه عسگری در فعالیتهای سیاسی آن زمان عراق شرکت کرد و همزمان چند دانشکده و بیمارستان و مؤسسه خیریه در عراق تاسیس کرد. ایشان همچنین در تبادل استاد میان این دانشکدهها و الازهر مصر نقش مهمی را ایفا میکرد. اکثر افرادی که اکنون مسئولان عراق هستند، شاگردان مرحوم علامه عسگری و فارغالتحصیل دانشکده اصول دین عراق هستند که ایشان بنا نهادهاند.
عابدی ادامه داد: علامه عسگری تا زمان حکومت صدام در عراق بود و وقتی صدام میخواست ایشان را دستگیر کند از عراق فرار کرد و به ایران آمد. در ایران هم سه دانشکده اصول دین در تهران، قم و دزفول را بنیان نهاد.
نویسنده کتاب «دفتر عقل و قلب» گفت: علامه عسگری طی عمر خود کارهای فرهنگی بسیاری انجام داد و بیش از پنجاه کتاب نوشت. این کتابها تاثیر بسیار زیادی بر مسلمانان گذاشت و بعضی از کتابهای ایشان در شیعه شدن بسیاری نقش مهمی را ایفا کرد. به طوری که در طول تاریخ هیچ کس مثل علامه عسگری نتوانست بسیاری از غیر شیعهها را شیعه کند. در این زمینه حتی از علامه امینی و سید شرفالدین هم ایشان موفقتر بوده است.
عابدی گفت: علامه عسگری همچنین مناظرات بسیاری در کشورهای مختلف داشت و معمولا در تمامی مناظرات موفق بود و توانست طرف خود را قانع کند. مناظرات علامه عسگری با علمای یهود بسیار معروف است.
وی درباره ویژگی آثار مرحوم علامه عسگر گفت: مهمترین ویژگی آثار ایشان این است که اولا همه آثارشان را از منابع اهل سنت نوشته است و از کتابهای اهل سنت استفاده کرده است و ابتکار ایشان هم این است که برای اولین بار برخی از صحابه ساختگی را مطرح کرد یعنی افرادی که اصلا وجود خارجی ندارند و شخصیتهای ساختگیاند. ایشان ثابت کرد که این افراد به اسم صحابه پیامبر مطرح شدهاند و حرفهایی که از زبان ایشان نقل شده است دروغ است. این مهمترین کار ایشان است. علامه عسگری 150 نفراز صحابه ساختگی پیامبر را معرفی کرد.
عابدی گفت: آثار قرآنی ایشان نیز بسیار زیاد است. کتاب «القرآن الکریم و روایات المدرستین» از جمله این آثار است. مقصود ایشان از نوشتن این کتاب این است که قرآن در مکتب اهل بیت و در مکتب اهل سنت چگونه معرفی میشود و قرآن را از این دو دیدگاه بررسی میکند و تفاوتهایش را بیان کرده است. این کتاب سه جلد است و فقط در سودان خیلیها را شیعه کرده است.
وی درباره خصوصیات اخلاقی علامه عسگری گفت: از خصوصیات اخلاقی ایشان این است که بسیار متواضع بودند و هرگز به نام و نشان و مال و ثروت وابستگی نداشت، به طوری که شاید هیچکس مثل او پیدا نشود که اعلام کند از هیچ کتابم حقالتالیف نمیگیرم. علامه عسگری برای هیچ کدام از کتابهایش حقالتالیف نگرفت و میگفت هر کسی که دوست دارد میتواند کتابهایم را منتشر کند و از حقوق مادی آن استفاده کند.
نویسنده کتاب «شرح اشارات» در پایان گفت: مرحوم آیتالله العظمی گلپایگانی به علامه عسگری نامهای نوشتند و در آن نامه ذکر کردند که من از شما خواهش میکنم که اسم من را در دانشکده خودتان بنویسید تا روز قیامت جزو خدمتگزاران دانشکده اصول دین محشور شوم.
علامه عسگری دوشب قبل در سن نود و هشت سالگی در بیمارستان میلاد تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]