: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
سرپرست وزارت نفت گفت: کار سهمیه بندی بنزین اثرات خود را در میزان واردات بنزین گذاشته و تصور می رود با 15تا 16میلیون لیتر در روز بتوان پاسخگوی نیاز مردم تا پایان سال بود.
غلامحسین نوذری عصر امروز در جمع خبرنگاران در خصوص تفاهم نامه های "ایران-ایتالیا" و "ایران- بحرین" گفت: ایران درخواست های متعددی از بحرین برای تامین گاز این کشور داشته است. تیمی اعزام شده است که اولین دور مذاکره را انجام دهند که آنها نیز اظهار تمایل کرده اند که از ایران گاز بخرند.
وی گفت: این مذاکرات در زمانی صورت گرفت که بنده در وین به سر می بردم. منتظر دریافت گزارش هستم تا مشخص شود که میزان گاز مورد نیاز این کشور چقدر بوده و از کجا می توان این گاز را تامین کرد.
سرپرست وزارت نفت از امضای تفاهم نامه ایران با شرکت ادیسون ایتالیا خبرداد و گفت: آنها علاقمند هستند که با ایران همکاری داشته باشد. بنای مذاکراتی که با چندین شرکت اروپایی صورت گرفته، خط نوبوکو است که ظرفیتی بالای 100میلیون مترمکعب دارد این درحالی است که نوعا نیاز این کشورها بین 15، 20 یا 25 میلیون مترمکعب است. لذا می توانیم با اجرای خط نوبوکو که مورد تاکید اروپایی ها است نیاز عمده بسیاری از کشورها را تامین کنیم.
وی اظهار داشت: برای سوئیس امیدواریم اول 2009 بتوانیم فاز اول گاز را تحویل دهیم ولی برای بقیه باید خط نوبوکو نهایی شود و به سمت اجرا رود. این درحالی است که تمامی شرکت های اروپایی اعلام آمادگی کرده اندکه به صورت کنسرسیومی در بالادست حضور یابند تا در تولید مشارکت کرده باشند.
آمارهای منابع ثانویه و مشکل نشان دادن کم شدن تولید ایران
نوذری درادامه گفت: ایران توان تولید 4میلیون و 200هزار بشکه نفت را دارد که براساس کدهای اعلام شده ما 4میلیون و 85 هزار بشکه متوسط تولید امسال ایران بود. صحبتهایی که داریم این است که تا پایان سال 100هزار بشکه به تولید خود اضافه کنیم.
وی افزود: ایران از سهم جدید خود بعد از افزایش تولید اوپک قطعا راضی است.
نوذری ادامه داد: ایران بحثی را با منابع ثانویه ای که تولید ایران را اعلام می کنند، دارد به نحوی که آنها تولید ما را کمتر از آن چیزی که عرضه می کنیم اعلام می کنند که البته علت این امر آن است که در ابتدا ظرفیت پالایشگاهی ایران حدود یک میلیون و 300هزار تا یک میلیون و 350هزار بشکه اعلام شده و چون پالایشگاه جدیدی احداث نشده آمارها افزایش نمی یابد.
به گفته وی در حال حاضر ایران یک میلیون و 600 تا یک میلیون و 650 هزار بشکه ظرفیت پالایشی دارد که تابستان به دلیل تعمیرات به یک میلیون و 550 هزار بشکه می رسد که این فاصله ای که از آن نامبرده می شود فاصله واقعیت تولید در ایران با آمارهای منابع ثانویه است که یکی از بحث هایی است که بخش عمده بحث ما را با وزرای اوپک گرفت به نحوی که ایران ثابت کرد تولیدش بیش از آمارهای منابع ثانویه است.
نوذری گفت: اگر بخواهیم برمبنای آمار منابع ثانویه باشیم باید 74هزار بشکه به تولید سه میلیون و 900هزار بشکه ای که آنها اعلام می کنند اضافه شود ولی وقتی ما اعلام می کنیم که رکورد 4میلیون و 173هزار بشکه را نیز در اوپک ثبت کرده ایم ولی چون مبنای آنها مراجعه به منابع ثانویه است سهم ما 4 میلیون و 80هزار بشکه می شود.
به گفته وی، نفت مازاد سهمیه بازار در سال گذشته، 900هزار بشکه بود. نفتی بود که با 500بشکه فعلی در مجموع به یک میلیون و 400هزار بشکه می رسد. این رقم از سقف قبلی که اوپک به میزان یک میلیون و 700هزار بشکه کم کرده بود(بار اول 500هزار بشکه و باردوم یک میلیون و 200هزار بشکه)، به مراتب کمتر است.
سرپرست یا وزیر نفت؟
نوذری در پاسخ به این سوال که انتصاب آقای مروی به سمت معاون پارلمانی وزیر نفت آیا احتمال وزارت شما را بالا می برد گفت: مذاکرات من برای وزیر شدن کارم است ولی انتصاب هر فرد به سمت وزارت از اختیارات رئیس جمهور و تصمیم مجلس است.
درآمد وزارت نفت در6ماهه اول امسال
وی در این خصوص گفت: درآمد 5ماهه وزارت نفت 24میلیارد دلار است. 6ماهه را هنوز محاسبه نکرده ایم چراکه درامد هر ماه، یک ماه بعد به بانک مرکزی واریز می شود.
ترک تشریفات با ترکیه
نوذری در این خصوص گفت: مذاکرات با ترکیه ادامه دارد. در حال حاضر شیوه قراردادها به سمت قراردادهای جدید بای بک رفته است که چیزی به نام ترک تشریفات با آن معنی که قراردادی را با قیمت مشخص به پیمانکاری دهیم، وجود ندارد. قراردادهای ما براساس مناقصاتی است که انجام و سقف قرارداد بسته می شود
وی اظهار داشت: عزم کشور برای مراوده با کشورهایی است که می تواند روابط سیاسی بهتر را رقم زند و از سوی دیگر به توسعه روابط اقتصادی کمک کند. باید به دیپلماسی انرژی بیش از هرچیز دیگری اهمیت داد. قراردادها را نباید با پیمانکاری شناخته شده یا ناشناخته منعقد کرد که تاثیری در دیپلماسی کشور ندارد.
صدور LNG به تایلند
نوذری با بیان اینکه در این رابطه اخبار و اظهارات متناقضی وجود دارد گفت: برخی سوابق و نامه هایی به ایران می آید که مدام پیگیر مذاکره هستند. ما در حال ظرفیت سازی برای حدود 75میلیون تن LNG در سال هستیم. این محصول نیز امروز بسیار بازار شیرینی دارد و بنا داریم که این محصول را با آخرین قیمت و با قیمتی که منافع کشور را تامین کند به فروش رسانیم. بنابراین هرکس که قیمت بالاتری پیشنهاد دهد، قطعا با آن وارد مذاکره می شویم.
کارت هوشمند گازوئیل و واردات بنزین
نوذری گفت: تا اطلاع ثانوی هیچ بنایی برای سهمیه بندی گازوئیل نداریم و البته کارت هوشمند گازوئیل از آذرماه خواهد بود.
وی تصریح کرد: کار سهمیه بندی بنزین اثرات خود را در میزان واردات بنزین گذاشته و تصور می رود با 15تا 16میلیون لیتر در روز بتوان پاسخگوی نیاز مردم تا پایان سال بود.
ریاست ایران بر اوپک
نوذری در این رابطه گفت: الان تصمیم خوبی در اوپک گرفته شده که ریاست دوره ای و براساس حروف الفبا باشد. لذا تکلیف روشن است و به ترتیب 12 عضو اوپک رئیس یا نایب رئیس خواهند شد. کسی که نایب رئیس می شود سال بعد به ریاست می رسد. به نظر می رسد سال 2009 ایران به ریاست اوپک می رسد.
عدم کاهش صادرات گاز
نوذری گفت: سال گذشته پارسیان دو با 5/37 میلیون مترمکعب به مرحله تولید آمد.
فروش نفت ایران به ین
وی اظهار داشت: قیمت نفت در دنیا به دلار است و در معاملات نیز به دلار اعلام می شود ولی بخش عمده دریافتی ایران در حدود 60 درصد به یورو است. البته مذاکراتی نیز صورت گرفته که با ین معاملات انجام شود.
به گفته سرپرست وزارت نفت، یکی از دلایل تغییر معاملات ایران در فروش نفت با پول هایی به غیر از دلار، این است که ارزش دلار به شدت در حال کاهش یافتن است بنابراین اگر بخواهیم به قیمت سال 2001، قیمت امروز نفت را درآوریم حدود 48 دلار می شود که در حد قیمت نفت بشکه ای 80 دلار نشانگر کاهش ارزش دلار است. البته تمامی کشورها ارزی پایدارتر را ترجیح می دهند و ایران نیز تصمیم گرفته و در حال تلاش است که عمده نفت را به واحدهای پولی به جز دلار معامله کند.
غدیر
نوذری طرح غدیر را آماده افتتاح دانست و گفت: محصولات غدیر به دلیل نوع قیمت است و محصولات آن به دلیل خاص بودنش، باید به قیمت فوب خلیج فارس عرضه شود. مطلع شدیم تصمیماتی با وزارت جهاد کشاورزی برای این کار در حال انجام است که به زودی محصولاتش به بازار عرضه شود.
امضای قرارداد با توتال، شل
وی در خصوص امضای قرارداد با توتال ادامه داد: ما بحثی را با توتال داشتیم به نحوی که قیمتی که آنها ارایه کرده بودند بالا بود. این درحالی است که خریدار 5/5 میلیون تن از محصولات پارس ال.ان.جی، شرکت توتال است.
نوذری افزود: این امر زمانی تصمیم گرفته شده که آنها فاینانس کل پروژه را انجام داده و آنرا تامین مالی کنند. اعتقاد ما این است که این میزان از محصولات پارس ال.ان.جی باید به بازار نه به خود توتال عرضه شود سپس به سمت FIDرویم.
سرپرست وزارت نفت گفت: فکر می کنیم با قیمت های جدیدی که ال. ان. جی دارد ، می یابد، باید یک بار دیگر اجرای پروژه را بررسی کنیم. همکاران ما هم درمجموعه نایجک و هم در توتال بحث هایی را شروع کرده اند که بررسی مجددی را در خصوص توجیه اقتصادی این پروژه را پیدا کنند.
برای شل هنوز زمان داریم و فکر می کنیم که اواخر 2008 به نتیجه رسد.
نوذری در پاسخ به سوالی مبنی بر گفته های مقامات کرسنت مبنی بر پذیرفتن قیمت ایران و عدم ارائه تجهیزات از سوی کشور مان گفت: کرسنت قیمت را اصلاح نکرده و متناقض صحبت می کند و تا زمانی که اصلاح قیمت نکند ما گازی را به کرسنت نخواهیم داد.
اساسنامه وزارت نفت و اصل 44
نوذری گفت: اساسنامه شرکت ملی نفت ایران آماده است و منتظر هستیم دولت به مجلس ارائه کند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از شرکت های جدیدمان را مجددا دستور بررسی دادیم تا آنهایی که آماده واگذاری هستند به تعداد 21 شرکت زیرمجموعه وزارت نفت اضافه شود. این در حالی است که تمامی سهام وزارت نفت تا پایان برنامه پنجم توسعه واگذار می شود. برخی از شرکتها می توانند بلافاصله واگذار شوند و برخی خیر.
انتقال گاز سلمان به داخل کشور
سرپرست وزارت نفت گفت: گزینه دومی برای انتقال گاز سلمان به داخل کشور نیز در حال بررسی است که ما اگر با کرسنت به جمع بندی نرسیم گاز را به داخل می آوریم، عمانی ها و اماراتی ها نیز خواستار خرید این گاز هستند.
نوشته شده توسط : علی