سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

پشت پرده کارشکنی «رنو» در «تندر 90»

دوشنبه 86 شهریور 26 ساعت 5:0 صبح
از مدتی پیش، شرکت‌های مونتاژکننده و ثبت‌نام‌کننده تندر 90 (L90) در تماس با خریداران ثبت‌نام‌کننده، از آنان خواسته‌اند خودرو دیگری را به جای تندر 90 با شرایط استثنایی تحویل بگیرند.
گفته می‌شود در تماس با این شهروندان،‌ اظهار شده که به دلیل عدم تأمین قطعه از سوی شرکت رنو، این شرکت، قادر به تحویل خودرو ثبت‌نامی در تاریخ مقرر نیست.
بنا بر این گزارش، از اسفند سال گذشته، نزدیک به هشتاد هزار نفر از شهروندان کشورمان با پرداخت مبالغ پنج میلیونی، درخواست تحویل خودرو تندر 90 کردند و دو شرکت «ایران‌خودرو» و «پارس‌خودرو»، موظف به تولید این خودروها شدند. در یکی دو هفته ابتدایی تحویل این خودرو، خودروسازان ایرانی در ظرفیت روزانه بیش از یکصد دستگاه به مونتاژ این خودرو پرداختند، چنان‌که ورود این خودرو به خیابان‌ها نمایان شد و بنا بر برخی آمارها تا دو هزار خودرو تندر 90 تحویل مشتریان شد، اما بنا بر اطلاعات رسیده،‌ در هفته‌های اخیر، ظرفیت تولید این خودرو در هر یک از خودروسازهای مذکور، به میزان میانگین زیر پنجاه دستگاه کاهش یافته است.

یکی از ثبت‌نام‌کنندگان ناکام تندر 90 به خبرنگار «بازتاب» گفت: «پس از گذشت هفت ماه، تندر 90 را به ما ندادند، وقتی برای تبدیل وضعیت رفتیم، تنها وانت و پژو پارس و 206 صندوق‌دار را می‌توانیم انتخاب کنیم آن هم به این صورت که همین الان باید الباقی مبلغ را پرداخت کنیم و سه ماه آینده به بعد، خودرو درخواستی را تحویل بگیریم. یک راه دیگر هم هست و آن این‌که اساسا انصراف دهیم و پول خود را بگیریم که ظاهرا بابت هر ماه 50 هزار تومان سود 5 میلیون تومان را خواهند داد».
با توجه به اعلام خودروساز ایرانی به مشتریان، مبنی بر تأمین نشدن قطعه توسط رنو، این پرسش نیز به وجود آمده که آیا خودروهایی که هم‌اکنون در ایران تولید می‌شود، با قطعات اصلی و مورد تأیید رنو تولید می‌شود؟
در حالی که برخی منابع،‌ کارشکنی رنو را ناشی از مسائل تحریم اقتصادی ایران توسط فرانسه ارزیابی می‌کنند، برخی بررسی‌های انجام‌شده حاکی از آن است که این امر با هدف تحت فشار گذاشتن وزارت صنایع ایران جهت تعدیل قرارداد ساخت تندر 90 به سود رنو است.
موضوع قرارداد ساخت خودرو L90 و چانه‌زنی‌های وزارت صنایع ایران و رنوپارس فرانسه بر سر شرایط قرارداد، از پنج سال پیش به یک سوژه استثنایی تبدیل شد، اما از اوایل روی کار آمدن دولت کنونی، اعلام شد که دو طرف بر سر شرایط به توافق رسیده‌اند و به این ترتیب،‌ با امضای قرارداد از سوی دو طرف، ثبت‌نام آن آغاز شد. در شرایط قرارداد امضاشده با خواست طرف ایرانی، تولید داخل کردن گام به گام این خودرو و حتی صادرات آن نیز مد نظر قرار گرفته بود و برخی بر این باورند که فشارهای کنونی رنو با هدف تغییر دیرهنگام شرایط قرارداد به سود خود انجام می‌شود.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]