سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
با اعلام خروج طیف مقتدی صدر از فراکسیون ائتلاف یکپارچه عراق، بخش‌های دیگری از سناریو پیچیده سازمان جاسوسی آمریکا برای تضعیف یا سقوط دولت «نوری المالکی» آشکار شد.
پس از آن‌که طیف سنی عرب حاضر در پارلمان عراق و دولت این کشور، با تحریک و مزاحمت دولت‌های عربی، پنج تن از شش وزیر خود را از دولت عراق بیرون کشید، به نظر می‌رسد اکنون نوبت طیف شیعی تندرو «تیار صدر» است که در پوشش شعارهای ضدآمریکایی و به بهانه ارایه ندادن نقشه خروج نیروهای آمریکایی از عراق، عملا در راستای سناریو پنهان سازمان «سیا» در تضعیف دولت مالکی، نقش‌آفرینی کند.
گفتنی است، ائتلاف عراق یکپارچه که مهم‌ترین ائتلاف پیروز در انتخابات پارلمانی عراق است، 130 نماینده در پارلمان داشت که از این تعداد، پانزده نماینده حزب فضلیت در ماه مارس از این فراکسیون خارج شدند و سی تن دیگر نیز، هم‌اکنون در آستانه خروج از این ائتلاف هستند که در این صورت، تعداد اعضای این فراکسیون به 85 نفر کاهش می‌یابد.
بنا بر این گزارش، هم‌اکنون که کردها متحد استراتژیک دولت مالکی به شمار می‌روند، در مجموع 58 کرسی در پارلمان دارند که 53 نماینده از آن دو حزب اتحادیه میهنی و حزب دمکرات کردستان عراق و پنج نماینده نیز مربوط به حزب اسلامی کردستان عراقند و با توجه به 275 نماینده حاضر در پارلمان عراق، دولت کنونی برای حفظ اکثریت نسبی (138 کرسی) دست‌کم به حمایت 53 تن از نمایندگان کرد نیاز دارد.
برخی منابع بر این باورند که فتنه مشکوک نیمه شعبان کربلا، با خط‌دهی عناصر نفوذی سازمان «سیا» به «جیش‌المهدی» رخ داده و خروج نمایندگان صدری از ائتلاف اصلی مورد حمایت مرجعیت که پس از انتقادات گسترده به این جریان پس از نیمه شعبان انجام می‌شود، گام بعدی این سناریو برای تضعیف دولت مالکی است؛ به گونه‌ای که در صورت تداوم این طرح و کاهش تعداد کردهای حامی دولت مالکی، احتمال می‌رود استیضاح دولت کنونی نیز در دستور کار طراحان پشت پرده این سناریو قرار داشته باشد.
این در حالی است که علاوه بر فراکسیون‌های پیش‌گفته، سنی‌های بعثی به رهبری «صالح المطلک» یازده کرسی،‌ اعراب سنی (جبهه توافق و حزب اسلامی عراق) حدود پنجاه کرسی و شیعیان لائیک (العراقیه) به رهبری «ایاد علاوی» حدود 35 کرسی در پارلمان عراق دارند.
در این حال، یک منبع نزدیک به ائتلاف عراق یکپارچه به خبرنگار «بازتاب» گفت: هم‌اکنون دولت عراق بنا بر روابط نزدیک و اتحاد استراتژیک ائتلاف عراق یکپارچه با جبهه متحد کردستان شکل گرفته و از همین رو، کناره‌‌گیری جریان صدر نمی‌تواند نقش زیادی در تضعیف دولت مالکی بازی کند، چراکه در زمان حضور این جریان هم ائتلاف عراق یکپارچه، 130 کرسی داشت که از اکثریت نسبی کمتر است.
وی گفت: متأسفانه به رغم نرمش‌های انجام‌شده از سوی شیعیان، برخی تحرکات گروه صدری‌ها توجیه‌نشدنی است، همان‌گونه که پس از حادثه سامرا نیز آنان تهدید به کناره‌گیری از پارلمان و پس از مدتی با درک بی‌مفهوم بودن این حرکت خود، از این تهدید صرف‌نظر کردند.
وی درباره احتمال ائتلاف جریان صدر با دیگر اقلیت‌های موجود گفت: البته فضای کنونی عراق و نیز ویژگی‌های غیرقابل‌پیش‌بینی جریان صدر هر رخدادی را ممکن می‌کند، اما واقعیت آن است که جریان صدر با هیچ یک از جریانات بعثیون، اعراب سنی و شیعیان لائیک سابقه روابط خوب ندارد و به علاوه، پیوستن آن به این طیف‌ها هرچند ممکن است به تضعیف بیشتر دولت مالکی بینجامد، به پدید آمدن ائتلاف قدرتمندتری که قادر به تشکیل دولت شود، منجر نخواهد شد.
یک کارشناس مسائل عراق نیز به خبرنگار «بازتاب» گفت: دلسوزان مردم عراق و سیاسیون حاضر در ائتلاف عراق یکپارچه و جریان صدر، اکنون باید همه تلاش‌های خود را در راستای تسامح سیاسی و جلوگیری از هرگونه تفرقه به کار گیرند و به ویژه جوانان پرشور صدری، باید با دقت و هشیاری تلاش کنند در راه نقشه‌های پیچیده اشغالگران آمریکایی گام برندارند.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]