سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

27 میلیون برده در جهان

شنبه 86 شهریور 24 ساعت 9:0 عصر

بنا به یک گزارش جدید بین‌المللی، به‌رغم ثروتمندتر شدن جهان، افزایش جرایم سازمان یافته، گرمایش زمین و کمبود آب قابل شرب آینده بشریت را با خطری جدی روبه‌رو کرده است.

کارگزاران نوشت: فدراسیون جهانی انجمن های سازمان ملل متحد ‌(WFUNA)، در گزارش سالا‌نه خود تحت عنوان وضعیت آینده، آورده که جرم و جنایات سازماندهی شده بین المللی به دیوی دو تریلیارد دلا‌ری تبدیل شده است و با رشد پرسرعتش نه تنها روند دموکراسی جهان را با خطر مواجه کرده بلکه نابرابری های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را نیز دامن زده است.بنا به این گزارش، درآمد سالا‌نه باندهای تبهکار جهان تقریبا دو برابر بودجه نظامی کلیه کشورهاست؛ نیمی از درآمد باندهای تبهکار از رشوه گیری تامین می شود که خود نهایتا منجر به مضاعف شدن ثروت ثروتمندان و قدرتمندان می‌شود.

فدراسیون جهانی انجمن های سازمان ملل در گزارش سال 2007 خود همچنین به این نکته اشاره دارد که مجموع درآمد دو میلیارد و هفتصد میلیون نفر از فقیرترین مردمان جهان (یعنی 40 درصد از کل جمعیت جهان)، با درآمد فقط 225 تن از ثروتمندترین افراد جهان برابر است. این سازمان مستقل و غیردولتی که به صدها هزار نفر از مردم یکصد کشور عضو سازمان ملل فرصت داده با یکدیگر درباره مسائل مهم بین‌‌المللی تبادل نظر و گفت‌وگو کنند، می گوید هرچند که روند دموکراسی در سراسر جهان رو به پیش بوده و در حال حاضر نیمی از جمعیت جهان در حکومت های دموکراتیک زندگی می کنند، گسترش رشوه گیری و رشوه دهی این روند را با خطر جدی روبه‌رو کرده است.

در همین زمینه روزنامه گاردین، چاپ بریتانیا، در شماره دیروز خود (12 سپتامبر)، مطلبی دارد و در آن به نقل از جروم گلن، مدیر طرح هزاره The Millennium Project، متعلق به فدراسیون انجمن های سازمان ملل، آورده: آنچه همه باید درباره عواقب گسترش رشوه گیری بدانند این است که تصمیمات دولت ها قابل خرید و فروش شده است. وی در ادامه گفت: تصور کنید که باند تبهکاران تصمیم بگیرد که به جای خرید و فروش هروئین و کوکائین تصمیمات دولت‌ها را معامله کند! این همان خطری است که دموکراسی های جهان با آن روبه‌روست.

در گزارش جدید فدراسیون جهان انجمن های سازمان ملل آمده است که برخلا‌ف انتظار عمومی، بخش جزئی از این رشوه گیری های سیاسی به جیب مقامات در کشورهای در حال توسعه می‌رود، بخش عمده این رشوه ها به مقامات کشورهای ثروتمند داده می شود؛ در کشورهای ثروتمند است که در بسیاری موارد درشتی رقم پول، سمت و سوی تصمیمات سیاسی را تعیین می کند. طبق این گزارش بخش بزرگی از درآمد حاصله از بازار سیاه (520 میلیارد دلا‌ر)، از کلا‌هبرداری و نسخه برداری های غیرقانونی تامین می شود. تجارت مواد مخدر با 320 میلیارد دلا‌ر درآمد سالا‌نه، در رده دوم قرار دارد. قاچاق انسان در مقایسه با این دو، صنعت کوچکی تلقی می شود چون ارزش مالی آن زیر 44 میلیارد دلا‌ر در سال است هرچند که زیان‌بارترین فعالیت غیرقانونی در آینده جهان محسوب می شود.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر جمعیت افرادی که در چنگال برده داران گرفتارند، بالغ بر 27 میلیون نفر است. تجارت برده در آفریقا هرگز به این تعداد نرسید و اکثر قربانیان امروزی برده داری زنان آسیایی هستند. گزارش سال 2007 فدراسیون جهانی انجمن های سازمان ملل متحد می افزاید خشونت خانوادگی علیه زنان همچنان ادامه دارد و تلفات ناشی از آن بیشتر از تلفات جنگ های نظامی در سراسر جهان است.20 درصد از زنان جهان در طول عمر خود یا قربانی تجاوز جنسی می شوند یا در معرض خطر تجاوز جنسی قرار می گیرند و این وضعیت بقدری وخیم است که مدارس باید به دختران دانش آموز ورزش های رزمی (کاراته و غیره) آموزش دهند.

جروم گلن، از نویسندگان این گزارش، در این ارتباط به روزنامه گاردین گفت: ما در کشورهای جهان وزارت دفاع داریم. کدام وزارتخانه از زنان دفاع خواهد کرد؟
اما، این گزارش در مجموع وضعیت اغلب مردم جهان را بهتر ارزیابی کرده و آورده که دنیا به مکانی بهتر برای ساکنان آن تبدیل شده است. به گفته این فدراسیون بهبودی وضعیت جهان تا یک دهه دیگر هم ادامه خواهد داشت و مردم در کل درآمد بیشتری خواهند داشت، بیشتر عمر خواهند کرد و از مراقبت های پزشکی و آموزشی بهتری برخوردار خواهند بود. رشد اقتصاد جهانی در سال 2006 پنج و چهار دهم درصد بوده در حالی که رشد جمعیت جهان کمی بیشتر از یک درصد بوده است. به پیش بینی این فدراسیون اگر تناسب رشد اقتصادی و جمعیت به همین گونه ادامه یابد، فقر جهانی تا سال 2015 میلا‌دی نصف خواهد شد که همان هدفی است که سازمان ملل در آغاز هزاره سوم اعلا‌م کرد. البته این وضعیت شامل کشورهای آفریقا نمی شود. ‌


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]