چه بر سر این سازمان فرهنگی آمده است؟

سه شنبه 86 تیر 5 ساعت 12:0 صبح

در حالی که دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیروز و امروز شاهد تحصن شماری از کارکنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده، کارشناسان این سازمان در گزارشی تحلیلی، پیشینه سازمان و معضلات آن را تشریح کرده‌اند.

در این گزارش آمده است: 28 سال پیش که حضرت امام خمینی(ره)، مسئله صدور انقلاب و اندیشه‌های اسلامی را مطرح کردند، در ایران کسی نبود که منظور ایشان را از صدور انقلاب و راهکارهای آن متوجه نشود، همان‌گونه که در دنیا کسی نبود که بفهمد منظور امام(ره)، لشکرکشی و تهاجم گسترده به کشورهای جهان برای صدور انقلاب و اسلام نیست... .

حال که سال‌ها از آن روزها می‌گذرد، بسیاری از ایده‌ها و اندیشه‌ها تغییر یافته و کمتر کسی به موضوع صدور ارزش‌های معنوی و فرهنگی انقلاب و گسترش اسلام در جهان به اندازه ضرورت افزایش صادرات غیرنفتی و یا علت و انگیزه افزایش قیمت خیار و گوجه فرنگی فکر می‌کند.

سازمان تبلیغات اسلامی در بخش بین‌الملل وارد عمل شد و وزارت امور خارجه‌مان با ایجاد بخش فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت امور بین‌الملل خود، گام‌‌هایی برداشتند... .

اما سال‌ها گذشت و این تجربه به دست آمد که با ناهماهنگی بین این ارگان‌ها، کار به سرانجام مطلوب نرسیده و نخواهد رسید، برای همین همه نهادها و ارگان‌های دست‌اندرکار امور فرهنگی در خارج از کشور، با درایت رهبر انقلاب در کنار هم قرار گرفتند و چنین شد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به وجود آمد. بیش از ده سال نیز از این همگرایی و فعالیت این سازمان گذشت. حال آیا می‌توانیم ادعا کنیم که ما حتی به نیمی از اهداف فرهنگی‌مان در خارج از کشور دست یافته‌ایم؟...

ریاست محمدی عراقی بر این سازمان، شاید از منحصربه‌فردترین دوران در تاریخ باشد. این دوره، منهای تلاش‌های برخی از مدیران و کارشناسان، دستاورد قابل توجهی برای ارایه نخواهد داشت، مگر تورمی از پیام دادن‌ها و امضای موافقت‌نامه‌ها!...

در واپسین روزهای حضور متکی در سازمان فرهنگ، وقتی وی در قالب آبادگران آماده رقابت‌های انتخاباتی مجلس هفتم می‌شد، قرار شد استعفای تاکتیکی داده و در پشت دست ابوذر ابراهیمی که از قبل حکم مشاور اجرایی گرفته بود، کارهای معاونت را اداره کند.

در جلسه مدیران و مشاوران معاونت بین‌الملل که با حضور رئیس و قائم‌مقام وقت سازمان فرهنگ برگزار می‌شود، به ناگاه محمدی عراقی اعلام می‌کند که خود او به تبع آن قائم‌مقامش، این معاونت را اداره خواهند کرد.

متکی، بی‌درنگ استعفا داد و رونوشت آن برای خرازی، مسجدجامعی و اختری فرستاده شد و به این ترتیب، وی ساختمان شماره یک سازمان فرهنگ را ترک کرده و پس از مدتی به عنوان نماینده مجلس، نخستین تذکرش را متوجه وزیر ارشاد می‌سازد و سازمانی را که خود تا دیروز معاون ارتباطات آن بود، متهم می‌کند که از کارشناس خبره و نیروهای زبده در خارج از کشور استفاده نمی‌کند!...

با محور قرار گرفتن موضوع، تلاش به جای پرداختن به حاشیه‌ها و دور شدن دوستان انگشت‌شمار متکی از مدیریت‌ها، به ناگاه سازمان فرهنگ برای برخی جراید و سایت‌ها، به سوژه‌ای مهم تبدیل شد و برای مدتی، ذهن برخی از نمایندگان و اعضای کمیسیون‌های مجلس با گزارش‌ها و ملاقات‌های سازمان‌دهی شده مشغول شد... .

ادبیات استفاده‌شده در حکم محمد رضایی که شش ماه به عنوان قائم‌مقام اجرایی منصوب شده بود، نشان می‌داد که دوباره ریاست سازمان فرهنگ رودست خورده و به بهانه حضور رضایی در دفتر غلامعلی حداد عادل و آشنایی‌اش با چم و خم‌های مجلس، می‌تواند تنگناهای این سازمان را مرتفع کند، البته زمان کوتاهی نگذشت که حضور رضایی بر مشکلات این تشکیلات نیز افزود.

گفته می‌شود، حداد عادل و ثمره هاشمی، که مدتی رئیس رضایی در صداوسیما بوده، وقتی شنیده‌اند او قائم‌مقام این سازمان شده، شدیدا متعجب شده‌اند... .

متن کامل را در ستون «گزارش» بخوانید.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]