: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رییس موسسه تحقیقاتی داریوش اعلام کرد: 10 درصد از فرزندان دارای پدر معتاد، قطعا معتاد میشوند این در حالیست که میزان شیوع اعتیاد در بین فرزندان دارای پدر غیرمعتاد دو درصد است. دکتر حسن رفیعی صبح سهشنبه در نشست هماندیشی نخبگان و مسوولان پیشگیری از اعتیاد با اعلام مطلب فوق، اظهار کرد: در حال حاضر آمار شیوع اعتیاد در ایران 6/2 درصد بوده، در حالی که میانگین جهانی 4/3 درصد است، اما اگر چه شیوع اعتیاد در ایران کمتر از میانگین جهانی است، اما همین اندازه نیز از تحمل ایرانیان خارج است و باید به پیشگیری از آن به عنوان یک امر جدی نگاه شود.
وی با اعلام این که هم اکنون 500 هزار ایرانی به طور دائم و غیردائم الکل مصرف میکنند، تاکید کرد: متاسفانه اگر چه تخریبات جسمی مصرف الکل بسیار بالاست، اما به مضرات این ماده آن طور که باید توجه و برای پیشگیری از مصرف الکل فرهنگسازی نمیشود.
رییس موسسه تحقیقاتی داریوش همچنین به جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری مصرفکننده تریاک در ایران اشاره و تاکید کرد: متاسفانه این جمعیت کثیر که اکثر معتادان کشور را تشکیل میدهند، ماده افیونی مصرف میکنند، این در حالیست که از دو میلیون معتاد فرانسه یک میلیون و 800 هزار نفر حشیش مصرف میکنند که میزان اعتیاد آوری آن از مواد افیونی که تنها 200 هزار نفر از جمعیت معتادان فرانسه درگیر آن هستند، کمتر است، لذا این امر ضرورت پیشگیری جدیتر از شیوع مصرف مواد افیونی در کشور را نشان میدهد.
وی اعتیاد را یک مشکل پنهان، سریع التحول و چند عاملی ناشی از عوامل زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی خواند و بیان کرد: متاسفانه تنها در زمینه عوامل روانی شیوع اعتیاد در کشور تحقیقات بسیاری انجام شده و انجام پژوهشهای جدی در زمینه عوامل زیستی، معنوی و به ویژه اجتماعی شیوع اعتیاد در کشور مغفول مانده است که این امر تا حدی مساله پیشگیری از اعتیاد را با مشکل مواجه میکند.
دکتر رفیعی اعتیاد را به شدت وابسته به جرمهای سازمان یافته قاچاق دانست و تاکید کرد: سازمانهای گسترده قاچاق بسیار باهوش، مخوف و بینالمللی عمل میکنند که این امر به طور مجدد بر اهمیت پیشگیری از ورود به چرخه اعتیاد و در نتیجه چرخه قاچاق مواد مخدر تاکید میکند.
وی همچنین به آمار معتادان در کشور آمریکا اشاره و بیان کرد: از جمعیت 300 میلیونی آمریکا، 16 تا 19 میلیون نفر معتاد به مواد مخدر و الکل وجود دارد که البته به دلیل این که شیوع مصرف مواد افیونی در این کشور بسیار کم است، این امر درصد آسیب پذیری معتادان این کشور را نیز کاهش داده است و این موضوع باز هم تاکیدی بر اهمیت پیشگیری از مصرف مواد افیونی به دلیل تخریبات جسمی بالای آنهاست.
در ادامه این مراسم دکتر محمدرضا جهانی ـ جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ـ با تاکید بر این که پیشگیری از اعتیاد یکی از سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر در نظام جمهوری اسلامی، افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر تنها ادبیات پیشگیری از اعتیاد را آغاز کرده است و در حال هماهنگی این ادبیات با سایر دستگاههای موثر در پیشگیری از اعتیاد است، لذا ضروری است با توجه جدیتر به امر پیشگیری از اعتیاد، اقدامات گستردهتری در این حوزه انجام شود.
وی همچنین بر فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از اعتیاد در جامعه تاکید کرد و گفت: از آنجا که ایرانیان بسیار آموزش پذیر هستند، باید با استفاده از برنامههای آموزشی، اهمیت پیشگیری از اعتیاد را برای مردم بیشتر جلوهگر کنیم.
جانشین دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: این ستاد باید بتواند از راهکارهای پیشگیری از اعتیاد و همکاری نهادهای دیگر به صورت کاملا کاربردی در کاهش شیوع مصرف مواد مخدر استفاده کند.
وی همچنین به جمعیت 300 هزار نفری هدف در درمان اعتیاد تا پایان سال جاری اشاره و اظهار امیدواری کرد: این رقم تا سال آینده به یک میلیون نفر برسد.
جهانی با بیان این که پیشگیری از اعتیاد در دنیا از سطوح پایین مدارس آغاز میشود، اذعان کرد: اگر جمعیت 40 میلیونی مولد و فعال کشور در مقابل اعتیاد واکسینه شوند، درصد پیشرفت جامعه افزایش خواهد یافت که تحقق این امر تنها از طریق آموزش پیشگیری از اعتیاد در سطوح پایین مدارس ممکن است و این امر همکاری هر چه بیشتر وزارت آموزش و پرورش را طلب میکند.
نوشته شده توسط : علی