سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

«توطئه سکوت» علیه طالقانی

چهارشنبه 86 شهریور 21 ساعت 11:0 عصر
«محمد بسته‌نگار» داماد مرحوم آیت‌الله طالقانی، با انتقاد از بی‌توجهی دستگاه‌های حکومتی به آثار و اندیشه‌های ایشان و با اشاره به نصب پوسترهای بزرگ از وی در معابر و میادین شهری توسط شهرداری تهران، اظهار داشت: «ای کاش به جای چاپ تصاویر آیت‌الله طالقانی، نسبت به پخش و معرفی اندیشه‌های ایشان در میان مردم و به خصوص نسل جوان اهتمام می‌شد». 
وی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب به مناسبت فرا رسیدن سالگرد درگذشت آیت‌الله طالقانی، گفت: «تفکر مرحوم طالقانی با تفکر برخی اشخاص که امروز دست‌اندرکار امور هستند هیچ همخوانی ندارد و ما شاهد آن هستیم که اندیشه‌های ایشان همواره مهجور مانده‌است». 
بسته‌نگار در توصیف اندیشه‌های طالقانی گفت: «مرحوم آیت‌الله طالقانی معتقد بود که انقلاب اسلامی با دستان مردم به پیروزی رسیده است و این مردم هستند که باید از طریق شوراها، اداره امور خود را به دست بگیرند». 

داماد آیت‌الله طالقانی با اشاره به تأکیدات مکرر مرحوم طالقانی بر امر شوراها و اداره امور کشور توسط مردم، خاطرنشان کرد: «با این حال، بسیاری از مسئولین پس از پیروزی انقلاب با تفکرات طالقانی مخالفت می‌کردند».
 
وی با بیان اینکه «آنچه نقش مهمی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی داشت، اندیشه‌های طالقانی، ‌بازرگان، شریعتی و تا حدودی مطهری بود»، اظهار داشت: «رهبر فقید انقلاب نیز رهبری سیاسی انقلاب را برعهده داشتند تا در نهایت به 22 بهمن 57 رسیدیم».
 
این فعال سیاسی ملی – مذهبی ادامه داد: «اگر به عنوان مثال به عکس‌ها و پوسترهایی که در اوایل انقلاب توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر می‌شد، دقت کنید می‌بینید که در تمام آنها تصاویر سه شخصیت یعنی امام خمینی، آیت‌الله طالقانی و دکتر شریعتی وجود داشت». 

بسته‌نگار به نظرسنجی که در میان جوانان حزب جمهوری اسلامی صورت گرفت اشاره کرد و افزود: «تا آنجایی که به خاطر دارم در آن نظرسنجی بیش از 80 درصد اعضای جوان آن حزب، ‌عضویت خود در حزب جمهوری اسلامی را به علت تأثیر اندیشه‌های طالقانی و شریعتی بر خود بیان کرده‌اند».
 
داماد مرحوم آیت‌الله طالقانی تصریح کرد: «با تمام این اوصاف پس از انقلاب و با قدرت گرفتن تدریجی بخشی از روحانیت سنتی که نقش چندانی هم در مبارزات پیش از انقلاب نداشتند، برخورد با افکار و اندیشه‌های بزرگانی همچون شریعتی و بازرگان با انگ‌هایی مانند لیبرال بودن یا بی‌دینی آغاز شد و آیت‌الله طالقانی نیز با «توطئه سکوت» مواجه شد». 
وی تأکید کرد: «از سال 63 و به رغم تمام محدودیت‌های موجود،‌ جمعی از نزدیکان و یاران آیت‌الله طالقانی با محوریت اشخاصی مانند مهندس سحابی، حسن یوسفی اشکوری، محمد مهدی گرگانی و برخی دیگر اقدام به راه‌اندازی جلساتی با موضوع بررسی اندیشه‌های آیت‌الله طالقانی نمودند که این جلسات از سال 73 با مساعدت حسینیه ارشاد در سالگرد ایشان در آن مکان برگزار می‌شود». 
داماد مرحوم آیت‌الله طالقانی در خاتمه با انتقاد از بی‌توجهی طولانی مدت دستگاه‌های حکومتی به اندیشه‌های ایشان و نیز سوءاستفاده‌های احتمالی که از نام آیت‌الله طالقانی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: «کاش شهرداری تهران به جای نصب تصاویر بزرگ آیت‌الله طالقانی در سطح شهر نسبت به معرفی و ترویج افکار و اندیشه‌های ایشان اقدام می‌کرد».

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]