: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
در حالی که منتقدان دولت نهم انتقادات گوناگونی را در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به آن وارد میکنند، خرید نقدی گندم که برای نخستین بار در این دولت اجرا شده، قابل انکار نیست.با اینکه در سالهای گذشته پرداخت پول خرید تضمینی گندم به کشاورزان با مشکلات عدیده روبهرو بوده و کشاورزان را به زحمت میانداخت، دولت نهم با اجرای دقیق این طرح و ارتقای آن به خرید نقدی و تضمینی با پرداخت سریع پول کشاورزان، علاوه بر تأمین رضایت این قشر تولیدکننده جامعه، موجبات افزایش میزان تولید گندم را فراهم کرده است؛ به این ترتیب، با این اقدام که ناشی از عزم شخص رئیسجمهور و تخصیص و پرداخت به موقع بودجه این مسئله با تأکید و پیگیری وی انجام شده، بخشی از مشکلات کشاورزان که یکی از مهمترین اقشار جامعه در بحث تولید و در عین حال کمبهرهترین گروه جامعه از نتایج دستاوردهای خود بودند، حل شده است.
بنا بر این گزارش، دولت در گامی دیگر تصمیم دارد با اختصاص دادن اعتباری معادل ده هزار میلیارد ریال، خرید نقدی و تضمینی گندم را به سه محصول کشاورزی دیگر شامل برنج، جو و دانههای روغنی گسترش دهد که این چهار محصول 95 درصد کل تولیدات کشاورزی (و نه باغی و میوه) را شامل میشود.
دولت در همین راستا، در سال 85 خرید 300 هزار تن دانه روغنی را انجام داد که نسبت به سال گذشته، یعنی 84، از رشدی معادل 32 درصد برخوردار بوده است.
رسیدن به خودکفایی در تولید دانههای روغنی از اهداف مهم برنامه چهارم در بخش کشاورزی بوده که در صورت تحقق، گامی مهم و بزرگ در جهت استقلال کشاورزی به شمار میرود.
همچنین ارزش افزوده بخش کشاورزی از 5/6 به 1/7 درصد افزایش یافته که بالاتر از اهداف برنامه چهارم است و از سوی دیگر، در سال 85 دو میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی صورت پذیرفته است.
با این حال این دستاورد دولت زمانی برای بخش اعظم کشاورزان نیز کارساز خواهد بود که به سه محصول جدید هم گسترش یابد.
نوشته شده توسط : علی