وزارت امورخارجه کویت دیشب (سه شنبه شب) با فراخوانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور، مراتب اعتراض دولت کویت را نسبت به حمله به یکی از دیپلماتهای این کشور مقیم در تهران را به وی اعلام کرد و این حادثه را محکوم کرد. این حادثه با جنجال تبلیغاتی گسترده و زدن اتهامات گسترده مطبوعات کویتی به نیروهای بسیج همراه شد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، «خالد جارالله»، قائم مقام وزیر امورخارجه کویت، در دیدار با علی جنتی ضمن تاکید بر روابط طبیعی دوجانبه گفت: این حادثه خارج از تمامی قوانین و عرف دیپلماتیک است.
وی با ابراز نگرانی از وقوع این حادثه تأکید کرد: مسئولیت امنیت سفارت کویت و اعضای این نمایندگی بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و دستگاههای ایرانی باید ضمن عذر خواهی کتبی، مسئولیت وقوع این حادثه را متحمل شوند.
این مقام کویتی همچنین از سفیر ایران خواست ضمن پیگیری این موضوع، نتایج را به دولت کویت اعلام کند0
علی جنتی، سفیر ایران در کویت نیز با ابراز تاسف از وقوع این حادثه، و تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران درباره این موضوع تحقیقات خود را انجام خواهد داد و با مسبب یا مسببین ان برخورد خواهد کرد0
از سوی دیگر، تلویزیون کویت گزارش داد: «شیخ ناصرالمحمد الصباح»، نخستوزیر کویت، وزارت امورخارجه کشورش را مکلف کرده این حادثه را پیگیری کرده و سلامت اعضای دیپلماتیک سفارت کویت را تامین کند.
در همین حال، وزیر خارجه کویت نیز که به همراه ولیعهد این کشور به اردن سفر کرده است، در تماسی با قائم مقام وزارت امورخارجه کویت، خواستار پیگیری این حادثه شد.
مطبوعات امروز کویت ضمن بررسی ابعاد مختلف حمله دیروز افراد ناشناس به دیپلمات کویتی در تهران، این خبر را در صدر اخبار خود قرار داده و به تحلیل آن پرداختند.
روزنامه «الوطن»، وابسته به خاندان حاکم بر این کشور، با اشاره به احضار سفیر ایران در کویت به وزارت امور خارجه این کشور، درباره چگونگی این حادثه نوشت: «محمد الزعبی»، دبیر سوم سفارت کویت در تهران در ساعت 15 روز سهشنبه پس از خروج از سفارت با تصادف یک خودرو به خودرو وی، متوقف میشود و شش شخص ضربات مختلفی را به بدن وی وارد میکنند و این درحالی صورت گرفت که نیروهای ایرانی حافظ سفارت، به مشاهده آنان میپرداختند و فکر میکردند نیروهای بسیج هستند که با دیپلمات کویتی درگیر شدند.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه افزود: هنگامی که نیروهای حافظ سفارت برای کمک به سوی دیپلمات کویتی شتافتند، افراد درگیر مانع دخالت آنها شدند و پس از ترک دیپلمات کویتی بر روی زمین، وی به محل سفارت بازمیگردد.
«الوطن» در ادامه به نقل از یک مقام کویتی نوشت: معتقدیم این افراد از یک سازمان ایرانی بودهاند که نیروهای حفاظت نتوانستند در این امر دخالت کنند.
این روزنامه گزارش خود از این حادثه را با نیروهای بسیج گره زده و نوشته است: نیروهای بسیج که میلیونها نفر در آن عضویت دارند، از نیروهای جهادی بوده که با ریاست رحیم صفوی و فرماندهی رهبر ایران سازمان یافته شده است و این نیروها مهارت و استعداد خمله به مصالح آمریکا را در منطقه دارند.
«القبس»، دیگر روزنامه کویتی نیز نوشت: دیپلماتهای کویتی شب گذشته را برای حفظ جان خود و مقابله با هرگونه تعرضی در مقر سفارت گذراندهاند.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: افرادی که دیپلمات کویتی حمله کردند، بسیار سازمانیافته عمل کرده و احتمال عضویت آنان در یک نهاد ایرانی تقویت شده است.
«القبس» در ادامه به نقل از مقامی آگاه در نشست شب گذشته هیأت وزیران کویت مینویسد: هیأت وزیران بر اهمیت استراتژیک روابط با ایران تاکید دارد اما خواستار اتخاذ تمامی راهها برای حفظ سلامت و امنیت دیپلماتهای کویت است.
همچنین روزنامه «السیاسه»، با بیان اینکه سفرای شورای همکاری خلیج فارس این حادثه را حمله به کشورهای خود تلقی میکنند، نوشت: امروز (چهارشنبه) هواپیمای خصوصی امیر کویت، دیپلمات کویتی را از تهران به کویت منتقل میکند.
این روزنامه تعداد اشخاص حمله کننده به دیپلمات کویتی را بیش از صد شخص بیان کرده است که با عصا به وی حمله و خودرو وی را تخریب کردهاند.
«السیاسه» در ادامه افزود: افراد حمله کننده قصد ورود به سفارت کویت را داشته اما به مشاهده حالت دیپلمات کویتی، صحنه را ترک کردهاند.
این روزنامه کویتی در ادامه به نقل از یک مقام عالیرتبه در وزارت خارجه کویت نوشت: دولت ایران به کویت وعده داده است در خصوص این حادثه به زودی توضیح خواهد داد و کویت معتقد است عدالت راه خود را در پیش میگیرد.
روزنامه جدیدالتأسیس «الوسط» نیز با انتشار گزارشی، در تیتر نخست روزنامه سپاه پاسداران را عامل این حادثه دانست.
مدیر مرکز بررسیهای عربی ایرانی مدعی شد: بیست شخص از گروههای تندرو به سفارت کویت در مناطق شمالی تهران حمله کردند.
دکتر «سمیر ارشدی»، در گفتوگو با روزنامه «الأنبا» کویت درباره حمله به دیپلمات کویتی در تهران گفت: این بیست شخص مستقیما بعد از حادثه متواری شدهاند اما دستگاههای ایرانی توانسته است تعدادی از آنها را دستگیر کند.
وی افزود: این گروه معتقدند موضع کویت در قبال ایران غیر منسجم است و دولت ایران باید موضع خود را نسبت به کشورهای حاشیه خلیج (فارس) تشدید کند.
ارشدی با اشاره به روابط خوب دو کشور به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی و سفرهای گذشته رئیسجمهوری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به کویت اشاره کرد و گفت: سفر حداد عادل که اخیرا به کویت صورت گرفت، باعث تقویت و توسعه مناسبات دوطرف شده است.
وی وقوع این حادثه را مانعی بر سر روابط خوب دو کشور ندانست و افزود: حادثه صورت گرفته را از هر نظر فردی دانست و تاکید کرد دیپلمات کویتی در حال خوبی قرار دارد و در یکی از بیمارستانهای ایران مداوا میشود.
گفتنی است، سمیر ارشدی، کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت است. در حالی که هیچ یک از مقامات ایرانی تاکنون اظهارنظر رسمی در این زمینه نداشتهاند، وی در اظهارات خود اطلاعات دقیقی را از این حادثه بیان کرده است و یک گروه خاص را متهم به ارتکاب این حادثه کرده است.
در همین حال، دیگر روزنامههای کویت نیز به مشروح این مسئله را در صفحات نخست خود پرداختهاند و تلویزیون کویت نیز ضمن اعلام خبر فوری آن، خبر اعتراض کویت به سفیر ایران را در صدر اخبار شامگاهی و اخبار صبح خود قرار داد.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]