: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی با اعلام اینکه حذف صفر از واحد پولی کشور در بانک مرکزی در دست بررسی است، گفت: کشور نیاز به انتشار اسکناس درشت تر دارد.محمد قدس الهی بعد از ظهر روز گذشته در نشستی با خبرنگاران گفت: اداره نشر اسکناس و خزانه بانک مرکزی برای انتشار اسکناس مورد نیاز در جامعه در هر سال 6 ماه جلوتر میزان اسکناس را براساس رشد نقدینگی و غیره پیش بینی می کند.
به گفته مدیرکل ریالی ونشربانک مرکزی پیش بینی انتشاراسکناس ومسکوک توسط بانک مرکزی به سه منظورانتشار اسکناس جدید، جایگزینی اسکناس فرسوده و امحاء شده و افزایش ذخایر احتیاطی صورت می گیرد.
وی میزان اسکناس منتشر شده در سال گذشته را 11 هزارو 500 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان اسکناس منتشر شده نسبت به سال قبل از آن 5/20 درصد افزایش داشته است.
قدس الهی میزان اسکناس های امحاء شده در سال گذشته را دو هزار و 373 میلیارد ریال معادل 523 میلیون برگ اعلام کرد و افزود: میزان ذخایر اسکناس ها نیز 50 درصد میزان اسکناس های منتشر شده است که هر سال به منظور افزایش ذخایر و با توجه به امکانات سازمان تولید اسکناس و مسکوک افزایش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید 100 درصد اسکناس های منتشر شده، اسکناس در اختیار داشته باشد، تصریح کرد: هم اکنون حداقل 25 درصد این میزان پشتوانه طلا و ارز و حداکثر 75 درصد آن اسناد و اوراق بهادار است.
مدیر کل ریالی ونشر بانک مرکزی میزان اسکناس های منتشر شده در جریان و در دست مردم را تا پایان سال گذشته 67 هزار و 500 میلیارد ریال ذکر کرد و اظهارداشت: حجم برگی اسکناس ها نیز 8 میلیارد برگ است که سرانه اسکناس را 114 برگ می کند.
وی ادامه داد: این حجم از سرانه اسکناس ایران را جزو کشورهای رکوردار در این زمینه کرده است، زیرا سرانه اسکناس در کشورهای پیشرفته بین 12 تا 14 برگ است.
به گفته قدس الهی برای کاهش حجم برگ اسکناس در کشور یا باید اسکناس درشت تر چاپ کرد و یا اصلاح پول را انجام داد که البته مسئله حذف صفر از واحد پول کشور در بانک مرکزی در دست مطالعه و بررسی است که این امر نیاز به قانون نیز دارد.
وی تصریح کرد: در سال 85 از نظر ترکیب اسکناس 85 درصد 10 و 20 هزار ریالی بودند، زیرا با توجه به نیازهای جامعه به اسکناس های درشت تر سعی کرده ایم به سمت چاپ آنها پیش برویم.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی میزان اسکناس های در جریان 50 هزار ریالی سال 85 را 12 میلیون برگ به مبلغ 600 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم هم اکنون به مرز هزارو 580 میلیارد ریال رسیده است که معادل 6/31 میلیون برگ است.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی در تلاش برای افزایش انتشار اسکناس 50 هزار ریالی است اما بیشتر اسکناس ها در دو ماه پایانی هر سال منتشر می شود.
قدس الهی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که انتشار اسکناس درشت تر را ایجاب می کند، تصریح کرد: عدم چاپ اسکناس درشت در سال های اخیر باعث شده که ایران چک و چک های بانکی به جریان گذاشته شود.
به گفته وی حدود 4 سال است که دیگر اسکناس 100 و 200 ریال به چاپ نمی رسد وذخایر آن نیز مصرف شده و اسکناس 500 ریالی نیز به صورت محدود چاپ می شود و از سال آینده نیز چاپ نخواهد شد.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: بانکداری الکترونیک گرچه در کشور آغاز شده و باید باعث کاهش مصرف اسکناس شود اما مصرف اسکناس را افزایش داده است.
وی با تاکید براینکه مردم باید از کارت های بانکی خود درمراکز خرید استفاده کنند اما به سراغ دستگاه های خودپرداز می روند، تصریح کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هراسکناس 242 ریال است که اسکناس های ریزتر هزینه چاپ کمتر و اسکناس های درشت تر به لحاظ کابرد موارد ایمنی هزینه چاپ بیشتری دارند.
قدس الهی هزینه کل سالانه جمع آوری اسکناس ها را حدود 175 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: عمر اسکناس در ایران به طور متوسط 5 سال است که این عمر در کشور های پیشرفته دو برابر ایران است.
وی با تاکید بر نگهداری بهتر اسکناس ها توسط مردم افزود: سالانه هزینه های زیادی بابت چاپ اسکناس بر دوش بانک مرکزی گذاشته می شود.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی موارد ایمنی اسکناس را 20 مورد عنوان کرد که مردم باید در جریان آن قرار گیرند که یک دسته از فاکتورهای ایمنی مربوط به بانک ها و یک بخش مربوط به بانک مرکزی است.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در سال گذشته تقاضای انتشار اسکناس 50 هزار ریالی و 100 هزار ریالی را داده بود، اظهار امیدواری کرد که در سال آینده اجازه انتشار اسکناس 100 هزار ریالی توسط مقامات داده شود زیرا نیاز جامعه است.
نوشته شده توسط : علی