: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
این روزنامه با اشاره به سال 2007 میلادی که ازسوی سازمان ملل به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا، سال بینالمللی مولانا نامیده شده، نوشته است: "آقای محبوبیت" در 30 سپتامبر 1207 در نزدیکی بلخ، افغانستان کنونی، متولد شد. او یک دانشمند اسلامی است و هزاران بیت شعر سروده است.
واشنگتنپست در ادامهی گزارش خود آورده است: اشعار معنوی و عاشقانهی مولانا، بیشتر علاقهمندان انگلیسیزبان را محو خود کردهاند.
اکبر احمد ـ رییس دپارتمان مطالعات اسلامی دانشگاه آمریکا ـ نیز با بیان اینکه مولانا مانند شکسپیر و موتزارت بسیار در سفر بوده است، گفته که نیاز به پیام وحدت و صلح او در آمریکای امروز بسیار احساس میشود.
وی همچنین در اظهاراتی خاص عنوان کرده است: شما شاهد آمریکایی شدن مولانا هستید [!] و من تقریبا از این امر خوشحالم. چون پیام او با پیام عشق همراه میشود. ما از کلیشهها و تبعیضها فراتر رفتهایم.
او عقیده دارد که محبوبیت مولانا طعنهآمیز است، چون زادگاه این شاعر اکنون در کشوری است که بسیاری از کشورهای غربی در آن بهدنبال طالبان هستند.
بهگفتهی اکبر احمد ـ شاعر ـ، کولمن بارکس با شناساندن مولانا به دنیای انگلیسیزبان، اعتبار و شهرت بسیاری بهدست آورد. روبرت بلای ـ شاعر ـ ترجمه قرن نوزدهم مثنوی را به بارکس داد و به او گفت، این اشعار باید از قفسهایشان خارج شوند. مولانا که ترجمهی اشعار او به 20 جلد رسیده، اکنون یکی از شاعران پرفروش آمریکاست.
بارکس در اینباره گفت: تمدن غربی، زیبایی نگاه مجذوبکننده مولانا را شناخته است. احساسی که در هر انسانی، نوعی شعف ایجاد میکند و نوعی وابستگی میان همهی زندگیها بهوجود میآورد.
واشنگتنپست در ادامهی مطلب خود نوشته است: مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه مریلند، کنفرانس سهروزهای را دربارهی این شاعر عرفانی برگزار خواهد کرد که 20 دانشمند رومی در آن شرکت خواهند کرد.
موضوعهای مورد بحث در این کنفرانس شامل عنوانهایی چون «مولانا در رسانه جدید» و «مولانا؛ پرفروش» خواهند بود که در روزهای 28 تا 30 سپتامبر برگزار میشود.
نوشته شده توسط : علی