: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
در حالی که یک هفته از هشدار رهبر انقلاب به دولت در رابطه با لزوم نقدپذیری و استقبال از تمامی انتقادات میگذرد، تاکنون هیچگونه واکنش مثبتی از سوی اعضای هیأت دولت نسبت به این بخش از سخنان آیتالله خامنهای، ابراز نشده است.در حالی که دولت نهم با توقیف روزنامههای پرمخاطب و فیلترکردن سایتها و خبرگزاریهای منتقد و غیرهوادار خود، بیشترین برخورد را با منتقدان داشته است، تأکید رهبر انقلاب مبنی بر موظف بودن دولت به استقبال از کلیه انتقادات، حتی نقدهای مغرضانه، نشاندهنده لزوم تجدیدنظر دولت در شیوه تعامل با منتقدین است.
رهبر انقلاب در بیانات خود ضمن اشاره به نقدهای اصلی منتقدان دولت شامل تعامل با قوا، توجه به سند چشم انداز و اصل 44، استفاده از نخبگان و کار کارشناسی تاکید کردند: « یک سفارش دیگر من مسئله تعامل با دیگر قواست. خوشبختانه امروز روابط قوه مجریه با قوه مقننه و قوه قضائیه روابط خوبی است؛ لکن در بدنه باید این تعامل تقویت بشود؛ یعنی کوشش بشود که تعامل منطقی و صحیح برقرار شود. البته من هیچ عقیده ندارم که مجلس در رابطه با دولت، از وظایف خودش صرفنظر کند؛ نه، مجلس باید به وظائفی که نسبت به دولت دارد، سختگیرانه، منتها خیرخواهانه، عمل کند. دولت هم مطلقاً از اختیارات خودش نباید عدول بکند و باید از اختیاراتی که قانون و قانون اساسی به او داده، حداکثر استفاده را در قبال سایر قوا بکند. اما روح تعامل، روح توافق و سازگاری باید بر هر سه دستگاه حاکم باشد.
نکته دیگری که میخواهم سفارش بکنم، مسئله اطلاعرسانی است که آن روز هم در اجتماع کارگزاران دولتی گفتم؛ واقعاً اطلاعرسانی را قوی کنید؛ رسانههای مناسب را تغذیه کنید؛ رسانه ملی هم باید در مورد دولت کار فعالانه بکند. البته کار اطلاعرسانی، کارِ ظریفی است؛ اینطور نیست که یک نفر مقابل دوربین بنشیند و خطاب به مردم بگوید که ما این کار را کردیم، آن کار را کردیم؛ مردم هم وقتی شنیدند، کاملاً همه قبول کنند و باور کنند که بله، این کارها شده! اصلاً اطلاعرسانی اینگونه نیست. اطلاعرسانی یک کار هنرمندانه است. خوراک و مایه اصلیاش را به رسانه ملی بدهید، رسانه ملی هم کار کند؛ بهطور هنرمندانه اطلاعرسانی کنید تا مردم تا عمق جانشان قبول کنند. الان هم خیلی از کارهای شما را مردم نمیدانند؛ یعنی از کارهای بزرگ و کارهای ملی اطلاع پیدا نمیکنند، چه برسد به کارهای بخشی و استانی، چه برسد به کارهای ساختاری! این کارهای ساختاریای که جزو خدمات مهم شماهاست و به آنها افتخار هم میکنید و جا هم دارد، مردم اصلاً به آنها توجه پیدا نمیکنند. اینها را باید تفهیم کرد و برای مردم بیان کرد. این کار برای مردم هم امیدزاست، هم روشنگر است، هم کمک و حمایت مردم را به دنبال دارد، و هم روشنگر در مقابل انتقادهاست.
البته این را هم بگویم: از انتقاد هم اصلاً عصبانی نشوید. بعضی از انتقادکنهای از دولت، هدفشان این است که شما را عصبانی کنند، خسته کنند و از جا در ببرند؛ اصلاً انتقاد با این هدف انجام میگیرد. یا عیبجوییهای بیخود؛ دیدهاید گاهی یک خبری را تیتر میکنند، بزرگ میکنند؛ فردا، پسفردایش معلوم میشود اصلاً دروغ است و اصل ندارد! اینها هم کارهایی است که بعضیها انجام میدهند. مطلقاً حالت عصبانیت و بیتابی نباید به شما دست بدهد. بعد هم شما از همان انتقاد ـ ولو غیرخیرخواهانه باشد ـ استقبال کنید؛ چون گاهی در انتقادهای خصمانه هم حقایقی وجود دارد که انتقاد کننده از روی خیرخواهی نمیگوید، اما انتقادش واقعی است؛ چه برسد آن کسانی که از روی خیرخواهی از شما انتقاد میکنند. اصلاً هیچ نرنجید و از انتقاد استقبال کنید».
نوشته شده توسط : علی