: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شاخصهای اجرای چشمانداز 20 ساله با گزارش عملکرد سالانه دستگاههای دولتی همخوانی ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی ظهر پنجشنبه در دیدار جمعی از اصولگرایان خراسان رضوی که در تالار آینه حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد افزود که در این زمینه تذکرها به شکل مکاتبهای داده میشود.
وی نظارت بر اجرای چشمانداز را کار تازهای عنوان کرد که با تجربه اجرایی پخته میشود و گفت: سیاست قابل تفسیر است و نظارت کیفی میطلبد. ما قصد نداریم در دستگاههای اجرایی حضور یابیم بلکه با گزارش های سالانه بررسی میکنیم آیا به اندازه یک بیستم به سمت برنامه پیش رفتهایم یا نه؟
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اصل 44 را موتور خوبی برای حرکت به سمت اجرای چشمانداز معرفی کرد و اظهار داشت: مقام معظم رهبری خواستههای مجمع را در سخنان خود عنوان کردهاند و خواستند به چشم انداز نزدیک شویم، اصل 44 را کاملا مراعات و در صورت لزوم چشمانداز را اصلاح کنیم.
هاشمی رفسنجانی افزود: اختلافات به وجود آمده بر سر راه اجرای چشمانداز نیز در مورد تذکرات مطرحشده از جانب رهبری است و باید با سعه صدر، کارشناسی و مذاکره و در فضای دوستانه به تدریج اختلافات را حل کنیم؛ چرا که اگر به سیاستهای کلی عمل نشود به اهدافی که برای تامین تمدن اسلامی در نظر گرفته شده عمل نمیشود.
وی همچنین با اشاره به مراحل مهم طی شده در انقلاب اسلامی بیان داشت: غیرعادلانه است که قضاوت کنند انقلاب مسیر درستی را طی نکرده و حالا میخواهد مسیر صحیح را بپیماید و این ظلمی به مشعشعترین دوره تاریخ ایران است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام موفقشدن انقلاب به واردکردن مردم در مبارزه و شکست طلسم صدها ساله را مورد اشاره قرار داد و افزود: در دوران مشروطه، کاشانی و مصدق حضور مردم خوب بود اما روزی که امام(ره) تصمیم گرفتند وارد میدان شوند مردم خیلی زود آمدند و پس از انقلاب نیز دوران را خوب گذراندیم و شورشهای اولیه را خواباندیم که کار آسانی نبود.
هاشمی رفسنجانی افزود: سپس جنگ را طوری طراحی کردند که شکست انقلاب را قطعی میدیدند و پس از جنگ نیز انتظار داشتند نیاز به توسعه و سازندگی انقلاب را بخواباند؛ چرا که جنگ رمق اقتصادی ما را گرفته بود و نیروی سازنده هم نداشتیم. ولی آن دوره را هم خوب گذراندیم و در تمام این مراحل انقلاب از اصول عقب نشینی نکرد و روی پای خود ایستاد و یک طبقه عظیم از نیروها را از دوره سازندگی به بعد به وجود آورد.
وی گفت: در حال جهاد، هم ساختار کشور شکل گرفت و هم کاری صورت گرفت که هیچ وقت نبود و سیستم ولایت فقیه که کاملا بدیع است شکل گرفت؛ هر چند حکومتهای اسلامی زیادی تشکیل شده بود اما هیچ وقت محورشان ساختاری بر اساس تعلیمات اسلامی نبود و این کار عظیمی بود که از امام(ره) ساخته بود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به " اسلامی بودن قانون اساسی " افزود: تصور برخی نیروها این بود که این قانون اجرایی نیست و از دولت استعفا کردند ولی با سیاسی شدن و باسوادی مردم و کارهای سازندگی و توجه به زیربناها، خوب پیش رفتیم و با این تجربه مثل بسیاری از کشورها چشم انداز را طراحی کردیم.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: با تجربه تمدن اسلامی این بار چشم انداز را طراحی کردیم و تعداد زیادی از سیاستهای کلی را تقدیم رهبری کردیم که برخی را تایید و ابلاغ کردند و برخی نیز مانده است ولی میتوان چهره تفکر و تمدن اسلامی را در آن دید.
وی اظهار داشت: از بخش آب، آمایش سرزمین ، نیرو، انرژی، نفت، گاز، صنعت، دفاع غیرعامل، سیاست های فرهنگی و قضایی 140 موضوع در مجمع آماده و به تایید رهبری رسیده است و در مجموع یک هزار و 500 بند در همه این بخش ها و سیاست کلی با عمر حدود 10 سال ارایه شده و انصافا در همه بخش ها نیروهای شایستهای حضور یافتهاند و مشکل ارز هم برطرف شده و کشور آماده جهش است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دلیل تشکیل این مجمع را ترجیح مصلحت اعلا بر مصلحت کمتر و تشخیص مصلحت در هنگام تضادها اعلام کرد و برنامهریزی را کار دولت دانست و گفت: در هر برنامه، سیاستها توسط مجمع بررسی میشود و دولت بر اساس آنها برنامهریزی میکند و رهبری باید نظارت کنند که نخواستند و این کار را به مجمع واگذار کردند.
هاشمی رفسنجانی افزود: در اواخر دولت آقای خاتمی به اینجا رسیدیم که در آن موقع با تقویت نظارت مجمع مخالفت شد؛ زیرا دلخوشی از نظارتها نداشتند و من هم بخاطر تجربه اجرایی می دانستم اگر بخواهیم سخت گیری کنیم دستگاههای اجرایی در عمل به مشکل برمیخورند لذا برای نوشتن آییننامه سه سال معطل شدیم.
وی نتیجه را بررسی برنامهها و اصلاحات توسط مجمع عنوان کرد و لازمه این کار را حضور در دولت و آگاهی از مصوبات مجلس خواند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آن روز که چشمانداز را تدوین کردیم مشخص کردیم در تمامی حوزه ها در مقام چندم هستیم و الان که دو سال از آن تاریخ گذشته، ارزیابیها نشان از پس رفت و در جا زدن در برخی موارد و جلو رفتن در موارد اندکی دارد ولی مایوس نیستیم که این روال شکل خود را بگیرد.
هاشمی رفسنجانی رشد 48 درصدی در بودجه جاری را به معنای بالا رفتن نقدینگی به طور جهشی که برابر با تورم است خواند و گفت: بودجه جاری چسبنده است و راه درست این است که به چشم انداز ، اصل 44 و سیاستهای کلی در برنامهریزی نزدیک شویم.
نوشته شده توسط : علی