: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه در گستاخی مجددی برنامه اتمی ایران را خطرناکترین مشکل حال حاضر جهان خواند و این احتمال را داد که در صورت اصرار دوباره ایران به دستیابی به بمب اتم این کشور را بمباران شود!
این در حالی است که برنامه اتمی ایران صلحآمیز بوده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم تاکنون آن را نظامی نخوانده است.
به گزارشی به نقل از «تایمز»، رهبر فرانسه در اولین برنامه خود برای اعلام طرحهایش در جهان از زمان رسیدن به ریاست جمهوری در ماه می هم از لحنی تند علیه ایران استفاده کرد.
سارکوزی همچنین از برنارد کوچنر، وزیر امور خارجه خود که روز دوشنبه خواستار جایگزینی نوری المالکی نخست وزیر عراق شده بود و مجبور به عذرخواهی شد،حمایت کامل و قدرتمندانه ای انجام داد.
سارکوزی در گردهمایی سالانه سفرای فرانسه گفت: بزرگترین چالش دنیا خودداری از درگیری اسلام و غرب است. وی گفت: «ایران نقطه تقاطع مشکلات خاورمیانه بوده و تمایلات اتمی آن بدون شک یکی از جدی ترین بحرانهایی است که امروزه در صحنه جامعه بین الملل دیده می شود.»
وی ادامه داد یک ایران اتمی غیر قابل قبول و تحمل بوده و جهان باید با سختتر کردن تحریمها علیه ایران و در کنار آن دادن امتیازاتی به این کشور از گسترش تسلیحاتی برنامه ایران جلوگیری کند. وی گفت: «این روش تنها روشی است که طی آن میتوان از توسل به اقدامات و راههای دیگر جلوگیری کرد که به نظر من فاجعهبار خواهد بود: بمب ایرانی و یا بمباران ایران.» او نگفت که این حمله را که مورد توصیه کارشناسان آمریکایی و اسرائیلی بوده است را چه کسی صورت خواهد داد.
سارکوزی قویترین رهبر حامی آمریکا در فرانسه است که البته از حمله به عراق توسط آمریکا انتقاد کرد اما خود را از دکترین ژاک شیراک در مورد یک دنیای چند قطبی فاصله داد. فرمولی که واشنگتن آن را رمزی برای رد همکاری با اروپا می دانست.
در حالی که شیراک در انتقاد از ولادیمیر پوتین بسیار محتاط بود، سارکوزی گفت: «روسیه در حال تحمیل دوباره و بیرحمانه خود بر صحنه جهانی با سوء استفاده از سرمایه هایش به ویژه نفت و گاز است.»
سارکوزی سرانجام موضع خود برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را کمی نرم کرد. وی گفت که کشورش دیگر سد راه مذاکرات نخواهد شد. وی از سایر کشورهای اروپای خواست تا با مسالمت بیشتر در پیمان دفاعی اروپا فشار وارد بر فرانسه و بریتانیا را کم کنند.
همچنین کروچنر بعد از مصاحبه با نیوزویک از دخالت در امور داخلی عراق عذرخواهی کرد، اما تاکید کرد که بسیاری از کارشناسان معتقدند المالکی قادر به ادامه راه برای ایجاد امنیت در عراق نخواهد بود.
نوشته شده توسط : علی