عدم رسیدگی به وضعیت راهاندازی و فعالیت غیرمجاز شرکتهای کاغذی سبب شد بار دیگر فردی با تملک تعدادی از این شرکتها موفق به دریافت 300 میلیارد تومان تسهیلات ارزی از یک بانک دولتی بدون هیچ گونه اعتباری شود و به این ترتیب یک بانک دولتی را با معضل عدم پرداخت و کلاهبرداری مواجه کند.
سردار علیاصغر جعفری، رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی در گفتوگوی اختصاصی با ایسنا، از یکی از بزرگترین کلاهبرداریهای صاحبان شرکتهای کاغذی پرده برداشت و در این رابطه اعلام کرد: طی سالهای 81 تا 84 فردی با سوءاستفاده از شرایط موجود ثبت شرکتهای کاغذی اقدام به ثبت چندین فقره شرکت دروغین کرده که فاقد هر گونه هویت واقعی بودند و تنها با مقاصد مجرمانه به ثبت رسیده بودند.
وی افزود: این در حالی بود که متهم با نقشههای حساب شده جهت دریافت تسهیلات ارزی و ریالی کلان از بانکها به ثبت چند شرکت اکتفا نکرده و تملک تعدادی دیگر از شرکتهای کاغذی را نیز جهت اهداف مجرمانه خود به دست آورده است، بطوریکه با اطلاع از شرایط دریافت تسهیلات ارزی و ریالی کلان بانکها - که به افراد حقیقی داده نمیشود و تنها به صاحبان شرکتهایی که حقیقت وجود شرکتشان ثابت نشده است، پرداخت میشود- در جریان تبانی با عوامل بانک کشاورزی، طی سالهای 81 تا 84 (4 سال) از ضعفهای مقررات موجود در بانکها سوءاستفاده کرده و تحت عنوان اخذ تسهیلات لازم برای واردات ماشینآلات صنعتی به کشور بالغ بر 328 میلیون دلار برابر با 300 میلیارد تومان وام دریافت کرده است.
به گفته رئیس پلیس آگاهی ناجا، این در حالی بود که این فرد، وثیقه معتبری در اختیار بانک قرار نداده بود و با گذشت مدت زمانی از پرداخت قروض خود به بانک، مسئولان بانک کشاورزی با عدم وفاداری نامبرده به تعهداتش مواجه شدند و به این ترتیب این فرد 160 میلیارد تومان از وام دریافتی را هنوز به بانک بازنگردانده است.
بانک کشاورزی با وجود محرز بودن کلاهبرداری، شکایت نمیکند سردار جعفری در ادامه تشریح پرونده به ایسنا عنوان کرد: در حالی که مسئولان بانک کشاورزی از وقوع کلاهبرداری مطلع هستند، اما تاکنون از طرح شکایت علیه این متهم خودداری کردهاند.
اما رئیس پلیس آگاهی ناجا درباره علت این اقدام مسئولان بانک کشاورزی اظهار بیاطلاعی و تنها به بیان این نکته اکتفا کرد که ظاهرا بانک از زیرسؤال رفتن اعتبار خود در جریان پرداخت وامهای کلان به مشتریان نگران است و با همین سیاست از طرح شکایت خودداری میکند.
پیش از این سردار جعفری در مصاحبههای خود، از عدم نظارت لازم به وضعیت شرکتهای کاغذی ابراز نگرانی و شرکتهای کاغذی را بلای جان مردم و دولت عنوان کرده بود.
شرکتهای کاغذی، شرکتهایی هستند که هویت آنها تنها با ثبت شرکت در سازمان ثبت شرکتها شکل میگیرد و نظارت قابل توجهی در خصوص ادعاهای این شرکتها برای فعالیتهای تجاری وجود ندارد.
در حال حاضر بسیاری از بانکهای کشور در جریان کلاهبرداریهای میلیاردی شرکتهای کاغذی قادر به بازپسگیری مبالغ وامداده شده، نیستند، اما از طرح شکایت در مراجع قضایی نیز علیه این افراد خودداری کردهاند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا در آخرین اظهارنظر خود در این رابطه اعلام کرده است: با طرح گزارشهای موجود در جریان عدم دخالت مراجع قضایی و پلیس به دلیل شکایت نکردن مسئولان مربوطه شرایط تا حدودی تغییر کرده و در حال حاضر شاهد فعال شدن بانکها در برابر این نوع کلاهبرداریها و طرح شکایت در برخی موارد هستیم.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]