کروبی: نقد من متوجه خاتمی است

سه شنبه 86 شهریور 6 ساعت 5:0 عصر

دبیرکل حزب اعتماد ملی با گلایه از نقش سید محمد خاتمی در انتخابات نهم ریاست جمهوری گفت : شما از آقای خاتمی بپرسید، مگر کروبی از شما نبود؟ چرا حمایت نکردید؟ من به آنها (اصلاح طلبان) نقدی ندارم ، من اگر نقدی دارم به خاتمی دارم.
وی گفت : جامعه ما ضعیف کش است برای همین پایینی ها را نقد می کنیم ؛ اما من نقد دوستانه به آقای خاتمی دارم.
مهدی کروبی در مصاحبه با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که آنچه مثلث هاشمی ، خاتمی ، کروبی خوانده می شود را قبول دارید؟ گفت : من چنین چیزی را که بنشینیم و استراتژی بریزیم قبول ندارم ؛ گرچه بارها توصیه کرده ام ملاقات ها و گفتگوهایی با هاشمی ،خاتمی ، ناطق نوری و مراجع قم انجام شود و درباره دغدغه های مربوط به انتخابات ، صیانت از رای مردم ، رد صلاحیت ها و... صحبت شود؛ اما این که ما 3 نفر بنشینیم و هماهنگ بشویم ، نه چنین چیزی نبوده است.
وی همچنین با انتقاد از برخی گروههای اصلاح طلب گفت : جمعی ما را سنتی می دانستند و معتقد بودند که دیگر دوران ما تمام شده و جوهریت ما مثل جامعیت روحانیت مبارز است.
بعضی ها اصلاحات را تندتر می خواهند، بعضی ها آرام تر، این طبیعی است ؛ ولی ما بایدکاری می کردیم که همیشه می ماندیم ، یعنی جریان فکری می ماند، وگرنه هر جریان فکری که در یک مرحله توقف کند؛ کارش همین می شود که دیدیم.
من تلاش می کردم ؛ اما گوش نمی دادند و پرهیز می کردند، برخلاف امروز که همه بر گفتگو و همفکری تاکید می کنند. وی افزود: من تصمیم دارم که امسال روز پایان ثبت نام ، به طور مفصل انتخاب های مجلس از سال 68 تاکنون را بازخوانی کنم و همه قضایا را روشن کنم ، شاید حتی حرفهایی را که مصلحت نباشد، بگویم تا مردم داوری کنند. دبیرکل حزب اعتماد ملی در برابر این پرسش که ، این که شما آن گونه با برخی ها همراهی نمی کنید ؛ نگرانی از تکرار تندروی هاست؟ نیز گفت : من هیچ شبهه ندارم اگر دوباره پیروز شویم و مقداری جلو برویم همان قضایا دوباره شروع خواهد شد، یعنی الان به طور مهار شده کارمان را انجام می دهیم.

وی در برابر این پرسش که یعنی با وجود آقای خاتمی به عنوان چهره شاخص در آن سو، شما بازهم نگران افراطی گری هستید؟ گفت : نه ! با حضور آقای خاتمی نگران نیستم ، با حضور دیگران نگران هستم.
مهدی کروبی همچنین با رد وجود جبهه دوم خرداد گفت : اگر جبهه ای وجود داشت ، کار به اینجا نمی کشید. جبهه کجا بود؟ یک عده ورشکسته دور هم جمع شده ایم و می گوییم جبهه.
لطیف صفری می گفت ، جبهه دوم خرداد 18 گروهند؛ ولی 12 نفر بودند. چون هر کدام ، از طرف چند گروه هستند. وی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه در خصوص تحصن نمایندگان مجلس گفت : به فصل انتخابات که نزدیک تر شویم ، آن موقع بعضی مسائل روشن خواهد شد. من می دانستم ، آنها اصلا کلافه هستند و نمی دانند چه کار می کنند، آقای تابش (عضو هیات رئیسه مجلس ششم) می گفت : آنها که در مجلس ششم صحبت خروج از حاکمیت می کردند ، اول سال آمدند و کرایه خانه ها را تا آخر سال گرفتند. این طوری بود آقا. کروبی در پاسخ به این سوال که آیا شما بخشی از شکست اصلاح طلبان را ناشی از عملکرد خاتمی می دانید؟ گفت : بالاخره دوران اصلاحات بوده.

شما یادتان نیست که اختلاف ها از سال 78 بود. شما یادتان نیست که نوری و موسوی مرتب رئیس مجلس عوض می کردند؛ اما وقتی (عبدالله) نوری رفت زندان گفتند که اصلا آخوند نباید رئیس مجلس باشد. ما می گفتیم با حکومت باید مذاکره کنیم و هر جا گیر کردیم برویم پیش رهبری ، اگر صلاح دانستند حل می کنند. شما می دانید کلا فضای فکری ما در مجلس با دیگر دوستان اختلاف داشت ؛ اما وقتی اختلاف پیش می آید عاقلانه می باشد اینها اول تحصن کردند بعد هم تحریم کردند، وقتی رهبری آمدند، ما هم گفتیم بس است ، دیگر قرار است حل شود ولی باز هم گوش نکردند. اصلا دعوا سر لحاف ملا بود. دبیرکل حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از این مصاحبه و در خصوص این که چرا در جریان انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان از او حمایت نکردند، گفت : برخی فکر می کردند معین هم رد می شود، می خواستند من نباشم.

گروههایی مثل مجاهدین انقلاب ، ریاست جمهوری ، وزارت اطلاعات ، وزارت کشور و اینها همه در پی رئیس جمهور شدن فرد دیگری بودند ، من می دانستم تاج زاده رای ندارد، نبوی رای ندارد، چون 2 بار آمد و رای نیاورد، چه برسد به حقیقت جو و میثمی.
من می دانستم آقای حائری ، ططری ، آیتی و مردانی رای دارند که به ما می گویند بیایید. من می دانستم آقای حسامی ، امام جمعه کردستان رای دارد که می گوید بیا، من می دانستم آنها که می گویند نیا ، اهداف سیاسی دارند و از لایه های اجتماع خبر ندارند و دنبال فرد دیگری هستند. کروبی در خصوص شعارهای اصلاح طلبان در انتخابات آینده نیز گفت : ما همان حرفهای قبل را می زنیم ، شورای نگهبان را قبول داریم ، آن را مفید می دانیم و طرفدار حضورش در قانون اساسی هستیم اما می گوییم نظارت کند و از رای مردم دفاع کند اما این کاری که شورای نگهبان می کند استصواب نیست.

می گوییم همه چیز در چارچوب قانون باشد، می گوییم همین حرفهایی که آقای خامنه ای گفتند همین ها باید اجرا شود بالاخره لفظ نظارت یک محدوده ای دارد، ما می گوییم حالتی نشود که بنویسند، می خواهیم انتخابات را انجام بدهیم اما تا فلان کس فرماندار و استاندار است ، انتخابات را برگزار نمی کنیم ، آیا این استصواب است؟ اکثریت قاطع اصلاح طلبان هم همین را می گویند که ما می گوییم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]