: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
یکی از فعالان برجسته ضدجنگ آمریکا نسبت به تصمیمات جدید نومحافظهکاران برای حمله به ایران هشدار داد.
این فعال ضد جنگ که تاکنون مقالات متعددی در مجلات معتبر در رابطه با سیاست خارجی آمریکا منتشر کرده است، به خبرنگار «بازتاب» در واشنگتن گفت: بر اساس این تصمیم، در صورتی که تا پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال آینده، برخورد با ایران صورت نگیرد، جورج بوش دستور برخورد با ایران را در فاصله برگزاری انتخابات تا تحلیف رئیسجمهوری جدید آمریکا صادر خواهد کرد.
به گفته وی، سناریوی جدید نومحافظهکاران برای جلوگیری از تأثیرگذاری پیامدهای برخورد با ایران بر آرای جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجهوری آمریکا و همچنین عدم تحمیل هزینههای این اقدام بر ریاستجمهوری بعدی ایالات متحده طراحی شده است.
بنا بر این سناریو، در صورتی که جمهوریخواهان در دوره آینده ریاستجمهوری آمریکا پیروز شوند، رئیسجمهور بعدی پاسخگوی پیامدهای برخورد با ایران نبوده و برخورد با ایران همچون افغانستان، عراق و کره شمالی بر عهده بوش خواهد بود و در صورتی که دموکراتها به پیروزی برسند، با این اقدام بوش با عمل انجامشده روبهرو شده و ابتکار عمل در برابر ایران از آنان سلب میشود. گرچه دموکراتها بهویژه هیلاری کلینتون بارها همراهی خود را با لابی یهودی در برخورد با ایران اعلام کرده است و برخی دموکراتها از آن جهت که پیامدهای منفی برخورد با ایران دامنگیر آنها نشود، از این گزینه استقبال میکنند.
در این حال، روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» روز گذشته با تایید تلویحی این مطلب در تحلیلى نوشت: در واشنگتن شایعاتى وجود داشته مبنى براینکه جورج بوش رئیس جمهورى آمریکا نمىخواهد دوره ریاست جمهورى خود را بدون آنکه کارى درباره ایران انجام دهد، ترک کند.
بنا بر این گزارش، حتى شایعه دیگرى با هشدار بیشترى وجود داشته و آن اینکه بوش از ولادیمیر پوتین رئیس جمهورى روسیه خواسته تا چراغ سبزى را به اسرائیل براى انجام کارى در قبال ایران انجام دهد. نویسندگان این مطلب خاطرنشان مىکنند: یکى از مشکلات اصلى دولت بوش این است که به اقدام نظامى در مرحله اول و گاهى به عنوان تنها راه فکر مىکند که نتایج فاجعه بارى براى آمریکا دارد.هر چند اقدام نظامى یک گزینه است، اما پیامدهاى حمله آمریکا و یا اسرائیل به ایران فاجعهبار خواهد بود و خوشبختانه، مردم آمریکا نمىخواهند که این امر اتفاق بیفتد.
بر اساس نظرسنجى شبکه «سى.بى.اس» و روزنامه «نیویورک تایمز» در ماه مارس، تنها 10 درصد از مقابله نظامى با ایران حمایت مىکنند و اکثر مردم نگران رابطه آسیب دیده آمریکا با جهان اسلام هستند. یبشتر مردم آمریکا نگران هستند که جنگ عراق درحال خراب کردن اعتبار بینالمللى آمریکاست؛ آنها نمىخواهند که اوضاع بدتر شود. نویسندگان با اشاره به این مسئله که ایران «القاعده» نیست، به زعم خود و بدون توجه به یکپارچگى دولت و ملت ایران در دفاع ازحقوق مشروع خود پیشنهاد مىدهند که غرب باید از مردم ایران بخواهد تا رابطه امیدوارکنندهترى با آن داشته باشد.
«کریستین ساینس مانیتور» مدعی میشود که براى این اقدام، چندجانبهگرایى یک ضرورت است، زیرا اروپا، روسیه، ژاپن و دیگر کشورها داراى رابطه خوبى با بخش تجارى ایران هستند.
در پایان این مطلب آمده است: مردم آمریکا باید به رهبران خود بگویند که با یک تهدید بزرگ به شکلى مسالمتآمیز و با احترام به تمدن بزرگ مقابله کنند. گرچه بسیاری از آمریکاییها، ایران را اصلا یک تهدید نمیدانند!
نوشته شده توسط : علی