در حالی که اقدام عجولانه در واگذاری تیم سرشناس «پاس» تهران به استانداری همدان، موجب از هم پاشیدن تیم فوتبال آن به رغم سابقه چهل ساله و قهرمانی آسیا شد، صاحب‌نظران از بروز چنین حادثه‌ای برای دو تیم سرشناس «استقلال» و «پرسپولیس» نگرانند.
این در حالی است که باشگاه‌های استقلال و پیروزی تهران باید تا سال دیگر، به بخش خصوصی یا تعاونی واگذار شوند.
بر پایه برنامه چهارم توسعه و سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، دولت موظف است آن دسته از فعالیت‌هایی را که حاکمیتی به شمار نمی‌روند، به بخش غیردولتی واگذار کند که باشگاه‌داری و تصدی‌گری فعالیت‌های ورزشی، از آن جمله است.

بنا بر این گزارش، قطعا واگذاری‌ باشگاه‌های ورزشی، باید به صورتی انجام شود که به فعالیت‌های ورزشی و روزمره این باشگاه‌ها لطمه‌ای وارد نیاید؛ در این راستا، واگذاری تیم فوتبال پاس تهران به استانداری همدان، تجربه‌ای تلخ در پیش روی مسئولان است.

تیم فوتبال پاس که زمانی متعلق به نیروی انتظامی بود، یک باره به استانداری همدان واگذار شد و به دنبال آن، موج انتقادات نسبت به آن بالا گرفت،‌ به گونه‌ای که برخی، این نوع واگذاری را سبب خدشه به تیم پاس دانستند.
این در حالی است که واگذاری باشگاه‌های ورزشی، نیازمند مقدمات و تمهیداتی است که باید از پیش انجام گیرد باشد و نباید ضربتی نباید در این‌باره کاری کرد.

با توجه به قانون برنامه و سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و گذشت بیش از دو سال از زمان ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، فرصت چندانی برای اتخاذ تمهیدات و فراهم آوردن مقدمات لازم برای واگذاری باشگاه‌ها، به ویژه باشگاه‌های بزرگی چون استقلال و پیروزی باقی نمانده است، زیرا این باشگاه‌های ورزشی دولتی باید ظرف پنج سال از آغاز ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 ـ که اکنون بیش از دو سال آن گذشته ـ به بخش غیردولتی واگذار شوند.

بنابراین، اگر هم‌اکنون مقدمات واگذاری فراهم نیاید، یا باشگاه‌های ورزشی خصوصی نمی‌شوند و یا بیم آن می‌رود که کارهای عجولانه و شتابزده‌ای برای جبران مافات گذشته انجام گیرد که آسیب‌های فراوانی را برای باشگاه‌های ورزشی ـ که با جوانان کشور سر و کار دارند ـ خواهد داشت؛ بنابراین، امید می‌رود مسئولان از هم‌اکنون به فکر مقدمات واگذاری باشگاه‌هایی چون استقلال و پیروزی باشند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]