: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رئیس مجلس گفت: مساجد باید همچنان غیردولتی بمانند و به جای اینکه مسجد دولتی شود دولت باید مسجدی شود.
به گزارش فارس، غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در پنجمین اجلاس بینالمللی مجالس که صبح امروز دوشنبه در محل ساختمان مجلس قدیم برگزار شد با تاکید بر حفظ استقلال مساجد گفت: مساجد باید همچنان غیردولتی بمانند و به جای اینکه مسجد دولتی شود دولت باید مسجدی شود.
وی افزود: قبل از انقلاب روحانیت، مرجعیت و حوزههای علمیه و مساجد مستقل از دولت بودند که این طور نبود که امام مساجد را اوقاف معین کند الان هم چنین رابطهای وجود ندارد و اصل هم این است که مساجد و روحانیت استقلال خود را حفظ کنند.
حداد عادل ادامه داد: اما حفظ استقلال قبل از انقلاب یک معنی داشت و الان معنی دیگری دارد و زمانی که مرجع عالیقدری از حوزه علمیه بلند میشود و رهبری انقلاب را به دست میگیرد و با پرچم اسلام قدم در میدان مبارزه میگذارد و انقلاب را به پیروزی می رساند در چنین فضایی نباید استقلال مساجد به معنای قبل از انقلاب تصویر شود.
حداد عادل با تاکید بر توجه دولت و نظام به مسایل مسجد اظهار داشت: مساجد بدون اینکه استقلال خودشان را از دست بدهند باید کمک شوند.
رئیسمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استقلال مساجد باید باز تعریف شود گفت: باید از استقلال مسجد تعریف مجددی شود و در عین حال باید بر استقلال مساجد برای ارتباط به مساجد حکومت نیز باید تاکید داشته باشیم.
وی افزود: باید مسجد مانند یک زنجیری تمام حلقههایش موجود و به هم متصل باشد.
وی مسجد را یک نهاد الهی و اجتماعی خواند و افزود: باید برای مسجد کاملاً برنامهریزی کرد و با برنامه مشخص و روشن آن را سامان داد.
حداد عادل گفت: با فعالیتی که الان حوزههای علمیه آغاز کردهاند در آینده عدهای از طلاب به عنوان امام جماعت انتخاب خواهند شد و در دوره معینی آموزشهایی متناسب با اداره مسجد میبینند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امام جماعت هر مسجد باید با لسان آن منطقه با آن محل صبحت کند،گفت: امام جماعت هر شهر و منطقهای باید سنخیت فرهنگی با مردم آن منطقه داشته باشد، به عنوان مثال اگر امام جماعتی برای شهرکی در جنوب شهر امام جمعه خوبی باشد، اگر به شمال شهر منتقل شود و با فرهنگ آن منطقه آشنایی نداشته باشد، موفق نخواهد بود.
وی خطاب به ائمه جماعات گفت: نقشی که شما و امثال شما میتوانید در بهبود جامعه ایفا کنید، نقشی بیبدیل است و هیچ کس نمیتواند به اندازه شما آرامش و صفای روح و اخلاق را در مردم ایجاد کند، لذا باید همواره به این نقش خود توجه داشته باشید.
حداد عادل در ادامه بیان داشت: خوشبختانه در مجلس هفتم نگاه به مساجد عوض شده و برای اولین بار ردیفی برای بودجه مساجد اختصاص داده شده هر چند این مبلغ بسیار کمتر از نیاز مساجد است ولی مهم این است که این جاده کشیده شده و بعدها میتوان آن را پهنتر کرد وگردنههایش را از بین برد.
حداد عادل با اشاره به نقش مسجد در اسلام گفت: مسجد نماد اسلام و پرچم اسلام درکره زمین است به طوری که هرگوشه از دنیا چشم ما به مسجدی بیفتد به یاد اسلام، پیغمبر میافتید.
وی افزود: ما نهادی گستردهتر، دیرینهتر و اجتماعیتر از مسجد در معرفی اسلام نداریم و صاحب انقلاب اسلامی و دینی هستیم که بنیانگذار آن انقلاب را از منسجد آغاز کرد و با سازماندهی از مساجد این انقلاب را به پیروزی رساند لذا این نقش باید همچنان ادامه یابد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه مساجد در ایران در نیم قرن اخیر تحولات مثبت و خوبی پیدا کردهاند، اظهار داشت: هر کدام از ما که به گذشته برگردیم و نقش مساجد در جامعه را بررسی کنیم میبینیم که مسجد در جهان اسلام و در کشور ما گویی از یک خوابی بیدار شده است و این دقیقاً همان بیداری اسلامی است که در جوامع مسلمانان رخ داده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بیداری اسلامی که خصوصیات اسلام در قرن است در مساجد به ظهور رسیده است.
وی ادامه داد:مسلمانان تا نیم قرن پیش غیر از برگزاری نماز جماعت و مراسمی در ایام خاص کار دیگری نداشتند و رابطه جوانان با مساجد و حضور تودههای مردم در مساجد کمتر از امروز بود و مسجد سر و سامانی از نظر نظافت و رسیدگی نداشتند و معمولاً بوی کهنگی از مساجد به مشام میرسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اما بعد از انقلاب مردم آرام آرام و بویژه در دهه چهل و آغاز نهضت اسلامی به دست امام مساجد فعال شدند و از اولین اقدامات در مساجد تشکیل صندوق قرضالحسنه بود، به طوری که الان چندین هزار صندوق قرضالحسنه در مساجد سراسر کشور ایجاد شده است.
حداد عادل مسجد را دارای دهها کارکرد دانست و اظهار داشت: بسیج در آنجا مراقب انقلاب است و به مردم خدمت میکند و این یک تحول مبارکی است و در واقع میتوان این حرکت جامعه اسلامی را به سوی اسلام حقیقی اجتماعی و اسلامی در آیینه تحول مساجد مشاهده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان داشت: اگر دین جدی است و اگر انقلاب و نظام ما یک انقلاب و نظام اسلامی است، نقش مساجد هم باید در کشور جدی گرفته شود و دیگر نمیتوان مانند دهههای گذشته مساجد را به حال خود رها کرد.
وی افزود:خوشبختانه با قدمهای خوبی که برداشته شده است به تدریج به سمت ساماندهی مساجد حرکت میکنیم تا مساجد جایگاه حقیقی خود را پیدا کنند و البته در این زمینه الگوی ما مسجدالنبی است.
حدادعادل اظهار داشت: در واقع آغاز تاریخ اسلام با ورود پیامبر به مدینه با تمدن اسلامی آغاز شد و آغاز این تحول حکومت اسلامی شد و این حکومت در مسجد تصویب شد.
وی گفت: فرق مهم میان اسلام و مسیحیت معرف امروزی، در فرق میان مسجد و کلیسا است .کلیسا یک نقش محدود در جامعه مسیحیت امروز دارد و تنها روزهای معینی را به کلیسا می روند و تنها در آن محیط کلیسا اعمال عبادی خود را انجام میدهند، یعنی دین را در این مسحیت تعریف شده امروزی محدود به روز یکشنبه کردهاند و اجازه داده نمیشود کلیسا در کار حکومت دخالت کند.
حداد عادل در ادامه گفت: پاپ واتیکان با آن همه عظمت در قلب شهر رم اجازه و امکان ندارد و اگر پارلمان قانونی برخلاف نص مسیحیت تصویب کند، این مرکز کلیسای جهان نمیتواند مانع از این مصوبه شود، این سرنوشت دین در جامعه غربی امروز است و این همان معنای سکولار و جدایی دین از سیاست است.
حداد عادل با تاکید بر اینکه فرق میان مسیحیت و اسلام باید در مسجد باشد گفت: مسجد باید در شئون اجتماعی و سیاسی حضوری فعال داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به شیوه جدید آمریکاییها برای گسترش نفوذ و تسلط خود بر کشورها اشاره کرد و گفت: آمریکاییها با انقلابهای مخملین و رنگین سعی در گسترش و نقد خود در کشورها دارند و مدام سازمانهای غیردولتی و انجیاوها (NGO) را تقویت میکنند وبا پشتیبانی از آنها برنامههای خود را عملی میکنند در ایران نیز از این برنامهها داشتند تنها عاملی که میتواند به عنوان سازمان و یا موسسه مردم نهاد اسلامی در پشتیبانی از انقلاب و جمهوری اسلامی ایران در برابر این توطئهها ونقشهها بایستد و آنها راخنثی کند مسجد است و هیچ نهاد و مؤسسهای همانند مساجد به این گستردگی در ایران وجود ندارد.
وی در پایان تاکید کرد:ما باید نقش مساجد در حفظ انقلاب و انسجام مردم را بسیار مهم بدانیم و بر آن توجه جدی داشته باشیم.
نوشته شده توسط : علی