: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
رسانه وابسته به سازمان سیا، در اقدامی وقیحانه در گزارشی که به مناسبت پنجاهوچهارمین سالگرد کودتای 28 مرداد منتشر کرده، در قالب گفتوگو با یک نویسنده برای سرکوب حکومت دکتر مصدق با حرکت تانکها در خیابانهای تهران، بر مردم ایران منت گذاشت.
این در حالی است که «مادلین آلبرایت»، وزیر خارجه دولت کلینتون، پس از ارایه نظرات مشاورانش در سالهای گذشته، به خاطر دخالت خارجی ایالات متحده در این کودتا و سرکوب حکومت منتخب مردم از مردم ایران عذرخواهی کرد.
جالب آن که نویسنده نامبرده، تنها استدلال خود در طلبکاری از مردم ایران برای انجام کودتا را پراکندگی نیروها در میان ملیگراها و انضباط و یکپارچگی حزب توده و همچنین رقابت بین روسیه شوروی و غرب به رهبری آمریکا و انگلستان دانسته، افزود: شرایط به گونهای است که اگر یکی از طرفین خارجی، گامی را در ایران برمیداشت، دیگری واکنش نشان میداد و برای همین، این احتمال بود که ایران، دچار وضعیتی شود که در افغانستان شاهد آن بودیم؛ یعنی کودتا و جنگ داخلی.
دیگر آن که بازماندگان هر دو گروه رقیب جبهه ملی و حزب توده، یکصدا این تئوری خندهدار را رد و تأکید کردهاند که کودتای 28 مرداد، سالها روند دمکراسی را در ایران به تعویق انداخته است.
عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران میگوید: اگر کودتای 28 مرداد روی نمیداد و دکتر مصدق فرصت داشت اصلاحات را در قوانین برای تضمین انتخاباتی آزاد و رعایت حقوق بشر در ایران به انجام برساند، دمکراسی در ایران نهادینه میشد.
عضو حزب توده نیز میگوید: اگر کودتای 28 مرداد روی نمیداد، ملت ایران شاهد کشور نسبتا دمکراسی میبود.
و جالبتر آن که در این میانه، تنها کسی که به داد این رسانه رسیده، داماد زاهدی، عامل اصلی کودتا و وزیر رژیم شاه بوده است. وی که سالهاست مهمان آمریکاست، میگوید: اگر 28 مرداد روی نمیداد، اوضاع به سود شوروی رقم میخورد و با این که ایران چندپاره میشد و بخشی تحت نفوذ روسها و بخشی تحت نفوذ روسها و بخش دیگر نفوذ انگلیسیها درمیآمد و سرنوشت ایران به طور کامل تغییر میکرد.
نوشته شده توسط : علی