: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
یک مقام دفتر ریاست جمهوری آذربایجان اعلام کرد محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران هفته آینده برای یک دیدار دو روزه از این کشور دیدار می کند.
عدالت عباس اف گفت: آقای احمدی نژاد طی سفر به باکو با الهام علی اف، رییس جمهوری آذربایجان، دیدار و درباره مسایل دو جانبه و دریای خزر گفت وگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عباس اف به تاریخ دقیق این سفر اشاره نکرد، اما یک مقام سفارت ایران در باکو به خبرگزاری آذربایجان گفته است این سفر روز پنجشنبه اول شهریور ماه آغاز می شود.
احمدی نژاد روز پنجشنبه ۲۵ مرداد از یک سفره دوره ای سه روزه به کشورهای افغانستان، ترکمنستان و قرقیزستان به تهران بازگشت.
ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان پنج کشور ساحلی دریای خزر هستند که از سال ۱۹۹۱ و در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق نتواسته اند به فرمول واحدی برای تعیین رژیم حقوقی بزرگ ترین دریاچه جهان دست یابند
دریای خزر و رژیم حقوقی
ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان پنج کشور ساحلی دریای خزر هستند که از سال ۱۹۹۱ و در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق نتواسته اند به فرمول واحدی برای تعیین رژیم حقوقی بزرگ ترین دریاچه جهان دست یابند.
در دور جدید تلاش ها برای تعیین رژیم حقوقی دریای خزر وزیران امور خارجه این پنج کشور خرداد ماه سال جاری در تهران گردهم آمدند تا در نشستی یک روزه زمینه های برگزاری اجلاس سران را بررسی کنند.
ایران تا قبل از روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد بارها تاکید داشت که در صورت عدم توافق کشورهای ساحلی خزر به استفاده مشترک از این دریا، خواهان تقسیم آن به طور مساوی میان کشورهای حاشیه آن است.
این پیشنهاد از سوی کشورهای قزاقستان، روسیه و آذربایجان که مرز طولانی تری در این دریا دارند رد شده و تنها ترکمنستان حامی آن است.
برگزاری نشست وزیران امورخارجه در تهران نخستین تحرک دولت احمدی نژاد درباره رژیم حقوقی دریا خزر به شمار می رود.
منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران در افتتاحیه این اجلاس گفته بود:« سیاست اصلی ایران در دریای خزر، حل و فصل تمام مسائل دریای خزر توسط کشورهای ساحلی این دریا از طریق مسالمت آمیز و با استفاده از اصل اتفاق آراء است.»
متکی با اعلام آمادگی تهران برای انتقال آسان، ارزان و مطمئن نفت و گاز کشورهای ساحلی خزر گفته بود که جمهوری اسلامی می تواند با عقد قراردادهای بلند مدت جهت خرید نفت و گاز کشورهای ساحلی خزر امنیت تقاضا در این بازار را تامین کند.
تحقیق درباره احداث خط لوله
در همین حال، واشنگتن اعلام کرده است یک میلیون و هفتصد هزار دلار به باکو برای تحقیق در زمینه احداث خطوط لوله نفت و گاز کمک می کند.قرار است باکو در زمینه امکان احداث دو خط لوله، تحقیق کند.
احداث یکی از این دو خط لوله، نفت قزاقستان را به خط لوله باکو-تفلیس-جیهان متصل خواهد کرد. خط لوله باکو- جیهان هم اکنون نفت خام جمهوری آذربایجان را به ترکیه منتقل می کند.
خط لوله دوم، گاز قزاقستان و ترکمنستان را از دریای خزر به خط لوله جنوب قفقاز می رساند.
نوشته شده توسط : علی