«جان ادواردز»، نامزد ریاستجمهوری آمریکا از حزب دمکراتها اعلام کرد: در صورتی که سال آینده به سمت رئیسجمهور آمریکا برگزیده شود، برای کنترل تمایلات اتمی ایران، دولتش گفتوگوهای مستقیمی را با ایران آغاز خواهد کرد.
ادواردز در مقالهای که برای مجله معتبر «فارین افیرز» نوشته است، پیشنهاد تغییر اساسی در سیاستهای دولتش نسبت به دولت بوش را داده و گفته است، در صورت انتخاب در انتخابات نوامبر 2008، تحولی در دیپلماسی آمریکا در سطح جهانی ایفا خواهد کرد.
البته ادواردز باز هم بر باقی ماندن گزینه نظامی تأکید داشته و نوشته است: در صورت تهدید جدی، هیچ رئیسجمهوری که در آمریکا بر سر کار باشد، نباید این گزینه را حذف شده بپندارد.
او همچنین تأکید کرد، حاضر است با دولت احمدینژاد نیز رابطه داشته باشد که این اقدام پس از انقلاب ایران، بیسابقه بوده است.
این در حالی است که دولت بوش، گفتوگو بر سر مسائل اتمی را به شدت رد کرده و آنها را تنها به مسائل عراق محدود کرده است.
اظهارات ادواردز همزمان با اتهامات آمریکا بر این کشور درباره فرستادن تسلیحات برای شورشیانی است که سربازان آمریکایی و عراقی را میکشند.
چهارشنبه گذشته، آمریکا اعلام کرد که میخواهد سپاه پاسداران ایران را در لیست گروههای تروریستی خود قرار دهد؛ این نخستین بار است که نیروهای نظامی یک کشور خارجی در این لیست قرار میگیرند.
ادواردز همچنین در مقاله خود نوشته است: ما باید به جای تقابل و تهدید به اقدام نظامی، روند و همکاری مفیدی را با طرف خود پدید آورده، تلاش کنیم احمدینژاد را از نیروهای میانهرو در این کشور جدا کرده، در عین حال، پیشنهادهای اقتصادی نیز به دولت ایران بدهیم.
وی در این باره ادامه میدهد: باید تحرکات اقتصادی را برای فشار بر دولت احمدینژاد جدیتر کنیم، برای همین، نیاز به رابطه مستقیم با ایران داریم که نه هدیه است و نه امتیاز.
این در حالی است که ادواردز از احتمال دیدار با احمدینژاد چیزی ننوشته است.
ادواردز در مقالهاش، سیاست خارجی بوش را مورد حمله قرار داده، میگوید در صورت رئیسجمهور شدن او، سیاست دوستی و رابطه دوباره با جهان را پیش خواهد گرفت و این کار را با پایان دادن به جنگ عراق، آغاز خواهد کرد.
وی در این باره مینویسد: در نخستین مرحله، دستور خروج سریع چهل تا پنجاه هزار نفر از نیروها را صادر خواهد کرد و بر این باور است که با خروج از عراق، آمریکا باید به اندازه کافی در منطقه نیرو داشته باشد تا از بروز نسلکشی یا اغتشاش در منطقه در پی جنگهای داخلی عراق جلوگیری کند؛ این حضور را پایگاه نیروها در کویت و ناوگان دریایی آنان در خلیجفارس تأمین خواهد کرد.
وی همچنین با انتقاد از استفاده بوش از اصطلاح جنگ علیه تروریسم برای توجیه مبارزه دولتش با مسلمانان افراطی و رادیکال، این واژه را چکش سیاسی برای توجیه سیاستهای غیر قابل قبول دولتش خواند.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]