غالب شدن تفکرات ضد ایرانی چنی در آمریکا؟!

پنج شنبه 86 مرداد 25 ساعت 1:0 عصر

دور دوم گفت‌وگوهای تاریخی ایران و آمریکا در 24 جولای (دوم مرداد ماه)، با زمینه‌ای از تنش و وارد کردن اتهام علیه ایران برگزار شد. این اتهامات از همکاری با «القاعده» عراق تا حمایت از شورشیان سنی و شیعه متفاوت بود. این در حالی بود که در دوم جولای (11 تیر ماه) گذشته، ژنرال برگز، ایران را به کشتن نیروهای آمریکایی متهم کرد.
 به نقل از «گلوبال‌اکس چینج»، تصویب لایحه‌ای که به اصلاح قانون اختیارات دفاعی می‌پرداخت و به وسیله سناتور سیبرمن از حامیان مهم جنگ تهیه شده بود، با 97 رأی مثبت و بدون رأی منفی در کنگره آمریکا، تصویب شد که این قانون از دولت آمریکا می‌‌خواهد تا اقدام عاجلی برای توقف ایران انجام دهد که می‌توان آن را مقدمه اعلام جنگ داشت.

«گرث پورتر»، از کارشناسان سیاسی برجسته آمریکا، هشدار می‌دهد این روند ایفای نقش مفید ایران را در عراق را در معرض خطر قرار می‌دهد.

او همچنین به نقل از دکتر «جیمز راسل»، از سخنرانان مجمع امور امنیت ملی دانشکده، تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی و کارشناسی مسائل امنیتی و منطقه خلیج [فارس] می‌گوید: ایران و آمریکا، منافع استراتژیک بسیار مشابه و نزدیکی در عراق داراند، اما مشکل این است که تاریخ روابط و مسائل داخلی این دو، موانع بزرگی در توجه به این منافع مشترک پدید آورده است که حمایت سیاسی قدرتمندانه از حمله به ایران و حمایت از اسرائیل، دو مانع بزرگ از این دسته هستند.

اما به رغم این زمینه تیره، واقعیت همگرایی منافع آمریکا و ایران در عراق را می‌توان در توافق آنها در ایجاد یک کمیته امنیتی برای ایجاد ثبات در عراق دید.
بیانیه دولتی ایران پس از این جلسه در تمایل به انجام مذاکرات در سطحی بالاتر و واکنش دولت آمریکا در رد این پیشنهاد، مقیاسی است برای به هم خوردن سریع بعد تعادل و غالب شدن تفکرات حزب چنی، البته ایراد اتهامات علیه ایران پیش از مذاکرات به طور مرتب ادامه داشته است.

هرچند چنین اتهاماتی که به قصد خرابکاری در روند مذاکرات ایران و آمریکا مطرح است، از سوی شمار بسیاری از کارشناسان مستقل رد می‌شود، این امر باعث خاموشی و انزوای صداهایی شده که سعی در آرام کردن فضای داغی را دارند که جلب کمک همسایگان عراق برای ایجاد ثبات در این کشور را سخت‌تر کرده است.

عباس عدالت، از اعضای مؤسسه «CASMII» می‌گوید: «نکته مهم مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا، تنها حل بحران عراق نیست، بلکه دیدگاه وسیع‌تری برای صلح در منطقه را نیز شامل می‌شود و ما هم‌‌اکنون شاهد تعادل تمایلات طرفین هستیم که احتمال موفقیت را افزایش می‌دهد که می‌تواند یا منجر به صلح شود یا قطعیت جنگ».
مؤسسه «CASMII» از همه سیاستمداران، تصمیم‌گیران و خبرنگاران و رسانه‌ها می‌خواهد تا سرسختانه برای ایجاد صلح بایستند و گول سناریویی مشابه سناریو اتهامات وارده بر عراق را نخورند.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]