: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
پس از توقیف روزنامه شرق برخی رسانهها به بهانه خبررسانی درباره اقدام سوال برانگیز این روزنامه در انتشار مصاحبه یک فرد بدنام و تقبیح آن، خواسته یا ناخواسته به ورطه ترویج فرد مذکور و گروه و مسلک وی افتادند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، شنبه گذشته پس از اقدام سوال برانگیز روزنامه شرق در انتشار مصاحبه یک فرد بدنام، برخی رسانهها تلاش کردند بدون اشاره به نام و گروه وی، به هشدار درباره این اقدام در زمانی بپردازند که حساسیتهای سیاسی دغدغه اصلی مسوولان مطبوعات و دولت را تشکیل میدهد. اما برخی رسانهها پس از برخورد با این روزنامه رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند.
شگفتیآورترین اقدام در این زمینه، روز گذشته توسط یک خبرگزاری حامی دولت انجام شد که 6 روز پس از اقدام شرق و 4 روز پس از توقیف آن، در گزارشی مشروح همراه با انتشار تصویر زن مذکور، به تشریح دقیق جزئیات نظرات غیر اخلاقی مصاحبه شونده پرداخت.
برخی احتمال میدهند انتشار این مطلب در خروجی خبرگزاری مذکور ناشی از تعطیلات تابستانی و تعطیلی جمعه بوده و بدون بررسی اکثریت عوامل عاقل و متدین این خبرگزاری صورت گرفته است. ولی همین توجیهات از طرف روزنامه شرق مورد قبول قرار نگرفت و مجموعهای از عوامل آن بهخاطر این اشتباه دست کم تا مدتی از کار بی کار شدند.
عدهای نیز کارکرد این مطلب را به دلیل عنوان و زمان انتشار آن، یعنی چند روز پس از انتشار مطلب مذکور و برخورد با روزنامه، در راستای خوش خدمتی به مسوولان دولتی برخوردکننده ارزیابی میکنند. هرچند به نظر میرسد مطلب این رسانه از اصل مصاحبه زشتتر است و خاطره ویژهنامه «شلمچه» را زنده میکند که با اهداف انتخاباتی، چند روز مانده به دوم خرداد 76، به چاپ بریدههای غیراخلاقی برخی رمانها پرداخت و همچون این رسانه از خوانندگان خود پوزش خواست!
یکی از بینندگان «بازتاب» با طرح این سوال که آیا برخوردی مشابه با خبر مندرج خواهد شد؟ نوشت: «درج چنین مطالبی حتی با ایما و اشاره در یک سایت غیر وابسته نه تنها باعث مسدود شدن میشد، بلکه برخورد با مسئولان آن را میتوانست در پی داشته باشد ..از آنجائی که برخورد یک بام و دو هوا با رسانه ها از طرف متولیان امر در سالهای اخیر به یک سنت تبدیل شده مقایسه متن خبرگزا ی نیمه دولتی با مصاحبه انجام شده در روزنامه شرق که باعث توقیف آن شد، بخوبی نشانگر این واقعیت تلخ می باشد.»
گفتنی است چندی پیش آیتالله شیخ مجتبی تهرانی، شاگرد برجسته امام خمینی(ره) و استاد شهیر اخلاق در بیان علت تعبیر «احسنالقصص» قرآن به داستان یوسف گفتند، در این داستان قبیحترین گناهان با بیانی عفیف و خالی از اثرات سوء بیان شده و همین امر علت استفاده قرآن از تعبیر «احسنالقصص» برای توصیف داستان یوسف و زلیخاست.
نوشته شده توسط : علی