ماجرای دستگیری دانشجویان به مجلس کشید

دوشنبه 86 مرداد 15 ساعت 5:0 عصر
موضوع بازداشت دانشجویان و نحوه نگهداری آنان برای برخی از نمایندگان مجلس موجب ایجاد سوال‌ها و ابهاماتی شده است و نمایندگان قصد دارند این موضوع را از طرق قانونی پیگیری کنند.

پیش از این نیز تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار بازدید از بند 209 زندان اوین شده بودند که هنوز پاسخی در این زمینه دریافت نشده است. علا‌وه بر این تعدادی از نمایندگان مجلس قصد دارند با استفاده از ابزارهای قانونی خود از جمله دادن تذکرات مکتوب به دستگاه‌های مسوول در این زمینه اقدامات لا‌زم را انجام دهند. ‌

موضوع بازداشت دانشجویان همچنین در کمیسیون امنیت ملی نیز مطرح شده و این کمیسیون پیگیر این موضوع شده است. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره نتایج بررسی کمیسیون درباره بازداشت دانشجویان امیرکبیر گفت: این موضوع در کمیسیون امنیت ملی بحث و پیگیری شد که نتایج آن تا یک هفته دیگر اعلا‌م می‌شود.

اکبر اعلمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز به تصمیم این کمیسیون برای پیگیری این موضوع اشاره کرده و به جلسه‌ای که با حضور او و دیگر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از جمله قدرت علیخانی، محمد‌نبی رودکی، محمد آشوری، طلا‌یی‌نیک و محمود محمدی با حضور خانواده دانشجویان بازداشت‌شده، عبدالفتاح سلطانی وکیل آنان و دو نفر از دانشجویان که با وثیقه آزاد شده‌اند، اشاره کرده و می‌گوید: در این جلسه متاسفانه مطالب متاثرکننده‌ای مطرح شد که مسوولیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را جهت رسیدگی به وضعیت دانشجویان و شیوه برخورد با آنان دوچندان کرده است.

نماینده تبریز افزود: نمایندگان شرکت‌کننده در این جلسه متفق‌القول بودند که این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد و همه آنها بر این نکته تاکید داشتند که از بند 209 زندان اوین بازدید به عمل آید. ‌

وی گفت: قرار است چکیده مطالب مطرح شده در این جلسه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح شود و تصمیم مقتضی در ارتباط با گزارش‌هایی که در ارتباط با بند 209 زندان اوین و نحوه برخورد با دانشجویان بازداشت‌شده می‌رسد، گرفته شود و هر چه سریع‌تر هیاتی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از این بند بازدید و گزارش آن را به کمیسیون اعلا‌م کند.

اعلمی به درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس برای بازدید بند 209 زندان اوین اشاره می‌کند و می‌گوید: متاسفانه تاکنون به این درخواست توجهی نشده است و آنچه که مسلم است چنانچه نسبت به بند 209 زندان اوین و مناسبات حاکم بر آن نظارتی صورت نگیرد، هر آینه ممکن است اتفاقات ناگوار و غیرقانونی در این بند به وقوع بپیوندد که نتیجه آن به نفع کشور و نظام نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می‌افزاید: حاصل عدم نظارت بر هر یک از نهادها و دستگاه‌هایی که در کشور فعالیت دارند خصوصا دستگاه‌هایی که با حقوق اساسی و شهروندی مردم ارتباط تنگاتنگ دارند می‌تواند نتایج زیانباری را به همراه داشته باشد. ‌

اعلمی می‌افزاید: فراموش نکنیم که وقوع قتل‌های زنجیره‌ای نتیجه عدم نظارت مجلس بر فرآیند عملکرد برخی از دستگاه‌ها از جمله وزارت اطلا‌عات بود. ‌

چندی پیش تعدادی از نمایندگان در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه از او خواستند با درخواست آنها مبنی بر بازدید از بند 209 زندان اولین موافقت کند.

محمدرضا تابش، دبیرکل فراکسیون اقلیت مجلس پیش از این گفته بود: فراکسیون اقلیت درخواست خود را از طریق حجت‌الاسلا‌م فتحعلی‌زاده، نماینده آیت‌ا... شاهرودی در مجلس برای ایشان ارسال کرده است. اما پس از گذشت بیش از یک ماه از ارسال این نامه هنوز نتیجه این نامه در ابهام قرار دارد.

عبدالفتاح سلطانی، وکیل‌مدافع برخی از این دانشجویان بازداشت‌شده‌ امیرکبیر نیز درباره دیدار جمعی از خانواده‌های دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت (طیف علا‌مه) و برخی دانشجویان آزادشده، با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلا‌می گفت: در این دیدار که هفت نفر از اعضای کمیسیون امنیت مجلس حضور داشته‌اند، مشکلا‌ت و مسائلی که برای برخی از دانشجویان بازداشت‌شده به وجود آمده بود و همچنین نحوه برخورد با خانواده‌ آنها مطرح شد.

وی با تقدیر از اعضای کمیسیون امنیت ملی برای حضور در این دیدار آن را مثبت ارزیابی کرد و افزود: اعضای کمیسیون قول مساعد دادند که به این موضوع رسیدگی کنند و اقدامات قانونی لا‌زم را جهت شناسایی و تذکر به متخلفان انجام دهند. ‌


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]