: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
به گزارش روابط عمومی دفتر خاتمی، وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین کارهای مطبوعاتی و سیاسی در ایران مساله اقتصادی آن است، گفت: از یک طرف تشکیلات میخواهیم که هزینه میخواهد ولی هنوز جامعه ما عادت نکرده است هزینه مدنی بودنش را بپردازد؛ در حالی که در بسیاری از نقاط دنیا اینگونه نیست.
وی در ادامه گفت: وقتی حزبی در کشور تشکیل میشود یک نوع زمینه در جامعه دارد؛ برای بخشی از آن جامعه که همفکر و همراه هستند خدمت میکند، از منافع آنها دفاع میکند و اندیشه و فکر آنها را سامان میدهد و طبیعی است که فعالیت یک حزب، مستلزم هزینه است که باید فرهنگ مناسب آن نیز در جامعه ایجاد شود که خود جامعه به طور داوطلبانه آن هزینهها را تامین کند.رئیس بنیاد باران تصریح کرد: هنوز در کشورمان نتوانستهایم هزینههای مدیریت را از طریق مالیات تامین کنیم که رسیدن به این امر مستلزم اصلاحات پردامنه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است. در حدود فعالیتهای حزبی و مدنی هم همینطور است. وقتی میگوییم فرهنگ دموکراسی یعنی اینکه اگر جامعه انتظار خدمت دارد خود نیز آماده کمک و خدمت به احزاب و تشکلها باشد و به صحنه بیاید، اینگونه است که در مقاطع تاریخی جوامعی مثل جامعه ما با یک نوع تناقض روبهرو هستیم و آن اینکه رشد جامعه مردمسالار و مدنی مستلزم وجود احزاب مستقل و تشکلهای قوی است و شرط وجود احزاب قوی و تشکلها نیز جامعهای است که در آن مردمسالاری پایدار شده باشد.خاتمی تصریح کرد: نقش دولتها و قدرت برای شکلگیری احزاب بسیار مهم است که برای عبور از این مرحله گذار کمک کنند و مشکل وقتی بیشتر میشود که نهتنها امکانات بهسادگی در اختیار تشکلها و جریانات مردمی قرار نگیرد بلکه قدرت متمرکز، احزاب و نهادها را رقیب خود به حساب بیاورد و به جای تقویت، آنها را تضعیف کند. در حالی که این رابطه در نظام مردمسالار کاملا عکس این قضیه است.وی در ادامه افزود: حکومت مقتدر حکومتی است که نهادهای مدنی وظایف خود را انجام دهند، هم نقد کنند و هم کمک بگیرند تا از این طریق مشکلات را حل کنند، در این صورت هم امنیت پایدار میشود و هم نشاط و پیشرفت پدید میآید؛ به هر حال مسائل مالی بسیار مهم است.
خاتمی گفت: من دلم به حال احزاب میسوزد؛ صرفنظر از اینکه هنوز در جامعه ما ضرورت وجود تشکلو احزاب درک نشده است بلکه گاهی دیدگاههایی وجود دارد که باعث ایجاد تنگنا میشود و مردم باید برای وجود فعالیت تشکلهای سیاسی و کار حزبی هزینه بپردازند، حکومت میتواند پشتوانه شکلگیری این فرهنگ و تقویت جریان باشد بدون اینکه توقع داشته باشد که حزب دنبالهرو حکومت باشد. اگر باور داشته باشیم جمهوری اسلامی تشکیل دادهایم که رکن آن مردمسالاری است و وجود احزاب شرط بقا و گسترش جمهوری و مردمسالاری است، باید زمینه فعالیت امن احزاب نیز فراهم شود. رئیسجمهور سابق کشورمان گفت: جامعهای که دارای قانون اساسی است و مورد تایید حضرت امام(ره) و ملت قرار گرفته است، وظیفه دارد تا از هرکس که در این چارچوب حرکت میکند حمایت کند، باید به او امکانات داد و تقویتش کرد.خاتمی در پایان گفت: اینکه روزنامه اعتماد ملی روی پای خود ایستاده، خیلی خوشحالکننده است و معلوم میشود که شما راه درستی را در پیش گرفتهاید و در برقراری ارتباط با جامعه موفق بودهاید. امیدوارم با گستردگی و تجربهای که پیدا میکنید باز هم این دامنه گسترش پیدا کند. روزنامه باید منحنی تکاملی داشته باشد یعنی روزنامه اعتماد ملی سال 87 باید حتما پیشرفتهتر از سالهای قبل باشد و این امر نیازمند سرمایهگذاری است و جامعه هم باید هزینهای که بر عهدهاش است را بپردازد
نوشته شده توسط : علی