محمدعلی کریمی، مدیرعامل سابق شرکت ملی فرش ایران، در گفت‌وگو با «بازتاب» ضمن انتقاد از روند حاکم بر صنعت فرش ایران گفت: در شرایطی که میلیون‌ها فرشباف که از اقشار محروم و زحمتکش جامعه هستند، با بی‌توجهی مسئولان روبه‌رو هستند، ششصد میلیارد تومان تسهیلات بانکی به نام بافندگان و به کام واسطه‌ها و تجار پرداخته شده و حتی گردی از این منبع عظیم به صورت قالیبافان ننشسته است.

کریمی افزود: قطعا اگر دولت محترم به نقدهای دلسوزانه توجه کند و نقایصش را برطرف نماید، برنده اصلی خواهد بود. اما متأسفانه شاهدیم در بخش فرش نسبت به این انتقادها توجه نمی‌شود و در حالی که تمام کالاهای صادراتی کشور، طی سال گذشته رشد فزاینده‌ای داشته، صادرات فرش دستباف دچار رکود و سقوط شد و در سال 1385 حدود صد میلیون دلار کاهش در صادرات فرش دستباف به چشم می‌خورد؛ در حالی که در همین مدت، بیشترین جوایز صادراتی به دلالان، پیمان‌فروش‌ها و حق‌العملکاران صنعت فرش پرداخت شده است. حال این معما چگونه قابل حل است؟

وی علت این رکود را مدیریت فاقد تجربه و ضعیف در صنعت فرش ارزیابی کرده و افزود: زمانی که در مرکز ملی فرش که عالی‌ترین نهاد صنعت فرش به شمار می‌رود، فردی به ریاست منصوب می‌شود که تفاوت بین نخ و پشم را نمی‌داند و یا فردی به عنوان مدیر شرکت ملی فرش به عنوان بزرگ‌ترین بنگاه مالی صنعت فرش نصب می‌شود که تجربه خرید یا فروش حتی یک فرش دستباف را ندارد، نباید نتیجه‌ای غیر از وضعیت امروز را انتظار داشت.

کریمی وضعیت امروز صنعت فرش را قصه پرغصه بافندگان دانسته و افزود: آیا میلیون‌ها بافنده محروم و مستضعف فرش نباید مورد مهرورزی و عدالت که از شعارهای اصلی دولت نهم است، قرار گیرند؟ و در این صورت، چرا طی سال‌های اخیر که شاهد تورم سنگین در جامعه بودیم، دستمزد این قشر تغییر چندانی نکرده است.

کریمی اجرای طرح کارگاه‌های غیرمتمرکز قالیبافی با مدیر متمرکز را پوششی برای سودجویی واسطه‌ها و گرفتن تسهیلات کلان از سیستم بانکی به نام بافندگان محروم ارزیابی کرده و خواستار جلوگیری از سوءاستفاده باندهای واسطه‌ها از دسترنج میلیون‌ها مرد و زن زحمتکش قالیباف گردید.

وی در پایان در رابطه با اقدامات مثبت انجام‌شده دولت قبل در صنعت فرش، تأسیس و ایجاد مرکز ملی فرش به عنوان متولی و سیاستگذار این صنعت و مصوبه مجلس شورای اسلامی برای تأسیس اتحادیه بافندگان فرش را دو گام مؤثر ارزیابی کرده و افزود: با این حال متأسفانه در دولت نهم با ضعف اجرایی اهداف بلند و خوب این دو طرح تحقق نیافته است. یکی از بهترین خاطرات در بحران ایجادشده، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی فرش بود که با مخالفت شهرداری وقت به بهانه ایجاد ترافیک روبه‌رو شده و با پیگیری ویژه برخی از بزرگان که با رایزنی با شورای شهر این بحران را حل کرده‌ و امروز دولت محترم از مزایای برگزاری نمایشگاه در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی استفاده می‌کند و در غیر این صورت امروزه باید شاهد حضور مسئولان عالی‌رتبه کشور برای بازدید از نمایشگاه‌های بین‌المللی در کارخانه چوب‌بری در جاده کرج بودیم.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]