سعید ابوطالب آیین‌نامه دولتی خبرگزاری‌های غیردولتی را غیرقانونی دانست و گفت: به نظر می‌رسد، دولت در تو‌هم توطئه است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: وقتی مسائل بین‌المللی با داخلی با چالش‌هایی مواجه می‌شود، بیشتر از گذشته به مطبوعات که نقش اطلاع‌رسانی دارند احتیاج است.

وی با بیان این که منظورم از رسانه، مطبوعات و رسانه‌های آزاد است، افزود: احساس می‌شود که این مفهوم برای برخی از دوستان در دولت برعکس جا افتاده، یعنی در شرایط سخت بین‌المللی و داخلی به جای کمک به رونق رسانه‌های مستقل داخلی به انسداد رسانه‌ای رو می‌آورند که این انسداد موجب می‌شود که افکار عمومی نیازهای اطلاعاتی خود را از منابع غیررسمی و نامطمئن و یا مجاری خارجی تامین کند.

ابوطالب تصریح کرد: افکار عمومی به دنبال خبر و تامین نیازمندی‌های اطلاعاتی خودش است؛ وقتی دستگاه دولتی انسداد ایجاد می‌کند، مردم هم به منابع خارجی و هم به سوی رسانه‌های غیردولتی و زیرزمینی مثل وبلاگ‌ها و سایت‌ها و هم‌چنین شایعات روی می‌آورند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: هر قدر، مسائلمان پیچیده‌تر می‌شوند، رسانه‌های دولتی باید با قدرت بیشتری کار کنند. این در حالی است که این اواخر دولت به سمت انسداد می‌رود و توقیف یک خبرگزاری مثل ایلنا یا سایت پر مخاطبی همچون بازتاب و توقیف روزنامه هم‌میهن و غیره، نشانه آن است. ضمن این که متاسفانه عباراتی از مدیران ارشد قوه مجریه می‌شنویم که این‌ها مربوط به حوزه رسانه نیست.

وی تصریح کرد: برای مثال عبارت کودتای خزنده مفهوم خاص خودش را دارد که هیچ ربطی به عالم رسانه ندارد.
ابوطالب افزود: به نظر می‌رسد که دوستانمان در دولت دچار توهم توطئه هستند و به خاطر همین تو‌هم است که بلند فریاد می‌زنند، یک توطئه سازمان یافته علیه دولت در حال شکل‌گیری است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این که روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و سایت‌های مسدود شده در پارادایم نظام حرکت می‌کردند گفت: قرار نیست هر کسی در قدرت بود جلوی هر نقدی را بگیرد و‌ اسم توقیف روزنامه‌ها و فیلترینگ سایت‌ها و خبرگزاری‌ها را باید کودتا بگذاریم.

ابوطالب اظهار کرد‌ که ما در حال تجربه مردمسالاری دینی و آزادی هستیم و افزود: هر چه قدر مواضع مسئولان شفاف باشد، در واقع در همدلی مردم با دولتمردان موثر خواهد بود. اگر دولت برخورد حقوقی با سایت‌هایی که به هر دلیلی مورد اقبال قرار گرفته‌اند می‌کند، به این دلیل است که از قدرت و نفوذ آن‌ها نگران است.

ابوطالب با اشاره به آیین‌نامه‌ای که در دولت اجرا می‌شود و مستمسک برای برخورد با خبرگزاری‌ها شده است، گفت: این آیین‌نامه تحت عنوان «آیین‌نامه خبرگزاری‌های غیردولتی» وجهه قانونی ندارد و این در حالی است که وزارت ارشاد با استناد به همین آیین‌نامه برخورد می‌کند.

به گفته ابوطالب، حتی این آیین‌نامه غیرقانونی نیز یک‌سویه اجرا می‌شود به طوری که «سایت‌های دولت ساخته» که هر کدام از سوی بخشی از دولت حمایت می‌شوند، بخشی از حاکمیت را تخریب می‌کنند و براساس مفاد همین آیین‌نامه این سایت‌ها باید فیلتر شوند؛ این آیین‌نامه برای دفاع از حریم دولت تصویب نشده بلکه برای دفاع از حریم همه شخصیت‌های حقیقی و حقوقی شکل گرفته است.

وی در پایان این پرسش را مطرح کرد که چطور برخی از این «سایت‌های دولت ساخته» به خود اجازه می‌دهند که هر نوع تهمتی را به هر کدام از اجزای حاکمیت بزنند ولی در حاشیه امن باشند، اما از سوی دیگر با یک خبرگزاری هم‌چون ایلنا که تخلفش بسیار کم‌تر است برخورد می‌شود؟

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]