سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

انتقاد حدادعادل از دولت

دوشنبه 87 شهریور 18 ساعت 9:0 صبح
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، ساختار نظارت مجلس بر قوانین تصویب شده را به مادری تشبیه کرد که پس از به دنیا آوردن کودک خود، آن را در کوچه یا خیابان بر سر راه می‌گذارد و دیگر سراغش را نمی‌گیرد. 
غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان اولین ناطق پیش از دستور جلسه علنی صبح دیروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سالروز 17 شهریور سالروز کشتار بی‌رحمانه رژیم شاه در چنین روزی در سال 1357 در تهران، گفت: در این روز مردم بی‌اعتنا به تهدیدهای نظامی در میدان ژاله آن‌روز و میدان شهدای امروز و در همین خیابان که متصل به صحن فعلی مجلس و ساختمان فعلی مجلس است، فریاد اعتراض علیه رژیم ستمشاهی و حامیان استعمارگر آن سرداده و جان عزیز خود را در راه نجات کشور خود از استبداد حاکم و استعمار خارجی فدا کردند.
وی افزود: باید علاوه بر درود بر روان امام راحل و شهدای 17 شهریور از خود بپرسیم در برابر آن خون‌های به ناحق ریخته شده و آن جان‌های گرامی که در راه پیروزی انقلاب اسلامی در 17 شهریور سال 57 و قبل و بعد از آن فدا شده چه وظیفه‌ای داریم؟
رئیس مجلس هفتم با بیان اینکه وظیفه ما این است که فراتر از طرفداری از هر حزب و جناح و تشکیلات و جریان سیاسی، طرفدار ملتی باشیم که 30 سال پیش جوانان مؤمن و دلاورش به شهادت رسیده‌اند، تصریح کرد: باید بدانیم که اگر ذره‌ای از صراط مستقیم حق و عدالت منحرف شویم در پیشگاه خداوند جبار قهار منتقم گرفتار خواهیم شد.
حدادعادل در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما به عنوان نمایندگان مجلس با تصویب هر قانونی در اختیارات مردم تصرف می‌کنیم و اگر این تصرف بر اساس بررسی جامع و کارشناسانه نباشد، هم در برابر مردم و هم در برابر خدای مردم مسئولیم و هم به پیشرفت کشور و رفع مشکلات آن کمک نکرده‌ایم، خاطرنشان ساخت: فراکسیون‌های مجلس چه اکثریت و چه اقلیت، باید بر اساس دیدگاه‌های جمعی خود در قانونگذاری نقش یک اتاق فکر را برای صحن علنی برعهده گیرند و علاوه بر مرکز پژوهش‌ها، فراکسیون‌ها نیز باید در فرصت کافی با بررسی‌های همه‌جانبه، نسبت به قوانین مهم اظهارنظر کنند.
وی افزود: تصمیم‌گیری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در عین حال که باید آزادانه باشد، باید متکی بر بررسی‌ها و بحث‌ها و تجزیه و تحلیل‌ها و مشورت‌های بیرون از صحن باشد و رقابت فراکسیون‌ها باید در همین بررسی‌ها و استدلال‌های آن‌ها در سود و زیان یک مصوبه متجلی شود و این رقابت باید کیفی باشد و نه کمی.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید موجودیت جریان‌های سیاسی درون مجلس صرفاً در رأی‌گیریهای کمی مانند انتخاب یک وزیر یا انتخاب یک نماینده برای عضویت در این شورا یا آن شورا جلوه‌گر شود، مجلس نیرومند و منطقی را مجلس دانست که فراکسیون‌هایی نیرومند و منطقی داشته باشد و افزود: اگر فراکسیون‌ها به منزله اتاق فکری برای مجلس در نیایند، آنچه از مجلس حاصل می‌شود چیزی خواهد بود بی‌نظم و بی‌حساب، موزائیک وارو و شتاب‌زده که حکایت از روزمرگی می‌کند.
حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود، مجلس را از بعد نظارتی ضعیف دانست و تأکید کرد: کار همه مجالس و نه فقط مجلس هشتم، همانند مادری است که نوزادی را با سختی در درون خود پرورش دهد، آن را به دنیا بیاورد، برای او از شورای نگهبان شناسنامه هم بگیرد و آنگاه این فرزند را پس از تولد کنار کوچه و خیابان سر راه بگذارد و رها کند، دل از او برکند و دیگر سراغش را هم نگیرد.
وی در ادامه افزود: در مجلس هفتم قانون مدیریت جامع خدمات کشوری معروف به نظام هماهنگ پرداخت را با تلاش و امید بسیار تصویب کردیم اما امروز چه کسی می‌داند این قانون چه سرنوشتی پیدا کرده و کدام یک از چند 10 آئین‌نامه آن تهیه و اجرا شده است؟، ضمن اینکه در مجلس هفتم با قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 را تصویب کردیم اما چه کسی مراقبت می‌کند تا بداند این قانون چگونه اجرا می‌شود و تا چه اندازه مبنا و راهنمای کار دولت قرار گرفته است؟
رئیس مجلس هفتم خاطرنشان ساخت: در مجلس هفتم قانون ساماندهی حمل و نقل را که تکامل یافته تبصره 13 بود را تصویب کردیم اما آیا کاهشی در مصرف بنزین مشاهده می‌کنیم؟ و آیا مردم از راهبندان‌های وحشتناک راحت شدند و آیا میزان خرید ارزی بنزین همان است که مجلس تصویب کرده است؟ مسئولان می‌گویند علاوه بر مبلغی در حدود سه میلیارد دلار بودجه ارزی تصویب شده از سوی مجلس، به 8 میلیارد دلار دیگر نیز احتیاج دارند.
حداد عادل با طرح این پرسش که چه بر سر قانون بودجه آمده؟ گفت:‌ مقام معظم رهبری فرمودند که مجلس باید برای دولت ریل‌گذاری کند تا دولت بر روی این ریل حرکت کند اما آیا واقعا دولت روی ریل قوانین مجلس حرکت می‌کند؟
وی در پایان با تأکید بر اینکه پاسخ مثبت یا منفی به این سوال که آیا دولت روی ریل مجلس حرکت می‌کند یا خیر، مسلتزم نظارت سازمان یافته است و چنین ابزاری در ساختار مجلس پیش‌بینی نشده است، گفت: اگر می خواهیم از قانونگذاری ثمری حاصل شود باید در اندیشه اصلاح ساختار مجلس به منظور تقویت نظارت مجلس بر اجرای قوانین باشیم. 

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]