: منوي اصلي :
: درباره خودم :
: پيوندهاي روزانه :
: لوگوي وبلاگ :
: لينك دوستان من :
: فهرست موضوعي يادداشت ها :
: آرشيو يادداشت ها :
: موسيقي وبلاگ :
: جستجو در وبلاگ :
آیت الله سیدجلال الدین طاهری امام جمعه سابق اصفهان پس از مدت ها گوشه نشینی سرانجام سکوت خود را شکست و در نخستین موضعگیری سیاسی خود از سیدمحمد خاتمی تقاضا کرد که پا به میدان رقابت های دهمین دوره انتخاباتی ریاست جمهوری بگذارد.
این روحانی نزدیک به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که در جمع جوانان جبهه مشارکت سخن میگفت با تحلیل وضعیت کنونی کشور تصریح کرد با توجه به خطراتی که کشور را تهدید میکند و خاطره خوبی که از خاتمی در اذهان نقش بسته است در صورت حضور خاتمی اکثریت قابل توجهی از ملت وی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهند کرد.
آیت الله طاهری در ادامه خبر از ملاقات خصوصی خود با رئیس جمهور سابق ایران داد و با اعلام اینکه آقای خاتمی حضورش را منوط به درخواست مردم کرده است، به نقل از محمدخاتمی گفت: "اگر مردم بخواهند وارد عرصه انتخابات میشوم، ولی هنوز احساس نکردهام مردم میخواهند."
امام جمعه سابق اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مشارکتیهای جوان تاکید کرد "از آقای خاتمی میخواهیم وارد صحنه انتخابات شود و در صورت حضور ایشان رأی ما گزینهای به غیر از سیدمحمد خاتمی نخواهد بود."
این چهره متنفذ سیاسی کشور در انتخابات سال 76 نیز از جمله نخستین دعوتکنندگان و حامیان سیدمحمد خاتمی بود و با ایراد سخنرانی، انتشار نامه و بسیج نیروهای سیاسی استان به طور قاطع از وی حمایت کرد و سبب شد که بخش عمدهای از مردم، تشکلهای سیاسی، صنفی، فرهنگی و مذهبی اصفهان از جمله جامعه روحانیت مبارز این شهر به جمع حامیان خاتمی بپیوندند. همین امر نیز باعث شد که پس از دوم خرداد هفتاد و شش جریانهای ضداصلاحات از وجود ایشان بیشتر احساس خطر کنند وگروههای خشونتطلب بارها نماز جمعه این امام جمعه مورد اعتماد رهبر کبیر انقلاب را مورد هجوم قرار دهند.
آیت الله طاهری که پیش از انقلاب و در هنگام حضور امام راحل در نجف با حکم و تایید ایشان به امامت جمعه اصفهان منصوب شده بود، پس از اقامه نزدیک به چهار دهه نماز جمعه در شهر مهم و تاثیرگذار اصفهان، در 17 تیرماه 1381 در اعتراض به کارشکنیهای ستاد ضداصلاحات در برابر حرکت دولت خاتمی و مجلس ششم با انتشار نامهای افشاگرانه استعفا داد.
انتشار این نامه کافی بود که امام جمعه با سابقه اصفهان بیشتر در معرض حملات گروههای فشار قرار بگیرد. شاید همین اقدامات نیز باعث شد وی که سالها در مبارزات قبل از انقلاب و جبهههای جنگ حضور داشت و یکی از فرزندانش را نیز در این راه قربانی کرده بود، اعلام کند حضور در جبهههای جنگ برای من بسیار آسانتر از حضور در عرصه سیاسی است. این ناملایمات علیه نماینده سابق مجلس خبرگان رهبری آن قدر شدت یافت که حتی هنگام حضور وی در مراسم خاکسپاری یکی از خبرنگاران کشته شده در ماجرای سقوط هواپیمای C130 و در اعتراض به این سخنان امام جمعه صریح الهجه سابق اصفهان مبنی بر اینکه خدا به ما مسوولان فهم، دانایی و درک بیشتر عنایت کند زیرا آنها باعث شدند 108 نفر سوار هواپیمای کنترل نشده بشوند و آن گونه از بین بروند، گروههای فشار به مراسم ختم حملهور شده جلسه را متشنج کردند.
با همه این اوصاف شاهد هستیم که با وجود دلخوریهای فراوان و همچنین وضعیت نامناسب جسمی این چهره شاخص انقلاب وی با شناخت وضعیت بحرانی کشور و خطراتی که مردم، ایران وجمهوری اسلامی را تهدید میکند سکوت چند ساله را شکسته است و مانند همیشه صریح نظریات خود را در اینباره بیان میکند. آیت الله جلال الدین طاهری تنها راه عبور از بحران کنونی را سپردن سکان اداره امور به خاتمی میداند و برای نیل به این هدف از مشارکتیهای جوان میخواهد که در این زمینه به فعالیتی مضاعف بپردازند.
در چند ماه گذشته اخبار جسته و گریخته فراوانی از مذاکرات گسترده ریشسفیدان جمهوری اسلامی برای حضور خاتمی در انتخابات منتشر شده است. نکته ظریف اینکه به نظر میرسد وضعیت بحرانی کشور موجب شده است که پس از سالها پدران انقلاب و نسل سومیهای جمهوری اسلامی دست کم در یک مورد یعنی حضور محمدخاتمی به اتفاق نظر برسند.
نوشته شده توسط : علی