آزادی ۶ بازداشتی ۱۸ تیر

پنج شنبه 86 مرداد 11 ساعت 10:0 صبح

آزادی 6 بازداشت‌شده مقابل دانشگاه امیرکبیر و دفتر ادوار تحکیم وحدت با تودیع وثیقه
جمشیدی در پاسخ به این سوال خبرنگاری درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر شکنجه 16 بازداشت‌شد‌ه مقابل دانشگاه امیرکبیر و دفتر ادوار تحکیم وحدت، گفت: یکی از تاکیدات قوه قضاییه رعایت حقوق شهروندی است و به هیچوجه پذیرفتنی نیست که کسی مورد آزار و اذیت قرار بگیرد مخصوصا صنف دانشجو که کسی دلش نمی‌آید او را شکنجه کند.

سخنگوی قوه قضاییه، تصریح کرد: چنین چیزی که این دانشجویان مورد شکنجه قرار گرفته باشند وجود نداشته حتی در پرونده‌های تجاوز به عنف نیز ما نمی‌توانیم برای اخذ اقرار شکنجه کنیم.
وی در همین رابطه از تبدیل قرار شش نفر از این بازداشت‌شدگان به وثیقه خبر داد و گفت: چهار نفر از این افراد دانشجو و دو نفر کارمند و غیر دانشجوند که از امروز خانواده این افراد می‌توانند با تودیع وثیقه آنها را آزاد کنند.

جمشیدی درباره نامه دانشجویان آزاد شده دانشگاه امیرکبیر به هاشمی شاهرودی و بیان برخی مسائل مبنی بر تحت فشار بودن‌شان در مراحل بازداشت، گفت: اگر از طریق این افراد نامه یا درخواستی به ریاست قوه قضاییه رسیده باشد ما موظف به رسیدگی هستیم.

خبرنگاری درباره آخرین وضعیت منصور اسالو، علی فرح‌بخش، محمودصالحی، امیر یعقوب‌علی، عدنان حسن‌پور و هیوا بوتیمار سوال کرد که سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ، گفت: محمود صالحی به یک سال حبس محکوم شده و روز گذشته با رییس دادگستری استان کردستان صحبت داشتم که ایشان گزارشی از وضعیت وخیم جسمی وی ندادند. عدنان حسن‌پور و هیوا بوتیمار نیز به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده‌اند. وضعیت سایر افراد نیز به همان روال سابق است.

به گزارش خبرنگار ایسنا،وی درباره پرونده سنگسار در تاکستان قزوین و اینکه با توجه به سخت بودن اثبات این حکم، این موضوع چگونه و توسط چه افرادی به اثبات رسیده است، گفت: از شیوه اثبات به طور دقیق اطلاع ندارم اما طبق قانون و شرع شیوه اثبات بسیار سخت است و فقها در این زمینه اختلاف‌نظر دارند. مرکز تحقیقات فقهی قوه قضاییه نیز در این باره تحقیقاتی انجام داده که رو به تکمیل است و بحث رجم در لایحه قانون مجازات که چند ماه آینده تقدیم می‌شود نیز گنجانده شده است.

رسیدگی به برخی از تخلفات دیگر پرونده صادر کننده حکم سنگسار در قزوین جمشیدی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره رسیدگی به پرونده تخلف قاضی صادرکننده حکم رجم در قزوین، گفت: پرونده‌ای برای رسیدگی به تخلفات دیگری از این قاضی در دست رسیدگی است و تاکنون وارد موضوع صدور حکم رجم توسط این قاضی نشده‌ایم.

سخنگوی قوه قضاییه، با اعلام خبر اجرای حکم ضاربان شهید مقدس روز پنجشنبه در ملاعام درباره امنیت قضات نیز، گفت: قضات هم مثل سایر افراد هستند و یک وظیفه قانونی دارند و مظلومیت قضات نیز این است که نه اسلحه دارند و نه محافظ.
وی گفت: در همین رابطه جای گله‌ای از دولت دارم که هنوز مصوبه سالانه برای ضریب حقوق قضات به تصویب نرسیده که امیدواریم هر چه زودتر به تصویب برسد.

ارایه قانون مجازات اسلامی تاچهار ـ پنج ماه آینده
وی ادامه داد: بازنگری لایحه اصلاحی نیز سال گذشته آماده شد و در جلسات متعدد با حضور رئیس قوه قضاییه و برخی از مسوولان عالی قضایی مورد بررسی قرار گرفت و تا چهار ـ پنج ماه آینده این قانون تقدیم مجلس می‌شود.
جمشیدی گفت: در بعضی از مواقع ضرورت دارد نظر مقام معظم رهبری نیز اخذ شود که در قانون لحاظ می‌شود و قطعا وقتی نظر ایشان در این قانون باشد وقتی به شورای نگهبان رفت نیز با مشکل خاصی مواجه نمی‌شود.

وی خطاب به نمایندگان، اظهار داشت: خواهشم این است که برای چند ماه یا یکسال آینده که این قانون از سوی قوه قضاییه تقدیم مجلس می‌شود فرصت اصلاح را از این قانون بزرگ نگیرند و حتی معتقدم باید از قوه قضاییه که می‌توانست همان قانون قبلی را با همان شکل ارایه دهد اما این کار را نکرد تشکر و قدردانی شود.
سخنگوی قوه قضاییه، با تاکید بر اینکه نگران نباشید دادگاه‌ها تعطیل نمی‌شوند و با خلایی مواجه نمی‌شویم، عنوان کرد: روز گذشته لایحه دو فوریتی به دولت ارایه شد که به مجلس ارایه می‌شود و با خلا جدی مواجه نخواهیم بود.
 
حکم اعدام 7 نفر به اتهام تجاوز به عنف اجرا می‌شود
جمشیدی با بیان این‌که ممکن است بعضی از پرونده‌ها که اخیرا حکمشان اجرا شد مربوط به سال‌های قبل بوده باشد از اجرای حکم هفت نفر در خراسان رضوی به اتهام تجاوز به عنف در روز چهارشنبه (دیروز) خبر داد.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]