سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

تنبیه شدید روسیه توسط اروپا!

سه شنبه 87 شهریور 12 ساعت 4:0 عصر
سران اتحادیه ‌اروپا که برای تصمیم ‌گیری درباره نحوه برخورد با روسیه در بحران گرجستان در بروکسل گرد هم آمده بودند به توقف مذاکرات با مسکو رای دادند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز، رهبران اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود درباره به تعویق انداختن مذاکرات درباره مشارکت جدید بین روسیه و این اتحادیه تا زمان بازگشت نظامیان روس به مواضعی که پیش از درگیری اخیر در گرجستان در اختیار داشتند به توافق رسیدند.
قرار بود این مذاکرات در ماه جاری برگزار شود.
شبکه تلویزیونی بی بی سی هم به نقل از سولانا ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، گزارش داد ، در نشست بروکسل در سه مورد توافق شد ، نخست اینکه در این نشست اقدام روسیه در به رسمیت شناختن استقلال آبخازیا و اوستیای جنوبی محکوم شد ، کمک سیاسی و اقتصادی و برگزاری کنفرانس بین المللی از دستاوردهای دیگر این نشست بود و وادار کردن روسیه به اجرای طرح شش ماده ای اروپا در قبال گرجستان توافق سوم در بروکسل بود.
از جمله مفاد این طرح شش ماده ای ، مساله عقب نشینی نظامیان روسی از گرجستان است .
در این حال در بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه اروپا نشانی از تحریم علیه روسیه دیده نمی شود.
براساس این گزارش ، کارشناسان علت خودداری سران اروپا از تحریم روسیه را نگرانی آنها از وابستگی انرژی اروپا به روسیه می دانند ، نگرانی که در بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه اروپا صراحتا به آن اشاره شده است.
روسیه تامین کننده اصلی نفت و گاز بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.
همچنین در بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه اروپا کمک هایی برای گرجستان در نظر گرفته و مقرر شد رئیس جمهور فرانسه ، رئیس کمیسیون اروپا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یک هفته دیگر به منظور متقاعد کردن روسیه به تغییر مواضعش به مسکو سفر کنند.
سران اتحادیه اروپا توافق کردند محدودیت های صدور روادید گرجی ها را کاهش دهند و تاسیس منطقه تجارت آزاد کامل و جامعی را بررسی کنند و در آینده نزدیک کنفرانسی بین المللی را به منظور کمک به گرجستان برگزار کنند.
سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا حمایتهای بیشتری به گرجستان پیشنهاد و هشدار داده اند که روابط عادی با روسیه در صورت نقض توافقنامه آتش بس با گرجستان امکان پذیر نیست.
روسیه به علت واکنش به گرجستان و برسمیت شناختن استقلال ابخازی و اوستیای جنوبی به شدت تحت فشار اروپا و امریکا قرار دارد.

نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]