شهردار تهران در اولین جشنواره ساب پرتالهای شهرداری تهران خطاب به مدیرانش اعلام کرد: اگر در مسیر این پرتال قرار نگیرید، مدیر باقی نمی‌مانید!

به گزارش ایسنا، دکتر محمد باقر قالیباف، شهردار تهران روز سه‌شنبه با تأکید بر ضرورت شکل‌گیری آن خاطرنشان کرد: فن‌آوری اطلاعات، شهرداری را در رسیدن به اهداف خود نزدیک می‌کند و در عین حال وقت و پول را برای ما ذخیره خواهد کرد.

وی با اشاره به شکل‌گیری حدود 80 کیلومتر فیبرنوری طی 14 سال گذشته در شهرداری تهران گفت: طی 16 ماهه گذشته 170 کیلومتر فیبر نوری در مجموعه شهرداری ایجاد شده است.

قالیباف شهر الکترونیک را جزو رئوس برنامه‌های اعلام شده خود در شروع به کارش در شهرداری تهران دانست و گفت: درست نیست که در سالگرد یکصدمین سالگرد شهرداری تهران سیستم بروکراسی این مجموعه متعلق به 60 سال قبل باشد.
وی ادامه داد: بدون IT ، تحقق سرعت، دقت و صحت و نیز حفظ کرامت انسانی و البته عدالت اجتماعی غیر ممکن و بسیار سخت است.

قالیباف خاطرنشان کرد: همواره از منظر یک مدیر به IT نگاه کرده‌ام و از مدیران خود نیز می خواهم آنچه مربوط به خدمت رسانی و سرویس دهی به مردم می‌شود را تسریع دهند؛ چرا که ارزش این پرتال به میزان خدماتی است که به مردم می‌دهد.

وی با اشاره به وقت زیادی که هر روز مردم در بانکها و مسیرهای شهری برای پرداخت قبوض خود می‌گذارند اظهار کرد: مهمترین چالش در استفاده از پرتالهای شهرداری تهران خلاء فرهنگ در بین مدیران و مردم است.

وی ادامه داد: به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهم این پرتال به صورت آزمایشی شروع به کار کند؛ چراکه اگر به آن اطمینان وجود دارد من هم همه فحشها و بد و بیراه گفتن‌ها را تحمل می‌کنم، اما ترجیح می‌دهم سیستمی جدید در شهرداری تهران شروع به کار بکند.

شهردار تهران تاکید کرد: در حال حاضر تنها 20 درصد از مردم مشتری این پرتال هستند و مابقی شهروندان یا به این امور باور ندارند و یا قابلیت استفاده از آن را ندارند، هنوز مردم تصور می‌کنند که برای گرفتن یک پروانه ساختمان حتما باید دو روز در اداره‌های شهرداری عرق بریزند و خسته شوند! متاسفانه این سابقه تاریخی در بین مردم وجود دارد و به مرور و بر اساس عملکرد ما اصلاح خواهد شد.

وی با بیان این که بزودی باید دفاتر الکترونیکی شهرداری در هر ناحیه شهر برقرار شود، گفت: تا پایان مهرماه این اتفاق باید در تمام نواحی شهر تهران اجرا شود تا تحولی عظیم اتفاق بیفتد.
قالیباف اولین قدم را در شروع اقدامات این پرتال برای مردم، همکاری با دفتر اسناد و مدارک جهت ملکیت زمینها و مشکلات اسناد اعلام کرد.

وی خطاب به مجموعه‌ها و سازمانهایی از شهرداری که هنوز در مدار پرتال قرار نگرفته‌اند تاکید کرد: اگر تا پایان آبان ماه سازمانی از شهرداری در این پرتال حاضر نباشد مدیر آن مجموعه دیگر مدیر شهرداری نیست و هیچ کس نیز حق ندارد اعلام کند می‌خواهد جزیره‌ای اقدام کند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: مدیریت شهرداری تهران نارضایتی‌ها ، کمبودها و مشکلات را تحمل کرده است تا این شبکه با یک همت جهادی و نیز بازنگری در قوانین و مقررات شکل بگیرد و امروز ما بتوانیم خدمات شهرسازی را از طریق دفاتر الکترونیکی شهر به مردم ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: دفاتر خدمات الکترونیک شهر حتما از طریق بخش خصوصی و با همان ضوابط و آیین‌نامه‌های تعیین شده که به تصویب شورای شهر تهران رسیده است تاسیس خواهد شد.

به گزارش ایسنا، قالیباف با بیان این که شهرداری به دنبال قانونگرایی و شفافیت در امور خود است، گفت: باید همه اقدامات خود را در خانه‌ای شیشه‌ای انجام دهیم؛ چرا که هیچ چیز پنهان و پوشیده ‌ای نباید در شهرداری باقی بماند.

وی افزود: سال گذشته قول داده بودم تا عملکرد مالی شهرداری را در سال 85 روی پرتال شهرداری بگذاریم و این کار را انجام دادیم و معتقدم که باید بیش از این به مردم گزارش داده شود و مردم باید بدانند که به ازای هر یک کیلو زباله که از جلو خانه‌های آنها جمع‌آوری می‌شود، چقدر پول از جیبشان می‌رود و بتوانند تشخیص دهند که قالیباف برای آنها شهردار پرخرجی است یا کم خرج!
وی ادامه داد: گفته‌ها، تهمت‌ها و ابهام‌ها را با گذاشتن همه عملکردها در پرتال پایان می‌دهیم و اگر هم ایرادی وجود داشته باشد، اصلاح خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران شهردار تهران با اشاره به اهداف قانونگرایی ، مشارکت پذیری ، اعتدال و عقلانیت و حفظ کرامت انسانی که از طریق ساب پرتالهای شهرداری تهران ایجاد می‌شود خاطر نشان کرد: در دولت قبل هم قرار بود به IT توجه شود اما اتفاقی نیفتاد و ما نیز هنوز کار خاصی انجام نداده‌ایم و تا آنچه مطلوب است، فاصله زیادی داریم.

وی توضیح داد : فناوری اطلاعات از سال 2000 فضایی را برای کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ایجاد کرده است تا بتوانند از یک خط شروع با کشورهای توسعه یافته همگام شوند و اگر این مرحله به بعد عقب بمانیم، جبران آن دیگر قابل برگشت نیست.

وی با اشاره به فعالیت خود در نیروی انتظامی در دولت هشتم اظهار کرد: آن زمان هم به همکاران اعلام می‌کردیم که IT بازی و سرگرمی نیست و اگر از آن عقب بمانیم جبران‌ناپذیر است. و امیدواریم این اقدام در شهرداری بتواند برای مردم اثربخش باشد.

قالیباف ادامه داد: این گونه فرایندها نباید توسط دولت انجام شود، بلکه باید با فرهنگسازی مناسب بین مردم و مسؤولان زمینه‌های فعالیت ایجاد شود و اگر اداره گذرنامه امروز خصوصی شده است و فعالیت خوبی نیز داشته، پس حتما پروانه ساختمان که اهمیتی کمتر از گذرنامه دارد را نیز می‌توان به بخش خصوصی واگذار کرد تا مردم خود همکاری و مشارکت داشته باشند.

به گزارش ایسنا، از زمان شروع به کار این ساب پرتال در مجموعه شهرداری طی 5 ماهه گذشته 112 میلیون بار مراجعه داشته است.


نوشته شده توسط : علی

نظرات ديگران [ نظر]